|

Revolut részvényvásárlás

Revolut részvényvásárlás, részvények a Revolut applikációban

Újdonságként lehet elkönyvelni, hogy elérhetővé vált pár nappal ezelőtt a Revolut részvényvásárlás és eladási opció.

Ezt a lehetőséget olyan 2019. szeptember 20.-a környékén vezették be. 👇

A bevezetésnek átmenete is volt. Mert augusztus táján még csupán a 🔗 Metal Csomaggal előfizetők élvezhették a részvény kereskedések platformját. Most viszont már a standard,

✅ tehát ingyenes csomaggal rendelkezők is kalandozhatnak a befektetések világában.

Revolut részvényvásárlás : fedezd fel a részvény árfolyamokat a Revolut applikációval!

Revolut részvényvásárlás megéri❓

Részvények adása és vétele azért ingyenes a standard csomaggal 350 ezer forint keretösszegig, e határérték felett 1% a díjtétel.❗

Valamint a cég 0,01%-os letétkezelési díjjal is operál.  Persze ha a Magyarországon fellelhető brókercégek járulékos költségeivel összehasonlítjuk, akkor minden bizonnyal életképes ajánlatnak tekinthető.

Jelenleg az NYSE és a NASDAQ kereskedési rendszerében megjelenő cégek részvényeinek vételére és eladására vannak opciók.

Jelen cikkem csupán eme fintech, pénzkezelő cég applikációjának bemutatására szolgál. Semmi esetre sem tekinthető semmilyen befektetési tanácsadásnak. Vagy akárcsak befektetésre buzdításnak.

Minden publicistának, joga és lehetősége az érdekes témák bemutatása. S úgy gondolom az applikációnak nagyon kellemes a felülete, egyszerűen meglehet szokni 😉

Revolut részvényvásárlás során törtrészvények vásárlási és eladási lehetősége!

Kiemelném a Revolut applikáció lehetőségeinél azt az opciót, amely biztosítja számunkra, hogy akár törtrészvényeket is vásárolhatunk.

🤔 Miért jó ez a dolog❓

Azért mert léteznek olyan nagy értékkel rendelkező részvények, mint amilyen például a Google. Esetleg az Amazon részvényei. Ezekre nem biztos, hogy a kisebb anyagi kerettel rendelkezőknek lehetőségük lenne vásárlási ajánlatot tenni.

📣 Az applikációban vehetünk akár 0,001 arányú részvényt amely például a Google részvény esetén minimum 14 USD.

Külön felhívnám a figyelmet a tőzsdei kereskedések veszélyeire!

Kicsit szkeptikus vagyok. Azzal kapcsolatban, hogy a cég részéről egyáltalán jó ötlet volt -e a standard csomaggal rendelkezőknek a részvények vásárlási és eladási lehetőségét biztosítani.

A legnagyobb veszélyben pont a standard csomagban lévők lehetnek, elmondom mire gondolok 👇

📣 Az emberek jó része, különösen azok egyébként akik a standard csomagban vannak, szakmailag a tőzsde működésének rendszerét egyáltalán nem látják át❗

Sőt nagyon sokan ezen alanyok közül spontán vásárlókká válnak. Azaz kinéznek egy részvényt, mert milyen jó és neves cég… Aztán vagy elveszítik az összes pénzüket. Sokszor nagyon sokáig beragadnak vele, mert az árfolyam csak zuhan és zuhan a megvásárolt értékhez képest.

S ami a legfájóbb

Az amúgy több évszázados múltra visszatekintő tőzsdei kereskedések tekintetében – az első tőzsde 1531-ben Antwerpenben nyílt meg –,

hogy gyakorlatilag a cégek gazdasági mutatóinak ismeretével sem megyünk semmire❗

Hiszen alapvetően a tőzsdén jegyzett vállalkozások részvényeinek alakulását az alábbi két folyamat befolyásolja, de nagyon:
  1. Adott céggel kapcsolatos hírek megjelenése. Sajnálatos módon, itt a nagykutyák, médiabirodalmak érdekeltségei, akár spam-elhetik is a tőzsdét. S ha úgy óhajtják akkor mesterségesen lejtmenetbe irányítják a cég részvényét. Ha az érdek úgy szolgálja, akkor kifejezetten pozitív jellegű PR cikkekkel mesterségesen próbálják a részvények értékét duzzasztani.
  2. Létezik a TDT – Technically Day Trade jelenség, ez igazából a spekulánsok fellegvára, ők arra törekednek, hogy nem hosszabb távon fektetnek be, hanem adott nap mélypontját próbálják a vásárlásra kinézni, majd a legmagasabb pontját az eladásra. S ebben az esetben is a TDT ügyletek által generált vásárlások / eladások mind mind mesterségesen manipulálják az adott vállalat részvényének árfolyamát.
A valós idejű árfolyam hiányának problémája!

ℹ️ Kihangsúlyoznám még azt is, hogy minden egyes országban külön törvény regulázza, hogy a tőzsdei részvények árfolyamait egy szolgáltató sem teheti közzé Real Time, tehát valós időben.

Ez egyben azt is kell, hogy jelentse a Kedves Olvasómnak, hogy az applikáción keresztül sosem a valós idejű árfolyamokat fogja látni, kivéve a nyitáskori és a záráskori értékeket! A valós idejű árfolyamok a brókercégeknél előfizetés keretében szokott biztosított lenni, a mögöttes jogszabályi reguláknak megfelelően!

A média a részvények vásárlása és eladása kapcsán, sokszor csalogatóan csalfa lehet 👇

Sajnos az egész média úgy van berendezkedve, hogy az emberek felé sugallja azt az illusztris képet, hogy íme egy módszer amivel nagyon könnyen pénzt tudsz keresni.

Természetesen ez mind mind hülyeség. Egyszerű pénzkeresési metodika nincs, ugyanis ha létezne akkor a pénznek nem lenne értéke. A pénz értékének az alapját ugyanis az adja, hogy csak nagyon keveseknek van sok belőle, és nagy tömegeknek meg szinte alig.

Persze a világot uraló pénzügyi monetáris rendszer, ezt meglehetősen öngyilkos módon manipulálja. Javaslom, ha érdekel a részvények világa, akkor egy kicsit ismerd meg a fiat pénzrendszert működő, igen beteges globális jegybanki irányítást is azzal,

ℹ️ hogy alaposan elolvasod és megérted, mi is az a 🔗 FED!

Sok content nélküli Youtube tartalmat is lehet látni, ahol a csávó okoskodva elmondja, hogy épp a McDonald’s előtt van, s látja a sok embert, rendelnek ezt meg azt.

Megjegyzem olyan videót is láttam már, amely pont a Revolut részvényvásárlás lehetőségeit ecsetelte.

De persze a vlogger ennél  mindig okosabb, mert sokkal gyorsabban az okostelefonjával egy részvényt tud vásárolni magának, minthogy, az emberek megkapnák a rendelésüket az említett étteremben.

Az ilyen és ehhez hasonló videók, mind mind azt a képet közvetítik, hogy könnyű minden, csupán technológia kérdése, ami adott, amivel csak élni kell.

Nos a valóság korántsem ez 😆

Részvényes sikersztorik❓

Hiteles sikersztorik persze vannak,

de a legnagyobb hozamokat pont azok az emberek érték el a tőzsdén, akiknek mentalitása nagyon, de nagyon eltér a magyar emberek mentalitásától. Magyarország rendszerint  a lehetőségeket és az innovációt képtelen bármiben is meglátni. Vajon a Revolut részvényvásárlás iránt érdeklődő emberek milyen mentalitással bírhatnak?

Tudósaink többsége pont ezért éldegél az agyelszívó központban, az Amerikai Egyesült Államok területén 😢

  • Ilyen sikersztori például a Google Inc. részvénye,
  • vagy akár a 🔗 Facebook részvényértékének alakulása.

Természetesen itt mindkettő esetében egy hosszabb távú 10 esztendős perspektívát kell nézni. Például aki 1999 áprilisa környékén 1 USD / részvényárfolyamon vett jó sok Google Inc. részvényt, nyilván az 2010 felé már nagyon szép hasznot realizálhatott.

De az ilyen lehetőségeket meg kell látni, s pont azaz, hogy ezeket sosem a szegény réteg látja meg❗

Tehát részvényekkel az fog kaszálni, aki addig is gazdag volt, mert meglátta az okos befektetésnek ígérkező csatornát, például pár lelkes fiatalember előadásában 😊Remélem picit tudtam segíteni abban, hogy eldöntsd számodra a Revolut részvényvásárlás egy jó ötlet-e.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük