Melyik a legjobb email szolgáltató?

Melyik a legjobb email szolgáltató❓ Biztonságos titkosított levelezés❗

Melyik a legjobb email szolgáltató kérdésre a legtöbb ember, azt mondja magában, az író most a saját szája íze szerint fog tálalni. Hiszen mi a legjobb, az az emberek körében meglehetősen szubjektív téma.

✅ Ugyanakkor mégis azt mondom, érdemes lesz a tartalmat elolvasni, mert objektív módon, rizsa helyett tényekkel tálalok.

A legjobb email szolgáltató előtt, nézzük meg, melyik a legnépszerűbb ingyenes email szolgáltató

Ez lenne a legjobb email szolgáltató?

Szinte mindenki a Gmail szolgáltatást veszi igénybe. Végül is praktikus, mert a nem vállalati levelezés formájában teljesen ingyenes.

S a Google más egyéb szolgáltatásaival is egybeintegrálja, amely fokozza a felhasználói kényelmet. Természetesen a Google ezt nem Teréz Anyai megfontolásból biztosítja, hanem a sok – sok szenzitív jellegű adatokért. Ezeket könnyen és egyszerűen megszerezi bárkivel kapcsolatban aki igénybe veszi a szolgáltatásait.

🤔 A Google viszont mint elméletileg legjobb email szolgáltató, nemcsak a hirdetések optimalizálása miatt olvasgat bele levelezéseinkbe!

A keresőóriás jelentős változtatást vezetett be a felhasználói e-mailek kezelésének módjában még egy csodás pénteki napon 2017. június 23.-án.

Ekkor jelentették be, hogy abbahagyják a Gmail-felhasználók e-maileinek szkennelését az év későbbi szakaszában amit a hirdetések személyre szabása érdekében műveltek.

📜 Anno ezzel a lépéssel a Google megszabadult az egyik legellentmondásosabb hirdetési funkciótól. Azóta, hogy a Google körülbelül 16 évvel ezelőtt bevezette az ingyenes Gmail e-mail szolgáltatást, elemezte az e-mailek szövegét a személyre szabott hirdetések még inkább személyre szabása érdekében. Persze ezt rendre az összes szolgáltatására is alkalmazza.

ℹ️ Az adatvédelmi képviselők és az érintett felhasználók egyaránt régóta kritizálták ezt a személyes szférába való messzemenő behatolásként fémjelezve, ám a legtöbb más ingyenes e-mail szolgáltatás is évek óta hasonló trükkökkel él❗

A Google Cloud SVP részéről Diane Greene – aki egyébként már múlt, mert 2018. november 16.-án Thomas Kurian lépett a helyébe – egy blogbejegyzésében kijelentette, hogy több mint 3 millió vállalat fizet, hogy a Google-t használja e-mail szolgáltatójaként. A Google soha nem használta ezeket a vállalati fiókokat a hirdetések személyre szabásához.

Ez azt jelenti, hogy a Google abbahagyta 2017-ben például az e-mailjeid megtekintését?

Nem pontosan!

A vállalat más okokból már régóta vizsgálja a Gmail-fiókokat, és tovább fokozta a termékek testreszabását az évek során kapott e-mailek alapján.

Így él vissza a szenzitív jellegű adataiddal a piacvezető monstrum
 1. A telefonodon lévő Google alkalmazás például a légitársaságoktól és az utazási foglalási oldalaktól kapott e-mailek alapján tudja, mikor indul a következő járat, esetleg késik -e, stb.
 2. Hasonlóképpen, a Google Naptár elkezdi automatikusan hozzáadni éttermi foglalásaid és hasonló eseményeid az ütemezéséhez, szintén a kapott e-mailek alapján.
 3. A Google egy ideje automatikusan beolvassa az e-maileket a potenciálisan csaló webhelyekre mutató hivatkozások, valamint a spam-ek kiszűrése érdekében.
Mindezek fontos kérdéshez vezetnek:

Vajon valóban ugyanaz az automatizált szkennelés, mint amikor valaki, tehát egy ember szépen beleolvasgat a leveleinkbe❓

Lehet, hogy a válasz bonyolultabb, mint amilyennek hangzik. Bizonyos kulcsszavakat kereső számítógépek egyértelműen nem azonosak az emberek által az egyes e-maileket manuálisan vizslatókkal.

A mesterséges intelligencia (AI) fejlődésével azonban a számítógépek sokkal okosabbak lesznek, és jobban megérthetik a beérkező email-eket.

A Google jelentős erőfeszítéseket fektet az AI-be és az egyik olyan terület, ahol ezeket az új technológiákat használja,

pont az e-mail szolgáltatása❗

Intelligens válasz

Már 2017-ben is trendi volt a Gmail mobilalkalmazásai számára. Az intelligens válasz neurális hálózatokat használ – számítógépes algoritmusokat, amelyek az emberi agyhoz hasonlóan dolgozzák fel az információkat – az e-mail fő szándékának kitalálására, majd rövid és megfelelő válaszok javasolására. Hihetetlenül hasznos funkció, meglepően jól működik – és egyértelműen megköveteli, hogy a Google számítógépei „olvassák” az e-mailedet 😉 Röviden tehát, a kényelemnek, mindig ára van!

A legjobb email szolgáltató : ProtonMail regisztráció

Saját email cím készítés ingyen 😊

Tudok javasolni Neked egy nagyszerű és szintén ingyenes email szolgáltatót, ami a 🔗 Protonmail névre hallgat. Az ingyenes verziójukban ugyan nem kapsz 15 Gbyte tárhelyet,

✅ csupán 500 mbyte-ot

✅ és a naponta kiküldhető leveleid száma maximum 150 lehet.

Ugyanakkor mégis csak ajánlani tudom, mert az átlagemberek általában nem küldenek ki naponta 150 levelet, s a levelezések kezeléséhez 500 mbyte tárhely bőven elég.

✔️ De ami a lényeg, hogy levelezéseink során megnyugodhatunk, az égvilágon senki és semmi sem fog tudni magánlevelezésünkbe beleolvasni.

Hogy miért❓ Megtudod, ha tovább olvasol 😉 ⬇️

Titkosítás

ProtonMail a legjobb email szolgáltató

A ProtonMail titkosítása azt jelenti, hogy senki más nem tudja elolvasni a postafiókodban található üzeneteket. Valójában még a ProtonMail sem képes olvasni az üzeneteid. Ha nem szívesen adsz korlátlan hozzáférést a Google-nak az összes intim kommunikációdhoz, akkor a ProtonMail adatvédelmi megközelítése nagyobb biztonságot nyújt.

A Zero-Access titkosítás elvéről

A ProtonMail úgynevezett Zero-Access titkosítást használ, ami azt jelenti, hogy technikailag lehetetlen a ProtonMail szerverek üzemeltetőinek is a felhasználói üzenetek visszafejtése. A Zero-Access titkosítás a postaládádban lévő összes üzenetre vonatkozik, még azokra az üzenetekre is, amelyek nem más ProtonMail felhasználóktól származtak.

Protonmail vs Gmail

Ez erősebb biztonságot nyújt a Gmailhez képest, mert még ha a ProtonMail-t valamilyen módon be is támadják és onnan adatokat lopnának el,

a felhasználói üzenetek biztonságban maradnak, mivel a ProtonMail csak titkosított üzeneteket tárol.

Más szavakkal, ha a támadó e-maileket lop el a ProtonMail-ről, a behatoló nem lesz képes megfejteni őket, mivel még a ProtonMail sem tudja visszafejteni azokat.

Ehhez képest a Google például szó szerint rögzíti a felhasználók által végzett összes tevékenységet.

 • Ez magában foglalja az IP-címed.
 • Minden elvégzett keresést,
 • a megnyitott e-maileket,
 • a meglátogatott webhelyeket,
 • és még sok minden mást.

A ProtonMail ellentétes elvi állásfoglalást követ , s alapértelmezés szerint nem figyeli, vagy rögzíti a felhasználói tevékenységeket, még az IP-címeket sem.

A ProtonMail és a Gmail egyaránt extra védelmet nyújt a TLS titkosítás használatával, ha csak lehetséges, amikor külső e-mail szolgáltatókkal kommunikál. Itt értsd, amikor ProtonMail email címedről levelet küldesz bármilyen más email címre.

A ProtonMail azonban egy lépéssel tovább halad azáltal, hogy támogatja a végpontok közötti titkosítást.

Mi az a TLS?

A Transport Layer Security (TLS) és elődje a Secure Sockets Layer (SSL), titkosítási protokollok, melyek az Interneten keresztüli kommunikációhoz biztosítanak védelmet. A TLS és SSL protokollok titkosítják a hálózati kapcsolatok szegmenseit a szállítási réteg felett. Megjegyzendő, hogy a Gmail ellentétben az ismertetett Protonmail-el a TLS titkosítást a két végpont között (email küldő és fogadó) a saját szerverén végzi el.

A végpontok közötti titkosítás jelentése

🔗 A végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy az üzenetek titkosítva vannak a küldő eszközén (még mielőtt elhagynák a számítógépet vagy a mobiltelefont), és csak a címzett a készülékén dekódolhatja azt. S lám, egyetlen olyan harmadik fél sem, aki továbbítja vagy elfogja az e-mailt a küldő és a címzett között,

nem tudja dekódolni, tehát megnézni az üzenetet.

Itt azért linkeltem úgy mint végpontok közötti titkosítás témára, mert segítségével a lényeget megértheted. Jóllehet az a cikkem főként a pGp és pEp titkosításokkal foglalkozik, amelyek P2P azaz Peer to Peer megoldást nyújtanak.

Az end-to-end (végponttól végpontig) és Peer-to-Peer nagyon összefüggő fogalmak, hiszen a Peer-to-Peer nem tudna működni az end-to-end nélkül.

A ProtonMail e-mail titkosítási módszere

A végpontok közötti titkosítás automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül történik, amikor a ProtonMail felhasználók üzeneteket cserélnek.

A vállalkozások számára, amelyek ProtonMail-t használnak az e-maileik tárolására, ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak közötti minden kommunikációt automatikusan védi a végpontok közötti titkosítás.

A ProtonMail támogatja a végpontok közötti titkosított üzenetek küldését / fogadását olyan címzettek számára is, akik nem használják a ProtonMail alkalmazást. A végpontok közötti titkosítás használatával a ProtonMail jobb választás lehet a biztonságtudatos egyének és szervezetek számára.

A ProtonMail Zero Access titkosítás architektúrája

Ez azt jelenti, hogy adataid oly módon kezelik, hogy gyakorlatilag elérhetetlen még a Protonmail cég számára is.

👏 Az adatokat ugyanis a kliens oldalon kódolják, olyan titkosítási kulcs segítségével, amelyhez nem férnek hozzá.

✅ Ez azt jelenti, hogy nincs technikai képességük az üzeneteid visszafejtésére, és ennek eredményeként nem tudják átadni az adataid harmadik felek számára.

A ProtonMail használatával a magánélet nem csupán ígéret, hanem matematikailag is bizonyított tényállás. Ezért az adatok helyreállítását sem tudják végrehajtani.

Ha elfelejted a jelszavát, az adatokat nem állíthatják helyre, EZÉRT A PROTONMAIL JELSZAVAD SOSE FELEJTSD EL!!!

Csak az AES, az RSA és az OpenPGP biztonságos megvalósítását használják. Ezenkívül az általuk használt összes kriptográfiai könyvtár nyílt forrású. Nyílt forráskódú könyvtárak használatával garantálják, hogy az általuk használt titkosítási algoritmusok nem titokban fejlesztettek és az esetleges felmerülő hibák elhárításában a világ összes programozója a nyílt forráskód égisze alatt hozzájárulhat. A ProtonMail nyílt forráskódú szoftvereit alaposan átvizsgálták a világ minden tájáról érkező biztonsági szakértők, hogy biztosítsák a legmagasabb szintű védelmet.

A Gmail is kiokosítható a fentiekben tárgyalt PGP titkosítással?

A végpontok közötti titkosítás megvalósítható a Gmail -el is. Létezik egy cég, amely Google Chrome böngészőbe építhető kiterjesztést (extension) szoftvert tartalmaz, illetve mobiltelefonokra feltölthető applikációt is, amely a Google Play Áruházon keresztül elérhető.

A cég 🔗 https://flowcrypt.com/ oldalon érhető el. Ezen az oldalon a Google Chrome böngészőbe feltelepíthető a szükséges kiterjesztés, aminek segítségével fogunk tudni PGP titkosítással leveleket küldeni és fogadni asztali számítógépen is.

A Flowcrypt alkalmazás megfogja kapni a jogot, hogy a Gmail felhasználói fiókhoz hozzáférjen. Viszont érdemes elolvasni a 🔗 privacy oldalukat is, amely nagyon szépen összefoglalja az adatkezelési irányelveket, hogy mi az amit megtehetnek és mi az amit nem;

 • eladni vagy egyéb módon visszaélni az adataiddal kizárt
 • elektronikus leveleidhez, vagy azok részleteihez nem férhetnek hozzá
 • nem férhetnek hozzá a személyes kulcsokhoz, üzenetjelszavakhoz, vagy jelmondatokhoz
 • nem férhetnek hozzá az email fiók adatokhoz és az email hozzáférési tokenhez

Az IT specifikus témákban annyira nem jártas felhasználóknak jelzem, hogy pl. Android telefonokon Beállítások / Google / Fiókszolgáltatások / Társított alkalmazások menüre kattintva,

✅ mind a FlowCrypt

✅ valamint a FlowCrypt Browser Extension

bármikor egy egyszerű szétválasztással törölhető, s onnantól kezdve a FlowCrypt a Google fiókhoz nem fog tudni hozzáférni.

Álláspontom szerint a FlowCrypt megbízható, kényelmes szolgáltatás és viszonylag egyszerűen feltudjuk vértezni Gmail -es email címünket a pGp titkosítással.

Fontos megjegyeznem, hogy a Flowcrypt bár minden szempontból nagyon praktikus és tényleg felvértezhető vele a Gmail, pGp titkosítással rendelkező levelek küldésére és fogadására, de ettől függetlenül a Gmail szerverén mindazok a levelek, amelyeket nem Flowcrypt-el küldtünk titkosítva, azok továbbra is kódolatlan formában a Google szerverén lesznek, amely adatokat a Google Inc. rendszeresen felhasznál!

ProtonMail E-mail küldése nem Protonmail felhasználónak titkosítva?

A Protonmail megadja a lehetőséget a fizetett havi 5USD költséggel járó verziójában, hogy bármilyen email címre tudjunk titkosított levelet küldeni. Ebben az esetben viszont nekünk a küldőnek be kell állítanunk egy jelszót és ezt a jelszót kell megadnunk az érintett részére akinek az elektronikus levelet küldjük. Az érintett ugyanis eme jelszó segítségével fogja tudni a titkosított email-t visszafejteni.

A Protonmail applikáció

Legjobb email szolgáltató

Mobilos verzióról

Az alkalmazás 🔗 bármely Android készülékre a Google Play Áruházból elérhető.

Az ingyenes verzió erre jó

Részben azokra a dolgokra, amit a cikkemben a titkosítás témájában írtam, másrészt pedig arra, hogy a kontaktokat email cím alapján tartsuk nyilván.

Előfizetve pedig némi plusz lehetőség

Én a kiegészített verziót használom, amely nem csak email címeket, hanem mobilszámokat és egyéb szenzitív jellegű adatokat le tud tárolni, természetesen titkosítva. A mobilszámok letárolása azért jó, mert kényelmesen tudom egy klikk segítségével bármely számot hívni. Igazából a névjegyzékem kettős nyilvántartását vezetem. Ezeket az adatokat szinkronizálom a Google Contacts szolgáltatásával, ami azért jó, mert az Android Névjegyzék programja automatikusan leszívja a Google Contacts nyilvántartást. Azaz a szinkronizálás segítségével a Protonmail névjegyzékem megtalálható a mobilom gyári androidos programjában is. Persze kihasználva a mobil telefonok csodás Linux kernel adottságait, az Android Névjegyzék számára csak olvasási jogot adtam. Azaz a telefonkönyvben egy adatot sem lehet szerkeszteni, kizárólag a védett helyről, a ProtonMail névjegyzékéből hajtok végre minden változtatást.

PC-n kibővített lehetőségeket is találhatunk

Az asztali gépeken elérhető webes bejelentkezési felülete jóval több beállítási lehetőséget biztosít, ezért érdemes ott is alaposan végig nézni mindent.

Úgy látom a ProtonMail felhasználói tábora egyre nagyobb, hisz egyre több tudatos felhasználó van,

akiknek igenis számít a személyes adataik kíváncsiskodó szemek elől történő elzárása.

Konklúzió

A ProtonMail egy végpontból végpontig titkosított e-mail szolgáltatás, amelyet 2013-ban alapítottak a CERN kutatóintézetében Andy Yen, Jason Stockman és Wei Sun közreműködésével.

Ügyféloldali titkosítással védi az e-mailek tartalmát (kliens szerep) és a felhasználói adatokat, még mielőtt azokat a ProtonMail szerverekre továbbítják, ellentétben más általános e-mail szolgáltatókkal, mint például a Gmail vagy akár az Outlook.com. A szolgáltatás elérhető egy e-mail kliensen, a Tor hálózaton, vagy dedikált iOS és Android alkalmazásokon keresztül.

A ProtonMail-t a Proton Technologies AG, a genfi kantonban székhellyel rendelkező társaság üzemelteti, és szerverei Svájcban két helyen találhatók, az Egyesült Államok és az EU joghatóságain kívül.

Kezdeti finanszírozást egy közösségi finanszírozási kampányon keresztül kapott. Noha az alapértelmezett fiókbeállítás ingyenes, a szolgáltatást opcionális fizetős szolgáltatások tartják fenn.
✅ 2017. január óta több mint 2 millió felhasználója volt, és 2018 szeptemberére több mint 5 millióra növekedett.
✅ 2018 végére pedig több mint 10 milliós már ez a tábor. A kezdetben csak meghíváson alapuló szolgáltatás 2016 márciusában nyitotta meg a nagyközönség előtt a kapuit.

🙏 Remélem cikkem segítségével letudtam fektetni elmédben a tudatos email szolgáltató választás alapjait 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!