Igényes tartalom a profi médiacsatorna és a népszerűsítés találkozása

Egy vállalkozás számára mind az offline, mind az online médiacsatorna egy nagyon izgalmas terület. Jelen írásomban górcső alá egy érdekes, több szempontból is értékes, de ügyes és okos ötletek folyamatos implementációjával azért továbbfejleszthető, globális márkaarculattal rendelkező felületet szeretnék bemutatni, amely az online marketing világában bevethető lehetőségek egyik jól funkcionáló eszköze.

Felkonferálónak a platformról: a kereslet és a kínálat találkája!

A SEO témák iránt professzionálisabban érdeklődők szerintem mindannyian emlékeznek a 2012. esztendő tavaszára. Emlékszem valamikor április végén volt, hogy a keresőóriásunk bejelentette hivatalosan is a Google Pingvin rangsoroló algoritmusát. A keresési trendekhez igazodó megoldás-szállítók diktátora, Google a Te barátod, ekkor kezdett el sokkal intenzívebben fókuszálni a tartalmakra, és felvette a kesztyűt az úgynevezett black-hat SEO technikák alkalmazóival szemben. Ez nagyon jól illeszkedett a felemlegetett év április havát megelőző januári intézkedésekre, ahol a Page Layout algoritmus-frissítés szent feladata a túlságosan reklámszagú, linkekkel teletűzdelt, kevés valódi tartalmat és mondanivalót sugárzó oldalak felszámolása volt. Bevallom őszintén, itt ebben a felvezető szakaszban nagyon jólesik számomra ezeknek az időknek a nosztalgiája 🙂 Tényként leszögezhetjük tehát, hogy az offline médiát – például nyomtatott sajtó – egyre jobban háttérbe szorító online szféra, teljesen új, sokkal egészségesebb irányvonalat kapott.

Tartalommarketing a kínálat…

A tartalommarketing mint fogalom persze előtte is létezett, hiszen anno is ennek az alkalmazási területében állt a közösségimédia-marketing (SMO), az épp előbb pedzegetett keresőoptimalizálás (SEO), de maga a PR tevékenységek és az egész Inbound marketing aminek ügye egyértelmű lényege, hogy érdekes és releváns tartalmak generálják az organikus szerveződésű forgalmat. Mégis ha visszatekintünk az időben és nem szeretnénk saját magunknak hazudni, akkor el kell ismernünk, hogy az említett tevékenységekre való hivatkozás szárnyra kapása leginkább a tartalmakra koncentráló algoritmusok bevezetésének és frissítésének időszakától kezdődően bontakozott ki.

 

Az üzleti életben a kereslet és a kínálat találkozása mindig nagyon fontos, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a bevetett eszközök palettája!

Minőségi kampányokra van ahhoz szükség, hogy termékünk, szolgáltatásunk vagy a személyes márkaépítés keretében a saját nevünk elérje a megfelelő célközösséget. Ebben a szakmában amit úgy hívunk marketing, a holtszórás, vagy másik nevén a meddőszórás, egy nagyon fontos kommunikációs tervezési mutató. Mindenféleképpen a cél ennek az értéknek a csökkentése, hiszen számszakilag ez a célcsoportba nem tartozó fogyasztókat ábrázolja.

S igen, valahol itt jön képbe a WhitePress®, amely a szóban forgó kereslet és kínálat összekapcsolásának igazi motorja. A koncepciója alapján le kívánja venni a cégek marketing részlegeinek válláról azt a terhet, amit a releváns megjelenési helyek felkutatása jelent számukra. A gazdasági tevékenységet végzők életében az idő pénz, így egyáltalán nem közömbös számukra, milyen időszeletekkel tudják megkönnyíteni saját belső egységeiket, amely hatványozottan igaz az online marketinges háttérre. Minél kevesebb feladatot kap ez a rész, annál jobb minőségben és precizitással fogja elvégezni viszont azt, ami a rendeltetése. Amikor tehát értekezésemben a kereslet és kínálat párosításáról beszélek, akkor másként kifejezve megjelenni vágyók és érdekfeszítő témákat megjeleníteni óhajtók kapcsolatrendszerét kell érteni. Meglátásom szerint a publikálók számának azért mindig nagyobbnak kell lennie a hirdetők számánál, hiszen az egészséges versenyszellem ebben tud manifesztálódni. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a hirdető az aki anyagi büdzséjéből áldoz, tehát célszerű a lehetőségeket a legszélesebb spektrumban elé tárni. Jelenleg a WhitePress® rendszerében a publikálók dupla annyian vannak, így lehet a megjelenési alternatívák közül válogatni.

A kezelőfelület fontosabb funkciói

Annyira részletekbe menően a technikai lehetőségeket nem kívánom ecsetelni, hiszen érdeklődés esetén állnak mindenki szíves rendelkezésére, s a rendszer használatával kapcsolatos összes kérdést megválaszolják. A lényegesebb pontokra azonban szeretnék kitérni.

  1. Regisztráció után amikor belépünk a felületre, igazából két fő résszel kell foglalkozni. Ebből az egyik Saját tartalom névre hallgat, ahogy a mellékelt képen is látszik. A másik lényeges funkció pedig a Fizetett cikkek. A cikket mi saját magunk is megírhatjuk! Ebben az esetben egy teljesen szokványos szerkesztői felületen készíthetjük el unikumnak számító írásunkat, ahol pontosan ugyanazok a szövegformázási lehetőségek megtalálhatók mint az összes ismert szerkesztői felületen általában. Értékes tartalmat természetesen rendelhetünk is, s ilyenkor a WhitePress® fogja számunkra az általunk kiválasztott csomagnak megfelelően a PR anyagot elkészíteni.

Hangsúlyt fektetnék arra a részre ahol a legizgalmasabb téma a cikk publikálás folyamata zajlik. Itt fog szemmel láthatóan is jól érzékelhetővé válni a keresletkínálat összekapcsolásának rendszere. PR anyagunk publikálásának folyamatában ugyanis megtekinthetjük az adatbázisban lévő portálokat és kiadványokat, amelyekről szakmai szempontok szerinti információkat nyerhetünk.

2. Ha kattintunk tehát a Cikk publikálás lehetőségre és az elmentett projektünket kiválasztottuk (itt gyorsan megjegyzem a projekt elmentése nem vesz el sok időt az életünkből mert a projekt nevét, a webcímet amit hirdetni szeretnénk, és a hirdetendő weboldal nyelvi környezetét kell meghatároznunk ami a megfelelő kontextusba helyezéshez szükséges) akkor mindenképpen szembe fogunk találkozni az alábbi gombbal:
whitepress-gomb

Kattintsunk rá nyugodtan és a lista amiről beszéltem, na hát nevezzük nevén akkor a gyereket, a hirdetői adatbázis rögtön szemünk elé tárul.

 

Ezzel kapcsolatosan itt az elején egy objektív észrevételezésem van ami a számadatokból meghatározható: a WhitePress Tartalom Terjesztési Platform magyarországi vonatkozásában – vizsgálatom pillanatában – 655 publikálóval számolhatunk. Itt a matek nagyon egyszerű volt, mert a publikálók (kiadványok) adatbázisát lapokra tördelve láthatjuk és minden egyes lapon 10 darab publikáló szerepel, s az adatbázis 66 darab oldalból áll, ahol az utolsó oldalon 5 hirdetőt láttam. Ennek az adatnak úgy nagyjából meg is felel az, amit a WhitePress® a saját oldalán mond magáról ha figyelembe veszem, hogy hét országban van képviselete: Ma már több mint 3000 hirdetőt kötünk össze, 14000 weboldallal, szerte a világon.

A publikálók nyilvántartásának szakmai szempontok szerinti rendszere

 

A keresőmarketing világában egyáltalán nincs új a nap alatt amikor azokról a fontosabb metric értékekről beszélünk, amelyeken keresztül megtudjuk saccolni egy publikációs terület jelentőségét. Rengeteg úgynevezett SEO toolbar érhető el, amelyek nagyon sokszor 30 napos ingyenes használati élményt nyújtanak. Azt azonban nem árt tudni, hogy a SEO rangsorolási jelzések nem nyilvánosak, ezért csak következtetni lehet és a konzekvenciákat leszűrni a keresőoptimalizálással foglalkozó cégek tapasztalataiból, valamint azért érdemes figyelni a Google Inc. belső szakemberei által véletlenül elejtett egy – egy információmorzsát a nevesebb közösségi hálózatokon vagy azokon a platformokon ahol ihatjuk szavaikat 🙂

Egyedi látogatók

Talán ez túlságosan sok magyarázatot nem igényel. A WhitePress® a publikálóktól a Google Analytics statisztikával kapcsolatos havi adatot szokta elkérni, de bármilyen más hiteles webaudit eredményt is elfogadnak. Az egyedi látogató IP cím alapján határozódik meg, jól elkülönülve a visszatérő látogatóktól (ami azért szintén egy fontos mérce, hiszen az annak bizonyítéka, hogy a publikáló médiafelülete érdekes, értékes, arra rendszeresen visszajárnak az érdeklődők).

Ahrefs

Ahrefs előfizetéshez kötött rendszerét használják az adott weboldal organikus forgalmának megbecsléséhez. Ez egy elég komplex alkalmazás nagyon sok értékkel rendelkezik. Kimutatja a visszamutató linkek számát, a referáló doméneket, milyen kulcsszavakra találják meg az oldalt és lehetetlen felsorolni még milyen részleteket tartalmaz. Megjegyzendő viszont, hogy a teljes domén láthatósági jelentéssel nem lehet mit kezdeni, ugyanis az a WhitePress® lehetőségeitől teljesen függetlenül, előfizetést igényel! Álláspontom szerint mivel Ahrefs tényleges ingyenes hozzáférést nem nyújt, mert még a 7 napos próbaidő is 7 USD ezért a WhitePress®-nek ezt a részét el kellene távolítania a hirdetői felületekkel kapcsolatos jelentésekből: Tekintse meg a teljes domain láthatósági jelentést a AHREFS.lévén olyan lehetőségre hivatkozik amit biztosítani nem tud!

2020. május 8. értéknapon a WhitePress® módosítási kérelemmel fordult felém az idézett rész vonatokozásában:

Álláspontom szerint mivel Ahrefs tényleges ingyenes hozzáférést nem nyújt, mert még a 7 napos próbaidő is 7 USD ezért a WhitePress®-nek ezt a részét el kellene távolítania a hirdetői felületekkel kapcsolatos jelentésekből: Tekintse meg a teljes domain láthatósági jelentést a AHREFS.lévén olyan lehetőségre hivatkozik amit biztosítani nem tud!

Indokolásul előadták, hogy az észrevételezés teljesen jogos volt, és az alábbiak szerint megváltoztatták a szöveget:

WP-modositasi-kerelem-valtoztatas-miatt-screenshot

Trust flow

A Trust Flow Stream Indicator kultuszát a Majestic SEO back link checker vezette be, ez a Majestic Flow Metrics algoritmusából származik. Egy 0-tól 100-ig terjedő skála ami a Majestic algoritmusa alapján az adatbázisában szereplő weboldalakkal kapcsolatosan felállított bizalmi mutató. A Majestic a weboldalak tartalmát elemzi és különös tekintettel az azokban szereplő linkekre fókuszál. Azok a webhelyek ahol megkérdőjelezhető linkek találhatók, alacsonyabb pontszámot kapnak. Tehát minél magasabb a Trust Flow szám, annál jobb. Érdekességként jegyzem meg, hogy a Majestic eszköz ingyenesen is használható, igaz szűkítettebb lehetőségekkel. A konkurenciaelemzésnek viszont az egyik legjobb eszköze, előfizetéses módban (Site Explorer).

Átlagos UR

Az URL besorolása (UR) az oldal hivatkozási profiljának erősségét mutatja 100 pontos skálán. Minél nagyobb a szám, annál erősebb az oldal profilja. Érdekes lehet mindenkinek tudni, hogy az UR egy oldalszintű, míg a DR egy tartományszintű mutató. Tehát, ha egy weboldalt kérdezünk le az Ahrefs Site Explorer-el, és ellenőrizzük annak UR értékét, akkor a szám csak a kezdőlapra vonatkozik. A skála logaritmikus, ami azt jelenti, hogy egy oldalnak sokkal könnyebb az UR 20-ról UR 30-ra menni, mint az UR 70-ről az UR 80-ra. Mind a belső, mind a külső kapcsolatokat figyelembe veszik. A magas átlag UR érték azt jelenti, hogy a cikkek jól kapcsolódnak belsőleg.

Dofollow

Igazából ennek régebben nagyobb jelentősége volt. 10 évvel ezelőtt még ha egy linkre nofollow – tehát ne kövesd paramétert raktunk, akkor a Google bot nem követte le. Manapság már a Google felülbírálja automatikusan, tehát eldönti magától, hogy mit követ le és mit nem. Mondjuk, hogy túl sok jelentősége ennek nincs az is bizonyítja, hogy a WhitePress® adatbázisában lévő egyetlen hirdetői oldal sem alkalmaz nofollow-ot. Régebben amikor a Larry Page által bevezetett PageRank még aktuális volt, akkor egyesek PageRank folyását akadályozták meg sok esetben eléggé etikátlanul a nofollow attribútummal, de manapság ez már antik téma 🙂

Forgalomkövetés

Igazából ez a hirdetők számára egyfajta garanciarendszer a publikáló hirdetési felületének látogatottsági indexével kapcsolatban. A WhitePress® létre tud hozni a hirdetői felület (publikáló weboldala számára) egy Google Analytics követőkódot, aminek segítségével a publikáló weboldalának azon részére, ahol a cikk van, maximális látogatottsági adatokkal fog rendelkezni. A forgalomkövetésből született eredmények tehát alátámasztják vagy megdöntik a hirdetői felületek látogatottsági adataiba vetett hitet.

Tartalmi értékelés

Ez a tartalmi értékelés természetesen nem a hirdetési felületeken található PR anyagok minőségi ellenőrzése, hanem ez inkább a WhitePress® és a publikálók közötti interakciók mutatószáma, illetve egyéb cikkekhez kapcsolódó felhasználói aktivitásokat (például hozzászólás) mutatnak meg.

Műszaki vagy technikai értékelés

Tulajdonképpen itt a W3C- kód érvényesítő eredményén kívül minden érdekes. A W3C eredménye azért nem érdekes, mert szokták mondani, Google után szabadon, s hát ügye a keresőóriásunknak sincs egyetlen egy olyan produktuma amely átmenne ezen a HTML specifikus érvényesítőn. Semmilyen SEO előny a W3C 100%-os teljesítéséből nem származik, ugyanakkor hozzásegítheti a weboldal tulajdonosát, hogy a böngészőkből eredő inkompatibilitási problémákat szinte a nullára redukálja.

A szerver válaszideje, a PageSpeed Insights – desktopPageSpeed Insights – mobil és a Google Mobile Test értékek viszont a Google rangsorolás szempontjából nagyon is fontosak! A szerverek válaszidejének figyelését a Google még évekkel ezelőtt a pszichológiára alapozva vezette be, mert figyelembe vette az átlagos emberi türelmi időt ami 6-7 másodperc után már rendszerint kiszokta verni a biztosítékot. A legtöbb ember ha 4 másodpercig nem történik semmi akkor új keresést hajt végre!

A PageSpeed Insights lényege, hogy elemzi a weboldalak tartalmát, majd javaslatokat ad az oldal gyorsabbá tételéhez. Ezeknek az adatoknak a kiértékelése két külön szálon fut, az egyik az asztali gépeken történő weboldal böngészést segíti, míg a másik a mobilos forgalmakat. A 90-es vagy annál magasabb pontszám jónak tekinthető. Az 50–90 olyan pontszám, amelyet javítani kell, az 50 alatt pedig rossznak tekintik. A WhitePress® 76-100 közé sorolja azokat a weboldalakat, amelyek átmennek ezen a bizonyos vizsgán.

Összesítvén az alkalmazott SEO mutatók

Trust Flow, Citation Flow (ha ez a mutatószám nagy akkor az sok a publikáló weboldala felé mutató hivatkozást jelent), Page authority (MOZ), MOZ rank, Ahrefs Domain Rating, Ahrefs Page Rating, Alexa Rank, Google Index, Ext. Backlinks, Ahrefs Rank, Ahrefs Domain BL, Ahrefs Domain RD, Ahrefs Page BL, Ahrefs Page RD.

Google Index

mindent visz, ugyanis ez a hirdetési felület (publikáló weboldalának) azon aloldalainak számát adja meg, amelyek szerepelnek a Google keresőgép úgynevezett tárolt, pillanatnyi változatában (Google Cache). Tehát ha egy weboldalhoz sok tartalom tartozik, sok aloldallal rendelkezik, de mégis kevés aloldalát indexeli a Google, akkor az a hirdetési felület vagy nagyon új, vagy pedig a tartalma alapján a keresőgép nem veszi a fáradtságot arra, hogy letárolja. Az, hogy melyik mutatót, milyen fajsúlyozással vegyünk figyelembe, sok mindentől függhet. Például az Alexa Ranking kifejezetten magyar weboldalak vonatkozásában nem ad valami jó becslést.

Ext. back links

Kiemelném még az Ext. back links mutatót, amely a publikáló weboldala, blogja stb. felé mutató linkek számát adja meg. Meg kell jegyeznem ugyanakkor, hogy a régebbi rangsoroló algoritmusoknál a linkek száma jóval nagyobb jelentőséggel bírt. Egy kicsit azóta már átértelmeződött az irányvonal, hivatkoznék arra, hogy már említettem a Google inkább a tartalomra fókuszál, tehát a felénk mutató link környezetét (mint tartalmi kontextust) vizsgálja. Azaz például hiába mutat a publikáló oldala felé 50.000 link, ha ezeknek a külső linkeknek a relevancia-faktora alacsony. A visszamutató linkek (external back links) vonatkozásában nem kell azért egy meglátott nagyobb szám esetén, akkora nagy hátast dobni. Az adatbázisból példaként az egyik publikáló oldalát kinéztem ahol az Ext. back links értéke 1962366 volt. Ugyanakkor ebből a valóban értékesnek számító visszamutató linkek száma ennél jóval alacsonyabb volt. Mi ennek az oka? Borzasztó egyszerű! Az Ext. back links érték az összes visszamutató linket tartalmazza, azokat is, amelyek olyan helyekről jönnek, amely referáló oldalak nincsenek is indexelve a Google által.

Page authority (MOZ)

A Page Authority kiszámításához megnézik a MozRank, MozTrust értékeket, valamint a közösségi média jelzéseket (ahogy többször is már utaltam rá jelen írásomban, a Google ma már előnyben részesíti a minőségi tartalmat, ehhez pedig a lájkok, megosztások, kommentek, az aktív közösségi média részvétel során juthat egy publikáló honlapja).

MozRank lényege: ezt az értéket a linkek száma és minősége határozza meg, link népszerűségi index. Értéke 1- 10 között mozoghat. Minden oldalról kapott link 1- nek számít, tehát ugyanarról az oldalról hiába érkezik több link, egyszer számít bele az értékbe. Viszont egy erősebb oldal beérkező hivatkozása nagyobb súllyal esik latba, mint egy átlagos oldalé. A MozRank érték úgy növelhető, ha közepes fontosságú oldalakról több linket kapunk vagy nagyon erős oldalról kapunk linket. Itt a linkek erősségén a tartalmi minőség is értendő!

MozTrust lényege: ezt az értéket az oldalak megbízhatósága (autentikus források) mutatja. A legmegbízhatóbbnak minősített oldalak általában az oktatási és kormányzati webhelyek, illetve azok, amelyekre más megbízhatónak minősített oldalak linkelnek ( .edu, .gov kiterjesztések – sok sikert ilyen link begyűjtésére :D).

Nincs lehetőségem az összes fontosabb mutatót elmagyarázni, hiszen erre egy cikk terjedelmének keretén belül nem is vállalkozhatnék, maximum egy könyv kiadásának keretrendszerében 🙂 De úgy érzem, ezzel a pár példával rávilágítottam azokra a folyamatokra, amelyek alapján egy hirdető eltudja dönteni, hogy mennyire is éri meg egy publikáló által kért összeg megfizetése.

Javaslom a publikálók közötti komplex kereső használatát!

 

A fenti komplex feltételek különböző kombinációkban történő alkalmazása esetén, nyilván a lista sokkal soványabb lesz, ugyanakkor azok a találati eredmények jobban kiszolgálhatják azt a marketing stratégiánkat, amivel a célközösségünket elszeretnénk érni!

A korrektség jegyében

A mutatószámoknál (például Alexa Ranking) arra a fontos tényre felhívnám a figyelmet, hogyha a publikálónak valamilyen híresebb ingyenes tárhelyen van a weboldala, blogja, például valamilyen-nev.blog.hu akkor a metrikus adatok nagy részénél, de az Alexa Ranking esetében mindenképpen, nem magának a publikáló médiafelületének az értékeit fogjuk látni, hanem a blog.hu mint szolgáltató értékeit. Bizonyos esetekben ez megtévesztő lehet! Noha erről nem a WhitePress® tehet, hiszen ők is ezeket az adatokat ügye külső forrásokból hívják le, de ettől függetlenül egy figyelmeztető szöveg elhelyezése ennek tárgykörében a kezelőfelületükön már az Ő szakmai felelősségük a fogyasztók (potenciális hirdetők akik egyébként nem kell feltétlen, hogy szakmai guruk legyenek) megtévesztése elkerülése érdekében!

A WhitePress® a névjegyét nemcsak a kereslet és kínálat közötti logisztikázással kívánja letenni!

 

A globális működési koncepciója szerint minőségi cikkírással és tervezett intrografikákkal is foglalkozik. Mindannyian ismerjük, hogy aki tudja az csinálja, aki nem az oktatjas a WhitePress® ezekkel a törekvéseivel jó reputációt szerezhet magának a szakmában, hiszen bizonyítani tudja, hogy amit megkövetel / elvár azt a gyakorlatban tudják is produkálni.

Egyedi tartalmak

A tartalom pont attól minőségi, hogy egyedi. A WhitePress® cégről tényállásszerűen azt el kell mondani, hogy nemzetközi szinten ezen a területen már bizonyított, de hazánkban még akadnak kétkedők. Nem azt mondom, hogy a SEO fórum a szakmát illetően maximálisan autentitkus hely lenne, de azért ott is csak emberek vannak, s bizony minden visszajelzés számít, tehát ezek is mutatószámok. (Megállapításom referenciája: https://entity.hu/keresooptimalizalas/24423-segitseg-linkepitesben-7.html#post382487).

Az alábbi csomagok állnak rendelkezésre ha a WhitePress® írói vénáját és egyedi tartalomkészítését tesztelnéd

 

 

Névjegyük, reputációjuk erősítése avagy a tiszta játszmák kelléktára!

Amikor egy kereskedési platformról beszélünk akkor a folyamat több résztvevőt sejtet, s minden egyes résztvevőnek megvan a maga érdeke, hiszen a világ azért mégis csak főként a B2B (Business to Business) vagy a B2C (Business to Customer) marketing modellekre épül. Egy ilyen rendszerben mindenkinek van joga és kötelezettsége egyaránt, s a felek érdekei között az egészséges egyensúlyt fent kell tartani.

Garanciarendszer

Annak érdekében, hogy a résztvevő feleket ne érhesse semmilyen csalódás, vagy ennek lehetőségét minimalizáljuk, feltétlenül szükséges a jog mint a demokratikus létforma eszközének felhasználása. Személy szerint javaslom mindenkinek aki igénybe szeretné venni jelen témámban ismertetett – nézettséget elérni óhajtó és publikációs készségüket megmutatni szerető – kommunikációs közeget, hogy alaposan olvassa el A WhitePress kiadók feltételei dokumentációs anyagot, hiszen abból lesz látható az összes szereplő számára, hogy milyen jogi kötelmet fog a regisztrációja után kialakítani. Igaz ezek a kiadói feltételek még csiszolhatók, s itt nem feltétlenül jogdogmatikai aspektusból közelítem meg a kérdést, hanem pusztán stilisztikai alapon, hiszen a nyelvi kifejezéskészletében rengeteg a felesleges szóismétlés (utalnék itt referenciaként a vizsgálatom idején jelenlévő 4.2-es pont idézetére: a Kiadó megtéríti a Szolgáltatót az ezzel kapcsolatos összes költséggel és költséggel.mely konkrét példa érzékelteti a duplikáció feleslegességét, és a dokumentációban elég sok helyen előfordul).

Konklúzió, miért is éri meg használni?

Ez egy jól működő nemzetközi platform, amely automatizálja a tartalommarketing kampányokat, s azokat ötvözi az influenszer marketing jegyeivel. A marketing világ szakemberei, különböző marketing és SEO ügynökségek, médiaügynökségek és digitális PR cégek széles választéka található itt meg. Együttesen azon dolgoznak, hogy minél professzionálisabb kínálattal elégíthessék ki a hirdetni vágyó keresletet. Rengeteg időt, energiát és pénzt is spórolhatnak a platformot hirdetésre használó vállalkozások.

Szólj hozzá!