MCC kód : kereskedői kategóriakódok a kártyás vásárlásnál

MCC kód 

Az MCC  kódok listájának összeállításakor, hogyha nem is szász százalékban, de arra vállalkoztam, hogy közelebb vigyem Kedves Olvasómkereskedői kategóriakódok, az mcc kód lényegének megértéséhez!

Mi az az MCC kód

ℹ️ A Merchant Category Code (MCC) egy négyjegyű szám, amely főként lakossági pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozik és az ISO 18245 szabványban szerepel. A vállalkozások besorolására szolgál az általuk kínált áruk vagy szolgáltatások típusa szerint.

✔️Az MCC kód alkalmazása igen elterjedt az elfogadóknál. Egy 💳 bankkártyás vásárlásnál a bank, a beérkező tranzakciós adatokban látja ezt a bizonyos kódot.

Ettől a kódtól egyes feltételek teljesülése is függhet, úgy mint például a sokak által kedvelt pénzvisszatérítés, azaz cashback is, és egyéb diszkont lehetőségek!

Történeti áttekintés

ℹ️ 2004-től az Internal Revenue Service (IRS) kötelezővé tette ezeket, és az olyan kártyarendszerek, mint például a Visa, Mastercard, American Express lettek felelősek a vonatkozó kódok átfogó listájának létrehozásáért.

2004 előtt a szabványos ipari osztályozási kódok (SIC – Standard Industrial Classification) voltak az üzlettípusok elsődleges mutatói, de nem kifejezetten a vertikumok megkülönböztetésére tervezték őket a hitelkártya-feldolgozás során. Tehát itt jelentek meg az MCC-k, és debütálásuk óta egyre nő a számuk. Néhány tényező segíthet megmagyarázni az MCC-k növekedését, azonban ez nagyrészt az új iparágak megjelenésének volt köszönhető.

Miért van ilyen sok MCC szám

Az MCC számok növekedésének másik oka az, hogy az egyes vállalatok elég nagyra nőttek ahhoz, hogy kimondottan saját kóddal rendelkezzenek. Ezek azok a vállalatok, ahol láncolatokról beszélhetünk. A légitársaságok korábban egy közös kód alá tartoztak, de néhány nagyobb vállalat, például a British Airways azóta saját egyedi MCC-t kapott, hogy jobban kezelje a fizetéseket. Innentől kezdve más utazási társaságok is követték a példát. Ez alól, ahogy a táblázataimban látni fogod, egyéb üzleti szektorok sem voltak kivételek.

Az MCC az inkább fogyasztói vagy a gazdasági szereplők érdekeit szolgálja

Álláspontom szerint mindkettőt kellene, hogy szolgálja. Viszont az újabb MCC-k létrehozására a létjogosultságot, pont az Amerikai Egyesült Államok egyes államaiban kialakult szerencsejátékok legalizálása körüli ügyek teremtették meg. Ezeket az új kódokat úgy alakították ki, hogy különbséget tegyenek az engedéllyel rendelkező és az engedéllyel nem rendelkező szerencsejáték-intézmények között.

Mindig az üzlet kategóriája számít, nem az, amit vásárolok?

✔️Így igaz!

Például vásárolhatsz ruhát egy hipermarketben, de ha a Te bankkártyád egy olyan programban van, amely a divat kategóriára ad neked kedvezményt, akkor a kedvezményt nem fogod megkapni, mert a hipermarket nem a divat kategóriában van. A ruhaüzletek például divat, ott megkapnád a kedvezményt.

Konklúzióm az MCC táblázatok tartalmainak jövöbeni alakulásával kapcsolatban

A jövőben az MCC-k további diverzifikációja valószínűsíthető, mivel a feltörekvő szektorok, mint például a centralizált kriptovaluta platformok, saját kódot kaphatnak. Egyes iparágak szabályozásának erősödésével, illetve a kártyás fizetések nagyobb volumenével, a kártyarendszerek szükségét láthatják a lista bővítésére.

❗A kereskedőknek figyelniük kell az MCC-k változó helyzetére, és gondoskodniuk kell arról, hogy megfelelően besorolják őket.

MCC kód lista 

Körülbelül olyan ötszáz MCC kód létezhet, de ami a lényeges a 4 számjegy, ami a tartományt kijelöli. A különböző vállalkozások szolgáltatásai számára tehát a jövőben még további kategóriák és alkategóriák szerinti MCC besorolására is lehetőség lesz.

Egy kereskedő MCC kódját, hogy lehet megtudni

Ez a lista nem a kereskedők MCC kódjait tartalmazza, nevesebb autóbérlő cégek, légitársaságok és szálláshelyek kivételével. Ugyanakkor az MCC kódok gyűjtőelve ezekben az esetekben is fennáll, hiszen az említett cégek tulajdonképpen cégláncolatok. Az MCC kódok táblázatai tehát zömével a különböző áruk és szolgáltatások általános gyűjtőkategóriáit adják meg, azaz üzletági besorolást.

A kereskedőkhöz egyedileg kapcsolt MCC kódok országonkénti adatbázisa is nagyon hasznos lenne, sőt álláspontom szerint fogyasztóvédelmi szempontból, akár alapkövetelménynek is számíthatna!

Markáns véleményem, hogy a csodálatos „nemzetállamok” feladata lenne a kereskedők vonatkozásában, az ilyen jelentős, fogyasztóvédelmi feladatot ellátó információk publikus adatbázisban történő kezelése, amelyben bármilyen cégről nyomozás nélkül lehetne megtudni, hogy áruira, szolgáltatásaira, milyen MCC besorolást kapott!

❗Az esetek többségében sajnos ezeket a kódokat nem tüntetik fel. Ott ahol vásároltunk kell megtudni, hogy

  1. milyen bank áll mögöttük,
  2. s a pénzügyi intézménytől kikérni, hogy adott vállalkozásra milyen MCC kódokat tart nyilván.

🤔 Mire lehet jó számodra az MCC kódok átfogó táblázata

A kategóriák, esetleges alkategóriák segítségével, talán rájöhetsz arra,

ha valamelyik bankkártyáddal XY helyen vásároltál, de nem kaptál semmilyen CASHBACK-et, az vajon miért is történhetett? Az egyes, főleg online kártyahasználatból eredő elutasított tranzakció egy lehetséges okára is választ adhat (pl. szerencsejáték).

✅ Magát a tranzakciót, azt nyilván be fogod tudni azonosítani, hiszen számodra az lesz a problémás, ahol valamilyen oknál fogva nem látod a pénzvisszatérítés jóváírását.

👏Miután kinyomoztad, hogy a kereskedő milyen MCC -t kapott a bankkártyák terhelésekor, attól az elfogadótól, ahol kereskedői számlát nyított, eme táblázat leírása, értelmezésbeli segítséget ad számodra.

Megesett már a történelem során téves MCC besorolás is

💡Ilyen esetben ennek tényállását jelezheted az elfogadó háttér banknak.

Más esetekben is hasznos lehet…
  •  … ha például, különösen hitelkártyát használva valamilyen szolgáltatás esetén diszkontban részesülnél. Ha Neked jár diszkont zöldségesnél, de a kereskedő nem releváns MCC kódot használ, akkor elesel attól, ami megilletett volna.

 

  • Továbbá a táblázat kiváló arra, hogy az MCC kód számodra értelmet nyerjen.  Egyre trendibb, hogy nem egy, hanem tucat bankkártyánk van. A Curve kártya trendi, s közkedvelt, segítségével akár száz kártyát is kezelhetünk. A számodra sikertelen tranzakciókat – amikor nem kaptad meg a juttatásod – áttanulmányozhatod, és ha nem a kereskedő MCC besorolásában van a hiba, akkor össze vetheted más bankkártyáid tulajdonságaival. Az ismeretnek köszönhetően immáron tudatosan, fizetéskor a megfelelő kártyád fogod tudni használni.

 

  • A legtöbb pénzügyi cég, különösen a fintech cégek, amelyek engedélyt kaptak a MasterCard és / vagy Visa részéről bankkártyák ügyfelek számára történő biztosítására, külön jelezni is szokták, hogy mely MCC kódokat zárnak ki egy – egy programjukból. Azonban csak a kódot tüntetik fel, amely önmagában az átlagfelhasználóknak nem sokat mond, így ez a táblázat hasznos lehet mindenkinek.

ℹ️ A táblázataimban előforduló jelzések értelmezése

M : MasterCard,

V: Visa,

TSYS: az ilyen kód megtalálható az MCC kódok között, de könnyen elképzelhető, hogy más fizetési márkák nem támogatják. A TSYS rövidítés a Total System Services Inc. vállalat nevéből ered. Ez a cég főként fizetésfeldolgozási szolgáltatásokat, kereskedői szolgáltatásokat és kapcsolódó fizetési szolgáltatásokat nyújt. Prepaid, debit és kimondottan vállalati bankkártyákkal is foglalkozik.

ℹ️ A táblázatokban szereplő adatok származtatása

A táblázatban szereplő MCC kódok a Visa, MasterCard és helyenként TSYS adatbázisából származnak.

⬇️Az ismertetésre kerülő MCC kódokat külön gyűjtőkategóriákba helyezem el, az áttekinthetőség kedvéért.⬇️

Navigáció az MCC kódok gyors eléréséhez, kategóriák szerint

MCC kódok, táblázatok, kategóriák

 

MCC kódok

Szolgáltatás

0300–0780 (Mezőgazdasági szolgáltatások)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 0300–0780 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

bortermelőkV, M

MCC Leírás Fizetőeszköz
0743 bortermelők V, M
0744 pezsgőtermelők V, M
0763 mezőgazdasági szövetkezetek V, M
0780 Kertészeti és tereprendezési szolgáltatások V, M

1500–2999 (szerződéses szolgáltatások)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 1500–2999 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
1520 Lakossági és kereskedelmi V, M
1711 Klíma-, fűtés- és vízszerelés V, M
1731 Villanyszerelők V, M
1740 Szigetelés, falazás, vakolás, kőműves V, M
1750 Asztalosipari vállakozók V, M
1761 Tetőfedés és iparvágány, lemezmunkák V, M
1771 Betonmunka Vállalkozók V, M
1799  Máshova nem besoroltak V, M
2741 Vegyes kiadás és nyomda V, M
2791 Szedés, tányérkészítés V, M
2842 Higiénia, polírozás és speciális tisztítás V, M

4000-4799 (közlekedési szolgáltatások)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 4000–4799 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
4011 Vasutak – teherszállítás V, M
4111 Közlekedés – elővárosi és helyi ingázók,  kompok V, M
4112 Személyszállító vasutak V, M
4119 Mentőszolgálatok V, M
4121 Taxik és limuzinok V, M
4131 Buszvonalak, járatok V, M
4214 Fuvarozók, teherszállítás – helyi/távolsági, költöztetők V, M
4215 Futárszolgálat – légi és földi, szállítmányozók V, M
4225 Közraktározás – mezőgazdasági termékek V, M
4411 Tengeri szállítás V, M
4457 Csónakbérlés és kölcsönzés V, M
4468 Kikötők, tengeri szolgáltatások/kellékek V, M
4511 Légi fuvarozók, légitársaságok – máshova nem besorolt V, M
4582 Repülőterek, repülőtéri terminálok, repülőterek V, M
4722 Utazási irodák és utazásszervezők V, M
4723 Csomag szállítást szervezők (csak Németországban) V
4761 Utazással kapcsolatos szolgáltatások telemarketingje TSYS
4784 Híd és autópálya valamint egyéb útdíjak V, M
4789 Máshová nem sorolt szállítási szolgáltatások V, M

4800–4999 (Közüzemi szolgáltatások)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 4800–4999 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
4812 Távközlési berendezések, beleértve a telefon értékesítést V, M
4813 Key-entry Telecom Merchant szolgáltatások M
4814 Nemcsak prepaid alapú távközlés V, M
4816 Számítógépes hálózati/információs szolgáltatások V, M
4821 Távirati szolgáltatások V, M
4829 Banki átutalási megbízások, pénzátutalás V, M
4899 Kábel, műholdas és egyéb fizetős televízió és rádió szolgáltatások V, M
4900 Közművek – villany, gáz, fűtőolaj, szaniter, víz V, M

5000-5599 (kiskereskedelmi szolgáltatások)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza az 5000–5599 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
5013 Gépjármű-kellékek és új alkatrészek V, M
5021 Irodai és egyéb bútorok V, M
5039 Máshová nem sorolt építőanyagok V, M
5044 Irodai, fényképészeti,fénymásoló felszerelések V, M
5045 Számítógépek, számítógép-perifériák, szoftverek V, M
5046 Máshová nem besorolt berendezések V, M
5047 Fogászati/laboratóriumi/orvosi/ kellékek V, M
5051 Fémkereskedés V, M
5065 Elektromos alkatrészek és berendezések V, M
5072 Hardver berendezések és kellékek V, M
5074 Víz- és fűtőberendezések V, M

ℹ️ 5085,5200, 5261 kimondottan barkács, kert kategória

5085 Máshová nem besorolt ipari kellékek V, M
5094 Drágakövek és -fémek, órák és ékszerek V, M
5099 Máshová nem besorolt tartós cikkek V, M
5111 Írószerek, irodai kellékek, nyomtatás V, M
5122 Legális drogok, gyógyszerek, gyógyszerészek V, M
5131 Darabáruk, fogalmak és egyéb szárazáruk V, M
5137 Férfi, női és gyermek egyenruhák és egyéb ruházat V, M
5139 Lábbelik V, M
5169 Máshol nem található vegyszerek, releváns termékek V, M
5172 Kőolaj és kőolaj termékek V, M

ℹ️ 5192, 5942 – Szórakozás azon belül könyvesboltok, 5441 éttermek

5192 Könyvek, folyóiratok és újságok V, M
5193 Virágüzleti kellékek, faiskolai áruk és virágok V, M
5198 Festékek, lakkok és releváns kellékek V, M
5199 Máshová nem sorolt, nem tartós áruk V, M
5200 Lakásfelszerelési kellékek, raktárüzletek V, M
5211 Építőanyag-, Faüzletek V, M
5231 Üveg-, festék-, tapétaboltok V, M
5251 Hardver üzletek V, M
5261 Pázsit és kerti kellékek üzletei V, M
5271 Mobilház-kereskedők V, M
5299 Warehouse Club Gas (benzinkút – USA) TSYS
5300 Wholesale Clubs ( USA) V, M
5309 Duty Free (vámmentes üzletek) V, M
5310 Diszkont áruházak V, M
5311 Áruházak V, M
5331 Üzletek széles választékkal, alacsony árak V, M
5399 Vegyes általános áruüzletek V, M
5411 Élelmiszerboltok, szupermarketek V, M
5422 Fagyasztott húsáruk V, M
5441 Főként cukrászüzletek V, M
5451 Tejtermék boltok V, M
5462 Pékségek, pékáruk V, M
5499 Vegyes élelmiszerboltok – vegyesboltok,piacok V, M
5511 Jármű- és teherautó-kereskedők –  szerviz. V, M
5521 Használt gépjármű- és teherautó-kereskedők V, M
5532 Gumiabroncs üzletek (autó) V, M
5533 Autóalkatrészek és -kiegészítők üzletei V, M
5541 Szervizállomások – kiegészítő szolgáltatásokkal V, M
5542 Üzemanyag adagoló, automata V, M
5551 Hajókereskedők V, M
5561 Lakóautó-kereskedők,pótkocsik V, M
5571 Motorkerékpár üzletek és kereskedők V, M
5592 Lakóautó-kereskedők V, M
5598 Motorosszán-kereskedők V, M
5599 Vegyes autó és repülőgép ipar. V, M

7300-7999 (Üzleti szolgáltatások)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza az 7300–7999 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
7311 Reklámszolgáltatások V, M
7321 Hitelirodák V, M
7332 Fénymásolási szolgáltatások V, M
7333 Kereskedelmi művészet, grafika, fényképezés TSYS
7338 Gyorsmásolási, sokszorosítási és tervrajzi szolgáltatások V, M
7339 Gyorsírási és titkársági támogató szolgáltatások V, M
7342 Rovarírtási és fertőtlenítő szolgáltatások V, M
7349 Takarítás és karbantartás, takarítói szolgáltatások V, M
7361 Munkaügyi ügynökségek és ideiglenes segítségnyújtás V, M
7372 Számítógépes programozás, adatfeldolgozás és integrált rendszertervezési szolgáltatások V, M
7375 Információkeresési szolgáltatások V, M
7379 Számítógép-karbantartás, -javítás és -szolgáltatás – máshova nem besorolt V, M
7392 Tanácsadás, menedzsment és PR szolgáltatások V, M
7393 Nyomozóirodák, védelmi ügynökségek, biztonság szolgáltatások V, M
7394 Berendezés kölcsönzési és lízingelési szolgáltatások,bútorok V, M
7395 Fotó előhívó, fotókidolgozó laboratóriumok V, M
7399 Máshová nem sorolt ​​üzleti szolgáltatások V, M
7512 Autókölcsönző (máshová nem besorolt) V, M
7513 Teherautó bérlés V, M
7519 Lakóautó és szabadidős jármű kölcsönzése V, M
7523 Gépkocsi parkolók és garázsok V, M
7524 Expressz fizetési szolgáltatást nyújtó kereskedők – parkolóhelyek és garázsok V, M
7531 Autókarosszéria-javító műhelyek V, M
7534 Gumiabroncs-újrafutózó és -javító műhelyek V, M
7535 Autófestő üzletek V, M
7538 Autószervizek V, M
7542 Autómosók V, M
7549 Vontatási szolgáltatások V, M
7622 Elektronikai javítóműhelyek V, M
7623 Légkondicionáló és hűtőgép-javító műhelyek V, M
7629 Elektromos és kisgépjavító műhelyek V, M
7631 Óra-, ékszer- és órajavító műhelyek V, M
7641 Bútorok – kárpitozás, javítás és fényezés V, M
7692 Hegesztési munkálatok V, M
7699 Vegyes javítóműhelyek és kapcsolódó szolgáltatások V, M
7800 Állami tulajdonú lottózó V, M
7801 Kormányzati engedéllyel rendelkező kaszinók V, M
7802 Kormányzati engedéllyel rendelkező ló-/kutyaverseny V, M
7829 Mozgókép és videószalag gyártás és terjesztés V, M
7832 Mozgóképszínházak (pl. animációk) V, M
7833 Expressz fizetési szolgáltatás – Mozgóképszínház TSYS
7841 DVD/Videoszalag kölcsönző üzletek V, M
7911 Tánctermek, iskolák és stúdiók V, M
7922 Színházi producerek (a mozgóképek kivételével), jegyirodák V, M
7929 Zenekarok, zenekarok és különféle előadók –máshová nem besoroltak V, M
7932 Pool és biliárd létesítmények V, M
7933 Bowling pályák V, M
7941 Atlétikai pályák, kereskedelmi sportok, profi sportklubok, sporttámogatók V, M
7991 Turisztikai látványosságok és kiállítások V, M
7992 Golfpályák (nyilvános nem privát) V, M
7993 Videó szórakoztató játék kellékek V, M
7994 Videojáték-termek és létesítmények V, M
7995 Szerencsejáték-tranzakciók – fogadások (Sportfogadás, fantasy,stb.) V, M
7996 Vidámparkok, karneválok, cirkuszok, karneválok, jósok V, M
7997 Klubok – vidéki klubok, tagság (atlétikai,szabadidő, sport), privát golfpályák V, M
7998 Akváriumok, delfináriumok, állatkertek V, M
7999 Máshová nem besorolt szabadidős szolgáltatások V, M

8000-8999 (szakmai szolgáltatások és tagsági szervezetek)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 8000–8999 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
8011 Azon orvosok, amelyek tevékenységük alapján máshová nem besoroltak V, M
8021 Fogorvosok és fogszabályzók V, M
8031 Osteopátiás orvosok V, M
8041 Csontkovácsok V, M
8042 Optometrikusok és szemészek V, M
8043 Látszerészek, optikai cikkek és szemüvegek V, M
8044 Optikai cikkek és szemüvegek TSYS
8049 csontkovácsok, lábgyógyászok V, M
8050 Ápolási és testápolási létesítmények V, M
8062 Kórházak V, M
8071 Fogászati és Orvosi Laboratóriumok V, M
8099 Egészségügyi szakemberek, orvosi szolgáltatások, a máshová nem besoroltak V, M
8111 Ügyvédek, jogi szolgáltatások V, M
8211 Iskolák, általános és középiskola V, M
8220 Főiskolák, egyetemek, szakiskolák és kollégiumok V, M
8241 Iskolák, levelező tagozatok V, M
8244 Iskolák, üzleti és titkársági képzések V, M
8249 Iskolák, kereskedelem és szakképzés V, M
8299 Iskolák és máshová nem besorolt oktatási szolgáltatások V, M
8351 Gyermekgondozási, megőrzési szolgáltatások V, M
8398 Szervezetek, jótékonysági és szociális szolgálatok V, M
8641 Egyesületek – Polgári, Társadalmi és Testvéri V, M
8651 Főként politikai szervezetek V, M
8661 Főként vallási szervezetek V, M
8675 Különböző gépjármű szövetségek V, M
8699 Máshová nem besorolt szervezetek V, M
8734 Tesztlaboratóriumok (nem orvosi) V, M
8743 Tesztlaboratóriumok (nem orvosi) TSYS
8911 Építészeti, mérnöki és földmérési szolgáltatások V, M
8931 Számviteli, könyvvizsgálói és könyvviteli szolgáltatások V, M
8999 Máshová nem besorolt professzionális szolgáltatások V, M

9000–9999 (kormányzati szolgáltatások)

✔️A következő táblázat tartalmazza a 9000–9999 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
9034 I-Purchasing Pilot (főként USA) TSYS
9211 Bírósági költségek, beleértve a tartásdíjat és a gyermektartást V, M
9222 Pénzbírságok V, M
9223 Óvadék (főként USA) V, M
9311 Adófizetések V, M
9399 Máshová nem besorolt kormányzati szolgáltatások V, M
9401 I-Purchasing Pilot (főként USA) TSYS
9402 Csak az állami tulajdonban lévő postai szolgáltatások V, M
9405 Kormányzat által végrehajtott vásárlások V, M
9700 Automatizált ajánlási (referáló) szolgáltatás V
9701 Visa Credential Server (visa hitelesítési eljárása) V
9702 GCAS (segélyszolgálatok) V, M
9751 Egyesült Királyság szupermarketek (Electronic Hot File) TSYS
9752 Egyesült Királyság benzinkutak, Electronic Hot File TSYS
9754 Szerencsejáték -ló, kutyaverseny, állami lottó M
9950 Kormányzathoz fűzűdű vállalaton belüli vásárlások V, M

Üzletek, boltok

5600-5699 (ruhaüzletek)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza az 5600–5699 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
5611 Férfi- és fiúruházati és -kiegészítő üzletek V, M
5621 Női konfekcióüzletek V, M
5631 Női kiegészítők és szaküzletek V, M
5641 Gyermek- és csecsemőruházati üzletek V, M
5651 Családi ruhaüzletek V, M
5655 Sportruházat V, M
5661 Cipőboltok V, M

ℹ️ Ez a ruhaüzletek kategória mindenképpen egyben divat kategória is! Cipőboltok, sportáruházat, fehérnemű boltok.

5681 Főként bunda és szőrmeüzletek V, M
5691 Férfi és női ruházati üzletek V, M
5697 Átalakítások, javítások, varrónők, szabók V, M
5698 Paróka és toupee üzletek V, M
5699 Kiegészítő- és ruházati üzletek – Vegyes V, M

5700-7299 (Vegyes üzletek)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza az 5700–7299 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC Leírás Fizetőeszköz 
5712 Berendezés, bútor V, M
5713 Padlóburkolat üzletek V, M
5714 Drapéria-, kárpit- és ablakok kiegészítői V, M
5718 Kandallók és kiegészítők V, M
5719 Vegyes lakberendezési szaküzletek V, M
5722 Háztartási gépek boltjai V, M

ℹ️ A fenti 5712 – 5722 tartomány az kifejezetten az otthon kategória! Az 5732, 5734 elektronikai áruházak.

5732 Elektronikus értékesítés V, M
5733 Zeneboltok – Hangszerek, zongorák, kotta V, M
5734 Számítógépes szoftver üzletek V, M
5735 Lemezboltok V, M
5811 Vendéglátók V, M
5812 Étkezőhelyek és éttermek V, M
5813 Bárok, koktélbárok, diszkók, éjszakai klubok V, M
5814 Gyorséttermek V, M
5815 Digitális áruk: könyvek, filmek, zene V, M
5816 Digitális áruk: játékok V, M
5817 Digitális áruk: alkalmazások (kivéve a játékokat) V, M
5818 Digitális áruk: nagyobb cikkek (V), több kategória (M) V, M

ℹ️ 5122, 5912, 5977 szépségápolás, egészség kategória

5912 Drogériák és gyógyszertárak V, M
5921 Csomagboltok – sör, bor és likőr V, M
5931 Használtcikk üzletek, Használt cikkek üzletei V, M
5932 Antikváriumok – értékesítés, javítás és restaurálás V, M
5933 Zálogházak V, M
5935 Romboló telepek (méh telep) V, M
5937 Antik replikák (bútor boltok) V, M
5940 Kerékpárboltok – Értékesítés és szerviz V, M
5941 Sportszerboltok V, M
5942 Könyvesboltok V, M
5943 Irodai, iskolai és írószer boltok V, M
5944 Óra-, ékszer-, óra- és ezüstáru üzletek V, M
5945 Játék-, játék- és hobbiboltok V, M
5946 Fényképezőgép és fényképészeti kellékek üzletei V, M
5947 Kártya-, ajándék-, újdonság- és szuvenírboltok V, M
5948 Bőráru- és poggyászüzletek V, M
5949 Szövet-, kézimunka-, darabáru- és varróboltok V, M
5950 Kristály- és üvegáru üzletek V, M
5960 Közvetlen marketing biztosítási szolgáltatások V, M
5961 Postai megrendelőházak, katalógus üzletek TSYS
5962 Közvetlen marketing – utazási szolgáltatások V, M
5963 Háztól – házig (közvetlen értékesítés) V, M
5964 Közvetlen marketing – katalóguskereskedők V, M
5965 Közvetlen marketing – katalógus / kiskereskedelem V, M
5966 Direkt marketing – kimenő telemarketing kereskedők V, M
5967 Direkt marketing – bejövő telemarketing kereskedők V, M
5968 Közvetlen marketing – előfizetést nyújtó kereskedők V, M
5969 Direkt marketing, máshová nem besoroltak V, M
5970 Művészi kellékboltok, kézműves üzletek V, M
5971 Műkereskedők és galériák V, M
5972 Bélyeg- és érmeüzletek, numizmatikai kellékek V, M
5973 Vallási cikkek üzletei V, M
5974 Gumibélyegző üzlet V, M
5975 Hallókészülékek – értékesítés, szerviz, kellékboltok V, M
5976 Ortopédiai cikkek – művégtag boltok V, M
5977 Kozmetikai üzletek V, M
5978 Írógépboltok – kölcsönzés, értékesítés, szerviz V, M
5983 Üzemanyag-kereskedők V, M
5992 Virágüzletek V, M
5993 Szivarboltok és -standok V, M
5994 Hírkereskedők és újságosok V, M
5995 Kisállatboltok, állateledel és kellékek V, M
5996 Uszodák – értékesítés és kellékek V, M
5997 Elektromos borotvaüzletek – értékesítés és szerviz V, M
5998 Sátor- és napellenző üzletek V, M
5999 Vegyes és speciális kiskereskedelmi üzletek V, M
6010 Pénzügyi vállalkozások, melyek készpénz kifizetésekkel foglalkoznak (manuális) V, M
6011 Pénzügyi cégek, melyek készpénz kifizetésekkel foglalkoznak (automaták útján) V, M
6012 Pénzügyi intézménynek minősülő vállalkozások V, M
6050 Quasi Cash M
6051 Quasi Cash-kereskedő V, M
6211 Értékpapírok – brókerek és kereskedők V, M
6236 Aserca Airlines (Aero Servicio Carabobo) – légitársaság TSYS
6300 Biztosítási értékesítés V, M
6381 Havi biztosítási díj szolgáltatások TSYS
6513 Ingatlanügynökök és menedzserek – bérbeadás V, M
6532 Fizetési művelet – Pénzügyi Tag V, M
6533 Fizetési művelet – kereskedő V, M
6534 Pénz átutalás – Pénzügyi Tag V, M
6535 Értékbeszerzés – Pénzügyi tag V, M
6536 MoneySend országon belül M
6537 MoneySend nemzetközi M
6538 Pénzküldés Finnanszírozás M
6539 Finanszírozó tranzakció (a MoneySend kivételével) M
6540 POI  finanszírozási tranzakciók (kivéve MoneySend) M
6611 Túlfizetések TSYS
6760 Takarékkötvények TSYS
7011 Szállodák, motelek, üdülők – máshova nem besorolt V, M
7012 Timeshare V, M
7032 Sport és szabadidős táborok V, M
7033 Kempingek és lakóparkok V, M
7210 Takarítási, ruházati és mosodai szolgáltatások V, M
7211 Mosodai szolgáltatások – családi és kereskedelmi V, M
7216 Ruhatisztító V, M
7217 Szőnyeg- és kárpittisztítás V, M
7221 Fotóstúdiók V, M
7230 Fodrász és szépségszalonok V, M
7251 Kalaptisztítás, cipőjavítás V, M
7261 Temetkezési szolgáltatás és krematóriumok V, M
7273 Társkereső szolgáltatások V, M
7276 Adó-előkészítési szolgáltatás (adószakértők) V, M
7277 Adósság, házasság, Személyi Tanácsadó szolgáltatások V, M
7278 Klubok, szolgáltatások V, M
7280 Egészségügyi pénztár (kifizetések) TSYS
7295 Gyermekfelügyeleti szolgáltatások (baby sitter) V, M
7296 Ruhakölcsönző – jelmezek, egyenruhák és ünnepi viselet V, M
7297 Masszázs szalonok V, M
7298 Szépségápolás és SPA szolgáltatások V, M
7299 Egyéb, máshova nem besorolt szolgáltatások V, M

Utazás

3000–3302 (Légitársaságok)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 3000–3302 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC  ✈️Légitársaságok és azok hivatalos rövidítése(i) és a kapcsolódó fizetési márkák Fizetőeszköz 
3000 United Airlines (UNITED AIR [V], UNITED [M]) V, M
3001 American Airlines (AMERICAN AIR [V], AMERICAN [M]) V, M
3002 Pan American (PAN AM AIR [V], PAN AM [M]) V, M
3003 Eurofly (EUROFLY AIR [V], EUROFLY [M]) V, M
3004 Dragon Airlines (DRAGON AIR) V, M
3005 British Airways (BRITISH AWYS [V], BRITISH A [M]) V, M
3006 Japan Air Lines (JAL AIRLINE [V], JAL [M]) V, M
3007 Air France (AIR FRANCE [V], AIR FRAN [M]) V, M
3008 Lufthansa German Airlines (LUFTHANSA AIR [V], LUFTHAN [M]) V, M
3009 Air Canada (AIR CANADA [V], AIR CAN [M]) V, M
3010 Royal Dutch Airlines (KLM AIRLINE [V], KLM [M]) V, M
3011 Aeroflot (AEROFLOT) V, M
3012 Qantas (QANTAS AIR [V], QANTAS [M]) V, M
3013 Alitalia (ALITALIA) V, M
3014 Saudi Arabian Airlines (SAUDI AIR [V],SAUDI AI [M]) V, M
3015 Swiss International Air Lines (SWISSINTAIR [V], SWISS [M]) V, M
3016 Scandinavian Airline System (SAS) V, M
3017 South African Airways (SAA AIRWAYS [V], SAFRICAN [M]) V, M
3018 Varig (VARIG) V, M
3019 Germanwings (GERMANGSAIR) TSYS
3020 Air India (AIR-INDIA[V], AIR-INDI [M]) V, M
3021 Air Algerie (AIR ALGERIE [V], AIRALGER [M]) V, M
3022 Philippine Airlines (PAL AIR) V, M
3023 Mexicana (MEXICANA) V, M
3024 Pakistan International (PAKISTAN AIR [V], PAKISTAN [M]) V, M
3025 Air New Zealand Ltd. International (AIR NZ) V, M
3026 Emirates Airlines (EMIRATES) V, M
3027 Union De Transports Aeriens (UTA/interair) – (UTA AIRLINE [V], UTAAIR [M]) V, M
3028 Air Malta (AIR MALTA [V], AIRMALTA [M]) V, M
3029 SN Brussels Airlines (SNBRSSLSAIR [V], SNBRU AIR [M]) V, M
3030 Aerolineas Argentinas (AERO ARGENT [V], AERO ARG [M]) V, M
3031 Olympic Airways (OLYMPIC AIR [V], ha OLYMPIC [M]) V, M
3032 El Al – (EL AL) V, M
3033 Ansett Airlines (ANSETT AIR [V], ANSETT [M]) V, M
3034 Etihadair (ETIHADAIR) V, M
3035 TAP Air Portugal – (TAP AIR [V], TAP [M]) V, M
3036 Viacao Aerea Sao Pãulo (VASP AIR [V], VASP [M]) V, M
3037 Egyptair (EGYPTAIR) V, M
3038 Kuwait Airways (KUWAIT AIR [V], KUWAIT[M]) V, M
3039 Avianca (AVIANCA) V, M
3040 Gulf Air (Bahrain) (GULF AIR) V, M
3041 Balkan-Bulgarian Airlines (BALKAN AIR [V], BALKAN [M]) V, M
3042 Finnair (FINNAIR) V, M
3043 Aer Lingus (AER LINGUS [V], AERLING [M]) V, M
3044 Air Lanka (AIR LANKA) V, M
3045 Nigeria Airways (NIGERIA AIR [V], NIGERIA [M]) V, M
3046 Cruzeiro Do Sul (CRUZIERO AIR [V], CRUZIERO [M]) V, M
3047 Turk Hava Yollari (THY AIRLINE [V], THY [M]) V, M
3048 Royal Air Maroc (AIR MAROC [V],AIRMARO [M]) V, M
3049 Tunis Air (TUNIS AIR [V], TUNIS AI [M]) V, M
3050 Icelandair (ICELANDAIR [V], ICELANDA [M]) V, M
3051 Austrian Airlines (AUSTRIAN AIR [V], AUSTRIAN [M]) V, M
3052 LAN Airlines (LAN AIRLINES) V, M
3053 Aviacion Y Comercio (AVIACO AIR [V], AVIACO [M]) V, M
3054 Linea Aerea Del Cobre (LADECO AIR [V],LADECO [M]) V, M
3055 Lloyd Aero Boliviano (LAB AIR [V], LAB [M]) V, M
3056 Jet Airways (JET AIR) V, M
3057 Virgin America (VIR AMER) V, M
3058 Delta (DELTA AIR [V],DELTA [M]) V, M
3059 DBA Airline (DBA AIR) V, M
3060 Northwest Airlines (NWA AIR) V, M
3061 Continental (CONTINENTAL [V], CONTINEN [M]) V, M
3062 Hapag-Lloyd Express (HLX AIR [V], HLX [M]) V, M
3063 US Airways (USAIRWAYS [V], USAIRWYS [M]) V, M
3064 Adria Airways (ADRIA AIR) V, M
3065 Airinter (AIRINTER) V, M
3066 Southwest Airlines (SOUTHWESTAIR [V], SOUTHWES [M]) V, M
3067 Vanguard Airlines (VANGUARD AIR [V], VANGUARD [M]) V, M
3068 Air Astana (AIR ASTANA [V], AIRSTANA[M]) V, M
3069 Sun Country Airlines (SUNCTRYAIR [V], SUNCNTRY [M]) V, M
3071 Air British Columbia (AIR BC [V], AIR B R C [M]) V, M
3072 Cebu Pacific Airlines (CEBU PAC) V, M
3075 Singapore Airlines (SINGAPOREAIR [V], SINGAPOR [M]) V, M
3076 Aeromexico (AEROMEXICO [V], AEROMEXI [M]) V, M
3077 Thai Airways (THAI AIRWAYS [V], THAIAIRW [M]) V, M
3078 China Airlines (CHINA AIR [V], CHINAAIR [M]) V, M
3079 Jetstar Airways (JETSTAR AIR [V], JETSTAR [M]) V, M
3081 NordAir TSYS
3082 Korean Airlines (KOREAN AIR [V], KOREAN [M]) V, M
3083 Air Afrique (AIR AFRIQUE [V], AIR AFRIQ [M]) V, M
3084 Eva Airways (EVA AIR) V, M
3085 Midwest Express Airlines (MIDWEST EXP [V], MIDWEST [M]) V, M
3086 Carnival Airlines (CARNIVAL AIR) V, M
3087 Metro Airlines (METRO AIR [V], METROAI [M]) V, M
3088 Croatia Air (CROATIA AIR [V], CROATIA [M]) V, M
3089 Transaero (TRANSAERO) V, M
3090 Uni Airways Corporation (UNIAIR) V, M
3094 Zambia Airways (ZAMBIA AIR [V], ZAMBIA A [M]) V, M
3096 Air Zimbabwe Corp (AIR ZIMBABWE [V], AIRZIMBA [M]) V, M
3097 Spanair (SPANAIR) V, M
3098 Asiana Airlines (ASIANA AIR [V], ASIANA [M]) V, M
3099 Cathay Pacific (CATHAYPACAIR [V], CATHAYPA [M]) V, M
3100 Malaysian Airline System (MALAY AIR [V], MALAY AI [M]) V, M
3102 Iberia (IBERIA AIR [V], IBERIA [M]) V, M
3103 Garuda (GARUDA AIR [V], GARUDA [M]) V, M
3106 Braathens S.A.F.E. (BRAATHENS [V], BRAATHEN [M]) V, M
3110 Wings Airways (WINGS AIR) V
3111 British Midland (BRMIDLANDAIR [V], BRITISH M [M]) V, M
3112 Windward Island (WINDWRDISAIR [V], WINDWARD [M]) V, M
3115 Tower Air (TOWERAIR) V, M
3117 Venezolana International De Aviacion (VIASA) V, M
3118 Valley Airlines (VALLEY AIR) V, M
3125 Tan Sahsa (TAN AIR) V, M
3126 Talair PTY Ltd. (TALAIR) V
3127 Taca International (TACAINTL AIR [V], TACA INT [M]) V, M
3129 Surinam Airways (SURINAM AIR [V], SURINAM [M]) V, M
3130 Sunworld International (SUNWORLD AIR [V], SUNWORLD [M]) V, M
3131 VLM Airlines (VLM AIR [V], VLM [M]) V, M
3132 Frontier Airlines (FRONTIER AIR [V], FRONTIER [M]) V, M
3133 Sunbelt Airlines (SUNBELT AIR) V
3135 Sudan Airways (SUDAN AIR) V
3136 Qatar Airways (QATAR AIR) V, M
3137 Singleton (SINGLETONAIR) V
3138 Simmons Airlines (SIMMONS AIR) V
3143 Scenic Airlines (SCENIC AIR) V
3144 Virgin Atlantic (VIRGINATLAIR [V], VIR ATL [M]) V, M
3145 San Juan (SAN JUAN AIR) V
3146 Luxair (LUXAIR) V, M
3148 Air Littoral S.A. (AIRLITTORAL [V], LITTORAL [M]) V, M
3151 Air Zaire (AIR ZAIRE [V], AIRZAIREL [M]) V, M
3154 Princeville (PRINCVLLEAIR) V
3156 Go Fly Ltd. (GOFLY) V, M
3159 Provincetown-Boston Airways (PBA AIRLINE [V], PBA [M]) V, M
3161 All Nipon Airways (ANA AIR [V], ANAAIR [M]) V, M
3164 Norontair (NORONTAIR [V], NORONTAI [M]) V, M
3165 New York Helicopter (NY HELI) V
3167 Aero Continente (AEROCONTINEN [V], AERO CONT [M]) V, M
3170 Mount Cook (MT COOK AIR) V
3171 Canadian Airlines International (CANADIAN AIR [V], CANADIAN [M]) V, M
3172 Nationair (NATIONAIR [V], NATIONAI [M]) V, M
3174 Jetblue Airways (JETBLUE) V, M
3175 Middle East Air – (MIDEAST AIR [V], MIDEASTA [M]) V, M
3176 Metroflight Airlines (METROFLT AIR) V
3177 AirTran Airways (AIRTRANAIR [V], AIRTRAN A [M]) V, M
3178 Mesa Air (MESA AIR) V, M
3180 Westjet Airlines (WESTJETAIR [V], WESTJET A [M]) V, M
3181 Malev (MALEV AIR [V], MALEV [M]) V, M
3182 LOT (Polish Airlines) (LOT AIR akkor [V], LOT [M]) V, M
3183 Oman Air (OMANAIR [V], OMAN AIR [M]) V, M
3184 LIAT (LIAT AIRLINE [V], LIAT [M]) V, M
3185 Linea Aeropostal Venezolana (LAV AIR [V], LAV [M]) V, M
3186 Lineas Aereas Paraguayas (LAP AIR [V], LAP [M]) V, M
3187 LACSA (Costa Rica) (LACSA AIR [V], LACSA [M]) V, M
3188 Virgin Express (VIRGINEXPAIR [V], VIR EXP [M]) V, M
3190 Jugoslav Air (JUGOSLAV AIR [V], JUGOSLAV [M]) V, M
3191 Island Airlines (ISLAND AIR [V], ISLANDAI [M]) V, M
3193 Indian Airlines (INDIAN AIR [V], INDIAN A [M]) V, M
3196 Hawaiian Air (HAWAIIAN AIR [V], HAWAIIAN [M]) V, M
3197 Havasu Airlines (HAVASU AIR [V], HAVASUAI [M]) V, M
3200 Guyana Airways (GUYANA AIR [V], GUYANA A [M]) V, M
3203 Golden Pacific Air (GOLDPAC AIR) V
3204 Freedom Airlines (FREEDOM AIR [V], FREEDOM A [M]) V, M
3206 China Eastern Airlines (CHINAEASTAIR [V], CHINAEAST [M]) V, M
3211 Norwegian Air Shuttle (NORWEGIANAIR [V], NORWEGIAN [M]) V, M
3212 Dominicana De Aviacion (DOMINICA AIR [V], DOMINICA [M]) V, M
3213 Malmo Aviation (MALMO AIR [V], MALMO AV [M]) V, M
3215 Dan Air Services (DANAIRSERV) V
3216 Cumberland Airlines (CUMBERLNDAIR) V
3217 Ceskoslovenske Aerolinie (CSA AIRLINE [V], CSA [M]) V, M
3218 Crown Air (CROWN AIR) V
3219 Compania Panamena De Aviacion (COPA AIR [V], COPA [M]) V, M
3220 Compania Faucett (COMP FAU AIR [V], COMPANIA [M]) V, M
3221 Transportes Aeros Militares (TAME AIRLINE [V],TAME AIR [M]) V, M
3222 Command Airways (COMMAND AIR [V], COMMAND [M]) V, M
3223 Comair (COMAIR) V, M
3226 Skyways (SKYWAYS AIR [V], SKYWAYS [M]) V, M
3228 Cayman Airways (CAYMANAIR) V, M
3229 SAETA (SAETA AIR [V], SAETAAIR [M]) V, M
3231 SAHSA (SAHSA AIR [V], SAHSA [M]) V, M
3233 Capitol Air (CAPITOL AIR) V
3234 Caribbean Airlines (CARIBBEANAIR [V], CARIBBEAN [M]) V, M
3235 Brockway Air (BROCKWAY AIR) V
3236 Air Arabia Airline (AIR ARABIA [V], AIR ARAB [M]) V, M
3238 Bemidji Aviation (BEMIDJI AIR) V
3239 Bar Harbor Airlines (BARHARBORAIR [V], BARHARBO [M]) V, M
3240 Bahamasair (BAHAMASAIR [V], BAHAMASA [M]) V, M
3241 Aviateca (AVIATECA AIR [V], AVIATECA akkor [M]) V, M
3242 Avensa (AVENSA AIR [V], AVENSA [M]) V, M
3243 Austrian Air Service (AUST AIRSERV [V], AUSTRAIR [M]) V, M
3245 Easyjet Air (EASYJET AIR [V],EASYJET [M]) V, M
3246 Ryanair (RYANAIR) V, M
3247 Gol Airlines (GOL AIR [V], GOL [M]) V, M
3248 Tam Airlines (TAM AIR [V],TAM [M]) V, M
3251 Aloha Airlines (ALOHA AIR) V
3252 Antilean Airlines (ALM AIRLINE [V], ALM [M]) V, M
3253 America West (AMERWEST) M
3254 U.S. Air Shuttle (USAIRSHUTL) V
3256 Alaska Airlines Inc. (ALASKA AIR [V], ALASKA A [M]) V, M
3259 American Trans Air (ATA AIR) V
3260 Spirit Airlines (SPIRIT AIR [V], SPIRIT [M]) V, M
3261 Air China (AIR CHINA) V, M
3262 Reno Air (RENO AIR) V
3263 Aero Servicio Carabobo (ASC AIRLINE [V], ASERCA [M]) V, M
3266 Air Seychelles (ASC AIRLINE [V], ASERCA [M]) V, M
3267 Air Panama International (AIR PANAMA [V], AIR PANA [M]) V, M
3273 Rica Hotels TSYS
3274 Inter Nor Hotels TSYS
3280 Air Jamaica (AIR JAMAICA [V], AIR JAMA [M]) V, M
3281 Air Djibouti TSYS
3282 Air Djibouti (AIR DJIBOUTI [V], AIR DJIB [M]) V, M
3284 Aero Virgin Islands (AERVIRGINIS) V
3285 Aero Peru (AEROPERU) V, M
3286 Aero Nicaraguensis (AERONICARAG [V], AERO NIC [M]) V, M
3287 Aero Coach Aviation (AEROCOACH AV [V], AEROCOAC [M]) V, M
3292 Cyprus Airways (CYPRUS AIR [V], CYPRUSA [M]) V, M
3293 Ecuatoriana (ECUATORIANA [V], ECUATORI [M]) V, M
3294 Ethiopian Airlines (ETHIOPIAN AIR [V], ETHIOPIA [M]) V, M
3295 Kenya Airways (KENYA AIR [V], KENYAAIR [M]) V, M
3296 Air Berlin (AIR BERLIN [V], AIRBERLIN [M]) V, M
3297 Tarom Romanian Air Transport (TAROM AIR) V, M
3298 Air Mauritius (AIRMAURITIUS [V], AIRMAURI [M]) V, M
3299 Wideroes Flyveselskap (WIDEROES) V, M
3300 Azul Air (AZUL AIR) V, M
3301 Wizz Air (WIZZ AIR) V, M
3302 Flybe Ltd. (FLYBEAIR) V, M

3303–3499 (autóbérlés)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 3303–3499 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC  🚗 autóbérlés Fizetőeszköz 
3351 Affiliated Auto Rental V, M
3352 American International V, M
3353 Brooks Rent-A-Car V, M
3354 Action Auto Rental V, M
3355 Sixt Car Rental V, M
3357 Hertz V, M
3359 Payless Car Rental V, M
3360 Snappy Car Rental V, M
3361 Airways V, M
3362 Altra Auto Rental V, M
3364 Agency Rent-A-Car V, M
3366 Budget Rent-A-Car V, M
3368 Holiday Rent-A-Car V, M
3370 Rent-A-Wreck V, M
3374 Accent Rent-A-Car V, M
3376 Ajax Rent-A-Car V, M
3380 Triangle Rent-A-Car V, M
3381 Europcar V, M
3385 Tropical Rent-A-Car V, M
3386 Showcase Rental Cars V, M
3387 Alamo Rent-A-Car V, M
3388 Merchants Rent-A-Car V, M
3389 Avis Rent-A-Car V, M
3390 Dollar Rent-A-Car V, M
3391 Europe By Car V, M
3393 National Car Rental V, M
3394 Kemwell Group V, M
3395 Thrifty Car Rental V, M
3396 Tilden Rent-A-Car V, M
3398 Econo-Car Rent-A-Car V, M
3400 Auto Host Rental Cars V, M
3405 Enterprise Rent-A-Car V, M
3409 General Rent-A-Car V, M
3412 A1 Rent-A-Car V, M
3414 Godfrey National V
3420 Ansa International V, M
3421 Allstate V, M
3423 AVCAR V, M
3425 Automate V, M
3427 Avon Rent-A-Car V, M
3428 Carey V, M
3429 Insurance Rent-A-Car V, M
3430 Major Rent-A-Car V, M
3431 Replacement Rent-A-Car V, M
3432 Reserve Rent-A-Car V, M
3433 Ugly Duckling Rent-A-Car V, M
3434 USA V, M
3435 Value Rent-A-Car V, M
3436 Autohansa V, M
3437 Cite V
3438 Interent V, M
3439 Milleville V, M
3441 Advantage Rent A Car V, M

3500–3999 (szállás)

Navigáció az MCC kódokhoz

✔️A következő táblázat tartalmazza a 3500–3999 tartományba eső szolgáltatások listáját és az egyes kódok leírását.

MCC  🛏️ szállás Fizetőeszköz 
3501 Holiday Inns V, M
3502 Best Western V, M
3503 Sheraton V, M
3504 Hilton V, M
3505 Trusthouse Forte V, M
3506 Golden Tulip V, M
3507 Friendship Inns International V, M
3508 Quality International V, M
3509 Marriott V, M
3510 Days Inns Of America V, M
3511 Arabella Hotels V, M
3512 Intercontinental V, M
3513 Westin Hotels V, M
3514 Amerisuites V, M
3515 Rodeway Inns International V, M
3516 La Quinta Motor Inns V, M
3517 Americana Hotels Corporation V, M
3518 Sol Hotels V, M
3519 PLM/ETAP International V, M
3520 Meridien V, M
3521 Crest Hotels V, M
3522 Tokyo Group V, M
3523 Peninsula Hotels V, M
3524 Welcomgroup V, M
3525 Dunfey Hotels V, M
3526 Prince Hotels V, M
3527 Downtowner Passport V, M
3528 Thunderbird/Red Lion V, M
3529 CP (Canadian Pacific) V, M
3530 Renaissance Hotels V, M
3531 Kauai Coconut Beach Resort V, M
3532 Royal Kona Resort V, M
3533 Park Inn by Radisson V, M
3534 Southern Pacific Hotel V, M
3535 Hilton International V, M
3536 AMFAC Hotels V, M
3537 Ana Hotels V, M
3538 Concorde Hotels V, M
3539 Summerfield Suites Hotel V, M
3540 Iberotel V, M
3541 Hotel Okura V, M
3542 Royal Hotels V, M
3543 Four Seasons V, M
3544 Cigahotels V, M
3545 Shangri-La International V, M
3546 Hotel Sierra V, M
3547 Breakers Resort M
3548 Hotels Melia V, M
3549 Auberge Des Governeurs V, M
3550 Regal 8 Inns V, M
3551 Mirage Hotel and Casino V, M
3552 Coast Hotels V, M
3553 Parks Inns International V, M
3554 Pinehurst Resort V, M
3555 Treasure Island Hotel and Casino V, M
3556 Barton Creek Resort V, M
3557 Manhattan East Suite Hotels V, M
3558 Jolly Hotels V, M
3559 Candlewood Suites V, M
3560 Aladdin Resort and Casino V, M
3561 Golden Nugget V, M
3562 Comfort Hotel International V, M
3563 Journeys End Motels V, M
3564 Sams Town Hotel and Casino V, M
3565 Relax Inns V, M
3566 Garden Place Hotel V, M
3567 Soho Grand Hotel V, M
3568 Ladbroke Hotels V, M
3569 Tribeca Grand Hotel V, M
3570 Grand Met Forum Hotels V, M
3571 Grand Wailea Resort V, M
3572 Miyako Hotel/Kintetsu V, M
3573 Sandman Hotels V, M
3574 Venture Inn V, M
3575 Vagabond Hotels V, M
3576 La Quinta Resort V, M
3577 Mandarin International V, M
3578 Frankenmuth Bavarian V, M
3579 Hotel Mercure V, M
3580 Hotel Del Coronado V, M
3581 Delta Hotels V, M
3582 California Hotel and Casino V, M
3583 Radisson BLU V, M
3584 Princess Hotels International V, M
3585 Hungar Hotels V, M
3586 Sokos Hotel V, M
3587 Doral Hotels V, M
3588 Helmsley Hotels V, M
3589 Doral Golf Resort V, M
3590 Fairmont Hotels Corporation V, M
3591 Sonesta International Hotels V, M
3592 Omni International V, M
3593 Cunard Hotels V, M
3594 Arizona Biltmore V, M
3595 Hospitality Inns V, M
3596 Wynn Las Vegas V, M
3597 Riverside Resort and Casino V, M
3598 Regent Hotels V, M
3599 Pannonia Hotels V, M
3600 Saddlebrook Resort–Tampa V, M
3601 Tradewinds Resort V, M
3602 Hudson Hotel V, M
3603 Noahs Hotel (Melbourne) V, M
3604 Hilton Garden Inn V, M
3605 Jurys Doyle Hotel Group M
3606 Jefferson Hotel M
3607 Fontainebleau Resort V, M
3608 Gaylord Opryland V, M
3609 Gaylord Palms V, M
3610 Gaylord Texan M
3611 C MON INN M
3612 Moevenpick V, M
3613 Microtel Inn and Suites V, M
3614 AmericInn V, M
3615 Travelodge Motels V, M
3616 Hermitage Hotels M
3617 America’s Best Value Inn V, M
3618 Great Wolf V, M
3619 Aloft V, M
3620 Binions Horseshoe Club V, M
3621 Extended Stay V, M
3622 Merlin Hotel (Perth) V, M
3623 Dorint Hotels V, M
3624 Lady Luck Hotel and Casino V, M
3625 Hotel Universal V, M
3626 Studio Plus V, M
3627 Extended Stay America V, M
3628 Excalibur Hotel and Casino V, M
3629 Dan Hotels V, M
3630 Extended Stay Deluxe V, M
3631 Sleep Inn V, M
3632 The Phoenician V, M
3633 Rank Hotels V, M
3634 Swissotel V, M
3635 Reso Hotels V, M
3636 Sarova Hotels V, M
3637 Ramada Inns V, M
3638 Howard Johnson V, M
3639 Mount Charlotte Hotels V, M
3640 Hyatt Hotels/International V, M
3641 Sofitel Hotels V, M
3642 Novotel Sieh (Accor) V, M
3643 Steigenberger V, M
3644 Econo-Travel Motor Hotel V, M
3645 Queens Moat Houses V, M
3646 Swallow Hotels V, M
3647 Grupo Hotels HUSA SA V, M
3648 De Vere Hotels V, M
3649 Radisson V, M
3650 Red Roof Inns V, M
3651 Imperial London Hotels V, M
3652 Embassy Hotels V, M
3653 Penta Hotels V, M
3654 Loews Hotels V, M
3655 Scandic Hotels V, M
3656 Sara Hotels V, M
3657 Oberoi Hotels V, M
3658 New Otani Hotels V, M
3659 Taj Hotels Intl V, M
3660 Knights Inn V, M
3661 Metropole Hotels V, M
3662 Circus Circus Hotel and Casino V, M
3663 Hoteles El Presidente V, M
3664 Flag Inns V, M
3665 Hampton Inns V, M
3666 Stakis Hotels V, M
3667 Luxor Hotel and Casino V, M
3668 Maritim V, M
3669 Eldorado Hotel and Casino V, M
3670 Arcade V, M
3671 Arctia V, M
3672 Campanile V, M
3673 Ibusz Hotels V, M
3674 Rantasipi Hotels V, M
3675 Interhotel Cedok V, M
3676 Monte Carlo Hotel and Casino V, M
3677 Climat De France V, M
3678 Cumulus Hotels V, M
3679 Silver Legacy Hotel and Casino V, M
3680 Hoteis Othan V, M
3681 Adams Mark V, M
3682 Sahara Hotel and Casino V, M
3683 Bradbury Suites V, M
3684 Budget Host Inns V, M
3685 Budgetel V, M
3686 Suisse Chalet V, M
3687 Clarion Hotel V, M
3688 Compri Hotel V, M
3689 Consort V, M
3690 Courtyard by Marriott V, M
3691 Dillon Inn V, M
3692 Doubletree V, M
3693 Drury Inn V, M
3694 Economy Inns Of America V, M
3695 Embassy Suites V, M
3696 Excel Inn V, M
3697 Fairfield Hotel V, M
3698 Harley Hotel V, M
3699 Midway Motor Lodge V, M
3700 Motel 6 V, M
3701 La Mansion Del Rio V, M
3702 Registry Hotels V, M
3703 Residence Inn V, M
3704 Royce Hotel V, M
3705 Sandman Inn V, M
3706 Shilo Inn V, M
3707 Shoneys Inn V, M
3708 Virgin River Hotel and Casino V, M
3709 Super 8 Motel V, M
3710 Ritz-Carlton V, M
3711 Flag Inns (Australia) V, M
3712 Buffalo Bills Hotel and Casino V, M
3713 Quality Pacific Hotel V, M
3714 Four Seasons (Australia) V, M
3715 Fairfield Inn V, M
3716 Carlton Hotels V, M
3717 City Lodge Hotels V, M
3718 Karos Hotels V, M
3719 Protea Hotels V, M
3720 Southern Sun Hotels V, M
3721 Conrad Hotels V, M
3722 Wyndham V, M
3723 Rica Hotels V, M
3724 Inter Nor Hotels V, M
3725 Sea Pines Resort V, M
3726 Rio Suites V, M
3727 Broadmoor Hotel V, M
3728 Ballys Hotel and Casino V, M
3729 John Ascuagas Nugget V, M
3730 MGM Grand Hotel V, M
3731 Harrah’s Hotels and Casinos V, M
3732 Opryland Hotel V, M
3733 Boca Raton Resort M
3734 Harvey Bristol Hotels V, M
3735 Masters Economy Inns V, M
3736 Colorado Belle Edgewater Resort V, M
3737 Riviera Hotel and Casino V, M
3738 Tropicana Resort and Casino V, M
3739 Woodside Hotels and Resorts V, M
3740 Towneplace Suites V, M
3741 Millennium Broadway Hotel V, M
3742 Club Med V, M
3743 Biltmore Hotel and Suites V, M
3744 Carefree Resorts V, M
3745 St. Regis Hotel V, M
3746 The Eliot Hotel V, M
3747 Club Corporation/Club Resorts V, M
3748 Wellesley Inns V, M
3749 Beverly Hills Hotel V, M
3750 Crowne Plaza Hotels V, M
3751 Homewood Suites V, M
3752 Peabody Hotels V, M
3753 Greenbriar Resorts V, M
3754 Amelia Island Plantation V, M
3755 Homestead V, M
3757 Canyon Ranch TSYS
3758 Kahala Mandarin Oriental Hotel V, M
3759 Orchid At Mauna Lai V, M
3760 Halekulani Hotel/Waikiki Parc V, M
3761 Primadonna Hotel and Casino V, M
3762 Whiskey Pete’s Hotel and Casino V, M
3763 Chateau Elan Winery and Resort V, M
3764 Beau Rivage Hotel and Casino V, M
3765 Bellagio V, M
3766 Fremont Hotel and Casino V, M
3767 Main Street Station Hotel and Casino V, M
3768 Silver Star Hotel and Casino V, M
3769 Stratosphere Hotel and Casino V, M
3770 Springhill Suites V, M
3771 Caesars Hotel and Casino V, M
3772 Nemacolin Woodlands V, M
3773 Venetian Resort Hotel and Casino V, M
3774 New York-New York Hotel and Casino V, M
3775 Sands Resort V, M
3776 Nevele Grande Resort and Country Club V, M
3777 Mandalay Bay Resort V, M
3778 Four Points Hotels V, M
3779 W Hotels V, M
3780 Disneyland Resorts V, M
3781 Patricia Grand Resort Hotels V, M
3782 Rosen Hotel and Resorts V, M
3783 Town and Country Resort and Convention Center V, M
3784 First Hospitality Hotels V, M
3785 Outrigger Hotels and Resorts V, M
3786 Ohana Hotels of Hawaii V, M
3787 Caribe Royal Resort Suite and Villas V, M
3788 Ala Moana Hotel V, M
3789 Smugglers Notch Resort V, M
3790 Raffles Hotels V, M
3791 Staybridge Suites V, M
3792 Claridge Casino Hotel V, M
3793 The Flamingo Hotels V, M
3794 Grand Casino Hotels V, M
3795 Paris Las Vegas Hotel V, M
3796 Peppermill Hotel Casino V, M
3797 Atlantic City Hilton V, M
3798 Embassy Vacation Resort V, M
3799 Hale Koa Hotel V, M
3800 Homestead Suites V, M
3801 Wilderness Hotel and Resort V, M
3802 The Palace Hotel V, M
3803 The Wigwam Golf Resort and Spa M
3804 The Diplomat Country Club and Spa M
3805 The Atlantic M
3806 Princeville Resort M
3807 Element V, M
3808 LXR (Luxury Resorts) V, M
3809 Settle Inn M
3810 La Costa Resort M
3811 Premier Travel Inns V, M
3812 Hyatt Place V, M
3813 Hotel Indigo V, M
3814 The Roosevelt Hotel NY V, M
3815 Nickelodeon Family Suites by Holiday Inn V, M
3816 Home2Suites V, M
3817 Affinia M
3818 Mainstay Suites V, M
3819 Oxford Suites V, M
3820 Jumeirah Essex House V, M
3821 Caribe Royal V, M
3822 Crossland V, M
3823 Grand Sierra Resort V, M
3824 Aria V, M
3825 Vdara V, M
3826 Autograph V, M
3827 Galt House V, M
3828 Cosmopolitan of Las Vegas V, M
3829 Country Inn By Carlson V, M
3830 Park Plaza Hotel V, M
3831 Waldorf V, M
📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük