|

Ingyenes weboldal készítés

Ingyenes weboldal készítés a Notion tartalomkezelővel

A 🔗 Notion tartalomkezelő megoldásaihoz adtam már ízelítőt, most az  ingyenes weboldal készítés lehetőségét tálalom.  👇

✅ Tulajdonképpen ez egy sokrétű online, felhőalapú jegyzetelő alkalmazás. Lehetnek privát ✍️ jegyzeteid, amelyeket csak Te látsz, de bármilyen általad készített oldalt, akár publikussá is tehetsz, ha célod a komplikációktól mentes weboldal készítés.

Ha egy Notion oldalt publikussá teszel :

  • Láthatják a veled kollaboráló általad meghívottak.
  • De a jegyzeteid láthatóságát globálisra is állíthatod, az egész WEB számára.

🤔 Megéri kacérkodni az ingyenes weboldal készítés gondolatával a Notion tartalomkezelő vonatkozásában❓ 

Mielőtt egy komolyabb tartalomfejlesztésbe fogsz, sok mindent számításba kell venned. Leginkább azt, hogy a tartalmakkal mi a célod, milyen szolgáltatásokat szeretnél nyújtani. Utóbbi kérdés a programozhatóság, a megvalósíthatóságok témájánál mindenképp előjön.

Minden tartalomkezelőnek akad előnye és hátránya egyaránt. Úgy gondolom a Notion sokak számára hasznos lehet, akik életében a kényelem, a praktikusság fontos szerepet játszik.

👏 Szerintem a tartalmat mindenképpen megéri itt kezelni, ugyanis egy kis trükkel, amolyan erőforráskímélőnek használhatjuk a saját weboldalunk előnyére 😊Sok tartalomkezelő rendszer nagy hátránya, hogy amikor az adatbázisunk olyan nagy, a weboldalunk, főleg vállalati szinten, komplexé válik, akkor egyszerűen felmondják a szolgálatot, annyira belassul minden.

💡Ilyenkor jön jól, ha ezeket a folyamatokat ki tudjuk szervezni.

Notion oldalak weboldallá alakítása. Amiért a Notion az ingyenes weboldal készítés lehetőségét is nyújtja!

Használd akár az 📱applikációt, vagy 🖥️ desktop környezetben egyéb operációs rendszerekre fejlesztett megoldásait, a jobb felső sarokban megtalálod a SHARE gombot.

Ez az a gomb, aminek segítségével akár szerkesztőtársaiddal is megoszthatod a jegyzeted, vagy ahogy már említettem, akár az egész WEB-el, s az alábbi képpel ennek meglehetősen egyszerű folyamatát szemléltetem. ⬇️

Ingyenes weboldal készítés a Notion tartalomkezelővel : bármilyen jegyzeted így tudod egy weboldal formájában az egész világgal megosztani.

A munka a Notion tartalomkezelőjével, bármilyen témában is nézem, igazi WYSIWYG élményt nyújt. Amikor weboldallá alakítok egy jegyzetet, az a webes megjelenésében is pont ugyanúgy fog kinézni. Talán egy kis igazítást a fejlécképeknél néha igényel.

A Notion féle tartalomkezelés ha weboldalt is üzemeltetünk vele, milyen SEO kihívásokat jelent❓

Ahogy a 👆 fenti képen is jól látható, csupán arra van lehetőség, hogy bekapcsoljuk az indexelés engedélyezését, aminek hála, a keresőgépek pillanatnyi képfelvételt (cache) tudnak készíteni weboldalunkról. Ezzel együtt én azt mondom, hogy 🔗 SEO szempontból így önmagában azért nem tökéletes megoldás.

Látható, hogy a Notion, marketing szempontból egyáltalán nem kommunikatív URL-t biztosít. Sőt, ez  így magában negatív impact. S ügye nem tökéletes megoldás az sem, ha egy rövidített URL címről végezzük az átirányítást, mert a keresőoptimalizálás világa az ilyet nem nagyon szereti.

ℹ️ A Notion rendelkezik különböző előfizetéses opciókkal, amelyek keretén belül lehet akár domént is rendelni a szolgáltatáshoz. 👇

Notion ingyenes weboldal készítés és számtalan egyéb lehetőség!
De a SEO folyamatok széles spektrumát vizsgálva azért ez sem igazán megnyugtató. Egészen egyszerűen a Notion cég magára a tartalomkezelés praktikumára koncentrál. S úgy vannak vele, biztosítják az 🔗 API hozzáférést, amely segítségével a fejlesztők bármilyen weboldalba, vagy egyéb tartalomkezelő rendszerbe tudják integrálni a Notion rendszerében kezelt tartalmakat. Itt a SEO előnyök már maximálisan élvezhetők.

👋 Lenne tippem, így bemutatóm vége felé, azok számára is akik a programfejlesztésben annyira nem gyakorlottak 😉

Sőt, egyenesen megvagyok róla győződve, hogy pont azok 👁️ olvassák cikkemet, akik egyáltalán nem értenek a fejlesztésekhez. 💭 Miért gondolom így❓ Hát azért, mert ahogy írtam a Notion a praktikumról szól, tehát a célközönsége pont azok, akik az egyszerűségre hajtanak❗

A WordPress egy szintén híres tartalomkezelő rendszer. Mondhatnám azt is, szakmailag ez inkább egy tartalomkezelő rendszer. A lényeg, hogy léteznek olyan bővítmények,

📣 mint amilyen például a 🔗 WP Sync for Notion – Notion to WordPress,

amivel viszonylag egyszerűen a WordPress oldalunkon megtudjuk jeleníteni azokat a tartalmakat, amelyeket amúgy a Notion rendszerében kezelünk.

🙏Köszönöm, hogy elolvastad és ha tetszett tovább is osztod, ezt a rám nem jellemző, igen rövidke cikkem 😂

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük