Curve kártya

Curve kártya gyakori kérdések

🔗 Curve kártya igénylése – REGISZTRÁCIÓ

💡 Curve kártyával történő online vásárlás során 🔗 tranzakció elutasítva?

|Lényeges, fontos változások!|

 

ℹ️ Egyre többet hallani manapság a Curve kártyáról. De sokan nem tudják mi is ennek a kártyának a lényege, kényelmi szolgáltatása.

Curve kártya előfizetések

 

✅ Hivatalos Curve információk, hogy tudd a Curve kártya melyik céghez is tartozik!

Mint mindig amikor egy FinTech cég kártyájáról van szó, első nekifutásra a hivatalos információkat szeretem megadni. Azaz, hogy pontosan milyen cég is áll a szolgáltatás mögött?!

A Curve OS Ltd., bejegyzett cég Angliában és Walesben, cégszáma: #09523903. Curve kártyát a Wirecard Card Solutions Limited (cégszáma: 07875693) bocsátja ki. Az Egyesült Királyságban az FCA (Financial Conduct Authority – Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hatóság) engedélyével (az FCA által is nyilvántartott hivatkozási száma: 900051) történik a forgalomba hozatal.  A Curve kártyát a Wirecard Card Solutions Ltd (WDCS) állítja ki a Mastercard International Inc. engedélyével!

👏 Bankolj okosabban, ismerd meg a Curve kártya lényegét!

A Curve kártyát azt ne úgy képzeld el, mint egy hagyományos bankkártyát, aminek a hátterében bármilyen bankszámla van. Ha a kártya hátoldalát megnézzük igazából az van ráírva, hogy „debit, de teljesen felesleges az én álláspontom szerint ebből kiindulni, ugyanis ez a Curve kártya az lesz, amit Te bele teszel 🙂

Ennek a kártyának az a filozófiája, hogy ez a 🔗 FinTech cég rájött arra, sok bank létezik, igen  nagy a bankkártyák választéka, s bizony minden bankkártya más előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Nekem például van Revolut, Wise, Erste által kiadott kártyáim, és még sok más kártyám amiket ebben az egyetlen egy Curve kártyába feltudtam vinni.

👌 Praktikum a Curve kártya használata során

A kényelmi szolgáltatás tehát ott mutatkozik meg, ha az embernek egynél több bankkártyája van, akkor ugyanis nem kell mindegyik bankkártyát állandóan magával hordoznia, hanem elég ezt az egy Curve kártyát használni.

A Curve kártya kényelmesen használható a Curve applikációja segítségével, ahol felvehetjük a bankkártyáinkat, azok között tallózhatunk, s a Curve kártyánk segítségével annak a bankkártyánknak a terhére fogunk vásárolni, amelyiket a tallózás során kiválasztottuk. Jópofa, praktikus megoldás ez, ez az egésznek a lényege 😉

Curve kártya igénylése 

A cégnek a weboldalát hiába vizsgálgatjuk mert azon érdemi funkciót nem fogunk felfedezni. Úgy gondolom a vállalat ezt inkább az üzletszerű megjelenésének transzparenseként használja. A megoldás az applikációban van, tehát ha szeretnél egy ilyen jól működő okosan bankoló kártyát, amivel az összes VISA és MASTERCARD jelzésű bankkártyáid kezelni tudod, legyenek azok akár prepaid, debit vagy credit kategória,

 1. lépés

akkor CURVE REGISZTRÁCIÓ itt van, amit kérlek mobiltelefonról használj! A regisztráció után az applikáció is angol nyelvű lesz!

 

📱

Ha mobilról kattintasz a regisztrációs linkre akkor nagy valószínűséggel már rögtön a Google Play Áruház szolgáltatásán keresztül kényelmesen telepíteni fogod tudni az applikációt. Nincs más teendőd mint követni az applikáció instrukcióit. A cég csak angol nyelven működteti a szolgáltatását!

🖥️💻

Ha PC vagy laptop környezetben élsz a fenti regisztráció lehetőségével akkor kattints a piros hátterű GET DOWNLOAD LINK gombra. Ennek hatására egy QR kódot kell, hogy láss, amit kényelmesen mobiltelefonon be tudsz olvasni. S gyakorlatilag a mobiltelefonról való telepítéshez jutsz, amit fent írtam. 😉

ℹ️ Ismert hibák egyes böngészők vonatkozásában:

Előfordulhat, hogy például Brave böngészővel, vagy egyéb Chrome alapú böngészők esetén nem jelenik meg a QR kód!

✅Mobiltelefon esetén viszont, még ha a Google Chrome böngészőt használod is, jó eséllyel el fog indulni a Google Play Áruházból való telepítésének lehetősége.  Szóval ezért is érdemes már eleve rögtön mobilról kezdeni.

2. lépés

Ha már már feltelepítetted az applikációt nyisd meg és kövesd az instrukciókat.

1 ) Első teendő mindenképp a NEXT gombra való kattintás, legalább 4x !

2 )  Majd engedélyezd a Curve számára, hogy a telefonodra értesítéseket küldjön. Ez az engedélyezés fontos, hiszen enélkül a Curve applikáció a pénzügyeiddel kapcsolatos push értesítéseket sem tudná küldeni részedre.  

3 ) Add meg a mobilszámodat, kattints a piros hátterű CONTINUE gombra. Ezek után pedig kövesd az applikáció angol nyelvű instrukcióit.

🙏 Hamarosan búcsút mondhatsz a bankkártya hegyeknek 😉

Ha mindent jól csináltál akkor a Curve kártyád úton van feléd,

és a postaládádba egy fekete színű borítékban fog érkezni. Ettől ne ijedj meg, nem gyásztávirat lesz!  Ha a borítékot kibontod, akkor az alábbihoz hasonló kép fog fogadni:

Curve

A Curve applikációdban egyébként látni fogod az Account résznél, hogy a Curve kártyádnak mi a tervezett kézbesítési határideje (estimated time).

Mi a bankkártyák hozzáadásának pontos menete?

Úgy működik, hogy a Curve applikációd Wallet menüjébe bemész ahol alapértelmezetten magát a Curve Cash kártyát fogod látni (ez a rész annyira nem fontos, mert itt csak a Curve kártya igénylése után kapott ajándék 5 fontod fogod látni, ami természetesen szintén levásárolható, ha ezt mint kártya kiválasztod).

De mellette fogsz látni egy szép nagy plusz jelet, amire ha rákattintasz akkor elkezdheted megadni a felvinni kívánt bankkártyád szenzitív jellegű adatait, úgy mint kártyaszám, lejárat, CVV kód. A Curve ezeket az adatokat titkosított módon kezeli!

Ha ezeket az adatokat felvitted, akkor a Curve valamilyen értékben, például 58 ft, de ez változó, csinál egy úgynevezett próbaterhelést a bankkártyád terhére. A bankod érzékelni fogja, hogy ez egy próbaterhelés és a visszatérítést is felfogja tüntetni, azaz számlakorrekciót fog alkalmazni.

De a lényeg az, hogy a próbaterhelés is lekönyvelődik, és a lekönyvelt adatokban lesz egy olyan rész, hogy CRV*C-5DBKARAKTER(szám, betű vegyesen). Nos a Curve arra fog kérni Téged, hogy ezt a bizonyos 5 darab karaktert gépeld be neki. Ez azért fontos a Curve-nek, mert ezzel bizonyítod, hogy a bankkártya amit felakarsz vinni, hogy a Curve applikáción keresztül menedzseld, az a Te saját tulajdonodban van, s annak a bankkártyának Te minden egyes tranzakciós részletére rálátással bírsz!

S, hogyan távolíthatok el egy bankkártyát?

Természetesen bármelyik bankkártyád amit felvittél, bármikor eltudod távolítani ha épp úgy szottyan kedved. Minden felvitt bankkártyád fotója alatt (jobb alsó sarok) láthatsz egy fogaskerék szerű ikont. Ha arra rákattintasz, akkor az adott bankkártya részleteit tudod szerkeszteni, többek között lehetőség van Remove card from Curve, azaz a kiválasztott kártya Curve rendszeréből való eltávolítására is!

A felvitt bakkártya pénznemének beállítása!

Nagyon fontos és ezt kérlek jól tartsd észben, ha nem szeretnél magadnak felesleges konverziós költséget. Amikor a Curve applikációban felveszed a bankkártyáid, akkor ügye előfordulhat, hogy nemcsak magyar bankkártyákat veszel fel, aminek a pénzneme alapértelmezetten HUF.

Ahány külföldről származó bankkártya, annyi alapértelmezett beállított pénznem előfordulhat 👇

Hogyha a Curve applikációban a bankkártya alatt a beállítások résznél nem olyan pénznemet állítasz be, mint amilyet egyébként az adott kártya egyenlegén rendelkezésre állóan alapértelmezetten letudnál venni, akkor  a Curve, konverziót fog végrehajtani.

Egy szituációs példát leírok Neked, hogy megértsd

Tegyük fel Te felvitted a Wise kártyádat és mondjuk szeretnél 1000 Ft összeget vagy felvenni egy ATM-ből, vagy pedig valahol vásárolni ennek a Transferwise kártyádnak a terhére. Akkor a Curve applikációban, úgy ahogy a képen is látható, a Card currency – DEVIZANEM résznél, ebben a szituációs példában a devizanemet mint alapértelmezettet, HUF -ra kell állítani.

💡Ha ugyanis nem teszed meg ezt a beállítást, akkor a Curve alapértelmezetten úgy fogja érzékelni, hogy ja kérem, a Wise egy brit kártya, s így konverziót fog feleslegesen alkalmazni GBP ↔️ HUF vonatkozásában.

Példa ha egy bankkártyát direktben használsz

Ha a Wise kártyád például direktben használnád vásárlásra vagy készpénzfelvételre és lenne rajta HUF egyenleged, akkor magától rögtön tudná, hogy konverzió nélkül a HUF egyenleg terhére hajtsa végre a tranzakciót.

S a helyzet, amikor egy bankkártyád a Curve kártyával használod

Azonban ha a Curve kártyát használod és úgy akarsz költeni a Transferwise kártyádról, akkor a Curve-nek be kell állítani, hogy a felvitt Transferwise kártya pénzneme HUF legyen, és ezután már a Curve semmilyen konverziót nem fog végrehajtani. Ellenkező esetben viszont a Curve a Transferwise kártya alapértelmezett pénzneme ami (angol font) és a forint között fog konverziót végrehajtani, teljesen feleslegesen. Szóval erre figyelj oda amikor a Curve kártyát használod!

Mit tegyél külföldi szituáció esetén?

Ha mondjuk a Curve kártyával egy olyan országban vagy, ahol olyan pénznemben kívánod a készpénzfelvételt vagy a vásárlást végrehajtani, amilyen devizanem egyenleggel amúgy egyik felvitt kártyádon sem rendelkezel, akkor nyugodtan hagyhatod, hogy a Curve elvégezze a konverziót, ugyanis a többi piaci szereplő viszonylatában (egyéb online pénzkezeléssel foglalkozó Fintech cégek) teljesen fair módon végzi a devizaváltást.

Csak hétvégén vigyázz akkor díjtétel rárakódik! 

 

A Curve kártya aktiválásának folyamata

Curve kártya aktiválás

Fontos tudnod azonban, hogy mikor kipostázzák Neked a Curve kártyádat, akkor még nem fogod tudni rögtön használni. Az Account menü tartalmaz egy olyan lehetőséget, amin keresztül aktiválni fogod tudni a Curve kártyád, de azért nem olyan egyszerű 😜

Aktiválási probléma merülhet fel a Curve kártya esetén❗ 

A Curve ügye arra kér Téged, hogy mihelyst az Ő kis fekete borítékjukban landol a Curve kártyád, akkor menj be az applikációba és aktiváld, egyébként ennek a fotónak megfelelően, a Curve kártyád számának utolsó négy számjegyének begépelésével. Megfogsz lepődni, mert hiába írod be, nem fog csinálni semmit, csupán ezt a szöveget mondja: To activate, verify a card that’s yours & issued in Europe.

📣 Amint látható ezt a publikációt, régebbi személyes tapasztalásom útján írtam. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartom, hogy a jelenben a Curve kicsit átszervezte a dolgokat és a szokásos KYC eljárást esetlegesen már az applikáció feltelepítése utáni első elindítása után az instrukciókat követve is meg lehet tenni.

Mi hát a megoldás, ugyanis amíg nincs aktiválva nem fogod tudni használni a Curve kártyádat!

A megoldás az, hogy írsz egy rövid email-t (angol nyelven) a support@imaginecurve.com E-mail címre és elmeséled nekik a problémád (ha angolul nem tudsz, de a Curve kártyád nálam regisztrálod akkor keress meg és segítek).

Kövesd a Curve instrukcióit

A válasz email nem fog elmaradni. Megadnak Neked egy 10 napig érvényes linket, Click here to verify your details.” felirattal, amelyen keresztül elvégezheted ugyanazt a procedúrát, amelyet az összes bankkártya kibocsátónál vagy online pénzkezelő cégnél (FinTech cégek) elszoktál végezni.

Személyi okmányok

Az instrukcióik alapján fel kell tölteni a személyi okmányod (személyi igazolvány mobillal lefényképezett változata, elő és hátlap) valamint kell csinálnod magadról egy szelfi képet szintén a mobiloddal.

✅ Ha ezt beküldöd akkor 1-2 üzleti napon belül értesíteni fognak❗

Egy válasz email-ben  jelzik neked, hogy most már bátran a fenti kép alapján begépelheted a Curve kártyád utolsó négy számjegyét és onnantól kezdve a sikeresen felvitt bankkártyáid használni fogod tudni, ezen az egy kártyán keresztül.

📣 A regisztrációs menetet, okmányok elfogadását, stb. nagyban meggyorsítod, ha felveszel a bankkártyáid közé olyat is, ami nem prepaid, hanem mondjuk valamilyen debit kártya❗

Előnyök a Curve kártya használatával

 • Nincs számlavezetési díj, mondjuk számla sincs 😎
 • Teljesen ingyenes ez az úgynevezett Joker bankkártya, nincs éves díja, és természetesen ingyen ki is küldik Neked.
 • Bárhol tudod használni, ami támogatja az érintéses (Paypass fizetést).
 • Az applikáción keresztül a Curve kártyád inaktíválhatod (befagyasztás) vagy akár újra is aktiválhatod, ez csupán egy klikk.

Szimpatikus bürokráciától mentes megoldás, de lássuk tovább 👇

 • Bármikor amikor külföldön használod fizetésre a Curve kártyád akkor a vásárlásnál bankközi árfolyamon 💱váltja a pénzt, de a hétvégével vigyázz, mert olyankor devizától függően 0,5-1,5% a plusz terhelés!
 • Havi EUR összegig, amely körülbelül 76 ezer forintnak felel meg, ingyen tudod ATM készpénzfelvételre használni külföldön. 200 EUR felett külföldön 2% díj terheli, belföldön nincs ilyen díjtétel.
 • Rendelkezik egy Back in time funckióvalaminek segítségével 14 napig a már kifizetett vásárlásokat átvariálhatod, ha mégis egy másik bankkártyád terhén szeretnéd inkább látni 🙂
 • Ha letiltod a kártyád, mert például ellopták tőled, akkor a Curve lesz olyan aranyos és kedves, hogy ingyenesen pótolja számodra.
 • Nyomon követheted a költségeidet, bár azért nem ez az erőssége.
 • Az Apple kütyük kedvelői (mobil, karóra, stb.) a Curve-nek köszönhetően tulajdonképpen az összes bankkártyájukat Apple Pay kompatibilissé varázsolhatják, hiszen elég az Apple Pay-hez csupán a Curve kártyát hozzáadni.

Mögöttes tranzakció kezelési filozófia, a Curve kártya használatakor

Ezt érdekes megemlíteni. Hasznos tudni, hogy bármely művelet is amit elvégzel ezzel a bizonyos Curve kártyával, az mint 🛒 ONLINE VÁSÁRLÁS fog könyvelté válni a bankkártyáidon. Tehát ha Te készpénzt szeretnél felvenni a Curve kártyádon keresztül, valamelyik bankkártyádnak a terhére,

✅ akkor annál a bankkártyánál az mint online vásárlás fog megjelenni.

ATM készpénzfelvétel  témában szemesnek áll a világ

Az online vásárlásként történő lekönyvelés egy nagyon jó lehetőség. Nekem például, ahogyan már talán kétszer is említettem, de vannak más prepaid kategóriájú kártyáim is, amelyekkel szintén minden hónapban rendelkezek teljesen ingyenes ATM készpénzfelvételi kerettel. Ha például azokat a kereteket a kártyákon felélem, akkor itt a Curve kártyával újabb 200 font, azaz 72 ezer forint erejéig szintén tudok készpénzt felvenni mindenféle járulékos költség nélkül.

✅ Cikkemnek ez a része INGYENES (ATM készpénzfelvétel) már a múlté, részletek a LÉNYEGES, FONTOS változások résznél!

Készpénzfelvétel Curve kártyával, hitelkártyáról? 🤔 GONDOLD ÁT!

Az egyes hitelkártya használókat viszont óva inteném attól, hogy a Curve kártyát arra használja, hogy készpénzt vegyen fel. Mert tény és való, hogy a hitelkártyát kibocsátó banknál a lekönyvelésnél úgy fog megjelenni mint online vásárlás.

A hagyományos bank viszont nem hülye, csak bürokratikus!

Előbb utóbb a bank, ezeket a tranzakciókat visszafejti és pontosan sejteni fogja, hogy ténylegesen készpénzfelvétel volt a lényeg. S akkor bizony elég nagy összeget terhelhet a felhasználóra, hiszen tudjuk, hogy alapszabály, hogy hitelkártyák esetén a készpénzfelvétel számára nem érvényes az 51 napon belüli kamatmentesség. Készpénzfelvételre tehát a Curve kártyánk mögé mindig csak valamilyen prepaid vagy debit kártyát állítsunk be!

Vásárlások utáni pénzvisszatérítés 

Ha valaki regisztrál a Curve ingyenes szolgáltatásába (erre adja a Curve kék színű kártyáját) akkor a Curve kártya aktiválásától számítottan 90 napig 1% pénzvisszatérítés jár, az általa regisztrációkor a lehetőségek közül kiválasztott helyen.

A standard verzióban maximum 3 lehetőséget lehet kiválasztani, és ismétlem újra maximum három hónapig lesz érvényes a Curve kártya aktiválásától számítottan! A pénzvisszatérítés a Curve Cash (mint a sorban az első kártya) egyenlegén lesz látható. 

A lehetőségekről

Talán a magyarokat leginkább ez érdekli az élelmiszerbolt kategóriában:
 • Tesco
 • Aldi
 • Lidl
Étel – ital kategóriában esélyes lehet:
 • McDonald’s
 • Burger King
Egyéb vásárolgatások:
 • Amazon
 • IKEA
 • Zara
 • Media Markt
Az utazás témában:
 • SHELL
 • BOOKING.COM

Ingyenes változattól eltérő előfizetések lényege

Hogyha a cashback mint a pénz 1% visszatérítése felől közelítjük meg akkor a különbség például a Curve Black és Curve Metal előfizetések között annyi, hogy Curve Black esetén 3 általunk kiválasztott kategóriában korlátlanul, tehát nemcsak 3 hónapig élvezhetjük az 1% visszatérítés előnyeit, míg Curve Metal esetén szintén korlátlanul, de már 6 kategóriát is kiválaszthatunk.

Személy szerint én úgy gondolom, hogy az 1% csakúgy magában a fantáziát nem mozgatja meg, inkább a Curve kártya kényelmi funkciójában a lényeg, amit viszont az ingyenes, kék verzióban is biztosít😉

Fontos változás 2022. augusztus 28.-tól

Ez a változás húsbavágóan fogja azokat érinteni akik eddig az alap, ingyenes csomagban használták a Curve kártyát. Alapcsomag ezután is érvényes lesz, de sajnos teljesen más feltételekkel. 😢

❗A jelzett dátumtól kezdve az ingyenes csomag már csak 3 darab bankkártya hozzáadását fogja lehetővé tenni, az eddigi opció 100 helyett.

Jelzett változások pedig 2022. július 11.-től élnek, ehhez csupán az applikációt kell frissítened!

A Curve-X a Black és Metal csomagot igénybe vevőknek viszont egy jó hír, hogy a cashback azaz 1% pénzvisszatérítés már nemcsak FIAT devizában, hanem kriptodeviza alapon is kérhető 😉

Crypto Rewards egy teljesen új termék, amely lehetővé teszi a Curve prémium (Black és Metal) ügyfelei számára, hogy átváltsák a keresett pénzvisszatérítés típusát kriptovaluta tokenekre, a Curve X szinttel pedig csak Bitcoinban szerezhetnek Crypto Rewards-ot.

Ez egy opt-in funkció, amely kizárólag prémium ügyfelek számára biztosított. Ha be van kapcsolva, akkor lehetővé teszi, hogy kripto tokeneket szerezzen a Curve Rewards ajánlatainál, valamint az 1% Curve Cashback-re jogosult vásárlásoknál 3 vagy 6 kiválasztott kiskereskedőnél a Black és Metal ügyfelek számára.

📣 Továbbá 2023. november 15.-től megszűnt a díjmentes készpénzfelvétel az ingyenes Curve csomagban külföldi ATM használat során! A díj a felvett készpénz 2 százaléka, vagy 2 euró, attól függően a felhasználó számára melyik a kedvezőbb.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn