Revolut károsultak?!

Revolut károsultak, de mi a realitás?

Létezik az egyik közösségi hálózat berkében egy csoport, amely Revolut károsultak néven futtatja magát.

Teljesen objektíven álltam ehhez a csoporthoz. Még valamikor 2019 vége felé, amikor jómagam is megismerkedtem a Revolut kártya lehetőségeivel. Ekkor elkészítettem a saját ismereteim és tapasztalataim útján nyert információs oldalt, amely azóta is hasznos mindenkinek.  Talán alap is, aki ismerkedik a Revo világával.

Revolut károsultak az ügyfelek? Mit mutat a realitás?

Ha valami rossz, miért gyakorolnák a lehetőségét évek óta és miért viszik mint a cukrot?

Ügyfélgyilkos vagy  bankgyilkos a Revolut? 

Fontos kiemelnem a személyes tapasztalatom, ebben a lassan egy esztendőre hízó időben!

Amióta csak használom a Revolut kártyám, soha egyszer, semmilyen negatív élményem nem volt vele!

Ebben az időben tehát, mondhatjuk úgyis, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében, az információs tartalmamban természetesen megjelenítettem a Revolut károsultak hírét is.

Az idő halad, a tapasztalat gyűlik!

Azóta viszont már lassan egy esztendő eltelt, és sikerült jobban megismernem ezt a csoportot. Ez a cikk most azért áll itt, hogy ismét csak teljesen objektíven, de azt a tapasztalatom meséljem el, amit eme csoport kapcsán nyertem.

Nem e túlspilázott kissé a Revolut károsultak ügye?!

Nem tagadható, de tényleg végzett a Revolut jó pár esetben számla lezárásokat, amelyek hátterében azonban mint utóbb kiderült, mindig alapos indok volt:

  • Voltak olyan esetek, amikor a beérkezett pénzösszegeknek   nem volt tisztázott a jogcíme és többek között hivatkozván a pénzmosás gyanújára, de a helyzetek kivizsgálásra kerültek (átmeneti zárolás).
  • Ismét sokan estek abba a hibába is, hogy hihetetlen nagy összegben hajtottak végre tranzakciót. Ide tartozik például egy ingatlan vételárának számlára való fogadása.
  • Sok esetben zárolta a Revolut a számlákat akkor is, amikor sokszor olyan számlákról fogadott valaki átutalásokat, amely számlák érdekes módon a tranzakciók lebonyolítása után pár napra már meg is szűntek. Nem kérdéses, hogy az ilyen esetek mindig felettébb gyanúsak!

Minden hisztériakeltésnek, tehát ennek is van valóságmagja!

Ugyanakkor ha szétnézünk a csoporton belül, nagyon kevés számban fordulnak elő azok a személyek, akik saját megélt eseményt írnának le. A legtöbben, másoktól hallott mondatokat skandálnak.

Ha tényleg gyanús a Revolut, a tömeg miért nem érdeklődik iránta?

Ezt a nem érdeklődésből eredő konzekvenciát, abból szűröm le, hogy elég régóta foglalatoskodom már a SEO világával, s azért a Google különböző jelzéseiből értek, s pontosan látom, hogy mire keresnek, és mire   nem  az emberek.

Szóval még csak egy 50 százalékos balanszt sem látok a Revolut károsultak javára. A tömeg lelkesen – immáron a Revolut többéves fennállása óta – intenzíven érdeklődik a különböző Revolut által biztosított lehetőségek iránt!

Egyébként pontosan ezért készítettem el a Revolut Gyakori Kérdések oldalt, hogy segíthessek mindazoknak, akik a kérdésekre a válaszokat keresik, eme FinTech céggel kapcsolatban.

Saját, személyes, közvetlen benyomásom a csoporttal kapcsolatban!

Úgy gondoltam objektív csak és kizárólag úgy lehetek, ha megismerem magát a csoportot belülről. Kértem hát felvételem, amit el is fogadtak. Azt hittem, hogy pro kontra vélemények keretrendszerében, szabadon folyhat az eszmecsere. Úgy gondoltam a csoporton belül semleges leszek.  Sem pártolni, sem támadni nem fogom a Revolut céget. Csupán objektíven a saját tapasztalatom, esetlegesen egy látott komment hatására, ha úgy tetszik, szakmai, pénzügyi nézetem adom közre.

Érdekességként pont a Revolut és a tőzsde című cikkemet ajánlottam elolvasásra. Mert úgy gondolom joggal feltételeztem, hogy a Revolut károsultak csoport egyáltalán nem ölt homogén szerkezetet, s a feltételezett heterogén alakzat miatt jó ötletnek tartottam, ha ebben a témában azért egy – két fontosabb kérdésre felhívom a figyelmet.

A reakciójuk nemes egyszerűséggel annyi volt, hogy mindenféle indokolás nélkül kiraktak a csoportból, de úgy, hogy 1. számú közellenséggé váltam, hiszen le is tiltották előlem a csoportot, hogy ne is láthassam.

Mi a különbség egy igazi Revolut közösség és egy Revolut károsultak csoportja között?

Az egyik legjobban felismerhető ismérv az az, hogy előbbi nagyon is fogékony a pro kontra eszmecserékre. Addig az utóbbi, attól teljes mértékben elzárkózik. Az egyiknek vannak saját személyes tapasztalatai, érvei, míg utóbbi kifullad holmi vagdalkozásban és a piranha elv követésében. Aki nem azt szajkózza amit ők, annak kívül tágasabb! Az igazi Revolut közösségekből soha nem dobnak ki senkit, aki esetleg csak nézelődik ott, de kifejti véleményét, hogy nem tetszik neki a Revolut.

A Revolut közösségek általában a maguk természetes medrében, organikusan szerveződnek, hiszen a lehetőségek és a pozitív élmények olyanok mint a mágnes és a vas közötti kapcsolat.

A Revolut károsultaknak viszont hívogatniuk kell egymást, így nem is csoda ha a csoportba számtalan olyan egyed kerül bele, akinek az égvilágon semmilyen személyesen megélt élménye nincs a témában.

A Revolut lehetőségeivel kapcsolatban persze a saját magam által lefektetett aranyszabályomtól nem fogok megválni.

De egy biztos, hogy a Revolut károsultak számomra nagyon, de nagyon hiteltelenek közössége!

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük