Kreatív ötletek — miről szól a blog?

Miért jó olvasni? Mi az a blog? S legfőképpen mit kaphatsz ezen a blogon, amire értékes időd áldozod? Mi a cél?

Szia 🙂


Teljesen életszerűnek tartom, hogy a fenti kérdésekre szeretnél korrekt választ kapni. Az olvasás az ismeretszerzés egyik leghatékonyabb módja. Az emberi agy az olvasás folyamatában képes a legprecízebb fókuszálásra.

A blog kifejezés mögött egy nagyon is zseniális mémgépezet van, amelynek köszönhetően a médiában elterjedt, s szinte mindenkinek a nyelvén van, mint egy trendi dolog, noha sokak számára az eredete ködfoltos. Jelentéstartalma magyar szóhasználatban mindenféleképpen a napló irányába mutat. Mivel a blogok megjelenési formája szintén a WEB, így az ott tárolt naplószerű feljegyzéseket régebben WEBLOG elnevezéssel aposztrofálták. Ezzel a kifejezéssel az internetes mém a neologizmus terén aligha tudott volna labdába rúgni. Az átütő sikerhez, köztudatba préseléshez, mindössze két betűt kellett elhagyni belőle. A blogok olyan webes megjelenési formák, ahol a publikációs folyamatok fordított időrendi sorrendet képeznek, azaz a legfrissebb publikáció van mindig szemmagasságban, a régebbiek pedig egyre lejjebb tolódnak. A gondolatok terjesztésének egyik legdinamikusabb webes formációja.       

Mit kaphatsz pontosan, ezen a blogon?

Tulajdonképpen ez a személyes blogom, amely keretében, trendi, innovatív ötleteket szállíthatok Neked. Természetesen nem a szenzitív magánjellegű dolgaimat tárom a tisztelt publikum elé, inkább pozitív és negatív élményeket egyaránt, a témák lehető legszélesebb spektrumában. Itt agyalni valóm nincs sok, hiszen a színes választékot maga az élet szolgáltatja. Mindig is meghallgatom és tiszteletben tartom mások véleményeit, hiszen minden vélemény számít” — ahogy a WordPress szlogenje is sugallja — de azokat sosem élem meg úgy, mintha direktívák volnának. Inkább az elmélkedést és az egészséges önkontrollt segítik elő. A tömegmánia kifejezetten az, hogy a blogok témaspecifikusak, azaz az azok által generált információözön egy téma köré csoportosul. Látod? Ebben is szuverén vagyok, hiszen a nagybetűs élet nyújtotta változatos témáimmal szemtelenül trendet bontok 😉 

Érdekeljenek kreatív, innovatív ötletek, változatos témák, élmények, események, hírek, legyenek üzleti terveid, blogom érdekes, követésre méltó lehet számodra. Ha blogom jobb szélső sávjára tekintesz megtalálod a hírlevélre feliratkozás lehetőségét, ízlésednek megfelelő témában.

Mi a célom?

A lehető legnemesebb, az ismeretterjesztés! Egy blog értékét igazából az határozza meg, hogy van-e értelme már egy keresőt beágyazni, azaz ha rajta a keresőnek ténylegesen uralkodó jellegű a funkcionalitása. Ez olyan nagy adatbázist sejtet, amely esetleges hiányának a medicinája, az idő előrehaladása, az érdekes publikációk jegyében.

Posztjaimban az ismeretterjesztésnél az inspiráció és motiváció egyaránt aktív elemek. Sokan azonban nem tudják, hogy a két fogalom jelentéstartalmában mi is igazán a különbség. Megsúgom, blogom mindkettőt ötvözi egyszerre. Az inspiráció sokszor alkalmaz szubjektív elemeket, s a gondolatokat nem egyszer és nem is kétszer, nagy általánosságban, az érzések alapján  szubjektív tényezők továbbítja, tehát illékony ábrándnak, de mindenféleképpen fantáziadús kisugárzásnak tekinthető. Addig a motiváció több objektívát tartalmaz lévén segít másoknak a kérdésekre levő válaszok meglelésében, egy kijelölt cél ösvényén  így ez egyben egyfajta felelősségvállalás is, hiszen motiváltak leszünk valamiben, amit elszeretnénk érni, s amihez az eszközt ez a blog szolgáltatja. Látható tehát a lényegi különbség az inspiráció és motiváció között, ahol utóbbi gyakran nélkülözi a szenvedélyt és az egyéb humán érzéseket. Egy jó WordPress BLOGGER szerintem megpróbálja a kettőt balanszban tartani, hiszen az emberek számára mindegyik ugyanolyan jelentőséggel, értékkel bír.  

Elkészül valaha a blogod? Nos, ha a weboldalakra azt mondják, hogy készek sosem lesznek, hiszen a forradalmian új ötleteket implementálják, akkor a blogok világára ez hatványozottan igaz! 😀