Ajándékozás

Ha tetszenek blogom tartalmai,  az ismeretterjesztést hasznosnak tartod, s osztod azt a nézetet, hogy bizony vannak esetek amikor a média semmittevését érdemes ellensúlyozni, szimpatizálásodat cikkeimmel, ajándékozás formájában is érvényre juttathatod a lentiekben látható PayPal logóra való kattintással.

A felém nyújtott támogatási formád jogcíme: ajándékozás. 150.000 forintot meghaladó ajándékozást nem áll módomban elfogadni, ugyanis saját adminisztrációs terheim kívánom csökkenteni! Döntésem és kérésem alapját egyértelműen az 1990. évi XCIII. törvény azaz az illetékekről szóló törvény 11.§ (2) bekezdése adja:

Az (1) bekezdésben felsorolt ajándékozás csak akkor esik ajándékozási illeték alá, ha arról okiratot állítottak ki, vagy ingó ajándékozása esetén okirat kiállítása ugyan nem történt, de az egy megajándékozottnak jutó ingó forgalmi értéke a 150 000 forintot meghaladja.

A fenti PayPal logóra való kattintással, az ajándékozni szánt összeg számomra eljuttatható. Az ajándékozás kivitelezéshez egyáltalán nem szükséges senki számára, hogy a PayPal rendszerét ismerje, vagy ott regisztrációval rendelkezzen, léteznek ugyanis alternatív fizetési metódusok is, amelyek prezentálva vannak a logó grafikájában. A pénz, mint fizetőeszköz az ingóság fogalma alá tartozik.

Az említett fizetési metódusok adati feldolgozásra a PayPal rendszer által nem kerülnek, s maga az adatfolyamat is, SSL alapján titkosított, olyan mint bármely más, biztonságos online vásárlási opció.

A részemre nyújtott ajándékozásod egy anonimizált folyamat, tehát adataidról soha, senki nem fog tudomást szerezni.

A blogom által érintett témákat megismerheted a kreatív ötletek és inspirációk oldalon, ahol az aktuális helyzetnek megfelelő témakategóriákat kísérheted figyelemmel.