Binance kártya

🤔Hogyan működik a Binance❓

|Binance kártya 2023. december 20.-tól megszűnik : RÉSZLETEK|

|Apróbb változás : 2023. június 2.-től|

|SEPA EUR átutalás, hogyan : ELMAGYARÁZOM|

📣 |CZ – Changpeng Zhao, CEO lemondott!|

ℹ️ Binance a magyar nyelv tekintetében sokáig támpontot nem adott. De ezen a területen egyre jobban fejlődik. Azok számára érdekes lehet ez a centralizált kripto platform, akik már túl estek az első két esztendőn, s kicsit közelebb kerültek a kriptográfia világához.

📣 Nekik, egy elsőre talán nem egyszerű, de mégis professzionális és a lehetőségek széles skáláját biztosító platform nagyon jól jöhet.

Binance hivatalos vállalati információk

A vállalkozás pontos neve: Binance Holdings Ltd.

Alapítója: Changpen Zhao, s egyben egyedüli részvényese!

A Binance Holdings Limited (Binance) egy pénzügyi holdingtársaság Máltán, Európában, 2017-ben alakult.

ℹ️ Tudd, hogy a különböző online forrásokban fellelhető Binance céghez kapcsolt címek többsége valójában csak irodahelyiségek, ügyfelek fogadására nem alkalmas helyszínek.

A Binance működésének nyomon követése az európai térségben

💡Érdekesség, hogy végre európai vonatkozásban az Autorité des Marchés Financiers (AMF) amely pénzügyi hatóság szabályozza a francia pénzügyi piacot, annak résztvevőit és a piacokon keresztül forgalmazott befektetési termékeket, elfogadta a Binance regisztrációját és ellátja a felügyeletét❗

✅ Az AMF, független állami hatóságként szabályozási hatáskörrel, valamint jelentős pénzügyi és irányítási függetlenséggel rendelkezik. A francia pénzügyi hatóság jóváhagyta a Binance regisztrációját digitális eszközök szolgáltatójaként.

Az AMF a DASP (tehát Digital Asset Service Provider) vállalkozások számára, külön nyilvántartást vezet.

A nyilvántartásban szereplő adatokról

A Binance AMF regisztrációs száma: E2022-037
A Binance mint DASP besorolású vállalkozás neve: BINANCE France SAS
Regisztráció és nyilvántartásba vétel dátuma: 2022. május 4.

✅ A DASP besorolású cégek nyilvántartása az AMF hivatalos oldalán érhető el,

ℹ️ s ezen belül a fentiekben hivatkozott BINANCE France SAS pedig a megjelölt nyilvántartásba vételi dátumon található:

🔗megtekintéséhez, klikk ide!

BINANCE France SAS releváns adatok, hiteles információk

A cégalapítás dátuma: 2021. november 3.
Vállalkozási forma: egyszerűsített részvénytársaság, egyetlen részvényessel.
Telefonszáma: +33 08 92 97 61 59
Kizárólag levelezési cím: 17 RUE DE LA VANNE 92120 MONTROUGE
Cégjegyzékszám: 905 060 109
SIRET szám: 90506010900014 – Franciaországban SIRET (Système d’identification du repertoire des installations) szám alatt látják el a francia intézmények vagy vállalkozások földrajzi azonosítását.
Franciaországban nyilvántartott adószáma: FR86905060109

Binance kártyával kapcsolatos érdekességek:

A Binance kártya számos európai országban elérhető,

például Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban, vagy akár Magyarországon.

Kibocsátója a 🔗Contis, a Visa-val partneri viszonyban álló csoport, amely a litván központi bank úgynevezett e-pénz-engedélyén keresztül fizetési szolgáltatásokat nyújt az EU-ban. A Contis nem kívánta kommentálni a Binance-szal fennálló kapcsolatát 😉

Binance használata

A Binance szolgáltatásait remekül fogod tudni használni mind PC, mind mobil környezetben. Bár véleményem szerint aki újoncként csöppen ebbe a világba, annak talán a mobil applikáció könnyebben áttekinthető.

A kártya igénylése

ℹ️ A folyamat elindításához kérlek kattints a 🔗 Binance regisztráció linkre. Számodra magyar nyelvű regisztrációs linket adtam meg, de garancia nincs rá, szóval akár kevert nyelvet is prezentálhat😄

Egyebekben pont ugyanazok a szokásos lépések szükségesek a számla nyitásához, mint bármely más centralizált kripto platformon❗

Nagy vonalakban a Binance regisztráció menete

✔️ Klikkelj rá a „Sign up with phone or email” gombra.
✔️ Ha a lakóhelyednek Magyarország, vagy az általad megfelelő szerepel ott, akkor kattints a „Megerősítés” opcióra.
✅ Valószínű nem magyarul lesz kiírva, de a lényeg, ha nem a vállalkozásod számára szeretnél számlát, hanem magadnak mint természetes személynek, akkor „Create Personal Account” a Te gombod.

Ezek után négy alaplépés következik

Meg kell adnod a fiókadataid, amelyek az alábbi adatokból állnak :

 • Add meg az email címed.
 • Válassz magadnak egy belépési jelszót.
 • Alul látni fogsz egy angol nyelvű szöveget egy „Yes” és egy „No” rádiógombokkal tarkított választási lehetőséggel. A szöveg lényege az, hogy szeretnéd -e megkapni a Binance fontosabb eseményeit, esetlegesen személyre szabott ajánlatait az email címedre. Elég sok mindent szoktak küldeni😛Ha ezekkel megvagy kattints a „Következő” gombra.
 • Ezek után jön az email címed és a mobilod hitelesítése, mondhatnám azt is a protokoll módon.

👏 Tehát, ahogyan már az online számlanyitásnál például hagyományos bankok esetén, különböző pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó 🔗 fintech cégek kapcsán már megszokhattad, úgy fog történni minden.

Binance hitelesítés :
 1. A személyi okmányod (személyi igazolvány) elő és hátlapjára szüksége lesz. Ezt szokott módon mobiloddal tudod számára lefényképezni.
 2. Valamint a lakcímed igazolására eltérően egyéb cégektől, nem fogadja el a lakcímkártyát, hanem egy közüzemi számládnak a másolatát kéri. Ez lehet akár egy Elmű számla.

Elismerem a fotó készítése (szelfi) rendkívül macerás vele, nagyon kényes, szóval készülj fel rá, hogy 20 perced is rámegy😉

Eme VISA debit kártya rendelésének követelménye

A Binance kártya ugyan ingyenesen igényelhető, de mégis a cég 0,05 BNB kriptovalutának megfelelő összeget átmenetileg elzár Tőled.

Pontosan ezért fontos, hogy amikor a 🔗fenti regisztrációs eljáráson túl estél és a Binance vissza is igazolta számodra, hogy a fiókod ellenőrzötté vált, akkor hajts végre egy SEPA euró utalást a Binance számládra, annak érdekében, hogy átmenetileg legyen fedezete a Binance kártya megrendelésének.

Amíg ez a 0,05 BNB kriptovalutával egyenértékű EUR nincs rajta a számládon, addig a Binance a virtuális kártyád adatait sem mutatja meg❗

Miután megkaptad a fizikai Binance kártyád és aktiváltad az első PIN kódos vásárlásoddal, az eddig lezárolt 0,05 BNB összeg vissza kerül a számládra, azt a BNB kriptovaluta tárcádban leled meg.

Binance beutalás menete

✅ Szerencsére a Binance számít az újoncokra, ezért az applikációt úgy készítette el, hogy alapértelmezetten csupán a „Binance Lite” arcát mutatja.

Ez egy könnyített verzió, értelemszerűen itt az összes komplex lehetőség nem található meg. Aki viszont először találkozik az applikációval, annak könnyebb az áttekinthetőség. Ez bármikor átkapcsolható a „Binance Pro” -ra, rögtön az applikáció bal felső sarkában található menü segítségével, amely nem más mint egy általános avatar.

⬆️ A fenti fotónak megfelelően, a Binance Lite verziójában, ha az alsó jobbszélső pénztárca ikonra kattintasz, akkor valami ilyesmit kell látnod.

Bármely egyenlegedre is kattints, megtalálod az alábbi két opciót:

 • Deposit – befizetés avagy Binance beutalás
 • Withdraw – a Binance egyenleg kiutalása különböző módokon

 

Binance SEPA euro beutalás

Melyik befizetési opciót válaszd?

✅Hivatalosan én csak ezt a Bank Transfer (SEPA) opciót tudom javasolni, ugyanis ha valamelyik bankkártyád terhére vásárolsz, akkor annak 2.0% díjtétele lesz.

Persze az igaz, hogy összeg nagyságától függ, melyik éri meg❗

🤔 Nyilván 20 EURO befizetés simán megoldható az 2.0% díjtétel mellett is, hiszen jóval 1 EUR alatti költség lesz, tehát kisebb összegeknél jobban megéri. Viszont 55 EUR vagy ezen összeg feletti befizetéseknél már jobban jársz a SEPA euró utalással, hiszen ott az 2.0% már meghaladná a Bank Transfer (SEPA) 1 EUR fix díját.

Ha rákattintasz a „Continue” gombra, akkor látni fogod a Binance számlád összes fontos adatát, amely alapján a beutalást eltudod végezni. A referenciába ne felejtsd el beírni a saját neved, úgy ahogy a Binance jelzi is!

Binance befizetés Revolut

Ha például 🔗Revolut segítségével végzed el a SEPA euró utalást, akkor a Revo részéről az teljesen ingyenes lesz, Binance viszont az utalás fogadásáért mindig 1 EUR összeget fel fog számítani Neked.

Csupán valamilyen kriptopénzt szeretnél vásárolni, de magyar forint egyenleg terhére?

A Binance támogatja az instant alapú 💳 bankkártyával történő kriptopénz vásárlásának lehetőségét, természetesen a már ismertetett 1.8% díjtétel terhével.

💡Ugyanakkor jó hír az, miképpen az alábbi fotón is láthatod, hogy közvetlenül magyar forinttal is lehet a Binance applikációban a HUF alapú bankkártyád segítségével kriptopénzt vásárolni.

Azonnali kriptopénz vásárlása forint alapú bankkártyával a Binance applikációban!

Így kihagyhatod a HUF ➡️ EUR vagy USD konvertálásának lépését és költéségét.

Binance kiutalás menete

A folyamat teljes mértékben ugyanaz mint a 🔗Binance beutalás és az opciók is, ezért részleteiben ezt már nem is ecsetelem. A különbség annyi, hogy értelemszerűen a Widthdraw lehetőséget használd.

Az utalásoknál lehetnek problémák❓

✔️ Természetesen lehetnek, s ez az összes centralizált kripto platformra igaz.

🤔 El is mondom mire gondolok, megfogod érteni. A centralizált kereskedési platformok egyik hátránya, hogy a hatósági szektor rendkívüli mértékben tudja abúzálni ezeket a felületeket.

❗Egy adott ország karhatalma bármikor gondolhat egyet és a centralizált kripto felületnek megtilthatja az átutalások teljesítését.

Látod, ezért is célszerű a DeFi kultúráját, valamint azon vállalkozásokat támogatnod, amelyek közvetlenül elfogadják a kriptovalutákat a szolgáltatásaik ellentételezéseként.

Mi a megoldás amikor valamely ország hatósága abúzálja a kedvenc centralizált kripto platformod❓

A megoldás végtelenül egyszerű, kettő tippem is van számodra:
1. Több kedvenc centralizált kripto platformhoz is legyen hozzáférésed. Ilyen esetben mint kripto, tárcáról tárcára tudsz utalni és azon a platformon váltasz FIAT-ra amelyiken tudsz😄
2. Teljesen egyértelmű, hogy kezdd el megszeretni a kripto automatákat. Több kripto automata is támogatja már például a 🔗Litecoin-t aminek szerintem teljesen baráti a hálózati költsége, így a DeFi tárcádon keresztül simán tudsz ügyködni.

Binance használata

Amikor először csöppensz bele a Binance világába, talán egy kicsit idegen lesz számodra. Például miért van külön Spot és Funding wallet, amelyeket csak a Binance Pro aktiválásával érhetsz el?

Binance Spot és Funding wallet

Elmagyarázom mindkettő lényegét, és rájössz, hogy nagyon is van létjogosultsága.

Itt találhatod a FIAT (pl. USD vagy EURO) és a különböző kriptovaluta tárcáidat. Ezekkel az egyenlegekkel bármikor tudsz kereskedni például valutapárokkal kapcsolatos vásárlás (buy) vagy eladás (sell) formájában.

De élhetsz a konvertálás lehetőségével is, s ha ezt FIAT és kriptovaluta között teszed meg, az olyan mint a hagyományos értelemben vett vétel vagy eladás.

Amikor például SEPA EUR beutalást hajtasz végre, úgy 🔗ahogy a fentiekben már írtam róla, az euró ide a Spot Wallet-be fog érkezni.

Funding wallet

Itt szintén a FIAT és kriptovaluta egyenlegeidet találod, de ezek el vannak különítve, s ezeket az egyenlegeket nem kereskedéshez tudod felhasználni, hanem pl. az EUR egyenleged, valamint pár kriptovalutád el tudod költeni a Binance kártya segítségével.

Mely egyenlegek elköltését támogatja a Binance kártya?

Amennyiben már megigényelted a Binance kártyád, s legalább a virtuális Binance kártya elérhető számodra, akkor be tudod állítani a Funding wallet-en belüli egyenlegek elköltési prioritási sorrendjét.

Ezt a beállítást az applikációban a Wallets / Funding / Card / Card Management funkció segítségével ejtheted meg.

A Binance kártyával az alábbi egyenlegek költhetők el:
EUR, 🔗BNB, BUSD, USDT, BTC, SXP, ETH, ADA, DOT, LAZIO, PORTO, SANTOS

Az elköltési prioritási sorrend azt jelenti, hogy amikor a Binance kártyád fizetésre használod, a beállított sorrendednek megfelelő wallet-ek terhére biztosítja a fedezetet.

Amikor a Binance kártyád vásárlásra használod erre mindenképp figyelj

Ha az ismertetett Funding wallet-ben sehol sem áll rendelkezésre a vásárláshoz szükséges fedezet, akkor a Binance automatikusan a Spot wallet-ed terhére fogja a vásárlást kiegyenlíteni. Erre érdemes mindenképp figyelned, hiszen a Spot Wallet-el nyilván teljesen más terveid vannak! A Spot Wallet terhére történő automatikus vásárlás viszont kikapcsolható a Card / Card Management / Manage segítségével.

Binance kártya aktiválása

Ugyanúgy kell aktiválni ahogyan az összes többi bankkártyát.

ℹ️ Amikor megkaptad a Binance fizikai kártyáját, akkor az applikációban a Funding / Card menüben aktiváld a kártyát,

✔️ a kártyaszám utolsó négy számjegyével,
✔️ valamint az eddig megszokott módon a bankkártyával az első vásárlásod ne Paypass-os legyen, hanem PIN kóddal történő, s azzal már aktiválódni is fog számodra a kártyád.

Pénzvisszatérítés Binance kártya használatával avagy cashback

✅ A Binance kártya egy remek lehetőséget nyújt Neked, amivel növelheted BNB kriptovaluta kereted❗

A pénzvisszatérítés filozófiája sávos rendszerű, ami azt jelenti, minél nagyobb a BNB egyenleged annál nagyobb BNB visszatérítésre van lehetőséged amikor a kártyával vásárolsz.

A Binance kártya 7 kártyaszinttel rendelkezik. Minden szinthez tartozik egy százalékos jutalom, az alábbi táblázat prezentálja:

Kártyaszint
BNB havi átlagos egyenleg*
BNB pénzvisszatérítés a vásárlásaid után!
1
0
0.1%
2
1
2%
3
10
3%
4
40
4%
5
100
5%
6
250
6%
7
600
8%

*: a havi BNB egyenleged ami a szint kiszámításához szükséges, mindig a tegnapelőttől visszafelé lévő 29 napos periódust jelent.

Azt érdemes tudnod, hogy a Binance nem valós időben írja jóvá a BNB pénzvisszatérítést, hanem pár napra szüksége van amíg feldolgozza. Ennek a folyamatát láthatod a Funding / Card / Transactions résznél. A friss költés Paid státuszt kap, a feldolgozott, Completed.

ℹ️ A BNB pénzvisszatérítésed a Completed státuszt követő eltelt 48 óra után jelenik meg a Funding egyenlegedre való rávezetéssel❗

Van havi limit, tehát egy maximuma annak, hogy a vásárlások során mennyi pénzvisszatérítést lehet szerezni BNB kriptovalutában?

Igen van, ennek értékét a Binance EUR fiat devizában határozta meg, nyilván a közérthetőség kedvéért.

Kártyaszint
Maximum pénzvisszatérítés – cashback (EUR)
1.
5
2.
15
3.
25
4.
40
5.
50
6.
75
7.
100

A Binance fejlődéstörténete 2018 – 2022 között

2018

2018-ban a Binance napi kereskedési volumene elérte az 1,2 milliárd dollárt. Világszerte 10 millió felhasználót számlál, és több mint 180 országában van jelen.

A Binance olyan projekteket indított el, amelyek kulcsfontosságúak ökoszisztémája szempontjából :
 • Binance Labs
 • Academy
 • Research
 • Charity
 • Trust Wallet

A Binance létrehozta a SAFU-t, a Security Asset Fund for Users alapot.

2019 

Napi kereskedési volumene már elérte a 2,86 milliárd dollárt. A platform felhasználóinak száma pedig a 15 milliót világszerte.

Február 

A Binance Chain tesztnet februárban indult.

Április

Áprilisban a Binance DEX kezdte meg a szolgáltatások biztosítását.

Szeptember

A Binance és a Paxos bemutatta a BUSD 🔗stablecoin-t.

November – december

Novemberben a Binance együttműködést kezdett az Advcash-el. November 6-án megkezdte együttműködését Ukrajna kormányával. Felvásárolta a WazirX-et, decemberben pedig a DappReview-t.

Eme esztendő jeles eseménye még, hogy a BNB a Binance Chain natív tokenjévé válik❗

2020

A Binance napi átlagos kereskedési volumene elérte a 3,88 milliárd dollárt. Több mint 16 millió Binance-felhasználó volt világszerte.

Április

A Binance megvásárolta a 🔗CoinMarketCap-et, amely 2020-ban az egyik legnagyobb fúzió volt a kriptográfiai világban.

Július 

A Binance megvásárolta a Swipe-ot.

Október

A Binance Bridge szolgáltatás elkezdődött, aminek az a lényege, hogy az Ethereum hálózatán működő tokeneket, mint 🔗 becsomagolt tokeneket lehet használni a BNB ökoszisztémájában.

Decemberben

A Binance Pool ekkor nagy szó volt, egy igazi lehetőség a kripto bányászok számára.

Binance Pool

A 🔗Binance Pool a világ 3 legjobb bányászati ​​medencéje közé került. Ez egy átfogó szolgáltatási platform különösen a 🔗PoW és 🔗PoS módszereket alkalmazó bányászok számára.

A Binance ökoszisztéma fontos részeként a Binance Pool teljes mértékben kihasználja a technológia, a tőke, a tőzsdei üzletág, az ipari erőforrások és más területek előnyeit, ez amolyan „bányászati-kereskedelmi” szolgáltatások központja.

2021

2021 júniusában a Binance ökoszisztéma egyik legfontosabb projektje az NFT Marketplace volt. Alig fél év alatt több mint 2,5 millió különböző kategóriájú NFT került a piacra. A legdrágább NFT a piacon 1 937 600 dollárba került. A Binance NFT együttműködött az Állami Ermitázs Múzeummal és olyan márkákkal, mint a Jimmy Choo, a Balmain Paris, valamint számos népszerű show-biznisz szereplővel.

2022

Február 

Februárban a BinanceSmart Chain és a BinanceChain beolvadt a BNB Chainbe. Februárban a Binance részesedést vásárolt a Forbes-ban 200 millió dollárért.

Március – április

Márciusban a Binance engedélyt kapott arra, hogy Bahreinben és Dubaiban működjön, áprilisban pedig Abu Dhabiban. 2022 márciusában a Binance elindította 🔗EduFi programját, amelyben a felhasználók kriptovalutákat kereshetnek, ha oktatóvideókat néznek, és cikkeket olvasnak a kriptovaluták és a blokklánc témájában.

2023. június 2.-től életbe lépő változás

 • Június másodikától a Binance kártya, Európai Unión kívüli használatára bevezetésre kerül egy 2%-os díjtétel. Tehát ez azt jelenti, hogy a 2%-os díjtétel csak akkor terhelődik, ha a kártya valóban, fizikailag az Európai Unión kívüli valamely területen lett akár ATM készpénzfelvételre, vagy bármilyen egyéb vásárlásra használva. EU-n belül ilyen díjtétel továbbra sincs, még akkor sem, ha a vásárlás tranzakciója esetleg nem euróban történik.
 • A Binance mögött lévő különböző e-szolgáltatásokat nyújtó cég, a Contis, új márkanevet kap, a Solaris-t!

👋 A Binance a legideálisabb terep a különböző kriptográfiai megoldások gyakorlottabb felhasználói számára. Használatát és a kripto világban való további kutakodást, valamint ismeretanyagaid bővítését, csak javasolni tudom.😉

Binance euró beutalás, hogyan lehetséges?

Nem meglepő, miután ügye CZ lemondott és a Binance valamilyen szinten behódolt a regulációs világhatalomnak,

✅ így már ismét működik a SEPA alapú euró beutalás❗A beutalás költsége továbbra is 1 euró, mint eddig.

 

ℹ️ Előzetesen ugyanis beszámoltam 🔗 a SEPA euró alapú beutalások problémájáról.

Binance kártya 2023. december 20.-tól, megszűnik, részletek :

Ennek az az oka, hogy a Solaris csoporthoz tartozó UAB Finansinės paslaugos ,,Contis” által kibocsátott Binance Visa Betéti Kártya program megszűnik.

Természetesen a Binance mint kripto kereskedési platform továbbra is üzemképes, illetve érdemes figyelemmel kísérni a Binance Pay sorsát is, ugyanis ez egy remek terepe a kriptovaluták közvetlen elköltésének lehetőségére.

A Binance hivatalos blog cikkein keresztül sugároz olyan üzeneteket, hogy igyekszik orvosolni például a SEPA EUR problémát, újabb FIAT csatornák beiktatásával, valamint igyekszik felhajtani újabb partnert, amelyen keresztül Visa debit kártyát tudna Ügyfelei részére biztosítani. De ezek egyelőre csak blog cikkek és nyilvánvalóan nem tényállások. Ismerve valamelyest 🔗 CZ – Changpeng Zhao szellemiségét és törekvéseit, azért szemmel láthatóan a Binance egyre inkább kezd elszigetelődni, távolodni a hagyományos fizetési rendszerektől.

Lesz megoldás❓

📣 Személy szerint én a Binance kártyát nagyon sajnálom, de ugyanakkor a céget továbbra is a kripto szektor éllovasának tekintem, mert igenis szükséges egy olyan szellemiség, olyan törekvés, amely végre a FIAT fizetési rendszer alternatíváját építi, és nem óhajtja kiszúrni a szemünket egy alávaló megoldással, mint ami például a 🔗CBDC céljaiban tetten érhető.

🤔 Talán lesz új kártyája a cégnek,

ezt még nem lehet tudni, én követem az eseményeket és kíváncsian figyelek❗ Ami tanulság az az, hogy a világ számára nagyon is káros és óhatatlanul abuzáláshoz vezethet, ha például a kártyakibocsátás pusztán két legismertebb lehetőségre a Visa és Mastercard -ra korlátozódik.

Meglátásom szerint a keleti régióban is szükséges lenne minél több ilyen lehetőség, arról már nem is beszélve, hogy eleve az is káros, hogy említett két fő kártyakibocsátó ráadásul nem is közvetlenül végzi eme nemes feladatot, hanem kiszervezi azt.

Oroszországban például a MIR – bár sokan nem is hallottak róla – szintén egy kártyakibocsátó. Ugyanakkor minél többre lenne belőlük szükség világszerte, hiszen a fogyasztói szabadság alapja a széles választék 😉

CZ – Changpeng Zhao Binance CEO lemondott

Az alábbi X (korábbi nevén Twitter) hivatalos üzenetében hozta nyilvánosságra a bejelentését 👇

A bejelentéssel kapcsolatban eszembe jut egy magyar mondás, miszerint „meghalt Mátyás, nincs igazság”❗

Szemmel látható, és ebben nem is lehet CZ-t hibáztatni, de egyedül képtelen azzal a pénzügyi oligarchiával szembe menni, amit a Föld 1 százalékához, pontosabban annak is csupán 1 százalékához társíthatunk. Én köszönöm CZ eddigi bátor lépéseit, s tisztán látom, sikerült megmutatnia, mi az a gondolkodás és értékrend, amelyet követni kellene.

Bejegyzésében előadta, hogy a jövőben nem nagyon kíván egy vállalat vezérigazgatója sem lenni, az egyedi érdeklődése a Web3 / DeFi és a 🔗 mesterséges intelligencia irányába viszi, a passzív befektető szellemiségével.

Mi a tanulság, amit oly sokszor elmondok❓

Leginkább az, hogy a CEX felületek, ugyan nagyon kényelmes lehetőséget szolgáltatnak arra, hogy például FIAT devizát, kriptovalutára, vagy épp fordítva konvertáljunk. De mi ennek a lényege? Az én szemembe holmi spekuláció. Személy szerint azért érdeklődök a decentralizált pénzügyi  lehetőségek iránt, mert inkább egy adott ökoszisztéma fenntarthatóságát szoktam vizsgálni, s a lényeget, inkább azon keresztül fogom meg.

🙏Remélem CZ-t azért még viszont látom, olyan területek szellemi apportjaként, ahol érték / szolgáltatás cseréje decentralizált alapokon mehet végbe, mindenféle harmadik érdekeltségű kullancs fél nélkül.

Kétségtelen, hogy például a Binance Pay vonal, valahol ezt szolgálja. CZ eddigi munkásságából, kreatív hatékonyságából rengeteget tanulhattunk. Legyen cél a DeFi, azzal a tudatos megközelítéssel, hogy azért igyekezzünk a nyíltforráskódú fejlesztések vívmányait is nyomon követni, és győződjünk meg róla, hogy ami decentralizált, az tényleg, minden sejtjében decentralizált -e. A GitHUB erre jó forrás.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn