SimCity Buildit tippek | Inspiratív Kalauz

SimCity Buildit

Ez a játék arról híres, hogy egy nagy várost kell létre hozni, ami sok tudással és sok tapasztalattal működik. A játékban egy olyan bank van, ami megoldja minden pénzügyi gondod, és az a 7. szinttől tudod igénybe venni, ami arra jó, ha már kifogytál a pénzedből, akkor így is, hitelre is, tudod  építeni a várost, amihez nagyon sok pénzt, mint befektetés igényel.

De kezdjük  a kezdetektől. Ügyebár mikor elindítod a játékot, akkor bedob rögtön a játék eseményeinek központjába. Kérni fogja, hogy építs a város bejáratához utat, aztán még azt is fogja kérni, hogy építs fel egy házat. De figyelem, az elején csak a kijelölt csíkba rakhatod az építményeidet! Ahogy haladsz a terveidben, s egyre komplexebb dolgokat vitelezel ki,  például megépítesz egy gyárat és így tovább.  Az után építsd fel a Fehér házat, szó szerint, mert tulajdonképpen ez a ház a törvénykezés helyéül fog szolgálni.Eljutottál már a  2. szintre? Itt már kérni fogja, hogy oldd meg a feladatot. Szintenként három feladat van, de azok olyanok, hogyha mind megoldod akkor a várost szinte e tökélyre fejlesztheted.

A 3. szintű a boldog város (Happy City) aminek találó a neve, mert itt a gyárakat sokkal arrébb kell rakni, kivéve, ha az már mesze van a várostól eleve, ami csökkenti a környezetszennyezést. Persze van egy szomszéd város aminek a neve Daniel’s city és tőlük kapod naponta az anyagokat, mint például a csavar vagy a kalapács az építkezéshez. Ám  a jó élet elkezdődik, tudjátok amit már mondtam az elején, a 7. szinten jönnek a bankok a kecsegtető lehetőségekkel, és aztán kedvedre fejlesztheted a felhőkarcolókat, s lassan, de biztosan egy jövőbeli arculattal rendelkező város lesz Neked. Ez mind könnyűnek hangzik, de nem az, legalábbis az elején a bankok szolgáltatásának igénybevétele előtt.

Többen is tudtok játszani, ami nagyon hasznos tud lenni, mert ha esetleg az történne az egyik játékossal, hogy például az űrlények lerombolják az építményeit, akkor be is tudsz neki segíteni!

Ám a 30. szintnél van egy olyan épület, ami szinte csak a város lerombolására jó. Ami viszont nagyon viccesen lett megoldva, mert amikor például kiteszed a űrlény támadási opciót, akkor az egyik űrhajó a házakat szokta lerombolni. De az szerintem kicsit fura, hogy ebből a kocsisok semmit nem vesznek észre mert ők, ha piros a lámpa megállnak, s bizony magatehetetlenül kivannak téve, az űrlények bombázásainak (a szoftver van úgy megírva, hogy akarsz ha nem, piros lámpánál megáll a kocsi) 😉 . De ilyen is csak a SimCity Bulidit-ben fordulhat elő, de ami ennél is viccesebb az az, hogy az emberek nem is csinálnak szinte semmit a sétáláson kívül, meg a sétálás közben a telefonozáson túlmenően. De még csak nem is ez a lényeg, mert nem tudom, hogy Ti miként vagytok vele, de ha azt nézzük, jó ez a játék, mert lehet, hogy van benne egy két tervezői baki, de még így is az EA (Electronics Arts) nagyra emelte a mércét, mert szép a játék grafikája, optimálisan bánik az okostelefonod erőforrásaival. Amikről persze még írni fogok, mert nagyon izgalmasak ezek a játékok. De akárhogy is a fejlesztők jól kitettek magukért, mint mindig. 🙂 De vannak itt még fontos vagy érdekfeszítő dolgok mint például az, hogy mit kell tenni akkor, ha az egyik városod csődöt mond, és ez talán azért van így, mert az egyik városodból a lakosság elmegy egy másik városba ami néha nagyon fárasztó tud lenni.

Akkor vesézzük újra az említett 7. szintet, ami a játék legizgalmasabb része. Nagyon nehéz, sok kihívás van benne, mert például a gyárak rendbetétele azt jelenti, hogy a gyárakat olyan helyre kell telepíteni, ami a városnak is jó, de nem szennyezi a környezetet. Vannak olyan placcok, amelyek olyan rendelkezésre álló helyek, amikbe nem teszel házat, a fővárosi részt nem éri el, ami azért nem biztos, hogy jó stratégia, mert vannak akik kimondottan a fővárosi életet kedvelik.

De még nagyon nem is beszéltem a város jövőbeli arculatáról, csak egyszer, de ez azért nagyon fontos. Ezeket a nagy jövőbeli (futurisztikus) házakat olyan helyekre tedd, ami biztonságos, mert ha nem így jársz el, akkor majd nem fogod észrevenni azt, ha például egy házat kirabolnak. Továbbá még arra is kell vigyázni, hogy az egyik lakos ne mondja azt, hogy Te jó ég, mi a fene ez  a rózsaszínű füst, mert akkor ott valamit nagyon de nagyon, elrontottál.

Szerző: GamerDano, egyéb cikkeim

https://gamerdano.inspirator.blog/ elérhetőségen olvashatod!

GamerDano