Szállásfoglalás

Az online szállásfoglalás működéséről, egyebekben hotelek, apartmanok és egyéb szálláshelyek széles választéka

Az online szállásfoglalás az a mechanizmus, amellyel a vendégek biztonságos online foglalásokat hozhatnak létre utazási céljuknak megfelelően.

|Akciós hotelfoglalás, szállásfoglalás!|

Bár a folyamat hasonlít az online utazási irodánál (OTA) történő foglaláshoz, a különbség az, hogy a szálloda foglalási motorja, vagy a szálláshelyek online foglalására szakosodott cég platformja, a saját webhelyére koncentrálódik. Így az áraikba nem kell beépíteniük az olyan járulékos költségeket, mint például egy utazási iroda havi fenntartási díja.

 

A szállodafoglalási rendszer szoftverén keresztül a vendégek kiválaszthatják, hogy meddig maradnak, milyen típusú szobát szeretnének, kiegészítő szolgáltatásokra adhatják le igényeiket. Valamint biztonságosan fizethetnek online a fizetési platformon keresztül. Ebben a cikkben röviden elmagyarázom, hogy mi a szállodafoglalási rendszer, hogyan működik, és milyen előnyökkel jár a vendéglátás számára.

Hogyan működik az online szállásfoglalás?

A foglaláskezelő szoftver lényegében automatizálja a foglalási folyamatot. Szinkronizálódik a szálloda webhelyével és a közösségi médiával, így a vendégek könnyen és kényelmesen foglalhatnak, anélkül, hogy más webhelyet kellene meglátogatniuk.

Az online szállásfoglalás miért előnyös a hotelek, apartmanok szempontjából?

Bár a hotelek és az apartmanok jutalékot fizetnek az online szállásfoglaló rendszereknek, mégis megéri számukra a következők miatt.

  • Csökkennek a hotel recepciók adminisztratív terhei, s ez főként a foglaltsági táblázatok menedzselését jelenti.
  • Az online foglalási rendszer képes automatizálni olyan feladatokat, mint a foglalási visszaigazolások kiküldése, hogy a hotel személyzete eltölthesse idejét más fontos területek gondozásával. Például a legmagasabb szintű ügyfélszolgálat biztosításával. A folyamatok automatizálása a kulcs a sikeres és hatékony működéshez!

Főként a kisebb szállodákra, hotelekre jellemző, hogy nem óhajtanak beinvesztálni az említett szállodafoglaló szoftverekre,

így bevételeik egy részét kénytelenek kiadni a felhasználóknak kényelmet és gyorsaságot biztosító online szállásfoglalási lehetőséget biztosító cégek számára, kifizetett jutalék formájában!

Az Online szállásfoglaló rendszerek első NOTA modelljének üdvöskéje

A NOTA jelentése Next-gen Online Travel Agency, amely az online foglaló rendszerek kialakulóban lévő új generációját képviseli. 👇

A legjobb szálláskeresők, szálláskereső oldalak

Tudtad, hogyha utazol valahova és szálláshelyre, hotelre, apartmanra, stb. van szükséged akkor akár körvetlenül kriptovalutával is fizethetsz?

ℹ️ Ha szeretnéd megismerni szakmailag kicsit mélyebben a 👆 fenti szállásfoglaló rendszer működését, amely kriptovalutával is lehetővé teszi a fizetést,

💡 javaslom feltétlenül olvasd el azt a szakmai anyagot, amelyet a Travala ökoszisztémájának bemutatására összeállítottam❗

Repülőjegy foglalás, kriptopénzzel is fizethetsz 👇

Még a régi OTA modell, bár utóbbi időkben a hatóságok által sokszor, nem alaptalanul szankcionált éllovasa

Booking szállás

Pozitív véleménnyel vagyok a booking.com rendszeréről is. Ha a kifizetett árat / minőséget nézem, akkor sok esetben ez a szállásfoglaló rendszer is kiváló teljesítményt nyújt.
Booking.com


A fenti felületek segítségével keress bátran desztinációdnak megfelelő hotelt, apartmant vagy csemegézz az egyéb szálláshelyek kínálatából. Hidd el megéri, ha aktívan tallózgatsz a találatok között.

Repülőjegy vásárlás kriptopénzzel

Hasznos szállásfoglalási tanácsaim számodra!

  • Sose engedj a lelki / pszichológiai zsarolásnak. Az online szállásfoglalás témájával foglalkozó rendszerek, a szállásfoglaló motorokat üzemeltető cégek, sokszor hajlamosak kissé felnagyítani a dolgokat, saját mielőbbi bevétel realizálásuk érdekében. Az akciós szállás lefoglalására már csak 1 – 2 szabad hely elérhető, siess, stb. Hidd el, nem kell sietned, semmiről nem maradsz le, mert akciók mindig is voltak és lesznek is 😀
Szálláskeresés, fókuszálj a hatékonyságra 🙂
  • Érdemes a kereső szűrő feltételeit is alkalmaznod, így az árban számodra impozáns, illetve egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is tartalmazó hotelek, a találatok között előrébb kerülhetnek.
  • Amikor külföldön vagyunk az élelmezést érdemes mindig a költségoptimalizáció jegyében megtervezni. Hidd el, akadhatnak olyan hotelek, ahol ugyanazon az áron és szolgáltatásokkal érheted el a kínálatot, csak épp az árban például a kontinentális korlátlan reggeli fogyasztás is benne lesz 😉
Legyél talpraesett, találd fel magad 😎
  • Szerintem észre fogod venni, hogy a találatok között azok a hotelek mindig olcsóbbak lesznek, ahol nem lehet lemondani „büntetlenül” az érkezésed napja előtt 48 órával a foglalásod. A szállásfoglaló rendszerek rendszerint ösztökélnek is arra, hogy olyan szállást keress, amely ingyenesen lemondható. Én azt tanácsolom Neked, hogy nyugodtan foglalj be egy számodra kedvező hotelbe akkor is ha nem mondható le. Rengeteg remek pénzügyi megoldás van, amellyel a jogos önvédelem keretén belül, mint például a globális Covid-19 hiszti miatti úgynevezett Vis Major utazás elmaradási problémád esetén, megvédheted magad.
Megoldás az eldobhatós kártyák!
  • Rengeteg Fintech cég kínálja a virtuális, egyszer használatos, eldobható bankkártyáit. Ennek segítségével már csak arra kell figyelned, hogy olyan szállást foglalj le, ahol nem kell előre fizetni. Az eldobhatós virtuális bankkártyák segítségével a jövőben azt a kártyád már nem fogják tudni megterhelni, hiszen amint megadtad az adatokat és rögzítették a szállásfoglalást, már rögtön egy új generálódik számodra. Az igazi utazó kártyák többsége ezt tudja, ilyen például a 🔗 Revolut.

🙏 Remélem tudtam Neked segíteni! 👏 Ha esetleg kíváncsi vagy utazási élményeimre, kukkants bele az 🔗 utazás oldalamba, ha csak nem onnan jöttél ide 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn