Jurassic World Evolution

A játék lényege: dinó parkok felépítése!

A játék   elején várakozni kell, és aztán bejön a játék, és segíteni fog a rendszer, hogy ne kelljen egyből a mély vízbe ugornod,   mert a játékot nagyon nehéz kezelni.  Egy idő után már nem lesz szükséged a rendszer által adott mankóra, mert ki fogod tudni magad ismerni. Ám sajna minimum Windows 7 operációs rendszer vagy újabbra lesz szükséged, esetleg meg kell venni  dvd-n. A játékban az a cél, hogy minél több szigeten legyen egy dinó park, amit Te csináltál. Az első sziget az az Isla Nublar ami a Jurassic Park 1-ből lehet ismerős. De betettek egy hetedik szigetet az Isla Pena nevűt, ami egy kutatósziget, de ez inkább egy kutató, fejlesztő bázis a játékon belül, mint egy turistáknak fenntartott családi övezet. Itt az Isla Pena szigeten érdemes nagyon jó átgondolni a befektetést.

Ahhoz, hogy megismerkedjünk a Jurassic World Evolution nevű játékkal, érdemes az Isla Nublar szigetre menni, ami a játék, úgynevezett SANDBOX pályája, mert itt pénzt nem lehet keresni, de veszíteni se,  itt minden ingyenes, ez ugyanis kifejezetten egy gyakorló sziget, amely a játék funkcióinak kiismerését szolgálja.

Amúgy, ha ez nem lenne elég akkor még lehet tanulni a genetikából, mert tudsz saját dinót csinálni+ hibridet is.  Tudsz párbajt készíteni, ami csak annyi, hogy csinálsz egy ketrec szerűséget amiben lesz a harc. Aztán csinálnod kell keltető helyeket, és azután még figyelned kell, hogy elektromos kerítés legyen, mert ha az egyik dinónak rossz lesz a komfortja, akkor ki fog törni a ketrecből, és még tiszta szerencse lesz, ha nem épp egy húsevő tör ki, mert ha igen, akkor esetleg megfog egy két embert is enni!  Amúgy, ha T-rex  jön ki, akkor még  durvább mint a Velociraptor, hiszen a T-rex az sokkal vérengzőbb, és nagyobb eséllyel ehet meg embereket, aminek a következménye pedig az lesz, hogy dupla értékelést vesz le a csillagokból a rendszer, ami az általad készített Dinó Park értékelését jelenti.

Kevesebbet veszítesz a csillagaidból ha például egy Sztegoszaurusz jön ki a ketrecből. A játék lényege tehát, hogy ebben a bizonyos általad felépített Dinó Parkban, a különböző fajtájú dinók számára, minél jobb és jobb ketreceket építs. Természetesen ezek a ketrecek befektetést jelentenek, mondhatjuk tehát azt is, hogy ez a játék, stratégiai része. Gondolom már mindenki számára tiszta és logikus, annak feltételezése, hogy a játékban a Dinó Parkunkkal pénzt úgy tudunk keresni, hogy ezeket a különböző fajtájú dinókat, ketrecben tartjuk. Természetesen a veszélyesebb minősítéssel rendelkező dinoszaurusz fajta, sokkal több bevételt jelenthet számunkra. Ahogy viszont a valós életben is, több bevételi lehetőség, több rizikófaktor bevállalását is jelenti, és ezzel párhuzamosan nagyobb mértékű befektetést. Értelemszerű, hogy a nagyobb rizikófaktort, a minél vérengzőbb, veszélyesebb dinoszauruszok elszállásolása jelenti, ami több bevételt is eredményez.

A játék igazi érdekessége, amit hívhatunk stratégiának is, tanulási folyamatnak is az, valójában a már általam említett genetika, ugyanis, egyáltalán nem kell nekünk beérnünk a T-rex elszállásolásából befolyó bevételekkel. Miért?! Azért, mert a genetika segítségével, a játékban, képesek vagyunk még akár a T-rex fajtájú dinónál is, sokkal vérengzőbbet életre kelteni. Gondoljunk csak a filmben is megjelenő Indonimusrex fajtájú dinóra, amely soha sem létezett, csupán a fantáziadús genetikai kísérletek keltették életre, s ami már ebben a Jurassic World Evolution nevű játékban is megtalálható. Ha van egy kis fantáziád és kísérletező kedved, akkor megpróbálkozhatsz még az Indonimusrex továbbfejlesztésével, genetikai módosításával is. A játékban a fizetőeszköz, amit meglehet keresni, az a dollár.

Az Isla Pena szigeten folynak legaktívabban a genetikai kísérletek!

De a munkafolyamatokhoz szükséges kocsik skinje közt is lehet válogatni, mint pl.: az eredeti kocsi skin, ami az egybe volt.

De ami a játék stratégiáját érinti az az, hogy minél nagyobb parkot csinálj, hogy a látogatók többen legyenek, és csak akkor rombold a természetet, ha muszáj vagy. Például ha kell egy húsevő dinó számára ketrecet építeni amihez esetleg még áram is szükséges.

A Jurassic World Evolution innen letölthető: teljesen INGYENESEN!

Szerző: GamerDano, egyéb cikkeim

https://gamerdano.inspirator.blog/ elérhetőségen olvashatod!

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!