MesterMc

A MesterMc Magyarország legnagyobb szerver csoportja. De még 2009-ben senki sem gondolta volna, hogy a Minecraft olyan híres lesz az országban, hogy ennyien játszunk vele. De nagy sikert aratott! Az eddigi tudásom szerint az egésznek két tulajdonosa van, az egyik Pankix a másik Clonecraft. Ám a letöltést is elmondom Neked. Meg kel keresned azt, hogy MesterMc.Hu és ott lesz, hogy letöltés kattints a választásodnak megfelően Windows-ra vagy Androidra. Értelemszerűen az egyik applikáció az okostelefonra, míg a másik az asztali gépeken használatos. Letöltés után ha elindítod, akkor fel fog kérni egy gyors regisztrációra. A regisztráció menete pofonegyszerű! Megadsz egy játékosnevet és egy jelszót amit aztán később a belépéshez használni fogsz. Ha velem szeretnél a játékban találkozni, akkor keresd a FreddyMercury játékos nevet, s akár játszhattok is velem, de a legtöbbször a Bed Wars-on szoktam lenni, ami a MesterMc világ része. Ha elkezded a játkot, látni fogod, hogy sok pályaválasztás lehetséges.

Az első pálya az, amelyen belül lehet választani további pályákat, mint például a Sky Wars-t.

A második pálya a Bed Wars ahol az a lényeg, hogy az ellenségnek az ágyát ki kell ütni, és közben ők is tudnak jönni át a saját bázisukról támadni bennünket, s ezért be kell fedni az ágyat (pl. homokkővel, gyapjúval, fával, stb.) s az a legjobb, hogy mindenki építhet egy saját bázist. Az ellenséges bázis ágyainak szétrombolása a cél, innen is kapta a játék a nevét 🙂

A harmadik pályaajánlót egy másik cikkemben írom majd el. Miért is jó ez az online játék?! Azért mert van pl.: egy és többjátékos mód is, ám mindig csinálnak új verziókat, most az 1.12.2-nél tart, de az eredeti Minecraft ami csak angol nyelven érhető el, már az 1.13.3-nál jár, ezért arra gondolok, hogy lehetséges, hogy arra gondoltak a játék fejlesztői, hogy picit várnak a frissítéssel (update). A mesterMc már majdnem 10 éves és Magyarországon nagy kultusza van, mind kreatív gyerekek és felnőttek körében.

Szabály: a karaktered skin-jét (kinézetét) úgy tervezed meg, ahogy csak szeretnéd, s bármilyen skin-t használhatsz, kivéve a MesterMc fejlesztőinek skin-jét, ugyanis azért a szerverről való BAN, azaz kitiltás jár.

Pár szót szólnék a Bányaközpontról:

Bár a MesterMc az teljes mértékben ingyenesen is játszható online játék, ugyanakkor a fejlesztők, létre hoztak egy Bányaközpont nevű helyet is, amely a szervertől, valamelyes el van különítve, de ugyanazzal a játékos felhasználói névvel, és jelszóval lehet belépni oda, mint amivel a játékba a fent leírtak alapján regisztráltunk. Ez a http://banyakozpont.mestermc.hu/ oldalon érhető el.

Ennek a Bányaközpontnak az a lényege, hogy a játék különböző szolgáltatásait igazi pénzért is megvásárolhatod – véleményem szerint ez a biznisz a fejlesztőknek – de ami sokkal fontosabb, és számomra ez a lényeges, hogy a játék során ingyenesen beszerzett, úgynevezett Bányászérmét, amely a játékon belüli fizetőeszköz, ebben a központban eltudom költeni!

A játékon belül ehhez a Bányászérme fizetőeszközhöz, úgy lehet hozzájutni, hogy meg kell nyerni például a játékon belüli pályák, kihívásait. De ezekre csak akkor van lehetőség ha épp a fejlesztők, szerveznek egy event-et, azaz eseményt, amelynek mindig meghatározott időpontja van, s amelyre mindig lehet jelentkezni. Ha ilyen szóban forgó speciális event, azaz esemény van, akkor a győzteseket mindig a játékszerver szervezői választják ki!

Bányászérmét még eventen kívül, úgynevezett normál módban is lehet nyerni, ha építész például valamilyen nagyon kreatív, ötletes objektumot és a játékos társaid szavaznak rád. Ez valójában, jóval nagyobb kihívás, mert itt csak az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapta.

 

Szerző: GamerDano, egyéb cikkeim

https://gamerdano.inspirator.blog/ elérhetőségen olvashatod!

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!