|

Catherine Wood és az ARK Invest

🔑 Catherine Wood portfoliókezelő menedzser sikereiről

Catherine WoodKi is Catherine Wood, mit lehet a különböző befektetések szószólójáról tudni❓ℹ️ Catherine Wood, az ARK Investment Management, LLC (más néven „ARK” vagy „ARK Invest”) alapítója, informatikai igazgatója és vezérigazgatója. Teljes neve Catherine Duddy Wood. Bár a hölgyek kortalanok, de születési dátummal rendelkezik, ami 1955. november 26. Már az előzetes edukációja alapján is látszott rajta, tisztában van a kialakult érdeklődésével és igen céltudatos.

ℹ️ Hivatalos Twitter fiókja: 🔗 https://twitter.com/cathiedwood

Kedves Olvasóm a BOMLASZTÓ INNOVÁCIÓ úttörőjének sikersztorijáról olvashat! 

🏫Tanulmányai

Cathie Los Angelesben született, Írországból érkező bevándorlók legidősebb gyermekeként. Édesapja az ír hadseregben és az Egyesült Államok légierejében szolgált radarrendszermérnökként.

✅ 1974-ben a Los Angeles-i Notre Dame Akadémián szerzett érettségit, plusz szakspecifikus képzettséget, egy kizárólag lányokból álló katolikus iskolában.

✅ 1981-ben summa cum laude diplomát szerzett a 🎓Dél-Kaliforniai Egyetemen, és pénzügyből valamint közgazdaságtanból szerzett speciális fokozatot.

Cathie egyik professzora Arthur Laffer közgazdász volt, aki a mentora is lett!

Vállalati tevékenységei, érdekesebb momentumok

 •  1977-ben Arthur Lafferen keresztül közgazdász-asszisztensként kapott állást a Capital Groupnál, ahol három évig dolgozott.
 •  1980-ban New Yorkba költözött, hogy a Jennison Associatesnél vállaljon munkát vezető közgazdászként, elemzőként, portfóliómenedzserként és ügyvezető igazgatóként.

Ezen a helyen, ebben a minőségében 18 évig dolgozott❗

 •  Az 1980-as évek végén az akkori kamatlábak vonatkozása kapcsán érdekes vitát folytatott Henry Kaufmannal a kamatlábat tetőzésének okait fejtegetvén. Henry az aki Dr. Doom -ként került be a köztudatba, gazdasági és pénzügyi tanácsadás régi motorosaként.
 •  1998-ban Lulu C. Wanggal együtt megalapította a Tupelo Capital Management-et, egy New York-i székhelyű fedezeti alapot.
 •  2001-ben csatlakozott az AllianceBernstein-hez globális tematikus stratégiákért felelős befektetési igazgatóként, ahol 12 évig dolgozott 5 milliárd dollár kezelését intézte. A 2007–2008-as pénzügyi válság során rosszabbul teljesített, számtalan kritika érte.
 •  2014-ben, miután az AllianceBernstein túl kockázatosnak ítélte a bomlasztó innováción alapuló, aktívan kezelt tőzsdén kereskedett alapokra vonatkozó ötletét,

Cathie elhagyta a céget, és megalapította az Ark Investet❗

 •  Catherine Woodot választotta 2020 legjobb részvényválogatójának a Bloomberg News emeritus főszerkesztője, Matthew A. Winkler.
 •  2018-ban pénzeszközöket adományozott egykori középiskolájának, hogy elindítsa a Duddy Innovation Institute-ot, amely arra ösztönzi a lányokat, hogy tanulmányozzák a bomlasztó innovációt.

 A 2020-as választások során arra figyelmeztetett, hogy Joe Biden adózási és szabályozási terve elfojtja az innovációt.

 •  2021 márciusában két általa vezetett alap szerepelt a nettó vagyon alapján a 10 legnagyobb nők által kezelt alapok listáján.

Apróbb szelet a magánéletéből

✔️ A Connecticut állambeli Wiltonban él.  Elvált Robert Woodtól, aki egyébként 2018-ban meghalt. Hitvallása szerint keresztény.

✔️ Három gyermeke van: Caitlin, Caroline és Robert.

Mekkora lehet Cathie Wood nettó vagyona?

Cathie Wood egy sztár tőzsdei csemegéző és 60 milliárd dolláros az összvagyona, amelyet olyan innovációkba fektet be, mint az önvezető autók és a genomika.

Mi tartozik leginkább Cathie saját befektetési portfoliójába?

Tesla, az Exact Sciences, az UiPath és a 🔗 Coinbase

🚀Catherine Wood sikeres vállalkozása, az ARK Investment Management LLC

ℹ️ Vállalkozásával kapcsolatos koncepciókat, híreket, stb. annak hivatalos 🔗 https://ark-invest.com/ weboldalán tudod nyomon követni, ha érdekelnek a részletek!

Catherine Wood, ARK vállalatának célja

A cég hosszú távú növekedést kíván elérni ügyfelei számára, alacsony korreláció mellett a hagyományos befektetési stratégiákkal.

Honnan jött pont ez a vállalati név?

A társaság a frigyládáról kapta a nevét; Cathie Wood akkoriban az „Egyéves Biblia” lelkes olvasója volt😉

Perspektíva

A cég úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia, a robotika, az energiatárolás, a DNS-szekvenálás és a blokklánc-technológia köré épülő innovációk megváltoztatják a világ működését, és az iparágak átalakulásával további igény és növekedés várható.

Az ARK első négy ETF-je Bill Hwangtól, az Archegos Capital cégtől származott.

Catherine Wood vállalati stratégiái

A vállalat aktívan menedzselt részvénystratégiája hosszú távú tőkenövekedést céloz meg.

Bomlasztó innovációs stratégia

Az ARK meghatározása szerint a „bomlasztó innováció” olyan technológiailag támogatott termék vagy szolgáltatás bevezetése, amely potenciálisan megváltoztatja a világ működését. Az ARK sarokköve-stratégiájában szereplő vállalatok célja, hogy megragadják a DNS-technológiák tudományos kutatásával, az energiatárolással, az autonóm technológia fokozott használatával, a következő generációs internetes szolgáltatásokkal és a pénzügyi szolgáltatásokat hatékonyabbá tevő technológiákkal kapcsolatos új termékek vagy szolgáltatások jelentős előnyeit.

Egyebekben a bomlasztó innováció olyan innovációra utal, amely a drága vagy rendkívül kifinomult termékeket vagy szolgáltatásokat – amelyek korábban a fogyasztók csúcskategóriás vagy professzionálisabb szegmense számára volt csupán hozzáférhető – olyanokká alakítják át, amelyek megfizethetőek és a lakosság szélesebb spektruma számára elérhetőek.

A bomlasztó innováció felrázza a piacot azáltal, hogy kiszorítja a régóta fennálló, piaci pozíciójukat örző vállalatokat.

Fintech stratégia

Cathie vállalata a 🔗fintech stratégia keretében megismerteti a releváns innovációkat, beleértve a mobilfizetést, a digitális pénztárcákat, a peer-to-peer hitelezést, a blokklánc technológiát. Ezeknek az innovációknak forradalmasítaniuk kell a pénzügyi ágazatot, és ki kell hatniuk a globális gazdaság minden ágazatára.

Következő generációs internet stratégia

A mesterséges intelligencia, a Deep Learning, a big data, a felhő alapú számítástechnika, a kiberbiztonság és a blokklánc technológiának való kitettséget kívánja biztosítani.
Deep Learning

A Deep Learning a gépi tanulás egy részterülete, amely az agy szerkezete és működése által inspirált algoritmusokkal foglalkozik, amelyeket mesterséges neurális hálózatoknak neveznek.

Big Data

A Big Data komplex technológiai környezetekkel foglalkozik. Itt szoftvert, hardvert és különböző hálózati modelleket érthetünk. A lényeg, hogy ezek együttesen lehetővé tesznek olyan nagyméretű adatállományokat, amelyek feldolgozása a meglévő adatbázis-menedzsment eszközökkel lehetetlen vállalkozás volna. Tehát a Big Data a nagy mennyiségű, gyorsan áramló és nagyon változó adatok feldolgozásáról szól.

Ezek az újítások megváltoztatják a világ információkezelésének, adatelemzésnek, áruk vásárlásának és fogyasztásának módját, valamint a kommunikációt világszerte.

Cathy vállalata tehát a következő generációs internet stratégia szegmensében  a Mesterséges Intelligenciára, a felhő alapú számítástechnikára, a digitális médiára, IoT eszközökre, mobil technológián alapuló fizetésekre, és különböző autonóm technológiákra fókuszál a befektetései vonatkozásában.

Az ARK Autonomous Tech & Robotics stratégiája

Célja az autonóm mobilitás, az elektromos járművek, a robotika és az automatizálás, a 3D nyomtatás és az űrkutatás. Az e területeken elért előrelépések növelik a termelékenységet, miközben csökkentik a költségeket, és átalakítják a gyártást, a termelést és az infrastruktúrát.

Az űrkutatással kapcsolatos vállalati stratégia

Célja, hogy az űrrel kapcsolatos üzletágakban, például újrafelhasználható rakétákban, műholdakban, drónokban és más orbitális és szuborbitális repülőgépekben részt vevő vállalatok számára elérhetővé tegye a kitettséget. Ezeknek az újításoknak át kell alakítaniuk a logisztikát, a megfigyelést, a mezőgazdaságot, a távközlést, a drónokat, és akár az embereket is a Marsra helyezhetik.

Catherine Wood űrkutatással kapcsolatos befektetési portolfiói
Ez az aktívan menedzselt részvénystratégia hosszú távú tőkenövekedésre törekszik azáltal, hogy űrkutatással foglalkozó vállalatok amerikai és külföldi részvényeibe fektet be.

A korábban monopolisztikus és bürokratikus iparágat, a rakéták és a műholdak költségeinek csökkenése egyaránt felforgatja:

 • A Deep Learning,
 • a mobilcsatlakozás,
 • a szenzorok,
 • a 3D nyomtatás
 • és a robotika

terén elért előrelépések eredményeként a több évtizedes ballonozási költségek megfordították a trendet❗

✅ Csökkenni kezdenek a költségek, ami a műholdak felbocsátásának és rakétaleszállásának elterjedéséhez vezet.

Az Ark szemléletmódja a kriptopénzekről

Catherine úgy véli, hogy a nyílt forráskódú hálózatok által irányított kriptovaluták új paradigmát tesznek lehetővé a monetáris rendszerek, az értéktárolás és -átviteli mechanizmusok számára. A befektetési menedzser szerint a kriptovaluták értékének és piaci részesedésének dinamikája „hatalomtörvényen elosztott lesz”, ami azt jelenti, hogy néhány kriptovaluta megragadja az üzleti szférák jelentős részét.

A Bitcoin megjelenése óta tanúi lehetünk a szuverén és nem szuverén monetáris rendszerek közötti globális harcnak❗

A cég álláspontja szerint a semleges, nyílt forráskódú hálózatok által irányított kriptovalutáknak megvan a lehetőségük arra, hogy megnyerjék ezt a csatát. Az érték tárolására és átvitelére szolgáló új mechanizmus feloldásával a kriptovaluták lehetőséget kapnak arra, hogy nyílt alapot teremtsenek a gazdagság és a monetáris integritás erős biztosítékaihoz.

Catherine Wood a jövőbeli lehetőségeket egyértelműen a DeFi, azaz decentralizált pénzügyi megoldások világában látja.

🤔 Összességében Cathie vállalatának lényege, Renato Leggi megvilágításában

Renato az ARK Invest egyik portfolió menedzsere, aki kifejtette nézeteit a piac rövidtávú időhorizontjáról. Véleményem szerint egy hosszabb lélegzetű zseniálisan jól levezetett okfejtése volt, mégis annak lényegét pár sorban kívánom igen tisztelt 📖Olvasóm számára átadni.

„A piacot könnyen elterelhetik a rövid távú ármozgások, elveszítve a figyelmet a bomlasztó technológiák hosszú távú hatásairól. Úgy gondoljuk, hogy van időbeli arbitrázs, amelyet ki kell használni. Az ARK olyan lehetőségeket keres, amelyek 3-5 év alatt növekedést kínálnak, amelyeket a piac figyelmen kívül hagy vagy alábecsül.”

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük