|

TruthGPT

Elon Musk szerint a TruthGPT egy maximálisan igazságkereső AI lesz

Elon Musk hétfőn (2023. április 17.) részleteket közölt a sokat pletykált 🔗 ChatGPT riválisáról az általa TruthGPT -nek nevezett mesterséges intelligencia platformról, amely a Microsoft és a Google ajánlatainak túlszárnyalására és egyben megkérdőjelezésére irányul.

Eredeti nyilatkozata:
„I’m going to start something which I call ‘ TruthGPT ‘ or a maximum truth-seeking AI that tries to understand the nature of the universe.”

Fordításom:

El fogok kezdeni valamit, amit ‘TruthGPT’-nek hívok, vagy egy maximális igazságkereső mesterséges intelligenciának, amely megpróbálja megérteni az univerzum természetét.

📣– mondta Musk hétfő este a  Fox News Channel Tucker Carlson Tonight című műsorának adott interjújában❗

Azt ecsetelte, hogy a TruthGPT lehet a legjobb út a biztonsághoz, abban az értelemben, hogy egy mesterséges intelligencia, amely törődik az univerzum megértésével, nem valószínű, hogy megsemmisíti az embereket, mert mi az univerzum érdekes részei vagyunk.

Előzetes lépések amit Elon Musk a TruthGPT megvalósítása érdekében tett

  • A milliárdos technológiai vállalkozó állítólag az elmúlt hónapokban megkereste az AI-kutatókat, hogy alternatívát dolgozzanak ki a ChatGPT-re, az OpenAI által készített nagy horderejű chatbotra.
  • A múlt héten kiderült, hogy Musk létrehozta az X.AI nevű mesterséges intelligencia vállalatot, melynek központja Nevadában található.

Ezek a lépések közvetlenül azelőtt történtek, hogy Musk aláírt egy nyílt levelet, amelyben felszólította a fejlesztőközpontokat, hogy legalább hat hónapos szünetet tartsanak a mesterséges intelligencia fejlesztésében az egyre jobban teljesítő mesterségesintelligencia-motorok „mélyreható kockázata” miatt,

amely potenciális veszélyforrás a társadalom számára❗

(ℹ️ Saját megjegyzésem adom elő, hogy személy szerint amit jómagam tapasztaltam a ChatGPT vonatkozásában, az alapján, elég buta és tanulásra nem igazán képes. Ami a legnagyobb probléma meglátásom szerint a ChatGPT és társaival kapcsolatban az a tényadat ismeretek hiánya, ugyanis borzalmasan sok sületlenséget és fals információt tud nyújtani az „áldozatoknak”. Viszont ez a 🔗 https://talk.truthgpt.one/ azért tényleg jobbnak tűnik.)

A média által felkapott mesterséges intelligencia őrület fejleményei dióhéjban:

A nagy teljesítményű AI-motorra épülő chatbot, szoftvert írhat, beszélgetéseket folytathat és akár verseket is kreálhat.

  • A Microsoft gyorsan kibővítette partnerségét a ChatGPT-t gyártó OpenAI-val, integrálva a technológiát a Bing keresőmotorjába.
  • Hogy ne maradjanak le, a Google kiadta a Bard-ot, a saját mesterséges intelligencia-beszélgetési motorját, bár már az indításkor akadozott szegényke.

A különböző vállalkozások által implementált ChatGPT variánsok igen eltérőek

Nem minden mesterséges intelligencia chatbot épül fel egyformán. A CNET próbára tette ezeket a korai generatív mesterséges intelligencia modelleket, és összehasonlította válaszaikat, hogy meghatározza, melyik a leghasznosabb.

A CNET munkatársa, 🔗 Imad Khan úgy találta, hogy az eredeti ChatGPT érte el a legjobb eredményeket, olyan válaszokat produkálva,

amelyek emberibbnek tűnnek, mint a Bing és különösen a Bard válaszai❗Azért összességében kijelenthető, hogy a CNET is általánosságban a mesterséges intelligencia chatbot-ok vonatkozásában a tényadatokban, azaz az igazság ismeretének hiányában látja a problémát. Legalábbis ✍️🔗 az egyik írásuk első bekezdése is erről árulkodik.

Az interjú során Musk megismételte a mesterséges intelligencia lehetséges pusztító erejével kapcsolatos régóta fennálló aggodalmát, mondván: az AI veszélyesebb, mint például egy rosszul irányított repülőgép-tervezés vagy -gyártás, esetleg autógyártás.

Eredeti idézet:
„It has the potential — however small one may regard that probability, but it is non-trivial — it has the potential of civilizational destruction,”

Fordításom:
Megvan benne a lehetőség – bármilyen kicsinek is tekintjük ezt a valószínűséget, de nem triviális –, megvan benne a civilizációs pusztítás lehetősége – mondta.

Egy 2014-es interjú során Musk hasonló aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy milyen gyorsan fejlődik a mesterséges intelligencia, és aggodalomra ad okot, hogy számtalan hasznos funkciója azért ártalmas lehet az emberiségre.

Elon Musk esetében a mesterséges intelligencia lehetőségének kutatása azért nem új keletű

Korábban is foglalkozott a mesterséges intelligenciával. 2015-ben társalapítója volt az OpenAI-nak – a cégnek, amelyet most kihívás elé állít. 2018-ig az elnöki posztot töltötte be, amikor az összeférhetetlenség miatti aggodalmak közepette visszalépett. Musk azóta megszakította kapcsolatait az OpenAI-al.

Azért ez egyben egy TruthGpt Coin is, tehát kriptovaluta  

Egyelőre ezt csak hírbe hozom, hogy tudassam Elon Musk esetleg képes lehet egy fundamentálisan megalapozottabb kriptovaluta projektre is, mint amilyennek speciel én – bár senkinek a hitét megsérteni nem akarom – például a Dogecoin-t látom.

TruthGpt kriptovaluta logók

✅ Nyilván a jövőben fogok publikálni a TruthGpt Coin kriptovalutáról, ha alaposan áttanulmányozom és megértem azt az ökoszisztémát amiért létezik, addig is ezzel szolgálhatok :

A TruthGpt Coin egy kriptovaluta, amely az Elon Musk mesterséges intelligencia modelljében játszik fontos szerepet. Ezt a modellt különféle kriptovaluták elemzésére tervezték, és betekintést, javaslatokat nyújtanak a felhasználóknak a befektetési lehetőségekről. A TruthGpt célja, hogy a felhasználók számára biztonságos és megbízható platformot biztosítson a kriptovaluta kereskedéshez és befektetéshez. A TruthGpt Coin egy mesterséges intelligencia platformot éltet, ahol a kriptovaluta rajongói találkoznak egymással, hogy kérdéseket tegyenek fel és válaszoljanak meg. Ezen a platformon az AI minden általad feltett kérdésre válaszol, ugyanakkor a többi felhasználó is látni fogja az általad feltett kérdéseket.

A fő különbség a truthgptc.com és a truthgpt.one között az, hogy

  • a truthptc.com egy olyan webhely, amely az igazság mozgalmával kapcsolatos információkat nyújt,
  • míg a truthgpt.one egy olyan platform, ahol az emberek megoszthatják saját igazságkeresési tapasztalataikat.
  • A 🔗 truthgptc.com oldalon az igazság mozgalommal kapcsolatos cikkeket, videókat és egyéb forrásokat,
  • míg a 🔗 truthgpt.one oldalon történeteket, vitákat és egyéb, az igazság mozgalommal kapcsolatos tartalmakat találhatsz.

ℹ️ A kriptovaluta hivatalos megnevezése TruthGPT (TRUTH), amint láthatod nagyon fiatal, ha megnézed a 🔗 CoinMarketCap 🔗 grafikonját ALL üzemmódban, láthatod mikor kezdte el listázni az említett kripto portfoliómenedzser,

👋 így nem is csoda ha még nem vagyok képben, de igyekszem 😉Egyébként 2023. április 18. volt a napja, amikor a TruthGPT (TRUTH) kriptovaluta bekerült a 🔗 Binance váltó látóterébe (még nem kereskedhető). Érdekességként jelzem, a TRUTH első kereskedési napja ettől függetlenül 2021. április 15.-én történt, és a kezdő kereskedési ár 0.0025 amerikai dollár volt.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük