Crypto kártya

Crypto kártya igénylés 👇

Regisztráció

A Crypto.com alapítói

A Crypto kártya kibocsájtójáról

Crypto.com platformról

A Crypto.com utalás menetéről

Crypto.com díjak és limitek

Crypto kártyák

CRO magyarul


📣 FONTOS VÁLTOZÁS :

|CRO Reward program!!!|

|CRO Reward programból kizárt MCC kódok|


Crpyto kártya egy olyan „debit” felirattal és VISA logóval ellátott bankkártya, amely igazából egy prepaid alapú kártya, és szoros összefüggésben áll a kriptodevizák világával. crypto com bemutató!

Crypto kártya regisztráció avagy crypto.com szolgáltatások!

Ha szeretnél egy Crypto kártyát aminek az alap, úgynevezett „Midnight Blue” kártyáját teljesen ingyen megkaphatod, akkor mobiltelefonod segítségével kattints https://crypto.com/app/64n7ekckzy linkre és kövesd az instrukciókat. A regisztráció megkezdéséhez az Email címed kell beírnod és kattintani a Submit gombra.

ℹ️ A regisztráció a hagyományos módon működik, úgy ahogy a Fintech cégek berkeiben ezt már megszokhattuk, vagy ahogyan online egy bankszámlát nyitnánk bármelyik bankban.

A személyi okmányokkal történő azonosításra feltétlen szükséged lesz,

már csak azért is, mert ahogy a lentiekben láthatod a kártya kibocsátásának folyamatát az FCA felügyeli, mint hatósági jogosítványokkal rendelkező Felügyelet.

Szintén felhívom a figyelmed, hogy az a tendencia, hogy a kártyák kézbesítése egy nagyon lassú folyamat. Elképzelhető az is, hogy három hónapot kell várnod, mire megkapod a bankkártyád!

Crypto kártya kibocsájtójáról

A marketing illetve affiliate programok hátteréről

A Crypto.com prepaid kártyáit a ForisGFS UK Limited (cégjegyzékszám: 12586871), az Egyesült Királyságban bejegyzett magánvállalkozás hirdeti, amelynek bejegyzett címe:

Tricor Suite, 4. emelet, 50 Mark Lane, London,
Egyesült Királyság
EC3R 7QR (” ForisGFS UK „)
A Crpyto kártya fizikai kibocsájtójának háttér információi

A Crypto.com kártya a PayrNet Limited által kibocsátott, mely székhelyének címe:

Kemp House, 152 City Road, London,
Egyesült Királyság,
EC1V 2NX.

A PayrNet Limited a Financial Conduct Authority (FCA) által engedélyezett elektronikus pénzintézet (hivatkozási szám: 900594).

A Crypto.com alapítói

Kris Marszalek (CEO) – a vállalat vezérigazgatója

Rafael Melo (CFO) – a vállalat pénzügyi vezetője

Bobby Bao – a Crypto.com Capital vezetője

Gery Or – társalapító szintén

Crypto.com platformról

  • Kipróbálhatod a PC által is használható web alapú platformot is, de ez egy teljesen más világ mint a mobil applikáció. Itt professzionális grafikonokat elemezhetsz, s természetesen akár itt is befektethetsz. Egyelőre ezzel nem kívánlak összezavarni, elsőre nyilván ez bonyolult lesz számodra. Crypto.com EXCHANGE regisztráció itt!

De tudd, hogy ez a Crypto.com EXCHANGE platform ami desktop és mobilra egyaránt elérhető csupán arra jó, hogy kedvezményesebb feltételek mellett kizárólag kriptodevizákkal kereskedj. Például egyik kriptodeviza átváltása a másikra. Az EXCHANGE platformon kriptodevizát FIAT devizára nem tudsz váltani, nem arra való!

 • A mobil applikáció felületén egyik kriptopénzt átválthatod a másikba, feltöltheted a crypto kártyádat bármelyik létező debit / credit kártyáddal. Fontos tudnod, hogyha a crypto kártyád töltöd fel, akkor azt az összeget csak arra használhatod, hogy a crypto kártyával levásárold.
 • Debit / Credit kártyád segítségével akár kriptopénzt is vásárolhatsz, amely kriptodeviza azonnal megjelenik az egyenlegeden. A díjszabásokat figyeld, ennek költsége is lehet!
 • A platformon ugyanakkor megkapod a Crypto.com által vezetett IBAN számlaszámodat is, amely segítségével az EUR Fiat wallet-edbe fogsz tudni EUR devizát beutalni. Megjegyzem, lehetőséged van USD alapú wallet létrehozására is.

Centralizált mód

Ne felejtsd el, hogy a crypto.com app felületén vásárolt és eladott kriptopénzek, centralizált folyamatnak tekinthetők. Ha számodra fontos az anonimitás és magánügyednek tekinted mennyi kriptodeviza állományod van, valamint maximálisan Te magad szeretnél rendelkezni a kriptopénzed felett, akkor kiutalhatod külső kriptopénztárcára is.

ℹ️ Szakmailag az ilyen centralizált kripto platformokat, CEX felületeknek hívjuk!

A decentralizált megoldás

A Crypto Defi Wallet szintén a Google Play Áruházból letölthető és kényelmesen összekapcsolható a Crypto.com app-al. A Crypto Defi Wallet multi kriptopénztárca és decentralizált módon tárolja a kriptopénzed!

Milyen kriptodevizákkal lehet kereskedni a platformon?

A teljesség igénye nélkül egy párat megemlítettem a kriptodevizák oldalon a sok közül, rövidebb leírással 😀

MCO Malta DAX Ltd.

„MCO Malta DAX”: az MCO Malta DAX Limited, az App Wallet Feltételei alapján szolgáltatásokat nyújtó vállalat. Ez az a cég tehát, amely a Crypto.com különböző platformjait biztosítja. Például a mobil applikációt amit a fenti regisztrációval már telepítesz is!

A hivatalos cégbejegyzés címe

171 Old Bakery Street, Valletta,

Malta

A cég regisztrációs száma : 9520-4953-8954-5728.

A Crypto.com fő irodájának helyét Kínában tartja, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen személyes ügyintézés ott zajlana:

Unit 1506-07, 15/F, Pacific Plaza 418 Des Voeux Road West, Sai Wan,

Hong Kong,

China

Az alábbi videó érdekes lehet számodra, ha a crypto com használata érdekel:

Talán ennél a pontnál érdemes arról beszélnem, hogy igazából a „Crypto kártya” elnevezés egy zseniális marketing fogás. Az ember arra asszociál, hogy kriptopénzt közvetlenül el tud költeni eme speciális bankkártya segítségével.

Nyilván a kriptopénzek jövője, felismervén a FIAT pénznemek világának romhalmazát, ebbe az irányba fog mutatni, de jelenleg még nem ez a helyzet! A Crypto.com APP tartalmaz feltöltési (topup) lehetőséget külön a Crypto kártyánk számára, vagy összeget vezethetünk ide a Crypto applikáción belül található EUR fiat pénztárcánkból!

A helyzet jelenleg zseniálisan komikus, mert a crypto kártyát az is szívesen használja, akit egyáltalán nem érdekel a kriptopénzek világa, rögvest elmondom miért 😉

Az általam már hivatkozott, teljesen ingyenes Midnight Blue crypto kártya úgy működik, ha vásárlásra használjuk akkor 1% cashback összeget biztosít, méghozzá CRO kriptodevizában.

A crypto kártyát mindenhol érdemes használnod!

Ha tehát külföldön vagy belföldön a crypto kártyánk EUR alapú terhére vásárolunk vele bármilyen boltban, akkor még ha költségünk is keletkezik a devizakonverzió miatt gyakorlatilag vissza is kapjuk, sőt a CRO aktuális árfolyamának függvényében még akár többet is 😄 Egyébként alapjáraton kedvezményesen bankközi devizapiacon vált, tehát mindenképpen versenyképes egyéb Fintech termékekkel.

crypto.com utalás

Talán kényelmes lehet, hogy bankkártyád segítségével akár közvetlenül is tudsz kriptopénzt vásárolni. Mégis fontos megismerned a

crypto.com SEPA utalás

lehetőségeit. hogy értsd banki átutalással miképpen tudsz utalni a crypto.com rendszerében vezetett IBAN számládra. Illetve ez utóbbit garantáltan díjmentesen megúszhatod!

Azért fontos, hogy legalább egyszer egy ilyen beutalást elvégezz, mert… 👇

crypto.com kiutalás

A későbbiekben ha a pénzed – mondjuk nagyobb mennyiség esetén – nem a crypto.com kártyával kívánod levásárolni, hanem banki átutalással szeretnéd valamelyik bankszámládra küldeni (kiutalni – withdraw), akkor tudd, hogy csak olyan bankszámlára küldhetsz pénzt, ahonnan előzetesen Te a crypto.com IBAN számládra a beutalást elvégezted. Továbbá fontos az a feltétel is, hogy ahonnan a beutalást a crypto.com IBAN számlára elvégzed, az a bankszámla a Te neveden legyen!

Hogy találod meg ezt az IBAN számot?

Először is létre kell hoznod egy EUR vagy USD alapú wallet-et. Ezt könnyen megteheted ha a teljes regisztráció után belépsz az applikációba, azon belül rákattintasz a „Fiat Wallet” majd a „Set Up New Currency” lehetőségre.

Ha már van valamilyen Fiat Wallet-ed, akkor az IBAN-t így találod meg:
 1. Jelentkezz be a Crypto.com applikációba.
 2. Kattints a „Fiat Wallet” lehetőségre.
 3. Itt kattints a „Transfer” feliratú gombra.
 4. Majd klikkelj a „deposit” nevű gombra.
 5. Válaszd ki a megfelelő Fiat Wallet-et!
 6. Itt a „Details” tehát részletekre való kattintással az összes átutaláshoz szükséges adatot látni fogod, amit akár el is küldhetsz magadnak az email címedre „Send all account info to my email” feliratú gombra való kattintással.
Hogyan utalj be a crypto.com IBAN számládra, horribilis összegek ráfizetése nélkül?

Nyilván ha már itt ezt a cikkem olvasod a crypto.com kártyát kitüntetted figyelmeddel, akkor feltételezhető, hogy a Fintech termékek területén már kicsit tapasztaltabb vagy és talán ismered a dörgést.

Ettől függetlenül azért leírom, mert lehet nálad is sokkal kezdőbb akad az oldalra, hogy a hagyományos bankok akár nemzetközi akár SEPA átutalásról legyen szó, igen csak szeretik lehúzni ügyfeleiket.

Ezért javaslom például a Revolut használatát. Ez szintén bankközi devizapiacon vált és például a Crypto.com IBAN számlára teljesen ingyen fog tudni bárki beutalást végezni vele 😉

Crypto.com díjak és limitek

A crypto.com 2016-ban kezdte meg pályafutását, de előtte más formában más néven állt rendelkezésre, talán kicsit eltérő célkitűzésekkel. A díjak és limitek még a másik nevén szereplő domén alól elérhetőek!

Az előbb linkelt díjszabásban például megtalálhatjuk, hogy mennyibe kerül egy kriptopénz külső kriptopénztárcába (external wallet) történő áthelyezése és a hozzá kapcsolódó limitről is informálódhatunk, hogy az adott kriptopénz esetében mi a minimum feltétel ami áthelyezhető.

Milyen Crypto.com kártyák léteznek?

A Crypto.com szervezésében 7 különböző kártyáról beszélhetünk!

 • Midnight Blue (ez az alap ingyenes bankkártya, semmilyen stake-elést, CRO kriptodeviza vásárlást nem igényel!)
 • Ruby Steel (350 EUR befektetést igényel – CRO stake-elés)
 • Royal Indigo / Jade Green (ezek 3500 EUR befektetést igényelnek – CRO stake-elés)
 • Icy White / Frosted Rose Gold (ezeknél már 35000 EUR értékben kell stake-elni a CRO-t)
 • Obsidian (350000 EUR értékben követeli meg a CRO stake-elést)

A CRO Reward programból kizárt MCC kódok!

ℹ️ Amikor a VISA fizetési márkájú crypto kártyád használod bármilyen vásárlásra, akkor a cashback, azaz pénzvisszatérítés CRO kriptovalutában történik.

❗Azonban ebből a programból kizártak az

MCC 4829, 4900, 5734, 5947, 6012, 6051, 6211, 6300, 6513, 6532, 6540, 7372, 8999, 9311, 9399 kódok. Ezeknek a kódoknak az értelmezéséhez az MCC kódok átfogó táblázatában segítséget kaphatsz.

Stratégia amit bátran javaslok

Szerintem használd bátran 1 – 2 évig is akár a teljesen ingyenes alap Midnight Blue kártyát!

Ezen idő alatt szerintem ha életvitelszerűen napi rendszerességgel mint fizetőeszköz használod a Crypto kártyád, akkor az 1% CRO cashback-nek köszönhetően szinte biztos, hogy 350 EUR összegnek megfelelő CRO kriptodevizát össze tudsz gyűjteni a CRO Wallet-edben. Így pedig, minden egyéb befizetés nélkül tudsz stake-elni a Ruby Steel kártya jogosultságáért.

Ha CRO egyenleged befizetéssel szeretnéd növelni a stake-elés miatt, akkor gondold végig megéri -e:
 • Ugyanis a Midnight Blue -tól eltérő egyéb stake-eléshez kötött bankkártyák a többlet jogosultságokat / kedvezményeket csak addig biztosítják amíg a megkövetelt CRO összeg stake-elve van.
 • A stake-elés 180 napos, tehát féléves időszakra terjedő ügyletet jelent. 180 nap letelte után egy unstake művelettel a CRO vissza kerülhet a CRO wallet-edbe, de a többlet jogosultságokat is elveszíted. Például ha szereztél egy Ruby Steel jogosultságot és 180 nap után unstake műveletet hajtasz végre akkor a 2% cashback ugrik és újra 1% lesz. https://crypto.com/cards oldalon az összes összehasonlítást eltudod végezni!
 • Szintén szem előtt kell tartanod, hogy amikor az unstake művelet végebe megy, Te nem azt a EUR Fiat összeget fogod visszakapni, amennyiért a CRO-t megvetted, hanem a CRO akkori aktuális árfolyamának megfelelő értéket. Ez persze lehet elviekben alacsonyabb és magasabb is, de ha a realitás talaján állsz és áttanulmányozod a CRO kriptodeviza grafikonját akkor van esély rá, hogy kisebb összeget kapj vissza. Tehát alaposan át kell gondolnod, hogy a plusz juttatások, pl. nagyobb cashback megéri -e, hogy vásárolj miatta CRO-t.
A CRO kriptodeviza grafikonja 2017 végétől 2021 közepéig

CRO kriptodeviza USD árfolyam 2017 - 2021

Jelentős változás a CRO Reward program életében!

A Kris Marszalek nevéhez köthető CRO Reward program a stake-elést nem megkövetelő, tehát teljesen ingyenes úgynevezett Midnight Blue bankkártyája 2022. június 1-jétől főleg a nem EUR övezetben élők számára (pl. Magyarország) teljesen értelmetlenné válik. De túl sok jóval még a Ruby Steal kártya sem fog kecsegtetni.

A Midnight Blue kártya tehát a vásárlások után semmilyen CRO kriptovalutát mint cashback azaz pénzvisszatérítés nem fog jóváírni❗

✅ A dolgok hátterében részben a CRO azaz Cronos, White Paper anyagában is már a kezdetek óta megtalálható cél áll :

 • Nem kultivált a CRO kriptovaluta spekulációra való felhasználása.
 • Másrészről viszont fontos kihangsúlyoznom, hogy miként az alábbi hivatalos bejelentésben is olvasható, a Crypto .com igyekszik a Do§h pénzvisszatérítés programját a jövőben a kártyabirtokosoknak biztosítani. E mögött a lépés mögött pedig egyértelműen a SEC.gov áll, hiszen a FED érdeke az USD éltetése, ami pedig sajnálatosan egy haldokló monetáris rendszer része.

A változások referenciájaként: 🔗eme bejelentés megtekinthető és elolvasható! Bízom benne, hogy a jövőben az elsődleges ok, legalább felerősíti a közvetlen DeFi tárcából való fizetés lehetőségét 😉

 

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn