Ai mesterséges intelligencia trendek

Ai mesterséges intelligencia piacának mérete és trendjei

Ai mesterséges intelligencia piacméret, részesedés és trendelemzési jelentés megoldásszálításonként (hardver, szoftver, szolgáltatások), technológia szerint (mély tanulás, gépi tanulás, NLP), funkció szerint, végfelhasználás szerint, régiónként és szegmens előrejelzések szerint.

ℹ️ 20232030 – a grandviewresearch teljes jelentésének / prognosztizálásának cikkem, csupán az összegző áttekintését nyújtja❗

Az Ai mesterséges intelligencia globális piacának értéke 2023-ban 196,63 milliárd USD volt, és az előrejelzések szerint 2023-tól 2030-ig 37,3%-os összetett éves növekedési rátával fog bővülni. A technológiai óriások által irányított folyamatos kutatás és innováció ösztönzi a fejlett technológiák alkalmazását.

Technológiák

✅ Technológiák az ipari vertikumokban, mint például

 • az autóipar,
 • az egészségügy,
 • a kiskereskedelem,
 • a pénzügy
 • és a gyártás.

Természetesen a Google BigTech sem kíván kimaradni az Ai által kínált üzleti lehetőségekből

2023 decemberében a Google LLC elindította a „Gemini”-t, egy nagy nyelvű Ai-modellt.

A Gemini modellje három változattal érkezne:
 • Gemini Nano,
 • Gemini Pro
 • és Gemini Ultra.

📣 A Gemini natív multimodális jellemzőinek köszönhetően kiemelkedik versenytársai közül a piacon❗

Az Ai mesterséges intelligencia térhódítása keleti irányban. Prognosztizált éves összesített növekedési ráta 2020 - 2030 között!

A „nagyfiúk” viszonyulása a piacon a mesterséges intelligencia kiaknázása relevanciájában 👇

Az Ai mesterséges intelligencia a közelgő digitális korszak jelentős forradalmi elemének bizonyult már eddig is.

Olyan technikai óriások, mint

 • az Amazon.com, Inc.;
 • Google LLC;
 • Apple Inc.;
 • Facebook;
 • International Business Machines Corporation;
 • és a Microsoft

jelentős mértékben fektettek be az Ai mesterséges intelligencia kutatásába és fejlesztésébe, növelve ezzel a mesterséges intelligencia piacát.

Ezek a cégek azon dolgoznak, hogy a mesterséges intelligenciát elérhetőbbé tegyék a vállalati felhasználási esetekben. Ezen túlmenően számos vállalat alkalmaz mesterséges intelligencia technológiát, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson, és javítsa jelenlétüket a mesterséges intelligencia iparban. 

Egyéb nagykutyák is akadnak, amelyek tőkefőlényüket kihasználva igyekeznek kiaknázni a mesterséges intelligencia legújabb vívmányait, vetélytársaik felé kerekedve!

Például 2020 márciusában a McDonald’s a legjelentősebb, 300 millió dolláros technológiai befektetést hajtott végre egy Ai start-up megvásárlása során Tel-Avivban, hogy személyre szabott ügyfélélményt biztosítson az Ai mesterséges intelligencia segítségével.

A mesterséges intelligencia innovációjának egyik hajtóerejéről ⬇️

Az Ai mesterséges intelligencia innovációjának ütemét felgyorsító lényeges tény a gigantikus adatkészletekhez való hozzáférés. Mióta az adattárolás és -helyreállítás gazdaságosabbá vált, az egészségügyi intézmények és kormányzati szervek strukturálatlan adatokat állítanak elő, amelyek elérhetőek és kihívást jelentenek témám az Ai mesterséges intelligencia kutatási területe számára.

👏 A kutatók gazdag adatkészletekhez férnek hozzá, a történelmi esőtrendektől a klinikai képalkotásig, szinte minden témában!

Az új generációs számítástechnikai architektúrák, amelyek gazdag adatkészletekhez férnek hozzá, gyorsabb innovációra ösztönzik az IT szektor releváns kutatóit.

Az innováció pörög, említek hát pár példát a felhasználási esetekről egy – egy céges alanyt megemlítve

A mélyreható tanulás és az ANN (Artificial Neural Networks) terén elért előrehaladás több iparágban is elősegítette az  Ai mesterséges intelligencia elterjedését,

 • például a repülőgépiparban,
 • az egészségügyben,
 • a gyártásban
 • és az autóiparban.

Az ANN a hasonló minták felismerésén dolgozik, és segít módosított megoldások nyújtásában.

Google

Olyan technikai cégek, mint például a Google Maps, alkalmazzák az ANN-t, hogy javítsák az útvonaltervezést, és dolgozzanak az ANN használatával kapott visszajelzéseken.

🤔 Mi az említett ANN célja, úgy általánosságban❓

✅ Az ANN a hagyományos gépi tanulási rendszereket váltja fel❗

Például a számítógépes látástechnológia legújabb fejlesztései, mint amilyen a GAN (Generative Adversarial Networks) vagy az SSD (Single Shot MultiBox Detector), digitális képfeldolgozási technikákhoz vezettek. Gyenge fényben vagy alacsony felbontásban készült képeket és videókat HD-minőségűvé lehet alakítani ezen technikák alkalmazásával.

A számítógépes látás

Ezen a területen végzett folyamatos kutatás megteremtette a digitális képfeldolgozás alapjait, többek között a biztonság és felügyelet, az egészségügy és a közlekedés területén. A gépi tanulás ilyen feltörekvő módszerei várhatóan megváltoztatják a különböző Ai-verziók képzésének és bevezetésének módját.

A mesterséges intelligencia fejlesztésének a BigTech cégek szemszögéből nézve, azért a Covid-19, tulajdonképpen még napjainkban is dúló világméretű hiszti is megteremtette az alapjait

Az adatokból megkérdőjelezhetetlenül látható, hogy a BigTech cégek legnagyobb gigantikus bevételeit az a speciális egészségügyi tudományos konferencia szolgáltatta, amelyben a Covid-19 jelenséget, bár szinte semmit nem tudtak róla, de világjárványként definiálták.

Ennek felhatalmazása alapján lehetett a jogalkotás útján számos kényszerintézkedést bevezetni, amely többek között erősítette a WFH (work from home – dolgozz otthonról) kultúra intenzív elterjedését.

Például a LogMeIn, Inc., egy amerikai székhelyű vállalat, amely Software-as-a-Service (SaaS) és felhőalapú ügyfélelköteleződési, valamint távoli kapcsolódási és együttműködési szolgáltatásokat nyújt, jelentős növekedést tapasztalt az új regisztráló 👥 felhasználók számában. De ez a cég, csak egy jelentéktelen porszem a sok gigantikus, valóban „nagykutya” között.

A Koronavírus féle kálváriát és az otthonról dolgozó tömegekből eredő lehetőséget, természetesen a Google LLC is kihasználta 👇

2020 áprilisában a Google LLC elindított egy mesterséges intelligencia-kompatibilis chatbotot Rapid Response Virtual Agent néven a call centerek számára. Ez a csevegőbot úgy készült, hogy válaszoljon azokra a problémákra, kihívásokra, amelyeket az Ügyfelek a COVID-19 féle médiaintenzitás során tapasztalhattak, amelynek egyenesági következménye a rendszerek óriási leterheltsége lett.

Ai mesterséges intelligencia területén piaci koncentráció és jellemzők

✔️ A mesterséges intelligencia piacán magas a piaci növekedési szakasz, és a piac növekedési üteme gyorsul.

A piacot magas fokú innováció jellemzi a gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően, amelyet olyan tényezők vezérelnek, mint;

 • a gépi tanulási algoritmusok fejlődése,
 • a big data elérhetősége
 • és a növekvő számítási teljesítmény.

Folyamatosan jelennek meg az innovatív Ai-alkalmazások, amelyek megbolygatják a meglévő iparágakat, és sokszor forradalmian újakat hoznak létre.

Az  Ai mesterséges intelligencia piacát a vezető szereplők magas szintű fuzionálási és felvásárlási (M&A) tevékenysége is jellemzi.

Ez több tényezőnek köszönhető, többek között:

 • az új mesterséges intelligencia-technológiákhoz és KNOW-HOW való hozzáférés iránti vágynak,
 • a gyorsan növekvő piacon való konszolidáció igényének és az Ai növekvő stratégiai jelentőségének.

Ai mesterséges intelligencia : piaci koncentráció és jellemzők

A témámat érintő piac fokozott szabályozási ellenőrzésnek van kitéve a mesterséges intelligencia lehetséges negatív hatásai miatti aggodalmak miatt,

☑️ mint például az algoritmikus torzítás,

☑️ a magánélet megsértése (adatvédelmi aggályok) vagy akár a munkahelyek emberektől való elszedése (humánerőforrás kérdéskörök).

Ennek eredményeként a kormányok világszerte szabályozásokat dolgoznak ki az Ai mesterséges intelligencia  fejlesztésének tárgyában és annak különböző módokon történő implementálására.

Ezek a szabályozások jelentős hatással lehetnek a mesterséges intelligencia piacára, és hatással lehetnek a mesterséges intelligencia technológiák fejlesztésére és elfogadására.

Meglátásom szerint viszont a jogalkotás részéről remek színjáték megy végbe, hiszen a piacgazdaságban a tőke diktál, s ez alapján eléggé természetes, bár egyúttal sajnálatos, hogy a politikai erők szépen betagozódtak a mamutvállalatok alá.

Gondolataim a végfelhasználók koncentrációjának veszélyeiről

A fenti képem tartalmazza a „Nagyobb végfelhasználókra koncentrálás” intenzitásának mértékét. Itt amikor végfelhasználókat írok, nem egyszerű embereket kell érteni, akik egy kész produktumok mint Fogyasztó / Felhasználó igénybe vesznek,

📣 hanem olyan gigantikusan nagy vállalatokat, akik az Ai mesterséges intelligencia vívmányainak felhasználása során mint végfelhasználók mutatkoznak meg!

Ennek egy – egy szereplő, entitás irányába történő magas koncentrációs mértéke pedig potenciális veszéllyel járhat. Mégpedig azért, mert a végfelhasználók koncentrációja jelentős tényező az Ai mesterséges intelligencia piacán. Számos végfelhasználói iparág vezérli az Ai-megoldások iránti keresletet. A kereslet kevés számú végfelhasználói iparágban való koncentrálódása lehetőségeket teremt azoknak a vállalatoknak, amelyek az AI-megoldások fejlesztésére összpontosítanak ezen iparágakban.

Ez azonban kihívásokat is jelent a zsúfolt piacon versenyezni kívánó cégek számára (esélyegyenlőség súlyos sérelme, ami persze nem meglepő, egy olyan világban ahol a tőke diktál)

A piaci dinamikáról

Jelen publikációmban említettem már a big data kifejezést. Annak érdekében, hogy írásom jelen szakasza érthetővé váljon, akkor megragadom az alkalmat és itt egyúttal tisztázom is ezt a fogalmat.

Mi az a big data

A big data az olyan adatmennyiséget jelenti, amely túl nagy és/vagy túl bonyolult a hagyományos adatfeldolgozási módszerek számára.

A big data bevezetése az előrejelzések szerint felgyorsítja a mesterséges intelligencia piacának bővülését, mivel nagy mennyiségű adatot kell tárolni, rögzíteni és elemezni.

A végfelhasználókat egyre inkább aggasztja az ilyen adatok számítási modelljének kezelésének és fejlesztésének szükségessége. Ez arra ösztönzi a vállalatokat, hogy gyorsabb ütemben vezessék be a mesterséges intelligencia megoldásait, és növeljék az Ai mesterséges intelligencia alkalmazását az üzleti életben.

Számos magán- és állami szervezet gyűjtött össze olyan feladatokat vagy alkalmazás-specifikus információkat, amelyek olyan témákat tartalmaznak,

 • mint az orvosi informatika,
 • a csalások felderítése,
 • a nemzeti hírszerzés,
 • a marketing
 • és a kiberbiztonság.

A mesterséges intelligencia algoritmusai az egyes adatkészletek folyamatos fejlesztésével lehetővé teszik a nem felügyelt és nem szervezett adatok automatikus elemzését. Többek között pont ezért van szoros kapcsolata a mesterséges intelligencia területének a pénzügyek / 🔗 kripto ágazatával is.

A mesterséges intelligencia egyre fontosabbá válik a big data területén

Lehetővé teszi magas szintű és összetett absztrakciók kinyerését egy centralizált tanulási folyamaton keresztül.

A nagy mennyiségű adatból értelmes minták kinyerésének és bányászásának szükségessége a mesterséges intelligencia növekedését ösztönzi a big data elemzésében.

A technológia mindenképpen segít az olyan nagy adatelemzési kihívások leküzdésében,

 • mint például az adatelemzés megbízhatósága,
 • a nyers adatformátum-változtatás,
 • a kiegyensúlyozatlan bemeneti adatok
 • és a rendkívül elosztott bemeneti források.
De, hogy lesz az adatból információ❓

No igen, sokan akik a hétköznapi életben használják az olyan szavakat mint adat és információ, a kettőt képesek simán egybemosni. Pedig a meghatározó lényegi különbség, hogy az információ az az értelmezett adat. Hisz egy adat önmagában csak a tárhelyt foglalja. 😉

Szóval probléma a hatékony tárolás és információ-visszakeresés hiánya, mivel az adatokat nagy mennyiségben gyűjtik, és több tartományon keresztül teszik elérhetővé.

👏 Ezeket a nehézségeket a szemantikai indexelés segítségével lehet leküzdeni, ami javítja a megértést és a tudásfeltárást.

Bepillantás az Ai mesterséges intelligencia végfelhasználási eseteibe

Más szavakkal elemezzük egy kicsit, hogy a gazdasági élet nagyobb szereplői a mesterséges intelligencia felhasználásával milyen hatást gyakoroltak a piaci körképre.

Reklám és médiaszegmens

A reklám- és médiaszegmens vezette a piacot, és a globális bevételek több mint 19,5%-át tette ki 2022-ben. Ez a magas részesedés a növekvő Ai-marketingalkalmazásoknak tudható be, amelyek jelentős vonzerővel rendelkeznek. Például 2022 januárjában a Cadbury (édesipar alanya – USA) kezdeményezte, hogy a kisvállalkozások tulajdonosai egy Ai mesterséges intelligencia eszköz segítségével ingyenesen elkészíthessék hirdetéseiket egy híresség arcának és hangjának felhasználásával.

Az egészségügyi szektorról

Az egészségügyi szektor várhatóan vezető részesedést szerez 2030-ra❗

✅ Az egészségügyi szegmens elkülönítése olyan használati esetek alapján történt, mint

 • a robot-asszisztált műtétek,
 • az adagolási hibák csökkentése,
 • a virtuális ápolónői asszisztensek,
 • a klinikai vizsgálatban résztvevők azonosítója,
 • a kórházi munkafolyamat-kezelés,
 • az előzetes diagnózis és automatikus képdiagnosztika.

A fenti egészségügyi szektorra vonatkozó pontokkal kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy sok megoldási cél akad ezek között, amelyekre egyébként az 🔗 XYO hálózat felhasználási eseteinél is szolgáltam példával az „Az orvosi műhibák Amerikában is óriási probléma!” résznél.

Ai mesterséges intelligencia piaci részesedése a végfelhasználási esetek, tehát nagyobb cégek köreiben!

A BFSI szektorról

A BFSI (Banking, financial services and insurance) szegmens pénzügyi elemzést, kockázatértékelést és befektetési/portfóliókezelési ajánlatokat foglal magában.

Az Ai mesterséges intelligencia jelentős részesedést szerzett a BFSI szektorban a kockázati és megfelelőségi alkalmazások, valamint a szabályozási és felügyeleti technológiák (SupTech) iránti nagy kereslet miatt.

Suptech eszközök

A pénzügyi piacokon a Suptech eszközök mesterséges intelligencia-alapú betekintéseinek felhasználásával a hatóságok egyre gyakrabban vizsgálják a szabályozási és egyéb felügyeleti célokra használt FinTech-alapú alkalmazásokat az esetleges előnyök szempontjából.

Hasonló módon a szabályozott intézmények FinTech alkalmazásokat hoznak létre és vezetnek be a jelentéstételre, valamint a szabályozási és megfelelési kötelezettségekre. A pénzintézetek mesterséges intelligencia alkalmazásokat használnak kockázatkezelésre és belső ellenőrzésekre is. Az Ai-technológia és a viselkedéstudományok kombinációja lehetővé teszi a nagy pénzügyi szervezetek számára, hogy megakadályozzák a jogsértéseket, és az utólagos megoldásról a proaktív megelőzésre helyezik át a hangsúlyt.

Regionális áttekintés

Észak-Amerika uralta a piacot, és 2022-ben a globális bevételek több mint 36,8%-át tette ki, ahogy az alábbi képemen is látható.

Ai mesterséges intelligencia piaca USA régiói szerint!

Ez a magas részesedés az Ai mesterséges intelligencia különböző iparágakban történő alkalmazásának ösztönzésére irányuló kedvező kormányzati kezdeményezéseknek tudható be. Az észak-amerikai kormányok befektetnek a mesterséges intelligencia kutatásába és fejlesztésébe, speciális kutatóintézeteket és központokat hoznak létre. Finanszíroznak különböző mesterséges intelligenciával kapcsolatos projekteket.

Számos területen alkalmazzák az Ai-t, például a közbiztonság és a közlekedés javítása, valamint az egészségügyi innováció előmozdítása terén. Tulajdonképpen az USA az egypólusú világhatalmi trendjének megtartását az INFORMÁCIÓ MINT HATALOM elvre összpontosítja. Ezen a területen Kína az egyik legnagyobb ellenlábasa.

👀 Vessük hát akkor tekintetünket Keletre!

Az ázsiai csendes-óceáni térség regionális piacán a mesterséges intelligencia piacának jelentős növekedése várható. Ez a növekedés a mesterséges intelligenciába való jelentős mértékben növekvő beruházásoknak köszönhető.

Kínában a mesterséges intelligencia piaca változatos, és különféle alkalmazásokat fed le, mint például

 • a természetes nyelvi feldolgozás,
 • a számítógépes látás,
 • a robotika,
 • az autonóm járművek
 • és a virtuális asszisztensek.

Jelentős lélekszámú lakosságával és kiterjedt adatforrásaival, Kína termékeny környezetet biztosít az Ai-technológiák fejlesztéséhez és megvalósításához. Nem mintha USA törekvései tekintetében nagyobb bizalommal lennék, csupán jelzem, hogy Kína történelme nagyon érdekes és a társadalma is. Teljesen más életvitelt szoktak meg. Az ami nekünk, MEGFIGYELÉS, az számukra a mindennapjaik természetes része.

Éppen ezért tudta Kína felvenni és olyan régóta alkalmazni a kommunizmushoz hasonló diktatórikus látszatot keltő működési formáját. A mesterséges intelligencia fejlesztésének számtalan előnye kínálkozik. Ugyanakkor a megfigyelő rendszerekkel kapcsolatos technológiai hátteret, a társadalmi pontozási rendszert, amikor is pontozva vagy a Te állampolgári minőséged alapján, s mindezt megspékelve az általuk egyre inkább elfogadott és támogatott 🔗CBDC-vel, egy átlag európai számára elég horrorisztikus képet tud festeni.

Szaúd-Arábia az Ai régi éllovasa

Szaúd-Arábiában a kormány aktívan támogatja a mesterséges intelligenciát számos kezdeményezésen, politikán és pénzügyi támogatási programon keresztül. Például a Saudi Data and AI Authority (SDAIA) egy kormányzati ügynökség, amely segít Szaúd-Arábiának a kormányzati és magánszektor entitásokból álló mesterséges intelligencia-ökoszisztéma létrehozásában. Az SDAIA innovatív mesterségesintelligencia-megoldásokat alkalmaz, amelyek az adatok és a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú tartományokba való kombinálására szolgáló stratégiákat tartalmaznak.

ℹ️ Emlékeztek ügye, hogy annak idején bemutatásra került 🔗 a Sophia nevű humanoid,

amelyet úgy híreszteltek, hogy az első Ai amely állampolgárságot kapott, jóllehet a fejlesztője akként nyilatkozott, hogy inkább szkript művészet, semmint Ai mesterséges intelligencia.

Kulcsfontosságú vállalatok és piaci részesedéseik

A piacon lévő szállítók az ügyfélkör növelésére összpontosítanak, hogy versenyelőnyt szerezzenek az iparágban.

Ezért a kulcsszereplők számos stratégiai kezdeményezést tesznek, például fúziókat és felvásárlásokat, valamint partnerséget kötnek más nagyvállalatokkal. 👇

2020 áprilisában például az Advanced Micro Devices stratégiai szövetséget kötött az Oxide Interactive LLC-vel, egy videojáték-fejlesztő céggel, hogy grafikus technológiákat fejlesszen ki a felhőalapú játékpiac számára. Mindkét vállalat olyan eszközök és technikák létrehozását tervezte, amelyek megfelelnek a felhőalapú játékok valós idejű igényeinek.

Ezenkívül 2023 októberében az NVIDIA Corporation és az Oracle partnerségi megállapodást kötött, hogy segítse ügyfeleit az üzleti nehézségek leküzdésében az Ai mesterséges intelligencia használatával. A partnerség célja, hogy felgyorsítsa a mesterséges intelligencia szolgáltatások iránt érdeklődő vásárlók átvételét.

A legfontosabb mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek

 • Advanced Micro Devices
 • AiCure
 • Arm Limited
 • Atomwise, Inc.
 • Ayasdi AI LLC
 • Baidu, Inc.
 • Clarifai, Inc
 • Cyrcadia Health
 • Enlitic, Inc.
 • Google LLC
 • H2O.ai.
 • HyperVerge, Inc.
 • International Business Machines Corporation
 • IBM Watson Health
 • Intel Corporation
 • Iris.ai AS.
 • Lifegraph
 • Microsoft
 • NVIDIA Corporation
 • Sensely, Inc.
 • Zebra Medical Vision, Inc.

Egy – két érdekes fejlemény összefoglalva

Az Open AI egy innovatív mesterséges általános intelligencia (AGI) modellt fejleszt, amelynek kódneve Project Q-Star. A modell óriási hatással lehet a teljes Ai mesterséges intelligencia piacra, és áttörést jelenthet a technológiával való interakcióban, a folyamatok automatizálásában és a világ legégetőbb problémáinak megoldásában.

Visszafelé haladva az időben 👇

2023 novemberében a Cambridge-i Egyetem az Intel Corporationnel és a Dell Technologies-szel együtt bejelentette a közösen tervezett leggyorsabb mesterséges intelligencia-szuperszámítógép, a „Dawn Phase 1” megvalósítását.

Vezető műszaki csapatok megépítették azt a szuperszámítógépet, amely a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC) és az Ai mesterséges intelligencia erejét egyaránt mozgósítja a világ legkritikusabb kihívásainak megoldásában. Ez az előrejelzések szerint felgyorsítja a jövő technológiai vezető szerepét és az Egyesült Királyság technológiai szektorába történő befelé irányuló befektetést.

2023 márciusában az Enlitic bemutatta az Enlitic Curie legújabb kiadását, amely platform megkönnyíti a radiológiai osztályok munkafolyamatának kezelését. A platformon található a Curie|ENDEX, amely NLP-t és számítógépes látást használ az orvosi képek elemzéséhez és feldolgozásához; és Curie|ENCOG, amely a mesterséges intelligencia segítségével azonosítja és védi a védett egészségügyi információkat.

2023 júniusában az AMD bemutatta mesterséges intelligencia platform stratégiáját az AMD Instinct MI300 sorozatú gyorsítócsalád bemutatásával, amely elsőként az AMD Instinct MI300X gyorsítót is bemutatta. A gyorsítót a nagy nyelvi modellek képzésére és a generatív mesterséges intelligencia munkaterhelésére vonatkozó következtetések levonására fejlesztették ki.

2023 júniusában az IBM bejelentette, hogy a 2023-as wimbledoni bajnokságon együttműködik a The All England Lawn Tennis Club-bal. A cég az IBM watsonx generatív mesterséges intelligencia technológiáját fogja felhasználni a termékkommentárokhoz a torna során kiemelt videókhoz. Ezen túlmenően, az IBM Ai Draw Analysis betekintést nyújt arra vonatkozóan, hogy a sorsolások mennyire lennének kedvezőek minden egyes játékos számára.

Van még miről beszélni 👇

2023 áprilisában a H20.ai bejelentette, hogy stratégiai partnerséget köt a GeoTechnologies-szal, amely egy japán székhelyű térképadatokat és helyinformációs megoldásokat kínál járműnavigációs rendszerekhez. A vállalat a H20.ai H2O AI Cloud-ját felhasználva olyan mesterségesintelligencia-alapú platformot fejlesztett ki, amely fedélzeti kamerák felvételeit használja a járda biztonságának mérésére.

2023 januárjában az Iris.ai bejelentette, hogy megkapta az EIC Accelerator Blended finanszírozást, amely az EIC kiemelt startup finanszírozási programja. A finanszírozás 2,4 millió eurós támogatást, valamint legfeljebb 12 millió eurós beruházást tartalmaz az EIC-től és az Európai Beruházási Támogatástól.

2022 szeptemberében az AiCure elindította klinikai helyszíni szolgáltatási programját, amely szponzorokkal és helyszínekkel együttműködik a kutatás során, és adatvezérelt, megvalósítható betekintést nyújt a vizsgálati kockázatok minimalizálása és a munkafolyamat optimalizálása érdekében.

2022 augusztusában az Atomwise egy exkluzív, stratégiai kutatási együttműködést jelentett be a Sanofival az Ai mesterséges intelligencia által vezérelt gyógyszerek felfedezésére. Az ügylet részeként a Sanofi az Atomwise AtomNet platformját használja fel akár 5 gyógyszercélpont kutatására.

Még mindig vannak érdekes dolgok, pedig két évet nézünk csupán 👇

2022 júliusában a Clarifai bejelentette a „Clarifai Community” ingyenes szolgáltatásának elindítását, amely lehetővé teszi mindenki számára a The World’s AI megosztását, létrehozását és használatát. Ezenkívül bejelentette az „AI Lake” termékkategória kifejlesztését is, amely összegyűjti és központosítja a vállalat minden Ai mesterséges intelligencia erőforrását, és eszközöket kínál a vállalaton belüli megosztáshoz.

2022 júniusában a Francisco Partners bejelentette, hogy megvásárolta az IBM Watson Health üzletágának részét képező egészségügyi elemzési és adatvagyont. A fejlesztés részeként az új önálló cég a Merative nevet kapta, termékeit 6 termékkategóriába rendezve.

2022 áprilisában a Sensely és a Keralty S.A.S, valamint amerikai leányvállalata, a Sanitas USA, Inc. többéves együttműködést jelentett be. Ezzel az együttműködéssel a Sanitas a Sensely fejlett vizuális felhasználói felületének és többnyelvű tünetértékelési eszközének kihasználásával kívánja megerősíteni következő generációs mySanitas alkalmazását.

Természetesen írásom csak ízelítő volt azon rengeteg információözönből, amely Rád vár, ha úgy döntesz igény beveszed a 🔗 grandviewresearch.com szolgáltatásait a teljeskörű piaci betekintés érdekében.

👋 Szerintem az én írásomnál részletesebben csak akkor fog érdekelni Téged a téma, ha potenciálisan egyike vagy egy adott iparághoz tartozó vállalkozás vezetőinek. 😉  🙏Köszönöm, hogy elolvastad írásom, s remélem ezúttal is érdekesnek, informatívnak találtad❗

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük