Chris Zane sikertörténete | Inspiratív Kalauz

Chris Zane a bicikli guru

Chris Zane valójában 12 éves korában fektette le nagy üzleti vállalkozásának csíráját, s ekkor már vállalkozásának adószámát is megkapta. Eltántoríthatatlan érdeklődést tanúsított a biciklik, és azok alkatrészei iránt.  A történet valahol USA Connecticut állambeli East Haven egyik, a szülei által fenntartott garázsában kezdődött el,  ahol hobbijának élve biciklik összeszerelésével foglalatoskodott. Még csupán tizenhat esztendős volt Chris, de nagyon céltudatos, és rábeszélte szüleit, hogy engedélyezzék számára, az egyik,  kerékpárbolt üzletágából kiszálló cég üzlethelyiségének bérlésére, egy a nagypapája által adott 23 ezer dollár kölcsön terhére, amelyre tizenöt százalékos kamat visszafizetést vállalt.  A bérelt üzlethelyiség fenntartásában az Édesanyja volt segítségére, amíg Ő a reggeli időket az iskolapadban töltötte. 1981 októberére tehát lefektette saját márkája alapjait Zane’s Cycles Inc. néven.

Chris, szeretett hobbijára építve, már vállalkozásának első évében 56 ezer dolláros éves forgalmat bonyolított le!  Ez a forgalom a 2011-es évre már elérte az éves 21 millió dollárt.35 éves korára már elmondhatta magáról, hogy több mint 19 esztendős szakmai múlttal rendelkezik a biciklik üzletágának piacán.

Chris elmondása szerint, üzleti tevékenységének sikerének titka csupán annyi, hogy nem véletlen, hogy bemeri vállalni munkája után a garanciát, hiszen a precízen elvégzett, keze közül kiadott javítások aligha szorulnának arra, hogy egy évben kétszer ugyanannak a személynek bármilyen visszatérítést is kellene fizetnie cégének. A precíz munka valahol megteremti a tökéletes reputációt is, és  azon ügyfelei 90 százaléka akik valamilyen okból garanciát érvényesítettek, ugyanazon éven belül további két vásárlást is végeznek.

Vállalkozásának fő tevékenysége a biciklik területén három fő részre osztható: alkatrészcsere és modernizáció, karbantartási szolgáltatások, hibafeltárás és javítás.

inspirator