Bevezető a Minecraft világába | Inspiratív Kalauz

Minecraft alap dolgok

Első legfontosabb dolog, ha szerveren akarsz játszani. Mindig olyan szervert válassz amin a chatet ki lehet kapcsolni. De, ha egyedül akarsz játszani akkor menj arra rá, hogy a békés mód legyen bekapcsolva mert,  ellenkező esetben, jönnek a szörnyek. De kreatív módba tudsz szabadon építeni bármit! Fontos, hogy legyen meg a fejedben a kreatív építménynek a vizuális képe, vagy egy könyv legyen nálad, amely inspirál Téged. De túlélő módba a felszerelés fontos, mert bármikor lehet például éhes a karaktered, márpedig a Minecraft játékban a karaktert kajáltatni is kell az életben maradáshoz és ha nincs kajád olyankor, nemes egyszerűséggel mondhatom, hogy „Game Over”. Az elemózsiát Neked  kell keresned. Keress mondjuk egy falut vagy egy almafát esetleg egy állatot, mint húseledelt. Érdekességként elmondanám, hogy a játékban sokkal nagyobb életerőt ad, például a gyümölcs és a húseledel, mint a szintén elérhető különböző édességek, torta és sütik. Mellesleg jegyzem meg, ez a valós életre is igaz!Ám kreatív módban ez a veszély, nem fenyeget senkit, de amikor neki kezdesz építeni, s van egy könyved, akkor keresd meg a könnyen építhető elemeket, például házakat vagy akár tábort, meg ilyesmiket. De ezzel a foci kedvelők is játszhatnak, mert tudnak stadiont, arénát vagy egy normál focipályát is építeni.  A felszerelés nem csak kaja lehet, hanem, kard, csákány, gereblye, ásó, pajzs, sisak, csizma, nadrág, de akár páncél is. 🙂

A nagyon fiatal korosztálynak, mindenképpen a békés módot javaslom, mert szerintem a Minecraft játékban a lényeg, inkább az építés, a stratégia, mintsem a csihi-puhi a szörnyekkel.

A teljesen újaknak mondanám

A Minecraft online játékot, úgy lehet letölteni, hogy megkeresitek a Google keresővel a HU.MINECRAFT vagy a MesterMc kifejezéseket. A többire már szerintem ráfogtok jönni, mert találékonyak vagytok. De biztonság kedvéért jelzem, hogy https://into.hu/termek/hu-minecraft-kliens a letöltésvezérlő amit ha telepítesz, azon keresztül fogod tudni telepíteni a Minecraft magyar nyelvű verzióját.

A játék aktuális verziója (értsd cikk írásának pillanatában): 1.13.3 Az a személyes tapasztalatom, hogy sűrűn nem érdemes frissíteni! A játéknak mobilokra letölthető változata is van, Google Play Áruházból letöltheted, bár akkor fizetned kell, ezért én mobilról az m.apkhere.com oldalt javaslom Neked, ami körülbelül olyan 120 mb tárhelyet igényel a telefonodon.

Szerző: GamerDano, egyéb cikkeim

https://gamerdano.inspirator.blog/ elérhetőségen olvashatod!

GamerDano