Tartós 50 kg és 20 kg fogyás sikertörténete | Inspiratív Kalauz

Sikeres fogyás titka, Barry Parkes elmondása alapján

A sikeres fogyás titkának receptje nagyon sok embert érdekel. Úgy tartják, különösen Magyarország az a hely, ahol az elhízás lassan népbetegséggé alakul. Persze, az én szubjektív véleményem az, hogy azért a média fénypompájában úszó amerikai álomképek ellenére, amelyek pont  az egészséget, és aktív sportos életet sugallják, szóval szerintem azért az Egyesült Államok területén van a legtöbb elhízott ember. Mondom ezt úgy hitelesen, hogy kellő ideig éltem ott, az igen drága Bevándorlási Hivatal jóvoltából.

Talán pont ezért számolok be örömmel Barry Parkes fogyásának sikertörténetéről, aki látszik ezen a fotón, s aki hozzájárult ahhoz, hogy fogyása előtti és utáni fotója szerepelhessen bárhol, inspirálóan, ösztönzően hatva mindazokra, akik szeretnének lefogyni. Megjegyzem ugyanakkor, hogy ez a sikertörténet, ha objektíven ítéljük meg, nemcsak Barry sikertörténete, hiszen a fotón mellette, Shauna Parkes látszik a felesége, s szemmel láthatóan az az életmódbeli paradigmaváltás, amit párhuzamosan férjével Ő is alkalmazott, rajta is pozitív hatásokat gyakorolt! Egészen pontosan matematikailag a tényállást kifejezvén, Barry 110 pounds (tehát durván 50 kg) míg Shauna 40 pounds (hozzávetőlegesen 18 kg) fogyást ért el.

Bár Barry  azt is elmondja, hogy igazából nem az az elhízott, aki elhízottnak látszik, hanem aki elhízottnak tartja magát, s kiemeli azt is, hogy ez pszichológiai szempontból veszélyes terület, mert van amikor a tudat nem tudja a saját tükörbeli képünket egészségesen feldolgozni / megítélni, s vagy nagyon soványnak tartjuk magunkat, vagy nagyon kövérnek. Szóval véleménye alapján, érdemes mindig közvetlen környezetünkre is hallgatni, olyan barátok révén, akiktől tényleg az objektív véleményeket megkaphatjuk. Barry egy tanár / igazgató  a Jefferson Education Foundation berkeiben, s tréner a Rigby High School -nál, amely az Amerikai Egyesült Államok, Las Vegas, Nevada államában található.Barry fogyásának sikertörténete annál az ominózus pillanatnál kezdődött el, amikor a mérlegre állva azt volt kénytelen elkönyvelni, hogy az eszköz 300 pounds, azaz 136 kg-ot mutatott. Már nagyon túlsúlyosnak tartotta magát, de rájött, s közvetlen környezet is megerősítette ebben a felismerésében, hogy az étkezési szokásaiban van a probléma. Igazat megvallva, Barry és felesége sikertörténetről azért számolok be szívesen, mert semmilyen mögöttes kommersz szag nincs és ugyan a médiában megjelenik Barry a történetével, de soha semmilyen idióta fogyást elősegítő szer nem kapcsolódik a történethez, leszámítva a nagyon light-osan megjelenő Fitbit alkalmazást, csupán a tényállások és a felismerés közvetítődik mindenhol, s pont ez tetszik nekem benne!

Legjobb ha eme fogyás sikertörténet folytatásaként, hitelesen idézek Barry-től: I would not eat breakfast, not eat lunch, and then I would go home and eat two pizzas, and I’d be 6000 calories  amelynek üzenete annyi, hogy nem evett reggelit, nem evett ebédet, viszont amikor hazament, bedobott két pizzát, és máris ott csücsült rajta plusz 6000 kalória.

Barry-ről érdemes tudni, hogy a makacs tények és számadatok szokták leginkább meggyőzni, az amerikai kifejezés leginkább azzal illetné őt, hogy tipikus math guy. Bocsánat, de ennek a magyar megfelelőjét, a magyar szóhasználattal kifejezvén, kicsit nehézkes visszaadni. Élete fenti forduló pontjánál, mikor is a mérleg 136 kg súlyt mutatott, elhatározta, hogy mindig nyomon fogja követni, mikor mit eszik. Az én személyes gondolatmenetem az, hogy talán épp ezért kedvelhette meg ezt a Fitbit alkalmazást, s persze vásárolhatott magának egy olyan eszközt, ami kapcsolatot tart ezzel az ingyenes szoftverrel.

Barry megtanulta kontrollálni a kalóriabevitelét, amelyhez segítségére volt a kütyü mint jelzőrendszer, s örömmel elfogadta felesége invitációit, hosszabb séták megtételére. Személyes megjegyzésem, hogy a séták valóban a leghasznosabbak. Sokkal jobb, mint a futás! Az emberek legtöbbje ahogy látta Barry fogyásának eredményét, mind azt mondták, biztos nagyon keményen megdolgozol ezekért a sikerekért. Barry viszont azt mondja, tulajdonképpen nem csinál semmi mást, csak rendszeresen sétál!

S egyébként ez tényleg így működök. Én amikor Flordia / Daytona Beach kimentem hosszabb időre, akkor olyan férfias 100 kg súllyal érkeztem, aztán 80 kg lettem mire hazaértem. Pedig nem éheztettem magam, igaz arra odafigyeltem, hogy a Wallmart kínálatában, az amúgy is zsírszegény felhozatalon belül is, a leginkább zsírszegényebbet válasszam. Jól van no, az volt olcsó 😀 Az amerikai jogosítványom meglett – kint tettem le, itthon már csak gyakorlatra mentem a magyar jogosítvány érdekében – de a legtöbbet az autó és a motor helyett inkább a sétát választottam, annak dacára, hogy azért Amerikára igencsak jellemző, hogy szinte minden több mérföldes távolságra van egymástól 🙂

No de visszatérve az Ő történetükre Shauna, azt mondja, mindig is szerette / szereti a férjét, de súlyvesztése hatalmas előnyökkel jár, a házasságukhoz. Most együtt végeznek olyan tevékenységet, amit korábban nem tudtak. Juj, vajon mire gondolhat? 😉

S mit mond Barry?

Egyáltalán nem vagyok szakértő, ezzel arra akarok utalni, hogy bárki képes lehet arra amit én elértem. Nem olyan nehéz, ha igazán akarod csinálni! Azt hiszem, ez az elkötelezettség a kulcs…

Egyébként a médiában való megjelenése is, így az új külsőjével megítélésem szerint sokkal attraktívabb!

Ez http://www.rigbytrojans.org/administration–staff.html nyilvántartásában is megfigyelhető,  onnan szedtem ki a fotót ugyanis 🙂

inspirator