Egy kiskutyus a csatornában már épp haldoklott

Az Animal Aid Unlimited egy megváltó szervezet mind az emberek, mind az állatok számára Udaipurban, India területén. Szervezetük célja, hogy segítsenek a bajbajutottakon. Mint tudjuk India, nem éppen a leggazdagabbak országa, így a segítségre rendszeresen szükség van, legyen az akár állat, vagy ember. Ezt a szervezetet valamikor 2002-ben alapították és nem titkolt célkitűzésük, hogy segítsék és védjék az állatokat, valamint nyilvánosságra hozott figyelemfelkeltő akciójukkal más tehetősebbeket is arra buzdítsanak, hogy hasonlóképpen járjanak el. Munkájuk során rengeteg hívást kapnak, s most egy történetet mesélek az egyik munkájukból, amit méltán emelhetek be a sikertörténetek közé.

Little Leo megmenekülésének sikertörténete

Kaptak egy vészhívást, hogy egy kiskutyus, gyakorlatilag a csatornában haldoklik, fejsérülésekkel, és szinte teljesen lebénultan.  Annyira gyenge volt a kutyus, hogy szinte már a fejét sem tudta tartani, ami bele bele csuklott a csatorna vízébe. Amikor gondozásba vették nem találtak rajta sebeket vagy bárminemű törést. Egészen egyszerűen csupán a végelgyengülés jelei uralkodtak rajta. Ugyanakkor neurológiai problémák voltak, feltételezhetően azért, mert a kutyus fejét ütések érhették. IV fluidot kapott, tehát intravénásan táplálták, s különböző gyógyszereket adtak neki, hogy stabilizálják állapotát.

Az első nap

Miután gondozásba vették, s a szükséges kezeléseket megkapta, az azt következő 24 órás periódusban a kutyus szünet nélkül aludt.

A második nap

Az azt következő napnak a nagy része is alvással telt el.

A harmadik nap

Végre a harmadik nap már felébredt és képes volt enni, ugyanakkor komoly segítségre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán ülni tudjon. Nem tudott még egyensúlyozni ahhoz, hogy állni tudjon.

Az ötödik nap

Ketrecbe kellett tenni, annak érdekében, hogy az egyensúlyozási hibák végett ne szenvedhessen valamilyen balesetet.

A hetedik napon

Még mindig nem tudott stabilan állni, tehát a ketrec jól funkcionált, ugyanakkor a körkörös mozgást sem hagyta abba … (ezen a ponton tűnt a gondozóknak a vélelmezett neurológiai probléma egy komoly baj forrásának, mert nem is reménykedtek benne, hogy valaha is fog tudni járni).

Szóval úgy gondolták, már sosem fog rendbe jönni. De sok nap elteltével, amely ilyen állandó körforgásokból és elesésekből állt a kutyus számára, végül megtanult újra járni 🙂

 

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!