Kriptodevizák

Kriptodevizák világával kapcsolatos

🎓edukációs anyagok❗

ℹ️ Az összes fellelhető megoldás feldolgozása a kriptodevizák kínálatában lehetetlen vállalkozás lenne, ezért ennek az oldalnak nem is ez a célja!

Teljesség igénye nélkül, inkább érdekes projekteket szeretnék bemutatni, illetve a 🔗 kripto világával kapcsolatos fontosabb fogalmakat tisztázni.

Gyors navigáció a kriptodevizák oldalon!

Lovagold meg a kripto hullámok lehetőségeit, hiszen az innováció pörög. Előtte persze, értsd meg a részleteket 👇

🖱️

Mi az a blokklánc?

Milyen kriptok vannak?

És kriptovaluta fajták?

A kriptodeviza piramisjáték?

A kriptodevizák jövője

Mi a különbség a coin és a token között?

🥅 Célom jelen ismeretterjesztéssel

🔊 Törekvésem nem egy kriptodeviza irányába mutat. Ezek az információk inkább hasznosak, mert a kriptodevizák szellemiségét, azok decentralizált ismérveit mutatja be. A világot a jövő irányába nagyon is, a 🔗FED által uralt és manipulált 🔗FIAT pénznemekkel szemben, egy igazságosabb alternatíva felé sodorják.

No meg le sem tagadhatom magamról, imádom a 🔗szabad szoftverek / nyílt forráskód világát és a blockchain ilyetén filozófiára építkezik.

Ugyanakkor a 🔗 Fintech cégek szellemisége is igen közel áll hozzám, amely meghamisíthatatlanul egy pénzügyi forradalom, s eme cégektől az érdem nem vonható el❗

🤔 Hiszen ezek a vállalatok azok, amelyek egyre nagyobb és nagyobb számban biztosítanak platformot a kriptodevizák számára.

Primasijáték a kriptodeviza

Sok ember juthat arra a véleményre, hogy a kriptodevizák világa egy piramisjáték, ezért nem mernek kockáztatni és inkább ki sem próbálják.

A kriptodevizák trendje azért megkérdőjelezhetetlen!

A tendencia azt mutatja, hogy az emberek nagy része előszeretettel fordul a kriptodevizák irányába! Kétségtelen tény, hogy sok olyan céges szerveződés jött létre, kriptodevizák platformját kínálva, és saját kriptodevizát kibocsájtva, amely bizony illeszkedhet a piramisjátékra. Gondolok itt például azokra a megoldásokra, amikor egy cég az általa létrehozott kriptodevizát akként propagálja, s ösztönzi az embereket kriptodevizájának megvásárlásra, hogy biztosít egy bankkártyát hozzá, amelyhez különböző százalékos Cashback lehetőséget kínál.

Sok esetben a motivátor

Az ilyen cégeknél annál nagyobb a Cashback százalékának értéke, minél nagyobb összegű befektetést hajtott végre az adott kriptodevizába a bankkártya használója. Ebben a felállásban tehát látható, hogy a cég kriptodevizájának értéke csak olyan mértékben, és csak addig emelkedik, amíg a vásárlók megkaparintják a legnagyobb százalékos visszatérítést. A csalódott tömegek viszont nyilván eladnak, aminek következtében pedig a cég kriptodevizájának értéke rohamosan csökken.

Persze ha egy kriptovaluta egy valóban működő, önfenntartásra képes, kiválóan kiépített, együttműködő partnerekkel, üzleti kapcsolatokkal rendelkező ökoszisztéma fizetőeszköze, akkor van esélye a térnyerésre❗

🤔A vélemények a kriptodevizák témában megoszlanak!

A piramisjáték gondolatát idézheti elő például a Crypto.com ötletverziója is, amely a 🔗 CRO kriptodevizát élteti azzal, hogy például a legnagyobb 8 százalékos Cashback opciót kínáló kártyáját ahhoz a feltételhez köti, hogy a tulajdonosa vegyen az előírt mennyiségben CRO kriptodevizát és azt például tartsa is meg legalább 180 napig.

Itt meg kell azonban jegyeznem, hogy ettől még a Crypto.com szolgáltatása nagyon ütőképes lehet, hiszen nem kötelező CRO kriptodevizát venni, az alap kripto kártyájuk pedig teljes mértékben ingyenes.

Ennek a platformnak az én megítélésem szerint inkább abban rejlik a hasznossága, hogy a kriptodevizák legszélesebb spektrumában lehet itt csemegézni. Érdekességként azért megjegyzendő, hogy a CRO kriptovaluta az alacsony hálózati díjai miatt egyre nagyobb népszerüségnek örvendhet a jövőben, jelenleg pedig meglehetősen alul értékelt.

Milyen kriptodevizák léteznek❓

Ezen az információs oldalon szeretném összegyűjteni az érdeklődők számára, hogy milyen kriptodevizák léteznek, persze a teljesség igénye nélkül.

❗Fontos kihangsúlyoznom, hogy részemről ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, és még csak nem is lobbi egyik kriptodeviza javára sem. Egészen egyszerűen csupán a létezésükről kívánok értekezni.

Kripto kezdőknek

Viszont ha már úgy döntöttem, hogy elég sok kriptovalutát felvonultatok, szerintem az átláthatósághoz nagyban hozzá fog járulni, ha olyan kategóriákra bontom számodra, ami alapján tisztán fogod látni mire való.

Ez így a kripto kezdőknek végképp hasznos lehet, különösen ha itt adok egy hozzáférést számodra a Kripto Lexikon felé is.  👇

Kripto Lexikon, hogy megértsd a kriptotér kommunikációját és olyan szakszövegeket, amelyek által tovább képezheted magad.

DeFi

A DeFi jelentése a decentralized finance angol szavakból nyerhet értelmezést, amely decentralizált pénzügyeket jelent. DeFi Olyan dinamikusan fejlődő, roppant innovatív pénzügyi technológia, mely pénzügyi és értékalapú szolgáltatásokat valósít meg nyilvános blockchain platformok fölött, 🔗okosszerződések beiktatásával.

✅ Eszközalapú tokenek

Olyan decentralizált pénzügyi eszközöket működtető tokenek, amelyek értékét egy hasonló mögöttes eszközből származtatják.

Dex

A decentralizált platformokat (DEX-eket) – tehát a közvetítő nélkül működő kriptotőzsdéket – tápláló tokenekről van itt szó.

🎮 NFT / Szórakozás

Egy kicsit lejjebb a kriptovaluta fajtáknál írtam róla, megértheted mi is az NFT, itt most kategorizálok számodra 😉

Videójátékok / VR

Ezek a tokenek lehetővé teszik a decentralizált és magával ragadó játékélményt.

NFT – közösségi

A közösségi tokenek lényege, hogy lehetővé teszik a közösségi ökoszisztémákban való részvételt a tulajdonosok számára.

Szortírozást végzek hálózati stratégia alapján

Egyelőre Layer-1 és Layer-2 alapon végzek felosztást!

Layer 1 (1. réteg) valójában ezek COIN-ok!

Saját blokkláncukhoz kapcsolódó natív tokenek. Ezek képezik a blokklánc alaprétegét. Ezek itt tehát azok a projektek, amelyek saját, független önálló kripto hálózat építésébe fogtak, dacára az ezzel járó számtalan kihívásnak.

Layer 2 (2. réteg) azaz oldallánc

Ezek olyan tokenek, amelyek a Layer 1 natív tokenekre épülnek. Segítenek a hálózat skálázásában, és gyakran gyorsabb tranzakciókat és alacsonyabb díjakat tesznek lehetővé.

Ugyanakkor fontos tudnod, hogy a Layer 1 nem határozhatja meg a Layer 2 számára, hogy annak törekvése decentralizált, avagy centralizált legyen. Mindig gondold át és nézz alaposan utána a másodlagos réteget megvalósító kripto projektnek, hogy az ténylegesen tükrözi e a decentralizált törekvések szellemiségét, avagy számukra ez csak marketingfogás!

Kifejezetten infrastruktúrát támogató tokenek

Itt adatkezelés és tárolás valamint az egyre dinamikusabban fejlődő IoT – Internet of Things amelyekre a felosztást alapítom.

Adatkezelést és tárolást támogató tokenek

Kifejezetten az adatok biztonságos, decentralizált kezelésére és tárolására szakosodott protokollok.

IoT / megosztott számítási műveletek érdekes projektjei

Ezek a tokenek tehát olyan projekteket támogatnak, amelyek célja, hogy megkönnyítsék az adatcserét a készülékek között. Lehetővé teszik, hogy a token tulajdonosok némi motiváló jutalom ellenében megosszák a számítógépes erőforrásaikat.

📣 A kriptodevizák jövője

Álláspontom szerint a kriptodevizákra nem úgy kell tekinteni, s nem aszerint kell értékelni azokat, hogy aktuálisan milyen az árfolyamuk aránya a különböző FIAT pénznemekhez viszonyítva. Ez így pont a FIAT pénznemek világát éltetné!

A kriptodeviza területén inkább annak szellemiségében van a lényeg, hogy decentralizált, és nem manipulálható, valamint saját személyes adataink nagyobb biztonságát jelenti!

A kriptodevizák garanciája, pont a blockchain, magyarul a blokklánc technológia!

💭 Hogy mi az a blokklánc❓

Blokklánc

A blokklánc olyan elosztott adatbázis amely növekszik és sok adatblokkokból álló lista nyilvántartásáért felel. Természetes a fókusz a hamisítások és bárminemű módosítási lehetőségek kizárásán van.

A biztonság alapja

✅ Az úgynevezett blockchain technológia  igen erős titkosítással rendelkezik, s azért manapság még nem a 🔗kvantumszámítógép rutinszerű idejét éljük, amivel feltörhetőek lennének. Nyilván ha odajutunk, maga a titkosítás is az újabb technológiai vívmányokat fogja alkalmazni 😉

Bankjegyek világában a Nagy Reszet

más szóval a Great Reset periodikusan előjövő téma!

🔗„A kriptodeviza világába menekül a gazdaság című cikkemben olvasható például Raoul Pal és Thomas Fitzpatrick jövőbe mutató prognosztizálása.

Raoul Pal

Ő a Real Vision vezérigazgatója és társalapítója, valamint a The Global Macro Investor vezérigazgatója és kiadója.  Megjósolta például már jó előre a 2008-as igen nagy gazdasági válságot.

Thomas Fitzpatrick

A CitiBank ügyvezető igazgatója. Aki szintén a CitiBank ügyfeleinek érdekében vázolta fel a kriptodevizák jövőképét.

Persze a két úr között van egy kis különbség azért… az egyik a FED függő, míg utóbbi valóban a pénz értékének hatalmi köröktől való befolyásmentessége miatt élteti a Bitcoin szellemiségét.

Jelenleg a manipulációmentesség és a FED közötti háború zajlik, de teljesen mindegy, hogy mit hoz a jövő.

Hogy Raoul Pal szavait idézzem, a Bitcoin mindig itt lesz, és a FED által globálisan az egész világra erőltetett regula ellenére is, mindig lesz egy olyan keleti ország, amely igenis teret fog adni a fizetőeszközök eme alternatívájának. S ugyan nem kelet inkább nyugat, de El Salvador engedélyezi a Bitcoin-t mint törvényes fizetőeszközt!

Kriptovaluták fajtái

✅ Kezdjük ott,  hogy két nagy részre osztjuk őket a  coin és token táborra.

Mi a különbség a coin és a token között❓

coin:

Ha egy kriptopénz avagy kriptovaluta saját blokklánc rendszerrel működik, vagyis egy saját elosztott adatbázisban mozgatható, akkor coin -nak nevezzük.

token:

Ha egy kriptopénz másszóval kriptovaluta nem rendelkezik saját adatbázissal, saját blokklánccal, hanem egy másik blokkláncon lett létrehozva, ami nem a sajátja, akkor tokennek hívjuk.

ℹ️ Az alapelv egyébként az, hogy minden coin az token, de nem minden token coin 😉Ezért van az, hogy találkozhatsz a „native token” kifejezéssel, ahol természetesen az adott blokklánc eredeti fizetőeszközéről, tehát mindenképpen coin -ról van szó.

✅ Stablecoin lista

A továbbiakban található kriptodevizák gyűjteményéből, külön gyors hozzáférést biztosítok az ismertebb stablecoin-ok irányába, hiszen ezek is kriptovaluta fajták.

kriptodevizák - stablecoin
Ez a stablecoin-ok világát szimbolizáló grafikai elem a Cointelegraph munkája! Leküzdi a kriptodeviza volatilitási problémát.

Eme projektek alapvető célja, hogy megoldják a kriptodeviza nagy volatilitásának problémáját.  Ugyanakkor ezek is kriptodevizák, blokkláncra épülnek azaz decentralizáltak ⬇️

|Ampleforth|

|Binance USD| |Dai||Paxos Standard|

|Reserve Rights||Stasis Euro|

|Tether||TrueUSD||USD Coin|

|WaykiChain|

Az átlagfelhasználóknál pont a stablecoin az a téma, ahol előjön bizony az Ethereum roppant magas hálózati díjának problematikája.

Ahogy a lenti kriptodevizák listájában is látszik, a token kategóriák jelentős része az Ethereum hálózatot használja. Így sokszor fejtörést okoz a kripto pénzügyeknél a megfelelő kezelési stratégia alkalmazása. Úgy vettem észre, hogy stablecoin vonatkozásában is bővül azon próbálkozások száma, amelyek az Ethereum hálózatától eltérően, az önálló hálózat alkalmazásának alternatívája felé kívánnak közeledni.

Ha a jövőben találok és kiismerek olyan értékes stablecoin projekteket, amelyek önálló hálózatot alkalmaznak, azt jelezni fogom.

💡Addig is fogadj el egy értékes ötletet tőlem, amivel hozzá tudok járulni ahhoz, ha szeretnéd valamely stablecoin-od, annak Ethereum hálózatán való működésétől függetlenül, mégis rendkívül alacsony hálózati díj  mellett mozgatni például egyik kriptotárcából a másikba:

ℹ️ Tudj meg részleteket az EVM (Ethereum Virtual Machine) kompatiblis 🔗 Cronos hálózat pozitív tulajdonságairól!

Az NFT

Az NFT is egy kriptovaluta fajta és a non-fungible token kifejezésből ered a rövidítés. A kriptovaluták eme nem helyettesíthető formája a 2017-es esztendő óta létezik. Lényege, hogy egy olyan digitális kódsort alkot képből, videóból, animációból valamilyen audio anyagból, amely az eredetiség igazolására szolgál. A NFT az Ethereum kriptovaluta blokklánc technológiáján alapszik.

Az NFT-k vagy a nem helyettesíthető tokenek a blokkláncon tárolt digitális tokenek. Ellentétben a kriptovalutákkal, ahol minden érme ugyanaz (nincs ok arra, hogy például egy adott Bitcoint előnyben részesítsünk a másikkal szemben),

📣minden NFT egyedi, és eladható egyfajta digitális fájl tulajdonjogának bizonyítására!

Milyen költséggel járhat egy NFT létrehozása?

Mivel az NFT ügye Ethereum alapú technológiát használ, így az Ethereum hálózati költsége miatt egy NFT létrehozása elég borsos lehet❗

💡Ugyanakkor ötletként itt tudom ajánlani az előző Stablecoin témánál is megemlített Cronos hálózat lehetőségeit újfent. A 🔗 Crypto.com Defi Wallet segítségével NFT-t tudsz tárolni a Cronos hálózat segítségével is, értelemszerűen jóval alacsonyabb hálózati költséggel. Továbbá választhatod a crypto.org hálózatot, a Polygon hálózatot ERC721 és ERC1155 NFT-k esetén.

Az már más kérdés, hogy a legtöbb szolgáltató NFT-k tárolására és küldésére leginkább az Ethereum hálózatot támogatja. Ebben a témában talán mérvadó az OpenSea mint az egyik legnagyobb piactér, hogy 🔗 mely hálózatokkal is tud kompatibilis lenni.  Szóval jó hír annak ismerete, hogy az ERC721 az az NFT-k leggyakoribb szabványa.

👏 Tehát az előbb említett Crypto.com Defi Wallet esetén a Polygon/Matic/ERC721 megoldással is tudsz NFT-t tárolni, fogadni és küldeni.

🤔 Ami számomra egy csöppet aggályos

Az NFT lényege pont, ahogy fentiekben is írtam az eredetiség igazolás lenne. No már most nem tudom mennyire etikus, más szellemi termékét grafika formájában értékesíteni. Ugyanis tegyük fel, Neked van egy kedvenc MMORPG játékod, és a karakteredből készítesz egy NFT-t.

Az OpenSea platformján simán kínálhatod eladásra, holott maga a grafikai termék nem a Te tulajdonod, hanem az adott MMORPG-t fejlesztő cégé❗

És a vicc az, ha egy MMORPG játékban fizetsz is a karaktered fejlesztése során, a tulajdonos továbbra is a játékfejlesztő cég marad, hiszen rengeteg ilyen játéknál az ÁSZF tartalmazza, hogy bármikor megvonhatják a karaktered. Szóval ez a kis szösszenet érdekes számomra itt az NFT-k csodás birodalmában.

🪧 Érdekelhetnek még ezek is:

Milyen kriptovalutába érdemes befektetni?!

Kriptopénztárca létrehozása

A Bitcoin ETF az kriptovaluta? NEM! Olvass róla!

Mi a stakelés?

Mi az a stablecoin?

Kripto portfólió és kripto-árfolyam elemző a CoinMarketCap

Fiat pénzzel való befektetés nélkül, lehet kriptovalutához jutni, ha az nem bányászható?

Vállalkozásod van és kacérkodsz egy saját kriptovaluta létrehozásával?

Kriptovaluták, kriptodevizák avagy kriptopénzek listája

📣 Az alábbiakban található listában igazából a Bitcoin -t kakukktojásnak tartom és nem is hiszem, hogy kriptovalutának lehetne nevezni. Csak azért, mert az eredeti 🔗fehér könyvében olyan szó, hogy cryptocurrency még csak fel sem tűnik 😉

0x

A 0x (ZRX) egy token, amely a 0x nyitott protokollt működteti. A 0x egy nyílt protokoll, amely lehetővé teszi a társak közötti eszközcserét az Ethereum blokkláncon. A világon bárki használhatja a 0x szolgáltatást a legkülönbözőbb piacok kiszolgálására, a játékelemektől a pénzügyi eszközökön át az olyan eszközökig, amelyek még soha nem létezhettek volna.

Kriptodevizák az angol ábécé betűrendje szerint

[A]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|ABBC Coin||AdEx|

|aelf||Aeternity||Aion|

|Algorand||Ampleforth||Ankr|

|ApeCoin||Aptos|

|Aragon|

|Ardor||Ark||Augur|

|Avalanche||Axie Infinity|

Navigáló funkciók: |Ugrás az adatbázis közepére| |Ugrás az adatbázis végére|

ABBC Coin

ABBC Coin (ABBC) egy kriptodeviza, amely az ABBC platformját működteti. Biztonságos és rendkívül kényelmes fizetési módot kínál az ABBC egyedülálló blokklánc-implementációval. Az új ABBC blockchain technológia a képfelismerés szempontjából hatékony mesterséges intelligencia technikákat használja a legmegbízhatóbban, hogy a lehető legpontosabban azonosítsa az embert, és ezt a technikát hatékonyan használja az elektronikus pénztárcák használatakor és a pénzügyi tranzakciók struktúrájában.

AdEx

Az AdEx Network (ADX) önmagát olyan megoldásként írja le, amelynek célja az online hirdetési ágazat néhány legszembetűnőbb hiányosságának kezelése és kijavítása. Például a felhasználók adatvédelmi visszaélése, a hirdetési csalások, és az átláthatóság hiánya.

Az AdEx célja

Az AdEx decentralizált hirdetéscsereként jött létre, majd a decentralizált digitális hirdetés protokolljává fejlődött. A protokoll megkönnyíti a hirdetési hely / idő kereskedelmét, valamint a hirdetések kézbesítésének utólagos ellenőrzését és igazolását. Ez a kiadók, hirdetők és a végfelhasználók közötti összes interakcióra kiterjed. A protokoll ötvözi a hagyományos peer-to-peer technológiát, a titkosítást és a blokkláncot.

Ethereumra építkező nyíltforráskódú platform

Az AdEx csapata egy nyílt forráskódú platformot is fejleszt, amely a protokoll Ethereum-implementációjára épül, és elérhető a (platform.adex.network) oldalon. A házon belül kifejlesztett OUTPACE fizetési csatornáival és az egyes megjelenítések mikrofizetéseinek feldolgozásával az AdEx azt állítja, hogy az Ethereum legnagyobb fizetési csatornák hálózatává vált. Jelenleg átlagosan havi 70 millió tranzakciót dolgoz fel.

aelf

 

aelf (ELF) egy nyílt forráskódú blokklánc hálózat, amelyet teljes üzleti megoldásként terveztek. Az „egy főlánc + több melléklánc” felépítése támogathatja a fejlesztőket a DApps önálló telepítésében vagy futtatásában az egyes mellékláncokon az erőforrás megtakarítás elérése érdekében.

Az aelf technológia a párhuzamos feldolgozás és az AEDPoS konszenzus mechanizmusát alkalmazza. A főlánc-index és az ellenőrzési mechanizmusok keresztlánc-technológiájára építve biztonságos kommunikációt ér el a fő-lánc és az összes melléklánc között, ennek eredményeként lehetővé teszi az oldalláncok közötti közvetlen interoperabilitást.

A aelf különböző modellek – köztük a Parlament kormányzási modellje, a társulási irányítási modell és a népszavazás irányítási modellje – kielégítésével orvosolja a különböző alkalmazások irányítási igényeit. Az ösztönző modell révén a hálózat önfenntartó rendszerrel van felszerelve. Ezzel egyidejűleg a fejlesztők hibakeresést, fejlesztést és telepítést végezhetnek egy jól működő IDE alapján.

Az aelf blokklánc-megoldása

Elindította az aelf Enterprise vállalati szintű integrált blokklánc-megoldást. Ez különböző üzleti forgatókönyvek követelményein alapul. Több iparág követelményeinek kielégítése érdekében, beleértve az ellátási lánc menedzsmentet, a hitelintézetet, a felhasználói ösztönzőket és a vagyonvédelmet, az aelf Enterprise rugalmas, de praktikus moduláris blokklánc-megoldást kínál a vállalati szintű felhasználók számára. Ez elősegíti a Blockchain és más alapvető gazdaságok kéz a kézben történő fejlődését.

Aeternity

Az AE az Aeternity-t működtető kriptodeviza. Az Aeternity arra törekszik, hogy javítsa a meglévő kriptodevizákat azáltal, hogy biztonságosabbá és lényegesen gyorsabbá teszi a tranzakciókat, mint a meglévő blokklánc-alapú kriptodevizák.

Aion

Az Aion az Open Application Network digitális eszköze. Az Aion az OAN biztonságára és elérésére szolgál. Nyilvános infrastruktúraként egyének, szoftvercégek és intézmények globális közössége biztosítja és fenntartja az OAN működését. Ezeket a kritikus funkciókat az Aion engedélyezi és ösztönzi.

Az Open Application Network kiküszöböli a platformgazdaságok nem kívánt következményeit. OAN egy nyílt forráskódú nyilvános infrastruktúra az Open Apps létrehozásához és tárolásához. Az Open Apps olyan programok, amelyek minden platformon univerzálisan hozzáférhetők. Az OAN nyílt szabványokra épül, és bárkié, aki használja.

Algorand

Az Algorand (ALGO) egy kriptodeviza, amely az Algorand protokollt működteti. Az Algorand egy olyan platform, amely eltávolítja azokat a technikai akadályokat, amelyek évek óta aláássák a mainstream blokklánc elfogadását: a decentralizációt, a méretarányt és a biztonságot.

Ampleforth

Az Ampleforth (AMPL) okos árupénznek minősíti magát. Lánc-agnosztikus és állítólag kevésbé korrelál a Bitcoin-nal és más digitális eszközökkel. Tulajdonképpen ez egy algoritmus-alapú stablecoin.

Ankr

Az Ankr infrastrukturális platformot és piacteret épít a Web3-verem telepítéséhez. A blokklánc infrastruktúra célja, hogy az erőforrás-szolgáltatók és a végfelhasználók könnyedén csatlakozhassanak a blokklánc-technológiákhoz és a DeFi-alkalmazásokhoz. Az Ankr saját felhő-infrastruktúrája a nyilvános felhőszolgáltatóktól függetlenül működik, és földrajzilag elosztott vállalati szintű adatközpontok működtetik az ellenálló képesség és a stabilitás növelése érdekében.

Cél

A platform célja, hogy a felhasználók számára testre szabott és felhasználóbarát csomópont telepítési és API megoldásokat biztosítson, amelyek a belépési korlátok csökkentése az emberek, vállalkozások és fejlesztők számára, hogy hozzájáruljanak a blokklánc ökoszisztémáihoz.

Az ötletük lényege

A csomópontok piaca at Ankr lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy percek alatt telepítsék a blokklánc csomópontokat, míg az Ankr API piac egy kattintással elérhető API megoldásokat kínál a nyilvános blokkláncokhoz és a DeFi protokollokhoz.

A blokklánc technológiát használja az Ankr az infrastruktúra elengedhetetlen részeként, hogy megkönnyítse a platformon történő fizetéseket, a globálisan elosztott erőforrások mérését, a felhasználók / erőforrás-szolgáltatók hírnevét és az adatközpontokat intelligens szerződések útján kínálja.

Az Ankr-t 2017-ben alapították a kaliforniai Berkeley Egyetemen. Alapító csapata és központja San Franciscóban található. Az Ankr egyéb csapatai Sanghajban, Moszkvában, Bukarestben, Amszterdamban, Indiában és Délkelet-Ázsiában található irodákból működik.

ApeCoin

ApeCoin egy ERC-20 irányítási és használati token, amelyet az APE ökoszisztémán belül használnak, hogy felhatalmazza és ösztönözze a decentralizált közösségépítést a web3 élvonalában.  Birtokosai az ApeCoin DAO-t irányító decentralizált irányítási keretrendszeren keresztül irányítják magukat, és szavaznak az ApeCoin DAO ökoszisztémaalap felhasználásáról. Az APE Alapítvány kezeli az ApeCoin-tulajdonosok által elfogadott javaslatokat. ApeCoin megjelenése az egyik legjobban várt az NFT közösségben való népszerűsége miatt, különösen a Bored Ape Yacht Club kontextusában.

Aptos

Az Aptos egy 1. rétegű blokklánc, amely a skálázhatóságra, a biztonságra, a megbízhatóságra és a frissíthetőségre összpontosít, mint fő elveire. Az elmúlt három év során több mint 350 fejlesztőből álló csapat építette fel a Layer-1 teret újszerű ötletekkel a konszenzusos mechanizmusok, az intelligens szerződéstervezés, a rendszerbiztonság, a teljesítmény és a decentralizáció terén. A vízió egy blokklánc, amely a web3 általános alkalmazását hozza el, és felhatalmazza a DAapps ökoszisztémáját a valós felhasználói problémák megoldására.

Aragon

Az Aragon (ANT) az Ethereum hálózatra épülő decentralizált platform, amely moduláris módon kínálja a dApps, kriptoprotokollok és decentralizált autonóm szervezetek (DAO) létrehozását és kezelését. Az ANT ERC-20 token lehetővé teszi tulajdonosainak, hogy irányítsák az Aragon Hálózatot. A projektet Luis Cuende vezeti.

Ardor

ARDR az a kriptodeviza, amely az Ardor platformot működteti. Az Ardor Blockchain-as-a-Service platformot Jelurida hozta létre a szilárd, megbízható Nxt blockchain technológia bevált tulajdonságainak felhasználásával. Ardor kiterjeszti az Nxt-t bizonyos alkalmazásokhoz, amelyek méretezhetőséget igényelnek, és el akarják kerülni az egyes fejlesztő blokkláncok által megkövetelt „bányászatot”. Ardor platformnak két része van – az Ardor fő lánc és a gyermek láncok, amelyek különálló blokkláncok, amelyeket az üzleti élet hoz létre, felhasználás-specifikus funkciókkal és alkalmazásokkal.

Ark

Az Ark (ARK) célja, hogy orvosolja a blockchain technológiával való munka nehézségeit és olyan megoldások kifejlesztését, amelyek kielégítik a különféle felhasználási szituációkat. Az ARK Core Framework úgy lett kialakítva, hogy a fejlesztők könnyebben hozzáférhessenek a blockchain technológiához. Ez a keret az ARK Core-ból áll, amely az ARK-alapú hálózat gerinceként működik, a peer-to-peer műveleteket kezeli, a főkönyvi adatbázis kezelését, az API-hozzáférést, az egyéni üzleti logikát és egyebeket.

Az ARK Core keretrendszeren belül található a Generic Transaction Interface (GTI), amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy egyedi tranzakciótípusokat hozzanak létre, amelyek testre szabott blokkláncon futnak, és kielégítik a fejlesztő kívánt felhasználási szituációit. A koncepció hasonló a decentralizált alkalmazás kiépítéséhez a Solidity-ban.

Augur

Az Augur (REP) egy kriptodeviza, amely Augurt működteti. Az Augur egy decentralizált előrejelzési piac, amely az Ethereum blokkláncra épül. Ez lehetővé teszi, hogy hírnevet szerezzen az események előrejelzésével, és jutalmat kapjon azok helyes előrejelzéséért.

Avalanche

Az 🔗 Avalanche egy ernyőplatform a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások, pénzügyi eszközök, kereskedés és egyéb szolgáltatások elindításához. Célja, hogy valamiféle globális eszköztőzsde legyen, lehetővé téve bárki számára, hogy bármilyen eszközt indítson vagy kereskedjen, és decentralizált módon irányítson az intelligens szerződések és más csúcstechnológiák segítségével.

Az Ava Labs fejlesztői azt állítják, hogy az Avalanche az első olyan intelligens szerződéses hálózat, amely alapkivitelben egy másodperc alatti tranzakciót biztosít.

Az Avalanche 2020 szeptemberében indította el mainnetjét. A platform natív tokenje, az AVAX különféle feladatokat lát el az Avalanche-on belül, valamint jutalom- és fizetési rendszerként is funkcionál a felhasználók számára.

Axie Infinity

Az Axie Infinity egy blokklánc-alapú kereskedési és harci játék, amelyet részben a játékosai birtokolnak és üzemeltetnek. A népszerű játékok, mint például a Pokémon és a Tamagotchi által ihletett Axie Ininity lehetővé teszi a játékosok számára, hogy gyűjtögessenek, terjeszkedjenek, neveljenek, harcoljanak és Axies néven ismert token alapú lényekkel kereskedjenek.

Különféle formákat ölthetnek

Több mint 500 különböző testrész áll rendelkezésre, beleértve a vízi állatokat, vadállatokat, madarakat, bogarakat, növényeket és hüllőket.

Az egyes típusosztályok összetevői négy különböző ritkasági skálán kaphatók:
 • gyakori,
 • ritka,
 • ultraritka
 • és legendás

Az Axies összetevőinek bármilyen kombinációja lehet, így rendkívül változatosak, gyakran ritkák és egyediek.

 • Minden Axie egy nem helyettesíthető token (NFT),
 • különböző tulajdonságokkal és erősségekkel.

Be lehet nevezni 3v3 csatákba, ahol a győztes csapat több tapasztalati (exp) pontot szerez, amelyet az Axie statisztikáinak szintre emelésére vagy testrészeik fejlesztésére használnak fel. Ezeket az Axie-kat együtt lehet tenyészteni, hogy új és egyedi utódokat hozzanak létre, amelyeket felhasználhatnak vagy eladhatnak az Axie kereskedési platformján.

Az Axie Infinity ökoszisztéma saját egyedi irányítási tokennel is rendelkezik, amely Axie Infinty Shards (AXS) néven ismert. Ezeket a kulcsfontosságú irányítási szavazásokon való részvételre használják, és a birtokosok beleszólhatnak az Axie Community Treasury pénzeszközeinek felhasználásába.

[B]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Band Protocol||Balancer||Bancor|

|BarnBridge|

|Basic Attention Token|

|BHEX Token|

|Binance Coin||Binance USD|

|Bitcoin||Bitcoin Cash|

|Bitcoin Diamond|

|Bitcoin Gold||Bitcoin SV|

|BitShares||BitTorrent||Blockstack|

|Bluzelle||Bytom||bZx Protocol|

Band Protocol

A Band Protocol egy láncok közötti adat-oracle hálózat, amely összesíti és összekapcsolja a valós adatokat és az API-kat az intelligens szerződésekkel. A blokkláncok megváltoztathatatlan tárolást és determinisztikus, ellenőrizhető számításokat tesznek lehetővé – azonban nem tudnak biztonságosan hozzáférni a blokklánc-hálózatokon kívül elérhető adatokhoz.

A Band Protocol lehetővé teszi az intelligens szerződéses alkalmazások, például a DeFi, az előrejelző piacok és a játékok láncra építését anélkül, hogy a központosított oracle egyetlen hibapontjára támaszkodnának.

Az egyediség jelei itt is megmutatkoznak

A BandChain nagy teljesítményű független blokkláncként írja le magát, amelyet kifejezetten az oracle-számításokhoz fejlesztettek ki, beleértve az elszámolást, az adatforrást és az összesítést, amelyet delegált tétbiztosítás biztosít. A fejlesztők egy teljesen testreszabható oracle szkriptet hozhatnak létre a BandChain-on, amely meghatározza az adatforrásokat és az API-kat, összesítési módszereket és biztonsági paramétereket a csatlakozáshoz.

Sequoia Capital és a Binance érdekeltség

A BandChain-re töltött összes oracle-számítással bármelyik célblokk-lánc intelligens szerződése felhasználhatja a Band Protocol-t igény szerinti adatok lekérdezéséhez és valós idejű frissítés fogadásához. Az Oracle adatkérdezései 4-6 másodpercet vesznek igénybe azáltal, hogy az adatinformációkkal „kötegelik” a tranzakciókat, hogy lehetővé tegyék az azonnali elszámolást, és megvédjék a végfelhasználókat a késleltetett adatokból eredő károktól is. A Band Protocol mögött a Sequoia Capital és a Binance áll.

Balancer

A Balancer (BAL) nem letétkezelő portfóliókezelő, inkább likviditásszolgáltató és árérzékelő. 2018-ban hozták létre. A platform neve az önkiegyensúlyozó likviditási készletéből származik. Lényegében az indexalap ellentéte. Nincsenek portfóliókezelők, és a díjakat olyan kereskedőktől szedik be, akik ezt követően arbitrázs-lehetőségek révén újra egyensúlyba hozzák a portfóliókat.

A Balancer egy multi-token protokoll. Lehetővé teszi a portfóliótulajdonosok számára, hogy Balancer Poolokat hozzanak létre, és a kereskedők kereskedjenek velük. A Balancer Poolok két vagy több jelzőt tartalmaznak, amelyek mindegyike független súlyt képvisel a teljes készlet értékének arányában. A poolok biztosítják a Balancer Protokoll likviditását, és díjat számítanak fel a kereskedőknek a hozzáférésért. A poolok automatizált piacképzőknek tekinthetők, mivel bárki bármelyik tokent felcserélheti bármelyik poolban.

Bancor

A Bancor (BNT) egy on-chain likviditási protokoll, amely lehetővé teszi az Ethereum és a blokkláncok közötti automatizált, decentralizált cserét. A protokoll intelligens szerződések sorozatából áll, amelyek célja a likviditás összegyűjtése és partnerek közötti ügyletek végrehajtása egyetlen ügyletben, partner nélkül. A felhasználók a BNT-t automatizált piaci döntéshozókban részesítik a kereskedési díjak, a BNT részesedési jutalmai és a Bancor DAO szavazati jogai fejében. A Bancor több mint 2 milliárd dolláros kereskedési volument ért el, s milliónyi díjat generáltak az érdekeltek.

BarnBridge

A 2019-ben alapított BarnBridge egy protokoll a kockázatok technikai meghatározására. 2020 szeptemberében indították útjára. A BarnBridge egyfajta decentralizált pénzügyi (DeFi) lego, amellyel kereskedhető tokenek állíthatók elő. 2021 márciusában a platform még az indulás korai szakaszában volt. A BarnBridge egy olyan projekt, amely bővíti a DeFi funkcionalitását, hogy rugalmasabbá és hatékonyabbá tegye azt.

A piaci ingadozások és a kockázatoknak való kitettség tokenizálásával csökkentheti a volatilitást a konzervatív befektetők számára, vagy éppenséggel növelheti az arra vágyó napi kereskedők számára. Lehetővé teszi a hagyományos kockázatkezelési eszközöket és a fix kamatozású eszközöket a DeFi piacon. A fő hangsúly a kriptovaluta kockázatának részekre osztásán van, így a piaci szereplők kockázati profiljuktól függően különböző termékekbe vagy eszközökbe fektethetnek be.

Basic Attention Token

Az Basic Attention Token 🔗(BAT) egy kriptodeviza, amely a Brave Software blokklánc alapú digitális hirdetési platformját működteti. A Brave egy webböngésző, amelynek célja a felhasználói figyelem elnyerése a platformon belül, a hirdetők pedig a BAT-ot fizetik a weboldalak megjelenítőinek a felhasználók figyelméért.

BHEX Token

A BHT a BHEX kereskedési platform ökoszisztémája által kibocsátott token. A BHEX egy Blockchain technológián alapuló decentralizált letétkezelési és elszámolási szolgáltatási platform. A Bluehelix megoldás megszilárdítja az ipar infrastruktúráját, és mérföldköveket, azaz újabb elérni való célokat állít az ipari szabványok kidolgozásához.

Binance Coin

A Binance Coin 🔗 (BNB) egy kriptovaluta, amellyel díjakat fizetnek a Binance kriptovaluta tőzsdén. A tőzsdén Binance Coinban fizetett díjak kedvezményben részesülnek. A Binance egy kriptovaluta tőzsde (CEX), amely gyors feldolgozási sebességéről és másodpercenként 1,4 millió tranzakció feldolgozásának képességéről ismert.

Binance USD

A Binance USD (BUSD) egy 1: 1 dollár alapú stabil érme, amelyet a Binance (a Paxos társasággal együttműködve) bocsátott ki, amelyet a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) hagyott jóvá és szabályozott. A BUSD havi ellenőrzési jelentése a hivatalos honlapjukon mindig elérhető. A 2019. szeptember 5.-én indított BUSD célja a dollár stabilizálása a beiktatott blokklánc technológiával. Ez egy digitális FIAT pénznem, amelyet ERC-20 néven bocsátottak ki, és támogatja a BEP-2-t.

### BUSD felhasználhatóságáról

Az árstabilitás alapján a Stablecoin fontos szerepet játszik a tranzakciókban, a fizetésekben és az elszámolásokban, valamint a decentralizált pénzügyekben (DeFi):

 •  Átutalhatod digitális dollárod (BUSD) bárhova percek alatt, olcsón és blokkláncon keresztül.
 •  Kereskedhetsz a BUSD FIAT pénznemmel, különböző tőzsdéken és a DEX-en.
 •  Fizess a BUSD FIAT pénznemmel az áruk és szolgáltatások ellenértékeként.
 •  Használhatod a BUSD FIAT pénznemet fedezetként és hiteleszközként egyaránt.
 •  Használd a BUSD-t keresztbiztosítékként a Futures ügyleteidben.
 •  Tárold a BUSD-t pénzváltóban vagy pénztárcában.

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) a világ első COIN-ja, amely blokkláncra épül, a Bitcoin bányászat mint munkavégzés igazolásának mechanizmusával, amelyet egyetlen ország központi bankja vagy kormánya sem támogat, alapította Satoshi Nakamoto, ami az egyén vagy egyének álneve, aki(k) 2008. október 31-én publikált(ak) egy online folyóiratban (érdekes ügye, hogy a FIAT pénznemek alternatívájának születése egybeesett pont a gazdasági válsággal) .

Digitális pénznemként használhatók peer-to-peer elektronikus tranzakciókhoz, és áruk vagy szolgáltatások lebonyolításának fizetőeszköze olyan szállítókkal, akik fizetésként elfogadják a Bitcoin-t.

Bitcoin Cash

A Bitcoin Cash (BCH) tulajdonképpen a Bitcoin hard-forkja. Ez az azt jelenti, hogy aki 2017. augusztus 1-jén rendelkezett Bitcoin-al, tehát a hard-fork élesedésének pillanatában, az automatikusan ugyanennyi Bitcoin Cash-t is kapott. No de mi a lényege a Bitcoin Cash-nek? Tulajdonképpen a Bitcoin Cash megpróbálja pótolni azokat a hiányosságokat, amelyekkel a Bitcoin rendelkezik. 2017-ben ugyanis a Bitcoin hálózatán élesedett Segwit protokollt nem tartották  életképesnek a Bitcoin hálózatán lévők. Ezért a Bitcoin felhasználók egy csoportja a Segwit és a Lightning Network protokoll alkalmazásának irányába mozdult el, tehát gyakorlatilag leváltak a Bitcoin hálózatáról, amely megteremtette a Bitcoin Cash-t.

Teljesen természetes, hogy az addigi Bitcoin tagok akik leváltak, a Bitcoin vagyonukat megkapták az új szellemiséget és lehetőségeket követő Bitcoin Cash formájában.

De mi nem tetszett a Bitcoin levált tagoknak abban, hogy a Bitcoin birtoklók többsége nem látott fantáziát a Segwit és a Lightning Network protokollok alkalmazásában?

Az nem tetszett nekik, hogy a Bitcoin inkább úgy döntött, hogy a Bitcoin blokkméretét 1 Mbyte-ról 8 Mbyte-ra később inkább 32 Mbyte-ra bővítették, megteremtve ezzel a lehetőségét annak, hogy az addig 1 Mbyte méretű blokkhoz képest több tranzakciót legyen képes feldolgozni. Teljesen világos ugyanakkor az is, hogy ha egy Bitcoin blokkméret növekszik,

akkor annak kibányászásához is minél nagyobb és nagyobb számítási kapacitással rendelkező technológiai háttérre van szükség. És eme nagy méret jelentette például 2017-ben is már azt a problémát, hogy sokszor a tranzakciók napokig álltak a hálózaton, anélkül, hogy sikerült volna azokat blokkokba foglalni.

A Bitcoin közösségének szétválási alapja tehát a jövőbe vetett kalkuláció eltérő eredménye, az ahhoz vezető technikai szemléletmód ösvényén!

Ez a szétválás azonban nem gyengített a kriptodevizák forradalmán, hanem hatványozottan erősítette, hiszen ékes bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy nincs egy központi ötlet, amely jövőbe vetett hitét, ideológiáját a körülötte és alatta lévőkre erőltethetné, hanem a szellemi törekvések több ösvénye is teret nyerhet, s álláspontom szerint ez a lényeg!

Bitcoin Diamond


A Bitcoin Diamond (BCD) a Bitcoin elágazása, amely a 495866 blokk előre meghatározott magasságában fordul elő, és ezzel egy új lánc keletkezik BCD néven. A Bitcoin Diamond bányászok új munkabiztonsági algoritmust használnak új blokkok létrehozásához, és egymás után fejlesztik és javítják a tranzakció sebességét és kapacitását a BTC eredeti jellemzői alapján.

Bitcoin Gold

A Bitcoin Gold (BTG) egy kriptodeviza, és ez egy kemény bitcoin-fork, amely 2017 októberében következett be. A BTG lehetővé tette a kisebb bányászok számára, hogy közös felszereléssel, GPU-val bányásszák a Bitcoin-ot. A BTG egy új PoW algoritmust, az Equihash-t hajt végre, amely a bányászatot ismét decentralizálttá teszi.

Bitcoin SV

 

Nagyon egyszerűen és röviden a lényege, hogy a Bitcoin egy másik fork-jának tekinthető. A nevében az SV pedig, annak a személynek a látásmódjára utal (Satoshi Vision) aki álnéven és teljesen ismeretlenül kirobbantotta 2008-ban a Bitcoin forradalmat. A Bitcoin SV célja, hogy egyértelmű alternatívát biztosítson a BCH számára, a bányászok számára, és lehetővé tegye a vállalkozások számára, hogy megbízhatóan építsenek alkalmazásokat és weboldalakat.

BitShares

A BTS egy kriptodeviza, amely a BitShares-t működteti. A BitShares egy peer-to-peer elosztott főkönyv és hálózat, amely fedezett, piacra kötött intelligens érméket bocsáthat ki bitAssets néven. Például kibocsáthat titkosítási alapú, „bitAsset” alapú eszközöket, amelyek nyomon követhetik a valós piacokat, például az USD-t, mint például a bitUSD. A bitUSD az első decentralizált stablecoin.

BitTorrent

A BitTorrent (BTT) egy kriptodeviza, amely a BitTorrent-et működteti. A BitTorrent lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy közvetítő nélkül kapcsolatba lépjenek közönségükkel, kereshessenek és költhessenek digitális valutát.

Blockstack

Biztonságos intelligens szerződések és alkalmazások a Bitcoin számára. A Stacks 2.0 blokklánc kiterjeszti a Bitcoin tervezését, hogy biztonságos alkalmazásokat és kiszámítható Clarity intelligens szerződéseket tegyen lehetővé anélkül, hogy magát a Bitcoin-t módosítaná, és ezáltal előként nyitja meg az innovációt a hálózaton.

A Stacks cryptocurrency (STX) a hálózati tevékenységek és a szerződések végrehajtásának üzemanyagaként szolgál, és az STX-tulajdonosok a „Stacking” -en keresztül zárolhatják, hogy Bitcoin (BTC) jutalmat szerezzenek a blokklánc konszenzusának támogatásáért. A stack kriptodevizát az amerikai történelem első SEC minősítésű token-kínálataként tartják számon. A Stacks-et a Stacks ökoszisztéma támogatja, amely független entitások, fejlesztők, hodlerek és közösségi tagok tábora. A felhasználói tulajdonú internet Bitcoin kiépítésén dolgozik.

Bluzelle

A Bluzelle (BLZ) egy decentralizált adatréteg a Dappok számára az adatok biztonságos, cenzúra-ellenálló és rendkívül skálázható módon történő kezeléséhez. A Bluzelle-t a Cosmos és a Bend technológiája, a Tendermint hajtja, így kompatibilis a különféle blokkláncokkal. Ahogy a fejlesztők továbbra is építik a Dapps alkalmazást, az AWS által központosított adatbázisokra támaszkodva a Microsoft és mások központosított kudarcpontot jelentenek.

Az igazi szabadság megköveteli a teljes stack decentralizálását. A Bluzelle célja, hogy fejlődést hozzon a Defi, az ellátási láncok, a játékok és más Web 3.0 szektorokban.

Bluzelle múltjából röviden

2016 márciusától Bluzelle blokklánc-alkalmazásokon dolgozott olyan bankoknál, mint a HSBC, az OCBC, a MUFG, és az olyan biztosító társaságoknál, mint az AIA és az MSIG. E tanulságok alapján a Bluzelle felismerte a decentralizált adatbázis szükségességét, mivel vállalati projektjeikett centralizált rendszereken tárolták. Ez komoly fájdalmakat okozott, és 2017-ben a csapat megkezdte megoldás tervezését.

Csomópontok összehangolása, validátorrá válás egyszerű folyamata jellemzi!

A BluzelleNet az egész ökoszisztémát 10 000 TPS-os tétbiztosító hálózatként működteti. A validátorrá válást könnyű folyamatnak tervezték, minimális műszaki ismeretek mellett. A jövőkép az, hogy több tízezer csomópontból álló hálózat működjön együtt a világon a lehető legtöbb elérhető és legbiztonságosabb adatbázis biztosítása érdekében.

A Bluzelle azt akarja, hogy minden eszköz csomópont legyen, a számítógépes merevlemezektől a videojáték-konzolokon át a mobiltelefonokig. Azok számára, akik nem akarnak validátorrá válni, képesek átruházni feladataikat egy másik validátorra, biztosítva, hogy mindenki részese lehessen a hálózatnak és díjakat generálhasson.

A fejlesztői csapat referenciái

A Bluzelle csapat tagjai a Disney-nél, a Sony-nál, a Google-nál, a Lufthansa-nál, az Electronic Arts-nál dolgoztak. Megkapták a Világgazdasági Fórum Technology Pioneer díját, és Forrester az ázsiai top blockchain szállítóként nevezte meg őket. Csapata két helyszínen, Szingapúrban és Vancouverben (Kanada) található. A Bluzelle-t olyan ipari alapok támogatják, mint az NGC, a Hashed, a KR1 és a Kenetic.

Bytom

A Bytom (BTM) egy kriptodeviza, amely egyfajta háromrétegű stratégiát alkalmaz a decentralizált alkalmazások blokkolásához. Számos láncon kívüli eszközt hoz a láncra, és lehetővé teszi azok kereskedését és cseréjét a Bytom platformon: a láncolaton kívüli eszközök például értékpapírok, kötvények, osztalékok stb. Eképpen kereskedni lehet a digitális eszközökkel együtt. Ezzel a Bytom célja, hogy közelebb hozza a digitális világot és a való világot.

A Bytom az ODIN-t (Open Data Index Name) használja eszköznevezési funkciójához. Az ODIN lehetővé teszi az eszközök egyediségét az egész blokkláncban és a hálózatban azáltal, hogy mindegyikhez egyedi paramétereket rendel hozzá az azonosításhoz. Ez a Bitcoin blokkláncán alapul, és többszintű jelöléssel nyújt támogatást nyilvános és konzorciumi blokkláncok számára. A Bitcoin-tól  és az Ethereumtól eltérően a Bytom hármas rétegű blokklánc.

bZx Protocol

A bZx (BZRX) egy decentralizált protokoll, amely lehetővé teszi a hitelnyújtást és a hitelfelvételt a margin kereskedéshez. A protokoll integrálható új és meglévő központokba, vagy hozzáférhető a natív bZx portálon keresztül.

 

[C]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Cardano||Cartesi|

|Celer Network|

|Celo||Celsius|

|Chiliz||Chromia||Civic|

|Chainlink||Compound|Contentos|

|Cosmos||Coti|

|Crypto.com-Coin|

|Curve DAO Token||CyberVein|

Cardano

A Cardano (ADA) egy decentralizált nyilvános blokklánc és kriptodeviza projekt, és teljesen nyílt forráskódú. A Cardano  Smart Contractsazaz intelligens szerződéses platformot fejleszt, amely minden eddiginél fejlettebb funkciók elérésére törekszik. Ez az első blokklánc-platform, amely egy tudományos filozófiából és egy kutatás által vezérelt megközelítésből fejlődött ki.

Cartesi

A Cartesi az intelligens szerződéseket a következő szintre emeli. Megoldja a skálázhatóság és a blokkláncok magas díjai miatti sürgető problémát az optimista felgöngyölítés egy változatának megvalósításával. A legfontosabb, hogy a Cartesi forradalmasítja az intelligens szerződéses programozást azáltal, hogy lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a főbb szoftvercsomagokkal kódoljanak.

A Noether a Cartesi oldallánca, amely átmeneti adatokra van optimalizálva, és alacsony költségű adatelérhetőséget biztosít a DApps számára. A Cartesi DApps blokklánc és blokkláncon kívüli komponensekből tevődik össze.

Celer Network

A Celer Network (CELR) úgy írja le magát, mint „egy 2. szintű skálázási platformot, amely gyors, könnyen használható, olcsó és biztonságos blokklánc-alkalmazásokat hoz létre internetes léptékben a láncolaton kívüli skálázási technikák és az ösztönzéshez igazított kriptogazdaság segítségével”.

Celo

A Celo egy karbon-semleges, 1. rétegű blokklánc, globális partnerek gazdag ökoszisztémájával, amelyek innovatív Web3 Dapps-okat építenek egy befogadóbb pénzügyi rendszer támogatására. Mobiltelefonnal bárki számára elérhető Celo ökoszisztéma egy decentralizált, tétet bizonyító blokklánc (PoS – 🔗Proof of Stake) technológiai veremből (a Celo platform), a CELO irányítási eszközből és számos Mento stable eszközből (cUSD, cEUR, cREAL) áll.

Ezek megkönnyítik a világ felhasználói számára a digitális eszközök használatát. A nyílt forráskódú Celo főhálózat 2020-ban indult el. Tehát mindezek elérése érdekében a Celo egy új blokkláncszoftverből, az ezen a blokkláncon futó alapvető könyvtárakból és végfelhasználói alkalmazásokból – köztük egy ezzel a logikával kommunikáló Wallet alkalmazásból – álló összetett rendszer.

Ma több mint 1000 projektet támogat több mint 150 országban, segítve mindenki számára a jólét feltételeinek megteremtését.

Celsius

A Celsius (CEL) egy kriptodeviza token, és az Ethereum platformon működik. Célkitűzése, egy sokkal hatékonyabb hitelezési rendszer. A Celsius Network egy globális P2P pénzügyi decentralizált platform, amely lehetővé teszi a kripto-eszközök tulajdonosainak összekapcsolását a hitelfelvevőkkel. Ez lehetővé teszi, hogy a kriptodeviza-tulajdonosok kamatot szerezzenek eszközeikről, vagy kölcsönöket kapjanak.

Chiliz

Chiliz (CHZ), amely a Socios.com webhely mint platform működtetője. Célja, hogy a sport és az esport rajongók számára lehetővé tegye, hogy tömegesen támogassák kedvenc csapataikat, játékaikat, ligáikat és eseményeiket.

Chromia

A Chromia (CHR) egy kriptovaluta token, és az Ethereum platformon működik. Hiszünk abban, hogy olyan platformot készítünk, amelynek technikai megoldása a való világhoz igazodik, relációs blokkláncnak hívjuk. Minden arról szól, hogy a blokklánc és a hagyományos adatbázisok kombinálásával kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat felhasználva létrehozzunk valamit, amihez az emberek valóban kapcsolódni tudnak, olyan környezetben, amelyet az emberek ismernek, és mindenki számára tanulható fejlesztői nyelven.

Chainlink

A Chainlink (LINK) a Chainlink protokollt működtető kriptodeviza. A LINK Network egy teljesen decentralizált Oracle hálózat, amely intelligens szerződéseket biztosít, amelyek lehetővé teszik a szerződésből származó kifizetések bankszámlákra és fizetési hálózatokra történő elküldését, valamint intelligens szerződéseket kötnek az adatforrásokhoz és az API-khoz, amelyek a működéshez szükségesek.  Ez a Smart Contracts (okosszerződések avagy intelligens szerződések) olyan digitális megállapodások, mely önmagát hajtja végre a kódban, rögzített feltételek kialakulása esetén.

Civic

A Civic (CVC) egy identitáskezelő szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy valós időben bárki megvédje és engedélyezze identitásuk használatát. A Civic (CVC) egy decentralizált identitás-ökoszisztéma, amely lehetővé teszi a felhasználó identitásának biztonságos és költséghatékony igazolására irányuló kérését, amely a blockchain technológiának köszönhetően vált lehetővé. A digitális azonosító platform segítségével a felhasználó létrehozhatja saját virtuális identitását, és a személyes adatokkal együtt az eszközön tárolhatja.

A Civic olyan ökoszisztémát épít, amely megkönnyíti az igény szerinti hozzáférést, a szolgáltatások biztonságos és megfizethető hozzáférését, hogy a blokkláncon keresztül ellenőrizze az egyén személyazonosságát (IDV), így a háttérellenőrzés és a személyes adatok alapján történő tesztellenőrzés már nem szükséges.

Clover Finance

A Clover egy szubsztrát alapú Polkadot parachain. A Clover elkötelezett amellett, hogy könnyen használható blokklánc-infrastruktúrát biztosítson, és egy egyablakos kompenzációs infrastruktúra-platformot hozzon létre, amelynek célja, hogy csökkentse a fejlesztők nehézségeit és költségeit, miközben nagyszerű megtérülést hoz nekik.

Tulajdonképpen ez egy Blokchain operációs rendszer, amely tárolási réteget, intelligens szerződéses réteget, DeFi protokoll réteget és eAPP réteget tartalmaz. Szóval a CLV vagy egyszerűen a Clover Finance egy blokklánc-infrastruktúra platform, amely a DeFi alkalmazások láncok közötti kompatibilitására fókuszál. A fejlesztőknek teljes körű szolgáltatást nyújtó DeFi hidat biztosít, ahol könnyedén lehet lérehozni DApp-okat, melyek zökkenőmentesen működnek a blokkláncokon keresztül.

Compound

A Compound (COMP) az Ethereum blokklánc protokollja, amely pénzpiacokat hoz létre. A pénzpiacok algoritmikusan levezetett kamatlábakkal rendelkező eszközállományok. Az eszköz szállítói (és hitelfelvevői) közvetlenül lépnek kapcsolatba a protokollal, változó kamatot keresve (és fizetve). A vegyület már elérhető a DeFi Swap-on. A felhasználók felcserélhetik a Compound-t, összetett likviditási szolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek, és a hozamukat akár 20-szorosára is növelhessék a CRO-val.

Contentos

A Contentos (COS) egy kriptodeviza token, amely a Binance Coin platformon működik. Elképzelése egy „decentralizált digitális tartalmi közösség felépítése, amely lehetővé teszi a tartalom szabad előállítását, terjesztését, jutalmazását és kereskedelmét, a szerzői jogok védelme mellett”. Contentos arra törekszik, hogy ösztönözze a tartalom létrehozását és a globális sokféleséget, és a tartalom jogait és értékét visszaadja a felhasználóknak.

Cosmos

A Cosmost (ATOM) egy kriptodeviza, amely a kozmosz hálózatot működteti. Az ATOM tokenizálja a tranzakciókat, amelyeket a Cosmos Hálózaton való felhasználásra használnak. A Cosmos Network egy független blokkláncok decentralizált hálózata.

COTI

A COTI egy vállalati szintű FinTech platform, amely lehetővé teszi a láncok közötti interoperabilitást, és saját DAG-alapú láncára épül. Támogatja a méretezhetőséget és az alacsony tranzakciós költségeket, és fizetés-specifikus követelményekkel egészül ki a COTI Pay, egy digitális fizetési megoldás formájában. A COTI Pay lehetővé teszi a vállalkozásoknak és a kereskedőknek, hogy többféle fizetési módhoz jussanak hozzá, és saját fizetési hálózatokat építsenek ki, valamint a Coin as a Service (CaaS) szolgáltatást.

A COTI álláspontja az, hogy célja, olyan blokklánc-protokollnak lenni, amely azon túlmenően, hogy lehetővé teszi a decentralizált fizetéseket, központi hangsúlyt fektet, szervezetek, kormányok, és kereskedők irányába, hogy saját decentralizált fizetési rendszereiket kidolgozzák.

Mondjuk szerintem a kormányok kérdése kicsit bárgyú gondolat, hisz ezek a nagy „nemzetállamok” mindig is a FIAT rendszerétől, esetleg annak utódjától a szintén 100%-ig centralizált CBDC-től fognak függeni.

Crypto.com Coin (Cronos)

A Crypto.com Coin (CRO) a Crypto.com Chain natív tokenje. A Crypto.com láncot azért hozták létre, hogy kiépítsék a kriptovaluta projektek hálózatát, és fejlesszék a kereskedők azon képességét, hogy elfogadják a kriptot mint fizetési módot. 2022. február 17.-től a CRO felvette a Cronos nevet, lévén, hogy új hálózatot is kapott, egy EVM azaz Ethereum kompatibilis megoldás formájában.

 

Végre egy kriptodeviza tehát, ahol a cél, hogy direkt fizetési eszközzé is váljon!

A Crypto.com Chain egy nagy teljesítményű natív blokklánc-megoldás, amely zökkenőmentessé, költséghatékonnyá és biztonságossá teszi a tranzakciót a kriptot használók és a kriptot elfogadó kereskedők között.

A natív CRO, Kirs Marszalek nevéhez fűződik!

🔗 Kris Marszalek egyben tehát olyan kriptodevizát szeretett volna beizzítani, amit a 🔗Crypto DeFi Wallet segítségével akár közvetlenül is lehet vásárlásra használni, olyan vállalkozásoknál, amelyek a CRO fizetőeszközt elfogadják.

Lehetőségek

A vállalkozások használhatják a Crypto.com pay Checkout és / vagy a Számlát, hogy az ügyfelek teljesítsék a fizetést, és kriptovalutákkal fizethessenek az árukért és szolgáltatásokért a Crypto.com Wallet App segítségével. A vállalkozások minden kifizetésüket azonnal CRO-ban vagy stabil érmékben vagy fiatban kapják meg. A CRO már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók felcserélhetik a CRO-t, CRO likviditási szolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek, és akár 20-szorosára növelhessék hozamukat a CRO megszerzésénél.

Curve DAO Token

A CRV egy decentralizált tőzsdei likviditási készlet az Ethereumon, amelyet a rendkívül hatékony stablecoin kereskedelemhez terveztek. A 2020 januárjában bevezetett Curve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kereskedjenek az alacsony csúszású, alacsony díjas algoritmusokkal, amelyeket kifejezetten a stabil állományokhoz és a kereseti díjakhoz terveztek.

CyberVein


A CyberVein (CVT) kriptovaluta token, és az Ethereum platformon működik.

 

[D]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Dai||Dash||Decentraland|

|Decred||DFI.Money||Dia|

|DigiByte||District0x||Divi||Dogecoin|

|DxChain Token|

Dai

🔗 Dai (DAI) stablecoin egy decentralizált, elfogulatlan, kripto fedezetekkel fedezett kriptovaluta. Kriptopénztárcákban vagy platformokon belül tartják, és az Ethereum és más népszerű blokkláncok támogatják. A felhasználók a Dai-t úgy generálják, hogy fedezeti eszközöket helyeznek el a Maker Protokollon belül a Maker Vaults-ban.

Dai már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók felcserélhetik a Dai-t, lehetnek Dai likviditási szolgáltatók, hogy díjakat keressenek, és akár 20-szorosára is növelhessék hozamukat a CRO megszerzése során. A DAI stablecoin mögött számos kriptovaluta áll, amelyek közül az Ethereum az elsődleges biztosíték.

Dash

A Dash (DASH) egy nyílt forráskódú peer-to-peer kriptodeviza. A Bitcoin szolgáltatáskészletén felül ez egy kriptovaluta, amelynek célja a tranzakciók azonnali, privát és biztonságos lebonyolítása. A Dash sebesség- és adatvédelmi beállításai beállíthatók. Egyedülálló hálózati architektúrája mind a szokásos bányászokból, mind a privilegizált gépekből, Masternodes néven szerepel. A Dash decentralizált irányítási és költségvetési rendszere decentralizált autonóm szervezetté (DAO) teszi.

Decentraland

A MANA egy kriptodeviza, amely a Decentraland-ra költhető. A Mana egy virtuális token, amelyet fel lehet használni a Decentraland  virtuális javak és szolgáltatások kifizetésére. A Decentraland egy virtuális valóság platform, amelyet az Ethereum blokklánc hajt. A felhasználók tartalmat és alkalmazásokat hozhatnak létre, szerezhetnek bevételeket.

Decred

A Decred (DCR) egy kriptodeviza és egy Bitcoin fork, amely hangsúlyt fektet a projektfejlesztés finanszírozására, az on-chain kormányzásra és a konszenzusos mechanizmusokra.

DFI.Money

A DFI.Money korábbi neve YFII Finance, amely az YFI-projekt fork-ja, YIP-8 megvalósítással.

Dia

A DIA (Decentralized Information Asset) azt állítja, hogy a pénzügyi intézmények számára megváltoztathatatlan és ellenőrzött pénzügyi forrásokat biztosít a pénzügyi piacokról minden piacra és eszközre vonatkozóan. A DIA azt is állítja, hogy nyílt forráskódú, adat- és oracle platform a DeFi ökoszisztéma számára.

Azt állítják továbbá, hogy a DIA kriptográfiai ösztönzőket alkalmaz a pénzügyi és digitális eszközök átlátható, tömeg által ellenőrzött áradatainak és orákulumainak kínálatának elősegítésére, megosztására és felhasználására.

DigiByte

DigiByte (DGB) egy kriptodeviza, amely a DigiByte-ot működteti. Egy nyilvános, gyorsan növekvő és nagymértékben decentralizált blokklánc. A DigiByte olyan digitális eszköz, amelyet nem lehet megsemmisíteni, hamisítani vagy feltörni, így ideálisak olyan értékű objektumok védelmére, mint a pénznem, az információk, a tulajdon vagy a fontos digitális adatok az öt párhuzamos kriptográfiai hasító algoritmus felhasználásával.

District0x

A District0x Network (DNT) a decentralizált piacok és közösségek csoportja, más néven „kerületek”. A körzetek decentralizált autonóm szervezetekként (DAO) léteznek a district0x hálózaton, és a d0xINFRAa-ra (szabványos nyílt forráskódú keretrendszerre, amely Ethereum intelligens szerződésekből és front-end könyvtárakból áll) építenek. A d0xINFRA biztosítja a körzetek számára az online piac vagy közösség működtetéséhez szükséges alapvető funkciókat.

A DNT ERC-20 token felhasználható arra, hogy szavazzanak arról, hogy mely körzeteket kell a district0x csapatnak felépítenie, és bevonhatók a szavazati jogokhoz való hozzáféréshez a district0x hálózat bármely körzete.

Divi

A Divi Project egy PoS blokklánc „Crypto Made Easy” szlogennel. A vállalat arra összpontosít, hogy a kriptodevizát a hétköznapi felhasználók számára felhasználóbarátabbá tegye, és csökkentse a felhasználói hibákat.

A Divi csapata 2018. szeptember 27.-én indította el blokkláncát. A csapat állítólag arról ismert, hogy feltalálta a többszintű masternode koncepciót, és állítása szerint ő az egyetlen masternode, amelyet a pénztárcából egyetlen kattintással fel lehet állítani a „MOCCI” rendszerével. A Divi emellett heti lottótömbökkel is rendelkezik, amelyek 11 résztvevőjét fizetik.

A Divi célja egy saját felhasználóbarát „Chain Lightning” hálózat létrehozása, amely véleményük szerint használhatóbb lesz, mint a Bitcoin verziója. Atomcserékkel, fejlett irányítási rendszerrel és több érmés pénztárcával rendelkezik, amelynek célja a Bitcoin és más kriptodevizák felhasználóbaráttá tétele.

Eddig bekaszált elismerései

A Divi Project harmadik helyet nyert a 2018-as „Token Tank” versenyen a Las Vegas-i World Crypto Con versenyen, és az Omni Analytics is a 3. legjobb Masternode-nak minősítette, a Dash és a PIVX mögött. A Divi csapatában négy különböző tanácsadó áll.

Ide tartozik Tim Sanders, a Yahoo korábbi vezérigazgatója, Ramez Naam futurista, Toni Lane Casserly, a Coin Telegraph volt vezérigazgatója, Doug Scott, az Ogilvy Entertainment korábbi elnöke, valamint Joel Comm és Travis Wright kriptográfiai véleményvezérek a Bad Crypto Podcastból. A Divi csapatával többször is interjút készítettek a nemzeti televízióban, többek között a New York-i tőzsde emeletén, a NASDAQ-nál és a Tech Republic-on.

Dogecoin

A népszerű „Doge” internetes mém alapján és a Shiba Inu emblémájával ellátott Dogecoin (DOGE) egy kriptodeviza, amely 2013 decemberében jelent meg, eredetileg tréfának szánták, a már hivatkozott mém köré szervezve. Minőségi tartalom létrehozása vagy megosztása a célja. A Dogecoin-t Billy Markus (Portland, Oregon) és Jackson Palmer (Sydney, Ausztrália) készítette.

Mindkettő úgy vélte, hogy a Dogecoin szórakoztató, könnyed kriptodeviza, amely nagyobb vonzerővel bír. Az előállítható dogecoinok számának nincs szigorú felső határa. A Dogecoin a kapitalizációjának igen nagy durranását akkor érte el, amikor a felhasználók érdekes tartalmakért cserébe Dogecoin-t kezdtek el, hihetetlen nagy mértékben küldözgetni egymásnak.

Kapitalizációs múltjáról

A kapitalizációja anno 1 hónap alatt 60 millió amerikai dollárra ugrott. 2015-ben, a Bitcoin és a Litecoin után az egyik legismertebb cointípus lett. Közel két esztendő alatt, 2017-re már a kapitalizációja elérte a 81 millió dollárt.  Természetesen ennek a működése is független az amúgy egész életet megkeserítő improduktív, életét a vírus mintájára élő szférától, a kormányoktól, pénzintézetektől avagy szervezetektől.

DxChain Token

A DX egy kriptodeviza, amely a DxChain-t működteti. A DxChain a világ első decentralizált nagy adatokkal dolgozó és gépi tanulási hálózata, amelyet egy számítástechnikai központú blokklánc hajt. Célja egy olyan platform megtervezése, amely decentralizált környezetben megoldja a nagy adatok kiszámítását.

[E]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Electroneum||Elrond||Energi|

|Enjin Coin|

|Ethereum||Ethereum Classic||EOS|

Electroneum

Az ETN egy kriptodeviza, amely az Electroneumot működteti. Electroneum egy digitális pénzrendszer, amelyet kifejezetten a mobil felhasználók számára fejlesztettek ki – ezáltal világszerte az okostelefon felhasználók potenciális piacára hajt. Electroneum mobil bányászat lehetővé teszi, hogy bárki mobiltelefonjával bányássza az ETN érméit.

Elrond

Elrond (ERD) egy új blokklánc-architektúrának minősíti magát, amelynek célja az áteresztőképesség és a végrehajtási sebesség 1000-szeres kumulatív javítása. Ennek elérése érdekében az Elrond két funkciót vezet be: az adaptív állapot-megoszlási mechanizmust és a Proof of Stake (PoS) algoritmust, amely lehetővé teszi a lineáris skálázhatóságot egy állítólagosan gyors, hatékony és biztonságos konszenzusos mechanizmussal.

Így az Elrond állítólag másodpercenként 10 000 tranzakciót (TPS) képes feldolgozni, 5 másodperces késéssel és elhanyagolható költségekkel. Célja, hogy az engedély nélküli, határok nélküli, globálisan hozzáférhető internetes gazdaság gerincévé váljon.

Energi

Az NRG egy kriptodeviza, amely Energi-t működtet. Az Energi egy új generációs Proof of Stake (PoS) kriptodeviza, amely ötvözi az intelligens szerződéses képességeket, a decentralizált irányítást és az önfinanszírozó kincstárt.

Enjin Coin

Az ENJ egy kriptodeviza, amely az Enjin platformot működteti. Az Enjin egy intelligens szerződéses platform, amely játékfejlesztőknek, tartalomkészítőknek és játékközösségeknek biztosítja a szükséges kriptográfiai támogatást és eszközöket a virtuális javak megvalósításához és kezeléséhez.

EOS

EOS (EOS) egy kriptovaluta, amely az EOSIO platformot működteti. Célja, hogy a legerősebb blokklánc-platform legyen, amely lehetővé teszi az intelligens szerződések és a decentralizált alkalmazások létrehozását és fejlesztését a platformon. Az EOS másodpercenként több millió tranzakciót képes feldolgozni, és nem számít fel tranzakciós díjat a kriptodeviza küldéséért vagy fogadásáért. Ehelyett a protokoll a hálózatot rendszeresen üzemeltető entitásokat új EOS-szal jutalmazza, hatékonyan az inflációt helyettesítve a tranzakciós díjakkal.

Ethereum

 

Az Ethereum (ETH)  egy natív deviza, amely az 🔗 Ethereum platformot működteti. Az Ethereum  Vitalik Buterin által létrehozott decentralizált szoftverplatform, amely lehetővé teszi a Smart Contracts és az Elosztott Alkalmazások (DApps) felépítését és futtatását, harmadik fél bármilyen leállása, csalása, ellenőrzése vagy beavatkozása nélkül. Így Ethereum nem csak egy platform, hanem egy blokkláncon futó programozási nyelv is, amely segíti a fejlesztőket az elosztott alkalmazások felépítésében és közzétételében. A Smart Contract az Ethereum blokkláncon élő kód, amely pontosan a programozásnak megfelelően fut. Miután telepítették őket a hálózatra, nem lehet őket megváltoztatni. A Dapps decentralizálható, mivel azokat a Smart Contract-ba beírt logika vezérli, nem pedig magánszemély vagy vállalat.

Ethereum Classic

Az Ethereum Classic (ETC) egy decentralizált platform, amely intelligens szerződéseket futtat: olyan alkalmazások, amelyek pontosan a programozásnak megfelelően működnek, leállás, cenzúra, csalás vagy harmadik fél beavatkozása nélkül. Ez az eredeti Ethereum blokklánc folytatása, miután az eredeti Ethereum blokkláncon kiskaput használtak ki, ami elég nagy kárt eredményezett.

[F]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Fantom||Fetch.ai|

|Filecoin|

|Flow||FTX token|

Fantom

A FANTOM (FTM) egy Directed Acyclic Graph (DAG) alapú intelligens szerződés platform, amelynek célja az elosztott főkönyvi technológiák skálázhatósági problémáinak megoldása. A projekt küldetése, hogy kompatibilitást biztosítson a világ minden tranzakciós testülete között, és olyan ökoszisztémát hozzon létre, amely valós idejű tranzakciókat és adatmegosztást tesz lehetővé alacsony költséggel.

A platform célja kiemelni magát a többi közül a „Lachesis Protokollal”, amelyet integrálni fognak a Fantom OPERA lánccal. A cél az olyan dApps fejlesztésének támogatása, amely minden felhasználó számára élvezheti az azonnali tranzakciókat és közel nulla tranzakciós költséget.

Fetch.ai

Az angliai Cambridge-ben székhellyel rendelkező csapat által 2018 márciusában indított Fetch.ai célja, hogy élen járjon a kutatás felgyorsításában és a feltörekvő technológiák, például a blokklánc és az AI (Mesterséges Intelligencia) alkalmazásában.

Megoldásait releváns érdeklődésű emberek, szervezetek és az IoT számára tervezték. A projekt létrehozott egy nyitott gazdasági keretet (OEF), amely decentralizált kereskedési és értékcsere platformként szolgál a különféle autonóm gazdasági szereplők számára.

Az AI és az IoT (dolgok internete) összefonódása

Ezt támogatja egy intelligens főkönyv, amely állítólag másodpercenként több mint 30 000 tranzakciót képes támogatni, és amelynek célja a csatlakoztatott eszközök következő generációs igényeinek kielégítése. A Fetch.ai középpontjában a digitális intelligencia áll és célja a jóslatokkal kapcsolatos előrejelzések, azonnali megbízható információk átadása, robusztus együttműködési modellek felépítésének lehetővé tétele, valamint a hatékonyság javítás és a folyamatok egyszerűsítése.

Filecoin

A Filecoin egy decentralizált tárolórendszer, amelynek célja, hogy „az emberiség legfontosabb információit tárolja”. A projekt 2017-ben 205 millió dollárt gyűjtött össze egy kezdeti érmeajánlatban (ICO), és a Filecoin mainnet eredetileg tervezett indulási dátumát a 148 888-as blokkra tolták el, ami 2020. október közepére volt várható.

A projekt dokumentációját először 2014-ben írták le az Interplanetary File System (IPFS), egy peer-to-peer tárolóhálózat ösztönző rétegeként. A Filecoin egy nyílt protokoll, és egy blokklánc támogatja, amely rögzíti a hálózat résztvevői által tett kötelezettségvállalásokat, a FIL, a blokklánc natív pénzneme használatával végrehajtott tranzakciókkal. A blokklánc a replikáció és a téridő igazolásán is alapul.

Flow

A Flow egy gyors, decentralizált és fejlesztőbarát blokklánc, amely a játékok, alkalmazások és az ezeket tápláló digitális eszközök új generációjának alapjaként szolgál. A Flow az egyetlen első rétegű blokklánc, amelyet eredetileg egy olyan csapat hozott létre, amely folyamatosan nagyszerű fogyasztói blokklánc-élményt nyújtott: CryptoKitties, Dapper, Wallet, NBA Top Shot.

FTX token

Az FTX token (FTX) egy kriptodeviza származékos tőzsde, amely határidős, tőkeáttételes tokeneket és tőzsdén kívüli kereskedést kínált. Jelenleg a határidős tőzsdéknek számos bénító hibája van. Feladata ezeknek a problémáknak a megoldása és a derivált terek elmozdítása az intézményesítés felé. Megjegyzendő, az ilyen eszközök használata igen magas rizikóval jár. Ehhez kapcsolódik a híres FTX botrány.

[G]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Gatechain Token||Gnosis|

|Gods Unchained||Golem|

Gatechain Token

A GateChain (GT) egy nyilvános blokklánc, amely az eszközök biztonságát szenteli. Az onchain biztonsági fiók és a testreszabható idő-késleltetési helyreállítási funkciók úgy lettek kialakítva, hogy a blokklánc eszközbiztonságát kínálják a magánkulcsok megsértése után is.

Gnosis

2015-ben indult, a Gnosis egy decentralizált előrejelzési piac, amely az Ethereum protokollra épül. A külső fejlesztők saját szolgáltatásaikat is bevezethetik.

Az előrejelzési piac a felhasználói előrejelzéseket használja a jövőbeli eseményekről szóló információk összegyűjtésére. Az egyének képesek lesznek előrejelzési piacokat létrehozni az események számára, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy előre jelzett eseményekből részesedéseket vásároljanak.

A token szerkezetről

A platform kettős token szerkezetet alkalmaz: Gnosis (GNO) és OWL. A GNO olyan ERC-20 tokenek, amelyeket a csapat eladott az ICO során. Az OWL tokeneket a GNO megszerzésével szerzik meg. A kapott OWL mennyisége függ a zárolási idő hosszától, valamint az OWL-tokenek teljes piaci kínálatától. A csapatot Martin Köppelmann (vezérigazgató), Stefan George (CTO) és Dr. Friederike Ernst (COO) vezeti.

Gods Unchained

A Gods Unchained egy ingyenesen játszható taktikai kártyajáték, amely valódi tulajdonjogot biztosít a játékosoknak a játékon belüli tárgyaik felett. A Magic The Gathering: Arena korábbi játékvezetője által vezetett játék a kompetitív játékra összpontosít, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak stratégiailag túl kell járniuk ellenfelük eszén, és olyan paklit kell építeniük, amely sokféle taktika ellen képes felvenni a versenyt.

A Gods unchained játékosai teljesen birtokolják digitális tárgyaikat, így szabadon kereskedhetnek, eladhatják és felhasználhatják kártyáikat tetszés szerint – akárcsak a valódi, kézzelfogható kártyák birtoklása esetén a gyakorlatban.

Golem

Golem (GNT) egy peer-to-peer decentralizált hákózat a számítási teljesítmény piaca számára. A projekt célja, hogy alternatívát kínáljon a központosított felhőszolgáltatók számára, alacsonyabb áron és nyílt forráskódú fejlesztői közösséggel.

A Golem hálózat egyesíti a globális számítási teljesítményt, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a GNT segítségével hozzáférjenek ezekhez az erőforrásokhoz. A tokentulajdonosok fizetnek az erőforrások tulajdonosainak a számítási erőforrásokat igénylő feladatok elvégzéséért.

A hálózat a felhasználói eszközök összesített teljesítményéből áll. A Golem állítólag képes kiszámolni azokat a feladatokat, amelyek a CGI renderelésétől a gépi tanulásig terjednek. A résztvevők közötti tranzakciókat biztonságosnak tekintik, mivel a számítások olyan SandBox környezetekben zajlanak, amelyek a gazdaszervezetekből vannak elválasztva.

[H]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Harmony||HarmonyCoin|

|Harvest Finance||Hedera Hashgraph|

|HedgeTrade||Hive|

|Holo||Horizen||Huobi Token|

|HUSD||Hypercash||Hyperion|

Harmony

A Harmony (ONE) célja, hogy gyors és nyílt blokkláncot kínáljon a decentralizált alkalmazásokhoz. A csapat szerint a protokoll biztonságos és véletlenszerű állapotú szilánkosítást eredményezett. A Harmony Mainnet állítólag több ezer csomópontot képes támogatni több szilánkban, néhány másodperc alatt azonnali véglegességgel blokkokat állítva elő.

Tétmechanizmusa csökkenti a centralizációt, miközben támogatja a tét delegálását, a jutalmazás összetételét és a kettős előjeleket. A Harmony célja egy nyitott csomópont-hálózat kiépítése, amelyet egy nagy közösség működtet és irányít.

HarmonyCoin

A HarmonyCoin (HMC) egy kriptodeviza. A felhasználók a bányászat során képesek HMC-t előállítani. Megjegyzem, hogy vizsgálatom pillanatában a hivatalos weboldalukkal probléma volt, mert a WIX rendszeren belül nem kapcsolódott semmilyen tartalom hozzájuk. Érdekes egy cégér ez így 😉

Harvest Finance

A FARM a Harvest irányítási tokenje, egy olyan protokoll, amely automatikusan termeli a legújabb DeFi protokollokból és készletekből elérhető legnagyobb hozamot, és optimalizálja a terméshozamot a legújabb gazdálkodási technikák alkalmazásával. A likviditási szolgáltatók letehetnek stabil pénztárcák, tokenek vagy pool tokenek, és FARM-ot kereshetnek.

A protokoll szerinti nyereséget a FARM tulajdonosainak osztják szét, amely összehangolja a Harvest felhasználóinak ösztönzését a folyamatos siker irányításának és tétjének fenntartására. A Harvest Finance ($ FARM) már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók felcserélhetik a FARM-ot, FARM-likviditásszolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek, és a hozamukat akár 20-szorosára is növelhessék a CRO megszerzésével.

Hedera Hashgraph

A Hedera (HBAR) decentralizált nyilvános hálózatként jellemzi magát, amelynek célja, hogy bárki biztonságos, megbízható környezetben végezhessen tranzakciókat, játékokat és társasági életet. Mondjuk a társasági élet részt remélem csak viccnek szánták. Persze lehet velem van a baj és nem vagyok Ember 2.0 😀

HedgeTrade

A HedgeTrade (HT) egy blockchain-vezérelt szociális kereskedési platform, ahol a világ legjobb kereskedői osztják meg tudásukat. A kereskedők előrejelzéseket adnak egy intelligens, szerződéssel működő Blueprintbe, amelyet a felhasználók megvásárolhatnak vagy feloldhatnak a hozzáférés érdekében. A kereskedőket díjazzuk, ha a terv helyes, ellenkező esetben a felhasználók vásárlása visszatérítésre kerül.

Hive

A Hive (HIVE) egy Graphene-alapú társadalmi blokklánc, amelyet 2020.03.20.-án indítottak el, a decentralizáció alapötletével. A kaptár legfontosabb eladási pontjai a valódi decentralizáció, a sebesség és a skálázhatóság. Egyéb figyelemre méltó funkciók közé tartozik a piacon a legalacsonyabb belépési korlát, az időkésleltetés biztonsága, az integrált tokenek elosztása és a közelgő Smart Media Token integráció.

Ideális helyszín különféle innovatív projektek számára, amelyek a legkülönbözőbb területekre összpontosítanak, a nyílt forráskódú fejlesztéstől a közösségi játékokig. A Hive célja, hogy a dApp fejlesztésének előnyben részesített blokklánca legyen.

Holo

A Holo (HOT) egy kriptodeviza, amely a Holochain-t működteti. A Holochain peer-to-peer platformot biztosít a fejlesztők számára decentralizált alkalmazások felépítéséhez, és célja, hogy az adatközpontú blokkláncok paradigmáját ügynökközpontú rendszerre változtassa. Holochain kezdő rendszerében nem marad fenn valódi globális konszenzus. Ehelyett a nyilvános blokklánc minden egyes ügynöke fenntart egy magán fork-ot, lényegében azt, amelyet korlátozottan kezelnek és tárolnak a nyilvános blokkláncon egy elosztott hash-táblával.

Horizen

A ZEN egy kriptodeviza, amely a Horizent működteti. A Horizen egy privát, megbízható blokklánc alapú platform a tranzakciókhoz, a kommunikációhoz és a közzétételhez.

Huobi Token

A Huobi Token (HT) a Huobi Global kriptográfia tőzsdén alapuló tokenje. A Huobi kriptodeviza pénzügyi szolgáltató csoport. 2013-ban az alapító csapat előre látta a blokklánc-ipar nagy lehetőségeit a globális pénzügyi rendszer jövőjének forradalmasítására.

HUSD

A HUSD egy ERC-20 token, amely 1: 1 arányban van rögzítve USD-vel. Ezt a Stable Universal bocsátotta ki, amely állítja, hogy betartja az amerikai előírásokat.

Hypercash

 

A HC egy decentralizált és nyílt forráskódú, platformokon átívelő kriptodeviza. Úgy tervezték, hogy megkönnyítse a blokkláncok és a nem blokkláncos hálózatok közötti információcserét. A HCash egy rendkívül biztonságos hálózat, amely kvantumrezisztens aláírási technológiát tartalmaz.

Hyperion

A Hyperion (HYN) egy kriptovaluta token, és az Ethereum platformon működik. A Hyperion, decentralizált térképplatform, célja a „One Map” jövőkép megvalósítása – egységes képet adni a globális térképadatokról és -szolgáltatásokról, és általánosan elérhetővé tenni, akárcsak egy közüzemi szolgáltatásokat.

A Térbeli Konszenzus Protokollra építve, amely nemcsak a térinformációkat, hanem az értéktranszfert is magába foglalja, a Hyperion alapvetően újradefiniálja a térképszolgáltatások létrehozásának és felhasználásának módját, összhangban a térképek agresszívan nyitottá és decentralizáltá tételével kapcsolatos elsődleges elvekkel.

[I]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|iExec RLC||ICON|

|Idex||Immutable X|

|1INCH||IOST|

|IOTA||IoTeX||IRISnet|

iExec RLC

Az RLC az iExecet működtető kriptodeviza. Az iExec a blokkláncon (DApps) futtatott elosztott alkalmazások számára skálázható, biztonságos és könnyű hozzáférést biztosít a szükséges szolgáltatásokhoz, adatkészletekhez és számítási erőforrásokhoz.

ICON

Az ICON az ICON Projektet működtető kriptodeviza. Az ICON projekt célja egy olyan decentralizált hálózat kiépítése, amely lehetővé teszi, hogy különböző független blokkláncok, közvetítők nélkül tudjanak egymással tranzakciókat folytatni. Bárki létrehozhat új blockchain projektet, és csatlakozhat a hálózathoz. Egy új blockchain projekt szabadon kapcsolódhat a meglévő projektekhez, és új egyedi világokat, vagy blockchain multiverse-t hozhat létre. Maga az ICON élő szervezetként és ökoszisztémaként is felfogható.

Idex

Az Idex azt állítja, hogy az első hibrid likviditású DEX, amely az ajánlati könyv modelljét automatizált árjegyzővel kombinálja. Ötvözi a hagyományos ajánlati könyv modell teljesítményét és jellemzőit az AMM (Automated Market Maker – automatizált piacjegyző) biztonságával és likviditásával. Az Idex innovatív megközelítést alkalmaz a decentralizált tőzsdékhez azáltal, hogy a láncon kívüli kereskedési motort a láncon belüli kereskedési elszámolással kombinálja.

A felhasználók ebből több szempontból is profitálnak!
 • Először is, ez a megközelítés megszünteti a sikertelen kereskedéseket és a gázdíjra kidobott pénzt, kellemesebbé és hatékonyabbá téve a kereskedési élményt.
 • Az azonnali kereskedés végrehajtása azt jelenti, hogy a front-run- vagy szendvicstámadás nem lehetséges, és a felhasználók kereskedhetnek anélkül, hogy megvárnák a korábbi ügyletek rendezését.
 • Ennek eredményeként fejlettebb megbízástípusok és kereskedési stratégiák is végrehajthatók, mivel limitáras megbízások lehetségesek, ami arbitrázs lehetőségeket nyit meg más tőzsdéknél.
Kilátások

Az Idex egy ambiciózus ütemtervet követ, amely többcsatornás jövőt képzel el a jelenleg Ethereumon és Binance Smart Chain-en futó tőzsde számára. 2021 hátralévő részére azt tervezte, hogy elindítja a második rétegbeli (layer-2) megoldásokat és a Polkadot-ot, és áttételt hajt végre. Az Idex azt tervezte, hogy bevezeti a tőkeáttételes kereskedést, és további első és második rétegű blokkláncokon is terjeszti szolgáltatásait. 2023-ra már a harmadik réteg (layer-3) is a repertoárjában szerepel.

Immutable X

Az Immutable X az első kétrétegű (L2) skálázási megoldás nem helyettesíthető tokenekhez (NFT-k) az Ethereumon, azonnali kereskedéssel, hatalmas skálázhatósággal és nulla gázdíjjal az érmekészítés és kereskedés során, mindezt a felhasználók vagy az eszközök biztonságának veszélyeztetése nélkül. Úgy véli meghaladja az Ethereum korlátait, ami az alacsony skálázhatóságot, a likviditást és nézőpontjuk szerinti lassú fejlesztői élményt jelenti.

Az Immutable X STARK zk-rollupokkal készült, egy olyan technológiával, amelyet 🔗 Vitalik Buterin az Ethereum „all-in”-jének tart. Ez a srác az Ethereum alapítója, ezért jegyeztem meg a nevét.

1inch

Az 1inch egy decentralizált csere (DEX) aggregátor, amely több DEX-et köt össze egyetlen platformon, hogy a felhasználók megtalálják a leghatékonyabb csereutakat az összes platformon. Ahhoz, hogy a felhasználó megtalálja a legjobb árat egy csereügyletre, nagyon alaposan meg kell néznie a cserét – a DEX aggregátorok szükségtelenné teszik a kézi ellenőrzést, így hatékonyabbá válik a DEX-ek cseréje.

A DEX aggregátorok úgy dolgoznak, hogy különböző DEX-ekből szerzik be a likviditást, ami azt jelenti, hogy a lehető legrövidebb időn belül jobb token-csere-kamatlábakat tudnak kínálni a felhasználóknak, mint egyetlen egy DEX önmagában.

📜 Az ide tartozó múltbéli események
 • Az 1inch 2020 augusztusában indult, miután a Binance Labs, a Galaxy Digital, a Greenfield One, a Libertus Capital, a Dragonfly Capital, az FTX, az IOSG, a LAUNCHub Ventures és a Divergence Ventures 2,8 millió dolláros finanszírozást jelentett.
 • 2020 decemberében az 1inch további 12 millió dollárt gyűjtött össze az A sorozatú finanszírozásból, amelyet a Pantera Capital vezetett, mások mellett a ParaFi Capital, a Blockchain Capital, a Nima Capital és a Spartan Group. A finanszírozási kör egy SAFT-eladáson (egyszerű megállapodás a jövőbeli tokenekre) keresztül történt.
 • 2020 telén elindította a Mooniswapot is, a saját automatizált piacjegyző rendszerét (AMM – Automated Market Maker). Decemberében az 1incs elindította 1INCH irányítási tokenjét, és az 1incs hálózatot egy decentralizált autonóm szervezet (DAO) irányította. A token által használt szabványok ERC-20 és BEP2.

Az 1inch a leghatékonyabb DeFi aggregátor. Az Ethereum és a Binance Smart Chain legnagyobb likviditásához, legalacsonyabb csúszásához és a legjobb árfolyamaikhoz férhetsz vele hozzá.

IOST

Az IOST (IOST) egy kriptodeviza, amely az IOST blokkláncot működteti. Az IOST egy ultragyors, decentralizált blokklánc hálózat, amely a „Proof of Believability” (PoB) következő generációs konszenzus algoritmuson alapul.

IOTA

Az IOTA (MIOTA) egy kriptodeviza, amelyet a dolgok internetén lévő gépek mikrotranzakcióinak és adatintegritásának megkönnyítésére fejlesztettek ki. Az IOTA az IOTA Tangle néven ismert kvantumbiztos irányított aciklusos grafikont (DAG) használ. A Tangle nem számít fel díjat a tranzakciókra, és nincs rögzített korlátja a hálózatban másodpercenként megerősíthető tranzakciók számára.

IoTeX

A 2017-ben nyílt forráskódú projektként alapított IoTeX (IOTX) decentralizált platformot épít a megbízható dolgok internetének megerősítésére, amely egy nyitott ökoszisztéma, ahol az emberek és a gépek garantált bizalommal, szabad akarattal és magántitkok biztosítása útján léphetnek kapcsolatba.

A több mint 30 kutatóból és mérnökből álló globális csapat által támogatott IoTeX egyesíti a blokkláncot, a biztonságos hardvert és a fejlett számítástechnikát, hogy lehetővé tegye az adatvédelmet megőrző intelligens eszközök és hálózatok létezését. A platform célja, hogy globális bizalmi gerincként szolgáljon a különféle felek és eszközök intelligens és hatékony összekapcsolásához a jövő emberi-gépi gazdaságának megerősítése érdekében.

IRISnet

Az IRISnet (IRIS) hálózat olyan szolgáltatási infrastruktúra és protokoll, amely segíti az elosztott üzleti alkalmazások felépítését. A cél egy technikai alap létrehozása az elosztott alkalmazások következő generációjának felépítéséhez. Ezt úgy akarják elérni, hogy megoldják az aktuális blokklánc-kérdéseket, például az arc teljesítményét, működőképességét és irányítási kérdéseit.

[J]

JasmyCoin

A 🔗 JASMY egy Ethereum token, amely a Jasmy-t, egy IoT (Internet of Things) platformokat fejlesztő szervezetet működtet. Ahelyett, hogy központosított szervereken keresztül koordinálná az eszközök és az adatok hálózatait, a Jasmy küldetése a folyamat decentralizálása peremszámítással és az adatok IPFS-en, egy decentralizált tárolóhálózaton történő tárolása.

[K]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Kava||Kin||Komodo||KuCoin Shares|

|Kusama||Kyber Network|

Kava

Kava (KAVA) decentralizált pénzügyi szolgáltatási platformként jellemzi magát. A Kava alapvető terméke a DeFi kriptodevizák hitelezési platformja.

Kin

A Kin kriptodevizát pénzként használják a fogyasztói alkalmazások és szolgáltatások digitális ökoszisztémájában. Eleinte ERC20 tokenként indult az Ethereum blokkláncon, és úgy tervezték, hogy a Kik messenger ökoszisztéma fő pénzneme legyen. A Kik eredetileg nem kriptodevizát, hanem jutalompont-rendszert indított el, amelynek neve Kik Points volt, és amely 2017-ben véget ért.

A Kin rövidítése a rokonságnak, mivel célja a kapcsolatok megerősítése volt a Kik közösségen belül. Kik körülbelül 100 millió dollárt gyűjtött a Kin kapitalizációjához (ICO) 2017 szeptemberében. 2019 szeptemberében Kik közölte, hogy leállítja az üzenetküldő alkalmazását annak érdekében, hogy az Egyesült Államok Biztonsági és Tőzsdefelügyeletével folyamatban lévő pert folytasson, mivel a Kin ICO nem regisztrált értékpapírokat adott-e el. 2019 októberében a MediaLab megvette a Kik messenger programot, azzal a céllal, hogy megőrizze Kin-t.

A KIN öszönztő modelljéről

A Kin tokenek a Kin Rewards Engine néven ismert „KRE” ösztönző modellen keresztül kerülnek forgalomba, amely megjutalmazza azokat a fejlesztőket, akik elkötelezettségük alapján meggyőző felhasználói élményt teremtenek a Kin-nel. Ez az új alternatíva összehangolja a felhasználókat és a fejlesztőket egy megosztott digitális gazdaság köré, amelyben az értéket termelő tartalomkészítők és fejlesztők állnak a középpontban, nem pedig a nagy adatmennyiségű monopóliumok.

A Kin blokklánc önállóan működik egy összevont konszenzus modellen keresztül, amely jelenleg 11+ globálisan elosztott validátor csomópontból áll, a hibatűrés fenntartása érdekében, miközben lehetővé teszi a csekély vagy szinte nulla díjakat és a gyors visszaigazolási sebességet is.

A csomópont-üzemeltetők személyazonossága jelenleg az operatív biztonság fenntartása érdekében privát, de ezek állítólag független, elismert digitális szolgáltatók, megbízható rendelkezésre állással és karbantartással rendelkeznek. A Kin Rewards Engine terjesztését és algoritmikai logikáját a Kin Foundation, egy nonprofit szervezet felügyeli, a kanadai Ontarióban.

Komodo

 

A KMD egy kriptodeviza, amely a Komodo platformot működteti. A Komodo Platform arra összpontosít, hogy teljes körű, végponttól végpontig terjedő blokklánc-megoldásokat nyújtson bármilyen szintű és bármilyen iparági fejlesztő számára. Ez egyszerű, de hatékony, intelligens szerződéseket kínál, amelyek könnyen telepíthetők és konfigurálhatók az igényeknek megfelelően. A Komodo célja a partnerek és a fejlesztők robusztus ökoszisztémájának kiépítése, ahol együtt olyan környezetet hoznak létre, amely felgyorsítja bárki számára a blockchain alapú technológiát.

KuCoin Shares

A KuCoin Shares (KCS) a KuCoin kriptodeviza-tőzsde által kibocsátott kriptodeviza. A tőzsdén a KCS tulajdonosok megkapják a tőzsde által generált kereskedési bevétel vagy osztalék egy részét.

Kusama

Kusama (KSM) a Polkadot korai, nem auditált és finomítatlan kiadása. Célja, hogy bizonyítási terepként szolgáljon, lehetővé téve a csapatok és a fejlesztők számára, hogy Parachains alkalmazást építsenek és telepítsenek, vagy valódi környezetben kipróbálhassák a Polkadot irányítását, tétjét, jelölését és érvényesítését.

A Parachains egy alkalmazás-specifikus adatstruktúra, amely globálisan koherens és érvényesíthető a Polkadot Relay Chain validátorai által. Az ejtőernyő leggyakrabban egy blokklánc formáját ölti, de nincs szükség arra, hogy tényleges blokkláncok legyenek. Nevüket a párhuzamos láncok fogalmából veszik, amelyek párhuzamosan futnak a közvetítő lánccal. Párhuzamos jellegüknél fogva képesek párhuzamosítani a tranzakciók feldolgozását és elérni a Polkadot rendszer skálázhatóságát.

Kyber Network

A KNC egy kriptodeviza, amely a KyberNetwork szolgáltatója. A KyberNetwork egy új rendszerprotokoll, amely lehetővé teszi a digitális eszközök cseréjét és átalakítását. A KyberNetwork gazdag fizetési API-kat és új szerződéses pénztárcát kínál, amely lehetővé teszi, hogy bárki zökkenőmentesen fogadjon kifizetéseket bármilyen tokenről. A felhasználók derivatív kereskedésükkel mérsékelhetik a kriptodeviza világ áringadozásának kockázatát is.

[L]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Lisk||Litecoin|

|Livepeer||Loki|

|Loopring||LTO Network|

Lisk

Az LSK a Liskot működtető kriptodeviza. A Lisk egy következő generációs blockchain alkalmazásplatform, amely lehetővé teszi a Javascript-alapú decentralizált alkalmazások fejlesztését és terjesztését saját oldalláncuk alapján. A Lisk könnyen használható, fejlesztőbarát és teljes értékű ökoszisztémával rendelkezik.

Litecoin

A Litecoin (LTC) az egyik legrégebbi kriptodeviza, amelyet Charlie Lee alapított. A litecoin, mint kriptovaluta, a Bitcoin elágazása, ezért sok ugyanazon tulajdonsággal rendelkezik, de az LTC előnye a rövidebb blokkok létrehozásának ideje, mivel gyorsabb fizetési visszaigazolási ütemezést és más kriptográfiai algoritmust használ. A Litecoin alacsonyabb tranzakciós díjakkal rendelkezik, mint a Bitcoin, és digitális pénznemként használható az interneten, például a kriptográfiát használó kaszinókban a játszandó áruk és szolgáltatások kifizetésére.

Livepeer

Egy nyílt forráskódú protokoll a Livepeer, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők szabadon hozzájárulhatnak az alapul szolgáló kód fejlesztéséhez és a  GitHUB-on megtárgyalhatják a részleteket. Livepeer Inc pedig a Livepeer platform mögött álló vállalat.

A Livepeer Inc-t Doug Petkanics és Eric Tang alapította!

Doug Petkanincs
 • 2006-ban szerzett diplomát IT szakon a Pennsylvaniai Egyetemen. Azóta számos nagy név szerves tagja, mint a Groupon és a Wildcard.
 • 2006-ban elemzőként csatlakozott az Accenture-hez,
 • 2010-ben pedig társalapítója volt a Hyperpublicnak, amelyet később a Groupon felvásárolt.
 • 2013-ban Petkanics társalapítója a Wildcard platformnak és webböngészőnek.
 • 2016 óta ő áll a Livepeer fejlesztési központjában.
Eric Tang
 • Villamos- és számítástechnikai mérnöki diplomát szerzett a Caregie Mellon Egyetemen.
 • 2008-ban szoftverfejlesztőként csatlakozott a Next Jumphoz,
 • 2010-ben pedig a Clickable termékmenedzsere lett.
 • 2010-ben összeállt Doug Petkanicsszal és társalapítója a Hyperpublicnak.
Azóta a duó együtt dolgozott a Wildcardon, majd a Livepeeren.
A Livepeer koncepciója 

Ez egy decentralizált videóstreamelő hálózat, amely az Ethereum blokkláncra épül. A Livepeer segítségével bárki decentralizált módon integrálhat videós tartalmakat az alkalmazásba, a hagyományos megoldások árának töredékéért.

Loki

A Loki (LOKI) egy privát, biztonságos és követhetetlen digitális pénznem, amely a CryptoNote protokollon alapszik. A Loki hibrid Proof-of-Work és Proof-of-Service konszenzusos mechanizmusa megerősíti a blokkokat és fenntartja az önszabályozó hálózatot.

A 2018-ban elindított melbourne-i startup technológiáját kihasználva lehetővé teszi a Lokinet (ösztönzött mixnet) és a Loki Messenger (decentralizált üzenetküldés) lehetőségét, magasabb fokú metaadat-védelmet és névtelenséget kínálva.

Loopring

A Loopring (LRC) egy nyílt forrásból származó, ellenőrzött, és nem őrizetbe vett csereprotokoll, ami azt jelenti, hogy a Loopring ökoszisztémában senkinek sem kell megbíznia másokban. A kriptokészletek mindig a felhasználók saját ellenőrzése alatt állnak, 100% -os Ethereum szintű biztonsági garanciával.

LTO Network

Az LTO Network (LTO) egy hibrid blokklánc platform, amely Business-to-Business (B2B) funkciókat tartalmaz. A magánláncokat és a nyilvános, bérelt tétet biztosító blokkláncot ötvözve az LTO hálózat lehetővé teszi az Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) kompatibilis blokklánc-megoldásokat.

Az LTO Network architektúrája elválasztja az adatmegosztást a hálózati konszenzustól, és decentralizált nyilvános réteget, valamint testreszabható privát réteget épít. A nyilvános réteg a hash-ok digitális jegyzője. Az NG protokoll alkalmazásával az LTO hálózaton végrehajtott tranzakciókat 2 másodpercen belül nyugtázzák, így a blokkláncra rögzített adatok életképes megoldássá válnak a vállalkozások számára.

Az LTO Network üzleti stratégiája két fő jellemzőre összpontosít: külső felek építik és integrálják a meglévő termékeket, valamint fejlesztik az LTO Network termékeit, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy kihasználják a blokklánc-technológia előnyeit, anélkül, hogy aggódniuk kellene a decentralizáció hátrányai miatt.

[M]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|MaidSafeCoin||Maker||Matic Network|

|Metal||Mirror|

|Monacoin||Monero|

Navigáló funkciók:

|Ugrás az adatbázis elejére||Ugrás az adatbázis végére|

MaidSafeCoin

A SAFE a biztonságos hálózatot működtető kriptodeviza. A Biztonságos Hálózat egy olyan önálló hálózat, amely önmagát működteti, az egész világon elosztva, amelyet nem lehet leállítani, ellenőrizni vagy cenzúrázni.

Maker

A Maker (MKR) az Ethereum blokklánc kriptodevizája, amelynek célja a USD-hez kötött kriptodeviza, a DAI áringadozásának minimalizálása. A DAI pénzértéke egy USD. A MakerDAO rendszeren keresztül a felhasználók létrehozhatnak fedezett adósságpozíciókat (CDP), és az Ethereumot használhatják fedezetként a DAI előállításához.

Metal

A Metal (MTL) a fémtermékek natív pénzneme és a fém ökoszisztéma lényeges része. Bármilyen kriptográfia küldése és fogadása a Metal Pay-n azonnali. A kriptodeviza-fizetések gyors és egyszerű végrehajtására tervezték a felhasználók, nulla díjat fizetve az MTL küldésekor, fogadásakor, vásárlásakor vagy eladásakor.

Ezenkívül a Metal Pay felhasználói lényegesen kevesebb díjat fizetnek más kriptopénzek vásárlásakor, ha rendelkeznek MTL-vel is, 0% -os díjat ajánlanak fel mindenkinek, aki rendelkezik 10 000 MTL-rel. Azzal a céllal hozták létre, hogy rendkívül hasznos és előnyös legyen tartani, az MTL felpörgette a Metal Pay szolgáltatást, és lehetővé tette, hogy az Egyesült Államokban a FDIC által biztosított kriptodevizák azon kevés rámpáinak egyike legyen.

Célja mindenképpen a költségek redukálása

A Metal X tőzsdén a felhasználók csökkenthetik a díjakat az MTL-ben történő befizetéssel. Ezenkívül a felhasználók hűségelőnyöket kaphatnak azért, ha az MTL-t a tőzsdén belül tartják.

A Metal (MTL) jelenleg egy kriptodeviza token, amely az Ethereum platformon működik, de elérhetővé válik a natív Metal blokkláncon: Proton. Az MTL elindítása a Protonon új on-chain segédprogram-lehetőségeket nyit meg az MTL számára!

Mirror Protocol (MIR)

A MIR a Mirror Protocol, a Terraform Labs (TFL) által a Terra blokkláncon felépített szintetikus eszközprotokoll irányítási tokenje.

A Mirror Protocol az első naptól decentralizált, a láncon belüli pénztár- és kódmódosításokat a MIR token birtokosai irányítják. A TFL-nek nem áll szándékában megtartani vagy eladni a MIR tokeneket, és nem kapnak rendszergazdai kulcsokat vagy speciális hozzáférési jogosultságokat. Ennek az a szándéka, hogy egy teljesen decentralizált, közösségvezérelt projekt legyen.

A tükrözött eszközök olyan blokklánc-tokenek, amelyek a láncon belüli tőzsdei árakat tükrözve a valós eszközök „tükör” változataiként viselkednek. Lehetővé teszik a kereskedők számára a valós eszközök árának kitettségét, miközben lehetővé teszik a töredékes tulajdonjogot, a nyílt hozzáférést és a cenzúrával szembeni ellenállást, mint bármely más kriptovaluta.

A hagyományos tokenektől eltérően, amelyek valódi mögöttes eszközt ábrázolnak, ezek a eszközök tisztán szintetikusak, és csak a megfelelő eszköz ármozgását rögzítik.

Monacoin

A MONA az első japán kriptodeviza. Különösen sikeres a japán közösségben, így az országban vannak olyan üzletek, ahol a Bitcoin-al és a MonaCoin-al is lehet fizetni. A Litecoin fork-jaként a Monacoin-t úgy tervezték, hogy gyorsabban és alacsonyabb díjakkal kezelje a tranzakciókat, mint a Bitcoin.

Monero

A Monero (XMR) egy olyan kriptodeviza, amely a Monero működését 2014. április 18-án indította. Szuper adatvédelmi biztonságáról híresek a Monero féle tranzakciók s a blokkláncon nem követhetők nyomon. Monero a munka konszenzusának algoritmusát használja új érmék kibocsátására és biztonságos tranzakciókra.

Monero amelyen keresztül bárki fogadhat és küldhet tranzakciókat, de külső megfigyelő nem tudja megmondani a forrást, összeget vagy rendeltetési helyet. Nyílt forráskódja miatt több mint 240 fejlesztő vett részt a Monero fejlesztésében, ennek következtében sokkal ellenállóbb hacker támadásokkal szemben, és az állam sem képes lenyomozni egyedi technológiájának köszönhetően.

[N]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Nano||NEM||Neo||Nervos Network|

|Nest Protocol||Nexo|

|Nkn||Numeraire|

Nano

A Nano (NANO) egy kriptodeviza, amely a Nano blokkrácsát működteti. A Nano azonnali és díjmentes tranzakciókat kínál nyitott, decentralizált hálózaton. Ez a páratlan funkcionalitás a blokkrácsra épül. A Block Lattice egy olyan adatstruktúra, amelyben minden felhasználónak és fióknak megvan a maga blokklánca, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy késedelem nélkül szabadon tranzakciókat hajtsanak végre.

Alacsony késleltetésű, minimális erőforrásokat igénylő fizetési platformra tervezték, amelyben a felhasználók biztosítják a saját tranzakcióik ellenőrzéséhez szükséges számítási teljesítményt. Ilyen módon a Nano ideális a peer-to-peer gyors tranzakciókhoz.

Fókuszban szintén a tranzakciók gyorsítása és a költségek csökkentése!

Hatékony fizetési platformként a Nano minimális erőforrásokat igényel egy csomópont működtetéséhez, és a tranzakciókat gyorsan, fenntartható, bányászoktól mentes konszenzusos mechanizmus segítségével ellenőrzik. Ezek a kívánatos tulajdonságok és alacsony belépési korlátok teszik a Nano-t ideális megoldássá a peer-to-peer tranzakciók számára a felhasználók számára világszerte.

NEM

A NEM (XEM) az Új Gazdasági Mozgalom (NEM  – New Economy Movement) blokkláncát működtető kriptodeviza. NEM blokklánc platformját a méretezhetőség és a sebesség érdekében tervezték. Engedélyezett magánblokkja, a leggyorsabb tranzakciós rátát biztosítja a nemzetközi főkönyvek számára. Forradalmi konszenzusos mechanizmusa és a Supernode program biztosítja, hogy a NEM, nyílt és nyilvános blokklánca növekedhessen anélkül, hogy bármikor veszélyeztetné a stabilitást.

Neo

A Neo (NEO) tokenek az a kriptodeviza, amely lehetővé teszi digitális eszközök és intelligens szerződések fejlesztését a Neo hálózaton. A NEO bevonható a platform üzemanyagaként használt GAS-tokenek előállításába, az intelligens szerződések számításáért vagy a NEO-hálózaton belüli bevezetéséért történő fizetésért.

NEO egy blockchain platform, amely különféle programozási nyelveken íródott. A projekt székhelye Kínában található, eredetileg 2014-ben indult AntShares néven. A NEO delegált bizánci hibatűrés (dBFT) konszenzusos mechanizmust használ, és másodpercenként akár 10 000 tranzakciót is képes támogatni.

Nervos Network

A CKB egy kriptodeviza, amely működteti a Nervos CKB-t (Common Knowledge Base). A Nervos CKB az 1. réteg, a Nervos Network munkájának nyilvános blokklánc protokollja. Lehetővé teszi, hogy minden kriptográfiai eszközt a Bitcoin biztonsága, megváltoztathatatlansága és engedély nélküli jellege mentén tároljon, miközben lehetővé teszi az intelligens szerződéseket, a 2. réteg méretezését.

Nest Protocol

A legtöbb decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll az áradatoktól függ, és ez különösen érvényes a szerződéses eszközökre, például a stabil árukra és a határidős ügyletekre, amelyek likvidációs árat igényelnek. Az ár tehát alapvető kockázat a DeFi területén, vagyis az árpredikciós orákulumok, az itt közölt információk nagyon fontosak a blokklánc-finanszírozás jövője szempontjából.

A NEST egy kreatív megoldást kínál, ideértve a fedezeti eszközök jegyzését, az arbitrázsellenőrzést, az árláncot, a béta együtthatókat és más modulokat a teljes NEST-protokoll kialakításához.  már elérhető a DeFi Swap-on. A felhasználók felcserélhetik a NEST-et, lehetnek NEST likviditási szolgáltatók, hogy díjakat keressenek, és a hozamukat akár 20-szorosára is növelhessék a CRO megszerzésénél.

Nexo

A Nexo (NEXO) egy kriptodeviza, amely a Nexo kölcsönzési platformját működteti. A NEXO mögött a Nexo hitelállományának mögöttes eszközei állnak. A Nexo elsődleges protokollfunkciója egy olyan online platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az azonnali kriptodeviza-fedezetű kölcsönök létrehozását különböző főbb kriptográfiai eszközök Nexo pénztárcájába történő befizetésével.

Nkn

A kliens-szerver modell drága, összetett, hajlamos a kudarcra és a támadásokra. Ma a legtöbb kommunikációnak központosított szerveren kell keresztül mennie, ahol blokkolhatók, szabotálhatók, feltörhetők vagy lehallgathatók. Az NKN célja mindezen problémák megoldása egy decentralizált blokklánc technológiával, valamint a Cellular Automata alapú korszerű hálózati topológia biztosításával.

Numeraire

A Numeraire (NMR) kriptodeviza token, és az Ethereum platformon működik.

 

[O]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Ocean Protocol||OKB|

|Ontology||Ontology Gas|

|OMG Network||Orbs|

|Origin Protocol||OriginTrail|

Ocean Protocol

Az Ocean Protocol (OCEAN) decentralizált adatcsere protokollként írja le magát, amely lehetővé teszi az emberek számára az adatok megosztását és q bevételszerzést, miközben ellenőrzést, ellenőrizhetőséget, átláthatóságot és megfelelőséget biztosít az összes érintett szereplő számára.

OKB

OKB egy globális kriptodeviza, amelyet az OK Blockchain Foundation ad ki. OK Blockchain Foundation egy olyan jelképes gazdasági rendszer, amelyet világszínvonalú fejlesztői csapatunk tervezett és indított el a blockchain technológián alapulva. Az OKB úgy tervezi, hogy a leendő digitális eszközprojekteket összekapcsolja az OKEx felhasználókkal és a szakmai befektetőkkel, létrehozva egy OKEx ökoszisztémát, amely elősegíti a blokklánc-technológia és a digitális eszközipar fejlődését. Meghallgatjuk az OKB-tulajdonosok javaslatait az OKB ökoszisztéma-fejlesztésre vonatkozóan.

Ontology

ONT egy kriptodeviza, amely az Ontology platformot működteti. Ontology egy új, nagy teljesítményű nyilvános blockchain projekt és elosztott bizalmi együttműködési platform. Az ontológiai blokklánc keretrendszer támogatja a nyilvános blokklánc-rendszereket, és képes különböző nyilvános blokkláncokat testre szabni különböző alkalmazásokhoz. Az ontológia támogatja a lánc hálózatok közötti együttműködést a különféle protokollcsoportokkal.

Ontology Gas

Az Ontology nagy teljesítményű nyilvános blokkláncok szolgáltatójaként jellemzi magát, amely elosztott főkönyvi és intelligens szerződéses rendszereket tartalmaz.

Ez az Ontology blockchain keretrendszer állítólag támogatja a különböző alkalmazásokhoz testreszabható nyilvános blockchain rendszereket. Az Ontology támogatja a lánchálózatok közötti együttműködést különféle protokollcsoportjaival.

Célja

Az Ontology célja, hogy állandó modulokat biztosítson az alapul szolgáló infrastruktúrán a különböző típusú elosztott forgatókönyvekhez, például az elosztott digitális identitás keretrendszerhez és az elosztott adatcsere protokollhoz.  Folytatni kívánja az új közös modulok fejlesztését a speciális forgatókönyv-követelmények alapján.

Ontology kettős token (ONT és ONG) modellt használ. Az ONT egy érme, amelyet konszenzusban lehet felhasználni, míg az ONG egy on-line szolgáltatáshoz használt segédprogram-token. Az ONT rendszeresen kiadja az ONG-t.

OMG Network

Az OMG korábbi neve OmiseGO volt. Az OmiseGo Network egy nyilvános Ethereum-alapú pénzügyi technológia volt, amelyet a mainstream digitális pénztárcákban használtak, és amely valós idejű, peer-to-peer értékcsere- és fizetési szolgáltatásokat tett lehetővé agnosztikusan a joghatóságok, a fiat pénz, mind a decentralizált pénznemek között. Jelenleg az OMG Network decentralizált tőzsdét, likviditásszolgáltató mechanizmust, elszámolóházi üzenetküldő hálózatot és eszközalapú blokkláncátjárót épít.

 

Orbs

Az Orbs (ORBS) egy kriptovaluta token, amely az Ethereum platformon működik. A Hexa Alapítvány egy nonprofit szervezet, amely a blokklánc használatára összpontosít társadalmi hatások létrehozására. Ez az Alapítvány az Orbs Group része, Izrael legnagyobb blokklánc csoportjának.

Célja

A Hexa Alapítvány célja, hogy a blokkláncot társadalmi hatásokra használja fel, felhasználva a technológiát a régió – és a világ – legsürgetőbb humanitárius problémáinak megoldásához.  Lényege a humanitárius célok megvalósítása blokklánc-orientált projektek kezdeményezésével és vezetésével a régiójukban. Ezenkívül együttműködnek a kormányzati ügynökségekkel a blockchain stratégiájuk kidolgozásában.

Origin Protocol

###Termékek

Az Origin Protocol (OGN) fő termékkínálata az Origin Platform, amely számos különféle alkalmazást működtet az ökoszisztémában. A projekt 2018 októberében adta ki a Platform első verzióját az Ethereum Mainnet-hez, és azóta többször frissítette funkcióit.

###A közegről

Az Origin jelenleg egy tucat partner e-kereskedelmet és piactéri alkalmazást működtet platformján.

### Alapvető technológia

Az Origin Platform intelligens szerződések sorozatából áll a protokollrétegen, a közvetítői API-któl, amelyek lehetővé teszik a rendszeren belüli és harmadik féltől származó alkalmazások létrehozását, valamint az alkalmazás / UX rétegből, amelyhez a végfelhasználók kapcsolódnak, hogy vásárolhassanak / eladhassanak a hálózaton.

A Platform összetevőit modulárisra tervezték, és az Origin határozottan arra ösztönzi a többi fejlesztőt, az e-kereskedőket és a piac üzemeltetőit, hogy hozzanak létre saját alkalmazásokat különböző üzleti felhasználási lehetőségekhez. Az Origin az Ethereumra és az IPFS-re épül, az Origin Token (OGC) pedig az ERC-20 tokenek.

### Csapat és befektetők

Az Origin alapító csapata és a korai mérnökök között szerepel a PayPal egyik alapító társa, a YouTube első alkalmazottja, valamint a Dropbox és a Google mérnöki vezetői. A két társalapító, Matthew Liu és Josh Fraser a múltban sikeresen épített és értékesített korábbi vállalatokat.

Az Origin vezető befektetője a Pantera Capital. Támogatja őket az Foundation Capital, a Blockchain.com Ventures, a Hashed, a PreAngel Fund, a BlockTower Capital, az FBG, a Sora Ventures és más kockázati / kriptográfiai alapok, valamint az angyal befektetők, Steve Chen (a YouTube társalapítója), Alexis Ohanian ( a Reddit társalapítója), Garry Tan (az Ycombinator volt partnere), Gil Penchina és Steve Jang (alapító tanácsadó és angyal befektető az Uberben).

OriginTrail

Az OriginTrail (TRAC) egy kriptodeviza token, amely az Ethereum platformon működik. Az OriginTrail egy olyan ökoszisztéma, amelynek célja a globális ellátási láncok együttes működtetése az egyetemes, együttműködő és megbízható adatcsere lehetővé tétele révén.

[P]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|PAX Gold||Paxos Standard|

|Perpetual Protocol|

|Polkadot||Polygon|

|Polymath||Power Ledger||Pundi X|

PAX Gold

A PAX Gold (PAXG) egy digitális eszköz, ahol egy jelzőt egy finom troy uncia (t oz) fedez fel egy 400 oz-os London Good Delivery aranyból, amelyet a Brink aranyboltozatai tárolnak. A PAXG tulajdonosa az alapjául szolgáló fizikai arany, amelyet a Paxos Trust Company őriz.

Paxos Standard

A Paxos (PAX) egy USD-hez kötött kriptodeviza, más néven Stablecoin, amelyet a Paxos Trust Company fejlesztett ki. Ezt a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma szabályozza, nagy tapasztalattal rendelkezik a FIAT és a digitális eszközök közvetítőjeként. A Paxos Standard az első digitális eszköz, amelyet egy pénzügyi intézmény bocsátott ki, és amelyet teljes mértékben az USD biztosít.

Perpetual Protocol (PERP)

A Perpetual Protocol egy decentralizált tőzsde (DEX) az Ethereum és az xDai határidős ügyleteire. Kripto kereskedők akár 10-szeres tőkeáttétellel léphetnek LONG vagy SHORT ügyletbe, egyre több eszközön, mint például a BTC, ETH, DOT, SNX, YFI és egyebeken.  Nem letétkezelés, ami azt jelenti, hogy a kereskedők mindig birtokolják vagyonukat, és a láncon belül. Ez a Perpetual Protocol egy virtuális automatizált piacjegyzőt (vAMM) használ, amely a láncon belüli likviditást biztosítja, állandó termékgörbék alapján kiszámítható árazással.

Ezenkívül a Perpetual Protocol úgy tervezte a vAMM-jeit, hogy azok piacsemlegesek legyenek, és teljes mértékben biztosítékkal legyenek ellátva. A projekt célja a világ legjobb, legelérhetőbb és legbiztonságosabb decentralizált származékos kereskedési platformjának létrehozása.

Víziói 

Azáltal, hogy a DeFi projektjeinkre építünk, és hagyjuk, hogy a projektek az Örökös Protokollra épüljenek, a vállalat magáévá teszi a „DeFi pénz lego” szellemiségét. Miután számos mérföldkövet elért az ütemtervében, mint például a kockáztatott poolok elindítása, valamint a limit és stop orderek bevezetése, a Perpetual Protocol azt tervezi, hogy más láncokra terjeszkedik, tőkeáttételes tokeneket vezet be, és dinamikus likviditást indít a poolokban.

Polkadot

A 🔗Polkadot (DOT) egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a Web3 Alapítvány alapított. A Polkadot egy megosztott protokoll, amely lehetővé teszi a blokklánc hálózatok együttes működését. Igazából a Polkadot kriptodeviza tulajdonképpen az Ethereum 2.0-nak felel meg, ha abból a megközelítésből nézzük, hogy a Polkadot megalapítója nem más, mint az Ethereum egyik alapítója, Gavin Wood.

A DOT egyfajta hídként kötheti majd össze a különböző blokkláncokat, lehetővé téve az átjárást például a Bitcoin és az Ethereum alapon működő szolgáltatások között. Egy kis viccet belecsempészve a dologba, határozottan állíthatom, hogy aki imádja a túrórudit, az ezt is imádni fogja, hiszen a piros pöttyös az igaz 😄

Polygon

A Polygon (korábban Matic Network) az első jól strukturált, könnyen használható platform az Ethereum skálázásához és infrastruktúra fejlesztéséhez. Alapvető összetevője a Polygon SDK, egy moduláris, rugalmas keretrendszer, amely többféle alkalmazás létrehozását támogatja. A Polygon használatával létrehozhatunk optimista rollup láncokat, ZK rollup láncokat, önálló láncokat vagy bármilyen más infrastruktúrát, amelyet a fejlesztő igényel.

A Polygon hatékonyan átalakítja az Ethereumot egy teljes értékű többcsatornás rendszerré (más néven Internet of Blockchains). Ez a többcsatornás rendszer hasonló a többi rendszerhez, mint a Polkadot, Cosmos, Avalanche stb., az Ethereum biztonságának, élénk ökoszisztémájának és nyitottságának előnyeivel.

A $MATIC token továbbra is fennáll, és egyre fontosabb szerepet fog játszani a rendszer biztosításában és a kormányzásban.

Polymath

A Polymath (POLY) globális platformot hoz létre az értékpapír-tokenek kibocsátására és befektetéseire. A Polymath blockchain biztonsági tokenekre vonatkozó szabványa a szükséges szabályozási követelményeket integrálja az intelligens szerződésekbe, és megfelel az előírásoknak.

A projekt leegyszerűsíti a biztonsági tokenek létrehozásának és értékesítésének jogi folyamatát. Új token szabványt (ST20) hoz létre, és az engedélyezett befektetők és Ethereum pénztárca címeik engedélyezőlistáján történő bevezetésével kikényszeríti a megfelelést. A POLY tokent a platformon történő fizetésekhez használják, ami megkönnyíti a kibocsátók, befektetők, szolgáltatók és fejlesztők közötti cserét.

Power Ledger

Az ausztráliai székhelyű Power Ledger (POWR) arra ösztönöz minket, hogy képzeljünk el egy olyan világot, amelyben az áram mindenki számára megbízható, megfizethető és korrekt módon átlátható. Az Ethereum hálózaton kötött szerződések révén a legfejlettebb platform, a peer-to-peer energiacsere-platform célja az energia kereskedelmének demokratizálása átlátható rendszerekkel, amelyek lehetővé teszik az egyének és a közösségek számára, hogy kiválasszák a nekik optimális forrást.

Kettős token modelljükben a POWR az a használati jogkivonat, amelyet a felhasználók letétbe helyeznének a platform használata érdekében, míg a Sparkz a helyi FIAT-hoz kötött villamosenergia-hiteleket jelenti a piactéri résztvevők számára. Mindkettőt egy olyan gazdaság megteremtésére használják, amelyben az áramot termelő háztartások igazságos megtérülés ellenében kereskedhetnek szomszédjaikkal.

Pundi X

A Pundi X (NPXS) célja, hogy a kriptodeviza mint fizetési mód használata valósággá váljon mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók számára. Azáltal, hogy a technológiát valós életben alkalmazzák, például kártyákra és XPOS értékesítési pontokra, a csapat olyan termékeket épített fel, amelyek elfogadják az NPXS tokent áruk és szolgáltatások számára. A kiskereskedelmi intelligencia, marketing és hűségprogramok, valamint a készlet- és megrendeléskezelő rendszerek támogatásának céljaival a Pundi X Point-of-Sale eszköz segíthet a digitális kereskedelem támogatásában világszerte.

[Q]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Qtum||Quant||QuarkChain|

Qtum

A Qtum (QTUM) a Proof-of-Stake (PoS) intelligens szerződéses blokklánc platform. Kombinálva a módosított Bitcoin Core infrastruktúrájával az Ethereum Virtual Machine (EVM) összeférhető verziójával, a Qtum egyesíti a Bitcoin töretlen blokkláncának megbízhatóságát az intelligens szerződések által nyújtott végtelen lehetőségekkel.

Quant

A QNT egy többcélú kriptodeviza, és kulcsként működik a Quant Network megoldások eléréséhez, beleértve az Overledgert is. Az Overledger a világ első blokklánc operációs rendszere (OS), amely nemcsak összekapcsolja a blokkláncokat, hanem a meglévő hálózatokat is összekapcsolja a blokkláncokkal, és megkönnyíti az interneten működő, többláncú alkalmazások, más néven MApps létrehozását.

QuarkChain

A QuarkChain (QKC) egy rugalmas, méretezhető és felhasználó orientált blockchain infrastruktúra használatával blockchain sharding technológia.

 

[R]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Ravencoin||ReddCoin||Ren|

|Reserve Rights|

|Revain||Ripple|

|RSK Infrastructure Framework|

Ravencoin

Az RVN egy kriptodeviza, amely Ravencoin-t működteti. Peer-to-peer blokklánc, amely megkönnyíti a hatékony tranzakciókat és az eszközök átadását.

ReddCoin

A 2014-ben a Litecoin fork-jaként indított Reddcoin (RDD) egy decentralizált kriptodeviza, amelyet a közösségi tartalmak kifizetésére használnak. A ReddCoin pénztárcán létrehozott számlák összekapcsolhatók Twitter, Twitch és Reddit számlákkal. A ReddID böngészőbővítmény letöltésekor a felhasználók „kedvelhetik” a tartalmat a felhasználónév megadásával és a mikrofizetés elküldésével. Az RDD-t a ReddID pénztárca bányássza a Proof-of-Stake-Velocity (PoSV) révén, amely a tulajdonjogot (tét) és az aktivitást (sebesség) egyaránt ösztönzi.

Ren

A Ren (REN) egy kriptodeviza, amely meghajtja a Ren-t. Az első és egyetlen nyílt protokoll, amely hozzáférést biztosít a blokkok közötti likviditáshoz az összes decentralizált alkalmazás számára. BTC, BCH és ZEC hozzáadható az Ethereum dApp-ba. Új likviditás és források felszabadítását egy új értékhullámot képez a nyílt pénzügyi mozgalomban. A REN már elérhető a DeFi Swap-on. A felhasználók felcserélhetik a REN-t, REN-likviditásszolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek, és akár 20-szorosára is növelhessék hozamukat a CRO megszerzése során.

Reserve Rights

A Reserve protokoll két tokent tartalmaz: a Reserve tokent (RSV – decentralizált stablecoin) és a Reserve Rights tokent (RSR – egy kriptodeviza, amelyet a tartalék token stabilitásának megkönnyítésére használnak, és a hálózat növekedésével kriptográfiai jogot biztosít a tartalék tokenek feleslegének megvásárlására).

A Reserve mozgalom olyan emberek gyűjteményeként jellemzi önmagát, akik úgy vélik, hogy a kriptodevizák jobban képesek teljesíteni, mint a FIAT pénznemek. A csapat célja az, hogy a legkönnyebben hozzáférhető, gazdaságilag legerősebb és a támadásokhoz leginkább robusztus devizát hozza létre, és idővel meggyőzze a világ nagy részét arról, hogy más pénznemeket cseréljen le vele.

Revain

A Revain (REV) egy blokklánc-alapú felülvizsgálati platform a kriptográfiai közösség számára, amelyet 2018-ban hoztak létre. A Revain 7 felülvizsgálati szakaszból áll, úgy mint projektek, cserék, pénztárcák, játékok, kaszinók, bányászati ​​medencék és kártyák. Minden felülvizsgálati szakasz rangsorolja a vállalatokat felhasználói minősítésük és vélemények száma alapján. A Revain célja, hogy magas színvonalú és hiteles felhasználói visszajelzést nyújtson az új, feltörekvő technológiákat alkalmazó globális blokklánc-termékekről és -szolgáltatásokról.

Ripple

A Ripple (🔗XRP) összeköti a hagyományos pénzügyi intézményeket, a pénzforgalmi szolgáltatókat, a digitális eszközpiacokat és a vállalatokat a RippleNet, egy valós idejű bruttó elszámolási rendszere révén, hogy egyetlen gördülékeny élményt nyújtson a pénzküldéshez globálisan. A legfejlettebb blokklánc-technológiára épül, amely bővíthető, biztonságos és együttműködik a különböző hálózatokkal.

RSK Infrastructure Framework

A RIF az a kriptodeviza, amely a RIF decentralizált megosztó gazdaságait (DSE) működteti. A decentralizált megosztó gazdaságok olyan együttműködő piacterek, ahol az egyének változatlan intelligens szerződések által koordinálva, peer-to-peer alapon lépnek kapcsolatba.

 

[S]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Siacoin||SingularityNET|

|Skale||Solana|

|Solve||Stasis Euro||Status||Stellar|

|Steem||Storj||Stratis|

|Super Zero Protocol||SushiSwap|

|Swerve||Swipe||SwissBorg|

|Synthetix Network Token||Syscoin|

Siacoin

 

A Siacoin (SIA) egy kriptodeviza, amely Sia-t működteti. A Sia az első decentralizált tárolóplatform, amelyet blockchain technológia biztosít. A Sia Storage Platform világszerte optimalizálja a kihasználatlan merevlemez-kapacitást, hogy olyan adattárolási piacot hozzon létre, amely megbízhatóbb és olcsóbb, mint a hagyományos felhőtárhely-szolgáltatók.

SingularityNET

Az AI fejlesztőket és robotikai tudósokat összegyűjtő csapattal a SingularityNET-et (AGI) úgy fejlesztették ki, hogy a blokkláncon keresztül elérhetővé tett AI-szolgáltatások piacaként szolgáljon. Az egyedi algoritmusoktól és önálló mesterséges intelligencia-alkalmazásoktól kezdve a gépi tanulásig vagy a modellképzésig ezeket a szolgáltatásokat kínálnák, hogy kielégítsék a mesterséges intelligencia iránti igényt a különböző közösségek között.

A SingularityNET csapat hosszú távú céljai közé tartozik az AI ügynökök ökoszisztémájának kiépítése, amely kölcsönhatásba lépne egymással az OpenCog Alapítvány erőforrásainak felhasználásával, és segítené az embereket a mesterséges intelligencia szolgáltatások létrehozásában, megosztásában és bevételszerzésében decentralizált hálózaton keresztül.

Skale

A SKALE egy nyílt forráskódú rugalmas blokklánc-hálózat, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyen konfigurálható, teljesen decentralizált láncokat hozzanak létre. Biztonsági és végrehajtási rétegként szolgál, amely kapcsolódik az Ethereummal, és mélyen integrálódik az Ethereum hálózatba.

A hálózat lineárisan növekszik, hogy több ezer független blokklánc (elasztikus oldallánc) fájltároló láncot és más típusú alláncokat támogasson – mindegyik az Ethereum nyilvános főhálózatához kapcsolódik, és teljes mértékben kompatibilis a teljes Ethereum ökoszisztémával.

A SKALE az $SKL tokent használja, egy hibrid használati tokent, amely a hálózatban érvényesítőként, delegálóként való részesedésre vagy erőforrásai egy részéhez való hozzáférés jogát jelenti.

A SKALE-láncok másodperc alatti blokkidőket hajthatnak végre, több mint 2000 tps-t futhatnak minden láncon, és teljes állapotú intelligens szerződéseket futtathatnak a decentralizált tárolás és a gépi tanulás mellett az EVM-ben (Ethereum Virtual Machine). Példaként írom, hogy a Cronos hálózat is az EVM lehetőségeit aknázta ki annak érdekében, hogy kompatibilis lehessen az Ethereum hálózattal. Ennek oka pedig egyszerű, az Ethereum a domináns, ezt a piaci kapitalizáció egyértelműen mutatja mindig.

Solana

A Qualcomm, az Intel és a Dropbox korábbi mérnökei által 2017 végén alapított Solana egyláncú, delegált tétbiztosítási protokoll, amelynek fókusza a skálázhatóság biztosítása a decentralizáció vagy a biztonság feláldozása nélkül.

A Solana skálázási megoldásának alapja egy Proof-of-History (PoH) elnevezésű decentralizált óra, amely az idő problémájának megoldására épül az elosztott hálózatokban, ahol nincs egyetlen, megbízható időforrás. Az ellenőrizhető késleltetési funkciók használatával a PoH lehetővé teszi, hogy minden csomópont lokálisan generáljon időbélyegeket SHA256 számításokkal. Ez kiküszöböli az időbélyegek sugárzásának szükségességét a hálózaton, javítva az általános hálózati hatékonyságot.

Solve

 

A Solve.Care egy egészségügyi informatikai vállalat, amely blockchain platformokat épít, amelyek a csapat véleménye szerint javíthatják az egészségügyi ellátás és kezelés módját.

A Solve.Care platform állítólag a blokklánc technológiát használja az alapul szolgáló elosztott főkönyvként az ellátás, az ellátások és a fizetések összehangolására az egészségügyi ellátás láncolatában részt vevő összes fél: betegek, orvosok, gyógyszertárak, laboratóriumok, munkáltatók, biztosítók és mások között.

Mire jó a Solve?

A SOLVE tokenek felhasználhatók a hatékony és átlátható egészségügyi adminisztráció biztosítására szerte a világon.  Ez a token natív módon fut az Ethereum blokkláncon, és az ERC20 token szabványt követi.

A SOLVE segédprogram tokenek a platformon végzett tranzakciókhoz használt pénznemek. Az alapítvány szerint felhasználhatók a Care Administration Network díjainak kifizetésére, a Care.Wallet-ok létrehozására, a Care.Card-ok megvásárlására és a Care.Marketplace szolgáltatásokban való részvételre, valamint a kapcsolódó integrációs díjak kifizetésére. Ezenkívül a SOLVE-t állítólag a Care kibocsátására használják.

Stasis Euro

Az EURS a FIAT EUR-hoz kötött kriptodeviza, más néven stablecoin. EURS stablecoin ötvözi a blockchain technológia előnyeit az euró hírnevével és viszonylagos stabilitásával. A STASIS ökoszisztéma-partnerek által biztosított likviditásbiztosítási mechanizmusok támogatják.

Status

A Status (SNT) egy nyílt forráskódú üzenetküldő platform és mobil interfész, amely az Ethereum hálózaton futó alkalmazásokkal való együttműködésre készült. Ez egy segédprogram-token, amely táplálja a decentralizált push értesítési piacot, a Status kliens irányítását, valamint a felhasználók által létrehozott tartalom gondozását a hálózaton.

A Status csapat reméli, hogy elősegíti a decentralizált web elfogadását, miközben hű marad az olyan elvekhez, mint a szabadság, a biztonság, a magánélet, az átláthatóság, az inkluzivitás és a cenzúrával szembeni ellenállás.

Stellar

A Stellar (🔗XLM) egy olyan kriptodeviza, amely a Stellar fizetési hálózatot működteti. A Stellar összekapcsolja a pénzintézeteket, és megkönnyíti a pénz minden formájának digitális formában történő elkészítését, küldését és kereskedelmét: dollár, peso, bitcoin, stellar lumen és így tovább.

Megjegyzem nem is csoda ha a Ripple és a Stellar valamint a Bitcoin – természetesen más árfolyamértékeken – de párhuzamosan fejlődik. Mindhárom szuper hasznos funkciót lát el, amely segíti a jövőt egy sokkal stabilabb és ami a legfontosabb, valóban független pénzrendszer kivitelezéséhez.

Steem

 

A Steem (STEEM) egy kriptodeviza, amely a Steem.com-t működteti. A Steem.com egy blockchain alapú közösségi média platform és alkalmazás, ahol jutalmat lehet szerezni releváns tartalom közzétételével, a minőségi tartalom előkészítésével, a szavazatokkal és a Steem alapú pénznemek tárcában való tartásával, ami érdeklődést generál.

Alaposabban is megismerheted a lehetőségeket a 🔗 kriptopénz blogolással cikkemből. Ha esetleg valamilyen vállalkozásod számára szükséged van angol nyelvű tartalmak publikálására is, akkor ez egy remek lehetőség. Persze már csak azért is érdemes részt venned a platformon, hogy megismerd alaposan az ökoszisztéma működési elvét.

Storj

A Storj Network (STORJ) célja biztonságos, megfizethető elosztott felhőalapú tárhely biztosítása, amely az adatok tulajdonjogát visszaadja a felhasználónak. Az elosztott architektúra és az end-to-end titkosítás minden fájlnál véd  az esetleges támadások ellen, javítja a megbízhatóságot, növeli a letöltési / feltöltési sebességet és javítja a teljesítményt a központosított felhőtárolási lehetőségekhez képest.

A STORJ token lehetővé teszi a hálózaton belüli különböző felek közötti koordinációt az érték nagyságrendű átadás érdekében, oly módon, hogy igazodjon a tágabb hálózat céljaihoz, ideértve a változtathatatlanságot, a biztonságot és a harmadik fél általi ellenőrizhetőséget.

A felhőszolgáltatások támogatása

A Storj Labs működteti a [Tardigrade] (http://tardigrade.io/signup) fejlesztői eszközt, amely tartósságot, teljesítményt és biztonságot nyújt, s azt állítja, hogy jobb vagy egyenértékű az összes többi nagy felhőszolgáltatónál (S3, Google, Microsoft ). A költségek töredékével potenciálisan milliókat takaríthat meg a vállalatoknak felhő alapú tárhelyükön. A Tardigrade nyílt forráskódú partnerprogramján keresztül minden olyan nyílt forráskódú projekt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összekötőkön keresztül adatokat tároljanak a Tardigrade szolgáltatásban, megkapják az adott felhasználók által generált bevétel egy részét.

Ösztönző elvük

A Tardigrade felhasználókat arra ösztönzik, hogy a hitelkártya helyett a STORJ token használatával fizessenek, azáltal, hogy bónuszt kapnak minden STORJ token befizetésükről. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még tovább csökkentsék felhőalapú tárolási számláikat. Bármely, műholdat üzemeltető harmadik félnek el kell fogadnia a STORJ-t is a fizetési eszközként a tárolásért és a sávszélességért.

Stratis

A Stratis (STRAT) egy blockchain-as-a-service szolgáltató, amely támogatja a C # és a .NET fejlesztését. A vállalkozások képesek felépíteni saját privát blokkláncukat, amelyek integrálhatók a fő Stratis blokklánccal.

Super Zero Protocol

A SERO a decentralizált alkalmazások adatvédelmi platformjaként tünteti fel magát. Célja, hogy egy új generációs adatvédelmi blokklánccá váljon, amely támogatja az intelligens szerződéskötést, és lehetővé teszi adatvédelmi érmék és névtelen eszközök kibocsátását. A SERO platform állítólag lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy adatvédelmi érméket bocsássanak ki és felhasználhassanak DApps-ben.

Super-ZK

A SERO állítása szerint létrehozta a világ leggyorsabb, „Super-ZK” titkosítási könyvtárát, amely állítólag hússzor gyorsabb, mint a Zcash által használt legújabb zk-SNARK (Sapling-frissítés). A SERO azt is állítja, hogy ő az első adatvédelmi protokoll, amely támogatja az intelligens szerződéseket, akár nulla szakmaspecifikus ismeretekkel.

SushiSwap

A SushiSwap (SUSHI) azt állítja, hogy a #Uniswap evolúciója $SUSHI tokenomikával rendelkezik. A SushiSwap protokoll jobban összehangolja a hálózati résztvevők ösztönzőit azáltal, hogy bevétel-megosztási és hálózati effektusokat vezet be a népszerű AMM modellbe.

Swerve

A Swerve (SWRV) a Swerve100% -ban közösségi tulajdonban lévő és irányított fork-ja. Ez egy tisztességesen elindított likviditási készlet az Ethereumon, ami rendkívül hatékony stabil kereskedelem, alacsony kockázatú és kiegészítő díjakból származó jövedelem a likviditásszolgáltatók számára.

Bármely tulajdonos likviditást biztosít a Swerve számára, ySWRV tokent kap, amelyet a Swerve DAO-ban lehet bevonni $ SWRV megszerzéséhez. A $ SWRV már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók felcserélhetik az $ SWRV-t, $ SWRV Likviditásszolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek és akár 20-szorosára is növelhessék hozamukat a CRO megszerzése során.

Swipe

Az SXP egy kriptodeviza, amely a The Swipe Wallet szolgáltatást biztosítja. A Swipe Wallet úgy lett megtervezve, hogy a Swipe Tokens SXP-től megkövetelje a Wallet összes funkciójának és segédprogramjának teljesítését, beleértve a szolgáltatások használatát és a visszavonásokat is. A Swipe Wallet felhasználói vásárolhatnak, eladhatnak és kriptovalutáikkal fizethetnek, valamint ajándékkártyákat vásárolhatnak, és azonnali cserét hajthatnak végre az összes támogatott eszköz között.

Költségoptimalizálás

Valamennyi Swipe Wallet esetében 1 SXP befizetés szükséges az auditált intelligens pénztárca-szerződés alapján működő láncfunkciók aktiválásához és felhasználásához, feladatai ellátásához. A protokollt az Ethereumra tervezték, és redukciót hajt végre a hálózati és tranzakciós díjakból (80%), a díjak 20% -át pedig a vállalat tartja meg. Az SXP-t később használják a Swipe Network biztonságára.

SwissBorg

A SwissBorg (CHSB) egy kriptodeviza token, amely az Ethereum platformon működik. Egy segédprogram-token, amely a SwissBorg ökoszisztémáját működteti, beleértve a vagyonkezelési platformot és a közösségi alkalmazást.

 

Synthetix Network Token

Az SNX egy kriptodeviza, amely a Synthetix protokollt működteti. A Synthetix protokoll lehetővé teszi szintetikus eszközök kereskedelmét az Ethereumon. A szintetikumok olyan tokenek, amelyek kitettséget nyújtanak az Ethereum blokkláncon belül olyan eszközökhöz, mint az arany, a Bitcoin, az amerikai dollár, a TESLA és az AAPL.

Syscoin

A Syscoin (SYS) együttműködhet bármely Ethereum szabványos ERC-20 tokennel anélkül, hogy más vagy harmadik féltől származó likviditásszolgáltatókra lenne szükség. Maga a Syscoin Core egy SHA-256 egyesítés által bányászott bizonyíték a munka blokkláncára, amelyet a Bitcoin bányászatára már elköltött energia felhasználásával lehet kibányászni. Syscoin Platform a masternodes hálózatot skálázható szolgáltatási rétegként használja, és a masternode tulajdonosoknak  bónuszokat kínál.

[T]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Tellor||Terra LUNA||Tether|

|Tezos||Theta||Theta Fuel|

|The Graph|

|Midas Touch Gold|

|Sandbox|

|THORChain|

|Thunder Token|

|TomoChain||Tron|

|Travala AVA|

|TrueUSD||TrustSwap|

Tellor

Az amerikai székhelyű csapat által 2019. augusztus 1.-én indított Tellor (TRB) decentralizált orákulum célja az Ethereum Oracle-problémájának megoldása.

Terra LUNA

A LUNA egy kriptodeviza, amelyet a Terra DPoS blokkláncának meghajtására bányásznak. A LUNA által támogatott Terra egy pénzprotokoll, amely az árstabilitást az algoritmikus bővítéssel és a kínálat összehúzásával biztosítja. A bányászok ezért stabilitást és biztonságot nyújtanak.

Cserébe a protokoll stabil bányászati ​​előnyöket kínál a tranzakciós díjakból és a seigniorage-ból minden gazdasági körülmények között. A Terra tranzakció-ösztönzőként használja a pénzverési műveletei által létrehozott seigniorage-t, megkönnyítve ezzel az örökbefogadását.

Tether

A 🔗 Tether (USDT)  stablecoin a kriptodevizák új osztálya, amely megkísérli az árstabilitást, és amelyet tartalékeszköz fedez. A stabilcoin pénzérmék vonzóbbá kezdtek válni, amikor mindkét világ (Fiat pénznemek világa és kriptovilág) legjobbjait próbálták nyújtani.

A kriptodevizák fizetésének azonnali feldolgozását, biztonságát, valamint a fiat pénznemek volatilitástól mentes, stabil értékelését kívánja megteremteni.

Igazából a filozófiája ahhoz köthető, hogy minden Fiat devizanemnek óhajt egy kriptodeviza hátteret biztosítani. Az USDT ami ebben a példában szerepel az USD kriptodeviza formáját szeretné megteremteni. Ezek a törekvések viszont kétségesek, hiszen a Tether mögött egy cég áll és annak kérdésköre, hogy vajon minden USDT mögött van -e valós dollárfedezet, sokak számára kérdéses lehet.

Tezos

A Tezos (XTZ) blokklánca agonista natív köztes szoftvert használ, amelyet „Network Shell” -nek hívnak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy egy moduláris stílust fejlesszenek ki egy önmódosító főkönyvvel. Az általános blokklánc-protokoll három rétegre oszlik:

 

 • Hálózati protokoll

Ez a továbbadás protokoll, amely felelős a csomópontok közötti adatáramlásért.

 • Tranzakciós protokoll

Ez a tranzakciós réteg határozza meg a blokklánc által végrehajtott elszámolási modellt.

 •  Konzenzus protokoll

Ez már magáért beszél. Ez határozza meg azt a konszenzusos protokollt, amely segít a blokkláncnak megegyezni a    tranzakcióink állapotáról.

A Tezosban az utolsó két protokollt, a Tranzakciót és a Konszenzust, együttesen Blokklánc Protokollnak nevezik. A Network Shell segíti a kommunikációt a hálózati protokoll és a blokklánc protokoll között. A Network Shell agnosztikus a tranzakciós protokoll és a konszenzusos protokoll szempontjából.

Theta

A Theta (THETA) egy kriptodeviza, amely a Theta decentralizált videomenedzselési hálózatát működteti, amelyet a felhasználók és innovatív új blokklánc működtet. A Theta egy nyílt forráskódú protokoll, amelynek célja a decentralizált streaming hálózat működtetése, és lehetővé teszi a platformon a vertikális decentralizált alkalmazásokat (DApps), hogy lehetővé tegye az esport, a zene, a TV / filmek, az oktatás, a vállalati konferenciák, a peer-to-peer streaming-et és még sok mást.

A felhasználók számára előnyös, ha megosztják sávszélességüket és közösséget építenek. A tartalomkészítők és a platformok többet keresnek alacsonyabb streaming költségekkel.

The Graph

A Graph egy indexelő protokoll az olyan hálózatok adatainak lekérdezésére, mint az Ethereum és az IPFS, amely számos alkalmazást táplál mind a DeFi-ben, mind a szélesebb körű Web3 ökoszisztémában.

Bárki létrehozhat és közzétehet nyílt API-kat, úgynevezett részgráfokat, amelyeket az alkalmazások a GraphQL segítségével lekérdezhetnek a blokklánc-adatok lekéréséhez. Élesben van egy hosztolt szolgáltatás, amely megkönnyíti a fejlesztők számára a The Graph építésének megkezdését, és a decentralizált hálózat még ebben az évben elindul. A Graph jelenleg támogatja az Ethereumból, az IPFS-ből és a POA-ból származó adatok indexelését, és hamarosan további hálózatok is elérhetők.

Eddigi eredmények

A mai napig több mint 3000 részgráfot telepített több ezer fejlesztő olyan DApp-okhoz, mint az Uniswap, Synthetix, Aragon, AAVE, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Decentraland és egyebekhez. A Graph-használat több mint 50%-kal nőtt, és több mint 7 milliárd lekérdezést ért el 2020 szeptemberében.

Közösség

A Graph egy globális közösséggel rendelkezik, beleértve a teszthálózatban több mint 200 indexelő csomópontot, és 2020 októberétől több mint 2000 kurátort a kurátori programban.

Finanszírozás

A közösség tagjaitól, stratégiai kockázatitőkéitől és a blokklánc közösség befolyásos személyeitől, beleértve a Coinbase Venturest, a DCG-t, Framework, ParaFi Capital, CoinFund, DTC, Multicoin, Reciprocal Ventures, SPC, Tally Capital és mások. A Graph Foundation sikeresen teljesített egy nyilvános GRT-értékesítést is 99 ország részvételével (az Egyesült Államok kivételével). A 2020. novemberi hirdetésben a The Graph eddig 25 millió dollárt gyűjtött össze.

Theta Fuel

A Theta Fuel (TFUEL) a Theta hálózat második tokenje. A Theta Fuel egy natív token a Theta blokkláncon. A TFUEL olyan online műveleteket hajt végre, mint például a közvetítőknek történő kifizetések egy videófolyam megosztása, vagy intelligens szerződések telepítése az egymással való interakció céljából. A közvetítők TFUEL-t keresnek minden olyan videófolyamért, amelyet a hálózat többi felhasználójának továbbítanak.

The Midas Touch Gold

A Midas Touch Gold (TMTG) kriptodeviza token, az Ethereum platformon működik. TMTG néven 2020 júniusában indult a Digital Gold Exchange, a DGE néven ismert dél-koreai blokklánc-fejlesztő, egy aranyhoz kötött kriptodeviza-rendszer részeként. A Midas Touch Gold érmének két elsődleges képessége van: ERC-20 zsetonként Ethereum alapú tőzsdéken kereskedhet, de felcserélhető egy másik DGE által kibocsátott eszközre, az MDG-re is, amely egy gramm aranyhoz kötött.

The Sandbox

A Sandbox (SAND) azt állítja, hogy egy virtuális világ, ahol a játékosok építhetik, birtokolhatják és bevételeket szerezhetnek játékélményeikkel az Ethereum blokkláncban, a platform segédprogramjának SAND-jával. Állítólag a játékosok létrehozhatnak digitális eszközöket (Non-Fungible Tokens, más néven NFT-k), feltölthetik azokat a piactérre, és áthúzhatják őket, hogy játékélményeket teremtsenek a The Sandbox Game Maker segítségével.

Célja

Azt állítják továbbá, hogy a The Sandbox több mint 50 partnerséget biztosít, köztük az Atari, a Crypto Kitties és a Shaun the Sheep, hogy szórakoztató, kreatív, „play-to-pay” játékplatformot hozzanak létre, amelyek a játékosok tulajdonában vannak. A Sandbox célja, hogy a blokkláncot behozza a mainstream játékba, vonzva a kripto- és a nem-kriptográfiai játékok rajongóit azáltal, hogy felajánlja a valódi tulajdonjog, a bevételszerzési képességek és az interoperabilitás előnyeit.

THORChain

 

A THORChain (RUNE) decentralizált likviditási hálózatként jellemzi magát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az eszközöket azonnal, manipulációnak ellenálló piaci áron cseréljék fel. A csereügyleteket engedély nélküli, láncokon átívelő likviditási poolok révén hajtják végre, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy eszközeiket tőzsdei kereskedési díjak megszerzésére használják. A kereskedők figyelemmel kísérhetik a pool árát és kereshetnek azáltal, hogy visszavezetik a valós piaci árakat.

Thunder Token

A Thunder Token (TT) EVM-kompatibilis, és azt állítja, hogy 1200+ TPS átviteli sebességgel rendelkezik. A ThunderCore elkötelezett amellett, hogy gyakorlott mérnökökből, vállalkozókból és szakemberekből álló globális csapatát bevezesse a forradalmi technológiájuk tömegekbe juttatása érdekében. Olyan világot építenek, ahol a blockchain technológia valódi előnyei kézzelfoghatóak és jelen vannak.

TomoChain

A TOMO az a kriptodeviza, amely a TomoChain-t működteti. A TomoChain egy innovatív megoldás a skálázhatóság problémájára a legtöbb blockchain platformon. A TomoChain 150-masternodes architektúrával rendelkezik, igazolva a tét szavazásról (POSV) a konszenzust a közel nulla tranzakciós díjról és azonnali tranzakció-megerősítésről.

Tron

A Tron (TRX) a Tron protokollt működtető kriptodeviza. A Tron egy blokklánc-alapú decentralizált protokoll, amelynek célja egy globális ingyenes tartalmi szórakoztató rendszer (globális játék és szórakoztató ipar) felépítése a blokklánccal és az elosztott tárolási technológiával. Célja egy olyan decentralizált tartalmi szórakoztató ökoszisztéma kialakítása, amely minden felhasználó számára lehetővé teszi az adatok szabad közzétételét, tárolását és birtoklását.

Travala (AVA)

A Travala egy jól működő ökoszisztémát tart fent és igazából az a célja, hogy a turizmus és ezen belül is az online foglalások körül kialakult OTA (Online Travel Agency) üzleti modellt, radikálisan megváltoztassa a blokklánc technológia felhasználásának lehetőségeivel. Ennek a kripto projektnek a keretében tanúi lehetünk, egy a turizmus szektorát érintő generációs ugrásnak, ahol az idő előrehaladtával az OTA modell folyamatosan háttérbe fog szorulni, s azt a NOTA (Next-gen Online Travel Agency) váltja fel.

Olvasd el írásom, ugyanis bemutatom a 🔗Travala szállás és egyéb utazási tevékenységekkel kapcsolatos online foglaló platformját, természetesen elemezve az AVA kriptovalutát és a teljes ökoszisztémát is.

TrueUSD

A TrueUSD (TUSD) egy USD-hez kötött kriptodeviza, más néven stablecoin. A TUSD az első eszköz-token, amelyet a TrustToken Platformon hoztak létre, és rendszeres igazolásokat nyújt a felhasználók számára a letéti egyenlegekről, teljes fedezetről és jogi védelemről az alapul szolgáló USD visszaélése ellen.

TrustSwap

A TrustSwap (SWAP) leírja, hogy platformjuk célja, hogy az emberek biztonságosan és megbízhatóan váltsanak pénzt.

 

[U]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Ultra||Uma||Unibright||Uniswap|

|Unus Sed Leo||USD Coin||Utrust|

Ultra

Az Ultra (UOS) egy blockchain alapú PC-s játékterjesztési platformként jellemzi magát, amelynek célja, hogy mind a játékosok, mind a játékfejlesztők számára új lehetőségeket kínáljon. Ez egy olyan ökoszisztémából áll, ahol a játékosok a játékok vásárlásán és játékán felül eladhatják használt játékukat és tárgyaikat, és pénzt kereshetnek az Ultra részvételük révén.

A játékfejlesztők profitálni fognak az új bevételi forrásokból, az SDK-kból, az átfedő technológiákból és a blokklánc-eszközökből, amelyek olyan funkciók révén működtetik a játékukat, mint például az árucikkek terjesztése.

Az Ultra egyedi blokklánca

Ultra kifejlesztette saját, személyre szabott EOSIO blokkláncát, amelynek célja az ingyenes felhasználói fiók létrehozása és a nagyobb tranzakciós áteresztőképesség biztosítása az erőforrások jobb elosztása révén. Partnerségi körébe tartozik az AMD vállalat és a játékkiadó, az Ubisoft.

Az Ultra token (UOS) különféle célokat szolgál az Ultra platformon belül, mind a protokoll (tét), mind az alkalmazás szintjén (tranzakciók).

Uma

A programozható pénz fogalma mindig is a blokklánc-kutatás központi témája volt. Az UMA protokoll megpróbálja kiterjeszteni ezeket az erőfeszítéseket a decentralizált pénzügyi szerződések specifikációjával. Ezek a pénzügyi szerződések megszüntetik az összes pénzügyi piacra jutás akadályát. Az UMA már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók felcserélhetik az UMA-t, lehetnek UMA likviditási szolgáltatók, hogy díjakat keressenek, és a hozamukat akár 20-szorosára is növelhessék a CRO megszerzésénél.

Unibright

Az Unibright (UBT) egységes keretrendszert kínál, amelynek célja a blokklánc-technológia és az intelligens szerződések általános alkalmazása. Az Unibright vállalati blokklánc-megoldásokat fejleszt, integrációs platformokat épít és ökoszisztémát kínál a tokenizált eszközök körül. „Nincs szükség kódolásra” megközelítéssel intelligens szerződéseket lehet létrehozni, telepíteni és automatikusan frissíteni különböző blokkláncokba. Az Unibright vizuális, esettel kapcsolatos sablonokkal dolgozik, és a meglévő informatikai rendszereket automatikusan integrálja a blokkláncba.

Az Unibright közösség összetétele

A csapat blockchain szakemberekből, építészekből, fejlesztőkből és tanácsadókból áll, akiknek több mint 20 éves tapasztalata van az üzleti folyamatokban és az integrációban. Az Unibright egy német vállalat, amely hozzájárul az Enterprise Ethereum Szövetséghez és vezeti az Ethereum Mainnet Integration munkacsoportját. A vállalat a Microsoft és az SAP társaságával működik együtt, és olyanokkal dolgozik, mint a Lufthansa.

Uniswap

Az Uniswap (UNI), az ERC-20 tokenek automatikus likviditás-biztosítási módszerrel történő Ethereumon való cseréjének protokollja. Az Uniswap v1 az intelligens szerződések on-chain rendszere az Ethereum blokkláncon. Automatikus likviditási protokollt valósít meg, amely „állandó termékképleten” alapul.

Működési elve

A kereskedők 30 bázispontos díjat fizetnek a kereskedésekért, amely a likviditásszolgáltatókhoz kerül. Az Uniswap v2 ugyanazon képleten alapuló új megvalósítás, számos új, nagyon kívánatos funkcióval. Az UNI már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók , UNI Likviditásszolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek, és akár 20-szorosára is növelhessék hozamukat a CRO megszerzése során.

Az Uniswap lényegében egy decentralizált váltó (DEX). Az Uniswap saját, úgynevezett natív tokennel nem rendelkezik, de minden kereskedési párt egy szabadon transzferálható egyedi token reprezentál. Bármely felhasználó létrehozhat újabb piactereket feltéve, hogy nem szerepel a rendszerben még az az adott token.

Unus Sed Leo

Az Unus Sed Leo (LEO) egy olyan kriptodeviza, amelyet a Bitfinex kriptodeviza tőzsdén történő felhasználásra terveztek a kereskedési, hitelezési és egyéb tőzsdei díjak csökkentésének egyik módjaként.

USD Coin

Az 🔗USDC egy teljes mértékben fedezett, az Ethereum által működtetett, a Coinbase által létrehozott amerikai dollár értékű stablecoin. Különleges kriptodeviza abban az értelemben, hogy egy kriptopénz váltó, az Amerikában népszerű Coinbase hívta életre. Egy stabilcoinról van szó, vagyis az értéke egy fiat pénzhez, ebben az esetben az USA dollárhoz van kötve, egy USDC mindenkor megegyezik egy dollárral, mindenkor átválthatjuk USDC tokenjeinket dollárra.

Az Ethereum alapra épít!

Ethereum alapú projektről van szó, ennek megfelelően ERC-20-as tokeneket vásárolunk, ha úgy döntünk, hogy USDC-be fektetjük pénzünket. A kriptopénz mögött álló Coinbase ígéretet tesz arra, hogy minden egyes USDC token mögött valóban van egy USD, ami egy bankszámlán kerül elhelyezésre, ezzel biztosítva a tokenek stabil, mindenkor kiszámítható értékét.

Utrust

Az Utrust (UTK) platform lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy digitális pénznemeket fogadjanak el fizetési eszközként. Célja, hogy a digitális pénznemeket eljuttassa a fogyasztókhoz, miközben biztosítja a vevők védelmét és hitelességét a hagyományos fizetési platformokon. Az Utrust az e-kereskedelem, a mobilfizetések és a kriptodeviza metszéspontjában áll.

Elképzelések, víziók

A csapat úgy véli, hogy a digitális valuta a pénz jövője, valamint egy nyitottabb és befogadóbb pénzügyi rendszer alternatívája. Az Utrust hosszú távú elképzelése az, hogy a digitális fogyasztói valutafizetések vezető platformjává váljon, megbízható blockchain fizetési megoldást juttatva el a világ legsikeresebb vállalataihoz.

Mi az Utrust célja?

A projekt célja a fő fizetési eszközzé válás! Az Utrust platform több digitális valutát támogat, beleértve a saját natív tokent – az UTK-t is. A felhasználók árukat és szolgáltatásokat vásárolhatnak, nulla díjas árfolyammal. Visszatérítésekre és az affiliate referral program részeként is felhasználják.

[V]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|VeChain||Verge|

|Voyager Token||v.systems|

VeChain

A 🔗 VeChain (VET) egy vezető globális vállalati szintű nyilvános kriptodeviza és blokklánc platform. Célja, hogy összekapcsolja a blokklánc-technológiát a való világgal egy átfogó irányítási struktúra, egy robusztus gazdasági modell, valamint az IoT fejlett integrációja és a valós alkalmazások úttörőinek biztosításával. VeChain lehetővé teszi a gyártók és más résztvevők számára, hogy nyomon kövessék a termékek mozgását és eredetét az ellátási láncban.

Verge

Az XVG egy kriptodeviza, amelyet mindennapi használatra terveztek. Javítja az eredeti Bitcoin blokkláncot, és célja, hogy teljesítse eredeti célját, hogy az egyének és vállalkozások számára gyors, hatékony és decentralizált módon biztosítsa a közvetlen tranzakciókat, miközben megőrzi a lenyomozhatatlan privát szférát.

Voyager Token

A Voyager (VGX) úgy jellemzi magát, mint minden befektető számára készített kriptográfiai ügynököt. Több mint egy tucat kriptotőzsdéhez való csatlakozással a Voyager Smart Order Router hozzáférést biztosít a felhasználóknak a kriptográfia piacához.

v.systems

A VSYS egy kriptodeviza, amely a V RENDSZEREKET működteti. V RENDSZER egy blokklánc-infrastruktúra-szolgáltató, amelynek középpontjában az adatbázis és a felhőszolgáltatások állnak. A Supernode Proof-of-Stake (SPoS) konszenzus algoritmus által működtetve, minden szupernódust decentralizált hálózatban választanak meg a PoS (Proof-of-Stake) elveknek megfelelően.

A csapat szerint nagy teljesítményű pénzgenerálást, tranzakciók feldolgozását és intelligens szerződéses funkciókat biztosít. A VSYS a V SYSTEMS blokklánc platform natív pénzneme olyan felhasználási témákban, mint a tranzakciók, a tét és a pénzgenerálás a hálózaton.

[W]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|Wainchain||Waltonchain||Waves|

|Wax||WaykiChain||Wirex Token|

Wainchain

A Wanchain (WAN) célja, hogy a decentralizált pénzügyi világot összekötő infrastruktúra legyen. A Wanchain élő cross-blockchain megoldása EVM-alapú, opcionális magán tranzakciókat tartalmaz, és decentralizált, engedély nélküli és biztonságos megközelítést nyújt az interoperabilitás érdekében. Miután integrálta a Bitcoin, az Ethereum és az EOS-t, a Wanchain célja, hogy előkészítse az utat a nyilvános, a magán- és a konzorcium-blokkláncok közötti plug and play-kapcsolatok számára. A Wanchain munkatársai globálisan vannak, Pekingben (Kína), Austinban (USA), Kuala Lumpurban (Malajzia) és Madridban (Spanyolország).

Waltonchain

A Waltonchain (WTC) egy olyan ökoszisztémát épít, amely egyesíti a blokkláncot, az RFID technológiát és az IoT-t (Internet of Things). A Walton csapat fejleszt és gyárt Tranzakcióazonosító-leolvasó RFID-chipeket, amelyek saját random azonosító hash-okat generálhatnak, amelyeket RFID-olvasójukon keresztül egyidejűleg feltöltenek a blokkláncra. Ez fokozott működési hatékonyságot jelent, különösen az ellátási lánc felhasználási eseteiben, mint például a csúcskategóriás ruházat azonosítása, az élelmiszerek és gyógyszerek nyomon követhetősége és a logisztikai nyomon követés.

Waves

A Waves (WAVES) egy kriptodeviza, amely a Waves platformot működteti.  Globális nyilvános blokklánc platform a Waves Platform, amelyet 2016-ban alapítottak.  Küldetése, hogy világszerte feltalálja a vállalkozói szellem DNS-ét közös infrastruktúra biztosításával, könnyen használható, rendkívül funkcionális eszközöket kínálva, hogy a blokklánc mindenki számára elérhető legyen.

Wax

A Wax (WAXP) egy blokklánc és protokoll token, amelynek célja az e-kereskedelmi tranzakciók gyorsabb, könnyebb és biztonságosabbá tétele minden résztvevő számára. A WAX blokklánc konszenzusos mechanizmusaként a Delegated Proof of Stake-et (DPoS) használja, és célja, hogy teljesen visszafelé kompatibilis legyen az EOS-szal. A WAX által kifejlesztett egyedi funkciók és ösztönző mechanizmusok célja az, hogy optimalizálják a blokklánc e-kereskedelemben való felhasználhatóságát, és ösztönözzék a céhek és javaslatok szavazását.

Bővebben a koncepciójáról

A WAX létrehozott egy blokklánc-alapú eszközcsomagot, amelyre a dApps, a piacterek és a natív, nem cserélhető tokenek (NFT) épülnek. Ezek az eszközök olyan szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyek támogatják az e-kereskedelmi műveleteket, mint amilyenek például a WAX Cloud Wallet, az SSO és az OAUTH, egy natív RNG szolgáltatás és egy fejlesztői portál. Az eredményül kapott technológia állítólag egy blokklánc-architektúrát képvisel 500 milliszekundumos blokkidővel, díjmentes az ügyfelek számára, és szavazati jutalmakkal ösztönzi a blokkgyártók és javaslatok kiválasztásában való részvételt.

WaykiChain

A WaykiChain (WICC) ​​egy pénzügyközpontú nyilvános blokklánc, amely decentralizált pénzügyi infrastruktúrát biztosít a decentralizált tőzsdék (DEX) és a kriptográfiai eszközökkel támogatott stablecoin (WUSD) technológiák magszintű megvalósításán keresztül. Elfogadja a dPoS + pBFT konszenzus algoritmust 3 másodperces blokkbeküldéssel és megerősítési sebességgel. Azt állítja, hogy átlagosan 3300+ TPS-t ért el, a csúcs 7800+ volt. Támogatja a dual-VM környezetet is a LuaVM és a WASM VM segítségével az intelligens szerződés-végrehajtáshoz.

Wirex Token

A Wirex Token (WXT) egy kriptodeviza token, és a Stellar platformon működik. Bemutatjuk a forradalmi Wirex tokent (WXT), egy vadonatúj natív kriptodevizát a jövő fizetési platformját.  Jelentősen csökkentett díjak, exkluzív kereskedői ajánlatok és még sok minden más van itt!

A WXT egy univerzális díj- és jutalomösztönző, amelynek célja, hogy segítsen az ügyfeleknek megtakarítani a díjakat és elérni az egyedi jutalmakat.

Akár 100% kedvezmény a díjakból, beleértve: cserediák programok, banki átutalási díjak, kivonási díjak, hitel- / bankkártya feltöltési díjak, havi kezelési díjak, ATM-díjak és SWIFT-díjak.
Továbbfejlesztett Cryptoback‌ ™: akár 1,5% WXT-ben, minden alkalommal, amikor a Wirex Visa kártyát boltban használja a felhasználó.

Szuper díjas jutalmak, beleértve:

– Ingyenes belépés a Wirex Premium szolgáltatásba

– Wirex Premium kártya ingyen

– Exkluzív kereskedői ajánlatok

– belépés a reptéri társalgóba (várók)

– Utasbiztosítás

[X]

XYO

Az 🔗XYO kriptodeviza  egy Ethereum alapú ERC-20-as token. Nagyon érdekes projektet foglal magában, amely lehetővé teszik a mobiltelefonokon való kriptobányászatot, méghozzá egy GEO alapú kriptobányászatot. A kriptodeviza elnevezésében az XY a Földön meghatározható koordinátát jelenti, amely tulajdonképpen a GPS meghatározás alapja. 🔗 Klikk a részletes információkért. Amit az XYO kriptovaluta és az úgynevezett mobiltelefonokon futtatható COIN APP-ról tudni kell!

[Y]

yearn.finance

A Yearn.finance (YFI) egy Ethereum token, amely a Yearn.finance platformot irányítja. A decentralizált finanszírozási (DeFi) platform a hozamoptimalizálóként arra összpontosított, hogy egyszerű módszert hozzon létre a különböző eszközök betéteseinek magas kockázat-korrigált hozam létrehozására, a kategóriájában legjobb hitelezési protokollok, likviditási poolok és a közösség által készített hozamgazdálkodási stratégiák révén.

A Yearn Finance (YFI) már elérhető a DeFi Swap oldalon. A felhasználók cserélhetik a YFI-t, YFI likviditási szolgáltatók lehetnek, hogy díjakat keressenek és a hozamukat akár 20-szorosára is növelhessék a CRO megszerzésénél.

[Z]

Gyors navigáció eme betűrenden belül:

|ZB Token||Zcash||Zilliqa|

Navigáló funkciók: |Ugrás az adatbázis elejére||Ugrás az adatbázis közepére|

ZB Token

A ZB Token (ZB) a ZB.com kriptotőzsde natív kriptodevizája. A ZB.com egy legmagasabb szintű nemzetközi domain, amelybe jól ismert vállalkozások fektetnek be, és ez legális, biztonságos. A ZB.com kereskedési szolgáltatásokat nyújt olyan blockchain eszközökhöz, mint a Bitcoin, az Ethereum és a Litecoin az ügyfelek számára szerte a világon.

Zcash

A Zcash (ZEC) egy kriptodeviza, amely a Zcash blokkláncot működteti. Zcash magánszférát biztosító, erős tudományra épülő digitális pénznem. 2016-ban indította a Zooko Wilcox-O’Hearn és a Zerocoin protokoll alapján. A Zcash képes arra is, hogy a résztvevők bizonyos tranzakciós adatokat kiadjanak, hogy a kriptopénz legálisan felhasználható legyen, és így a tranzakciók szükség esetén auditálhatók legyenek. A 2016-os indulása óta a Zcash gyorsan a világ egyik legértékesebb és legcsodáltabb kriptodevizájává nőtte ki magát.

Zilliqa

A Zilliqa (ZIL) egy kriptodeviza, amely a világ első nagy áteresztőképességű nyilvános blokklánc-platformját működteti – amelyet az áttekinthetőség kezelésére terveztek – Zilliqa másodpercenként több ezer tranzakcióra képes.  Szilánkosítás elméletét a gyakorlatban alkalmazza új protokolljával, amely növeli a tranzakciós rátát, miközben hálózata bővül.

A blokklánc shardolásnak (vagy szilánkosítás) köszönhetően nem kell minden node-nak ugyanazt a tranzakciót feldolgoznia. A platform biztonságos adatközpontú decentralizált alkalmazások lehetővé tételére készült, amelyek célja a gépi tanulás és a pénzügyi algoritmusok méretezési követelményeinek teljesítése.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn