Changpeng Zhao a Binance vezérről

Changpeng Zhao a Binance vezér üzleti sikereiről, életéről

📣 Changpeng Zhao gondolkodásmódja, és élete során már eddig elért sikerei, az érdekes információ mellett, útmutató is lehet a következő generációknak.

Kínai születésű (1977. február 5.), kanadai, befektetések iránt érdeklődő, de alapvetően szoftvermérnök. Nemcsak azért összegzem róla az érdekes infót, mert a Bloomberg 2022. decemberi felmérése alapján a nettó vagyona közel 131 milliárd dollár volt.

Changpeng Zhao - Binance vezérigazgatója
Hivatalos elérhetőségei a közösségi felületeken: – Twitter – LinkedIn
Talán Ő, nálam sokkal jobban tudja milyen érték is húzódik meg az amerikai dollár mögött❗

Így tehát nem ez a teljesítmény, valamint tényállás, hogy a világ 136. leggazdagabb embereként tartották nyilván, motivált, amikor úgy döntöttem írok róla pár sort, bővítve ezzel a magyar nyelven elérhető érdekességek listáját.

ℹ️ Changpeng Zhao esetében aki csak mint CZ jelenik meg sok helyen, inkább a „kútfő”, az agykapacitása az, amely által bekerült ide az inspiráló sikertörténetek, életutak rovatomba. S persze az is vezérelt, ha 🔗 Binance számlát nyitsz, tudd ki is a világ legnagyobb CEX kripto platformjának vezérigazgatója, társalapítója 😉

A kezdeti éveiről

Még egész kicsi gyerekként a kínai Jiangsu tartományban élte mindennapjait. A családja döntött úgy valamikor a ’80-as évek végén, hogy Kanadába vándorolnak.

Egy ilyen változás senkinek sem könnyű és életkora szerint Ő már 12 éves volt, tehát egyáltalán nem lehet elmondani, hogy csak úgy automatikusan szívta volna magába az ismereteket külhon, ami például egy 3 – 4 éves gyermeknek teljesen magától megy.

Végül a British Columbia állambeli Vancouverben telepedtek le, szülei mindketten tanárok voltak. Migrációjuk legfőbb oka a 🔗 Tienanmen téri mészárlás volt, ez nagyban meggyorsította a család vízumügyintézéseit is.

✅ Egy apró gondolat vele kapcsolatban már itt rögtön az elején:

A sors, a körülmények alakítják ki mindazt, hogy ki és mikor is válik felnőtté! Már tinédzserként felelősséget kellett vállalnia családjáért és a lehetőségekben nem válogatott, minden fillért megragadott❗

1. Rengeteg gyorsétteremben dolgozott, köztük a MCDonald’s berkeit is megjárta.

2. Ezen túlmenően számtalan olyan állást is betöltött, amire mondjuk egy átlag amerikai felfogás azt mondaná, végezze a migráns.

286-os DOS PC, a Binance vezér első számítógépe, amit Édesapja vett számára. Először akkor ismerkedett meg a számítógépek világával, amikor édesapja vásárolt egy drága, 7000 dolláros 286-os DOS PC-t számára. Ekkor kezdett el intenzíven a programozás iránt érdeklődni, s pont emiatt élete későbbi szakaszában a tanulmányainak színtere a quebeci montreali McGill Egyetem lett. Itt számítástechnikai szakon végzett.

Megalapozó korai karrier szakaszok

  • A McGill-nél történt diploma megszerzése után egy tokiói gyakorlatra választották be, ahol a Tokiói Értéktőzsde egyik alvállalkozójának dolgozott, és szoftvert fejlesztett kereskedelmi megbízásokhoz.
  • Ezután négy évig (20012005) teljes munkaidőben dolgozott a Bloomberg Tradebooknál, ahol határidős kereskedési szoftver fejlesztője volt, a Tradebook Futures fejlesztés vezetője lett.

Changpeng Zhao üzleti karrierje a 2005-ös esztendőre datálódik

2005-ben életútja visszavezette Kínába. Szingapurban megalapította első startup vállalkozását, amely a Fusions Systems névről ismert. A cég irodákkal persze Tokyo-ban, Hong Kong-ban és Sanghai-ban is rendelkezett. Abban az időben ez unikum volt, ugyanis a Fusion Systems a tőzsdeügynökök leggyorsabb automatizált, nagy-frekvenciás kereskedési platformjairól és rendszereiről volt híres. Ezen tevékenykedett 2013 decemberéig.

CZ kripto iránti érdeklődésének kezdete

2013-ra, viszonylag elég korán Changpeng Zhao érdeklődése a 🔗 kripto irányába fordult és aktív tagja volt a mindenképpen hasznos funkciót betöltő blockchain.info csapatnak, ami most .com alatt érhető el, az általam prezentált hivatkozás pont oda fog ugrani. Aktív tag volt 2014-ig.

Ezzel párhuzamosan az OKCoin kripto kereskedést lehetővé tevő platform technológiai igazgatójaként is tevékenykedett. Mondhatnám azt is, itt ezen a ponton szedte magára mind azt a gyakorlatot, amely későbbiekben hozzásegítette Őt a saját tervei, elképzelései kivitelezéséhez.

Valószínű Ő is kicsit konteós, de nem baj, ez csak azt jelentik gondolkodik 😉

Én egészen egyszerűen a Binance CEO gondolkodását imádom, hát szeret a Rendszerrel szemben úszni, és gondolkodik. Az ilyen nálam mindig nyerő. Néhány további vállalkozást is elindított, köztük a Bijie Tech-t, amely felhőalapú szolgáltatásokat nyújt a tőzsdéknek. Ez az időszaka 2015 szeptember és 2017 júliusa közé tehető.

Most figyelj, miközben az üzlet növekedett, Kína 2017 márciusában elkezdte a kriptovaluta-tőzsdék elleni fellépést,

👏 CZ pedig saját kriptovaluta-tőzsde elindítását fontolgatta, amolyan reagálásként 😉

Changpeng Zhao tevékenysége, immáron már a Binance színeiben!

Szóval a fenti gondolatát tett követte, s ennek ha úgy tetszik mérföldköveit szeretném az alábbiakban részekre bontani 👇

A 2017 júliusi indulását követően a Binance kriptovaluta „tőzsde” 15 millió dollárt tudott összegyűjteni egy kezdeti érmeajánlat keretében, és tizenegy nappal később megkezdődött a kereskedés. Kedves Olvasóm most egészen bizonyosan elgondolkodik azon,

🤔 de mi a manó az a kezdeti érmeajánlat❓

Nos kétségtelen tény, hogy így magyarítva elég hülyén hangzik. Viszont nem olyan régen publikáltam egy cikket, amellyel tulajdonképpen részben azoknak kívántam segítséget adni, olyan vállalkozásoknak, amelyek saját kriptovaluta létrehozásának gondolatával kacérkodnak.

✍️ Írásomban amikor elmagyaráztam az IDOInitial DEX Offering lényegét, akkor igazából kitértem az 🔗 ICO – Initital Coin Offering jelentésére is. Jeleztem azt is, hogy mindkettő a tőke bevonzásának zseniálisan jól működő lehetősége.

Hogy mesém folytassam, kevesebb mint nyolc hónap alatt, CZ a Binance-t a világ legnagyobb kriptovaluta platformjává fejlesztette ki, legalábbis a 2018. áprilisi adatok szerinti kereskedési volumen alapján. Jól lehet a mai napig az egyik legstabilabban működő CEX-nek számít, de ettől függetlenül azért tudd,

✅ ha nem a Te kulcsod, nem a Te kriptod, szóval élj a DeFi nyújtotta lehetőségekkel 😊

Mérföldkövek

2017-ben elindította a Binance Coin-t is; ez egy közüzemi token, amely különféle előnyöket biztosít tulajdonosainak, például kedvezményeket a kereskedési díjakból. Persze ez így nagyon leegyszerűsített megfogalmazás, igazából a 🔗 BNB kriptovaluta avagy Binance Coin a teljes ökoszisztéma nagyon jól működő fizetőeszköze.

2019 áprilisában a Binance elindította a Binance Smart Chain-t, amely 🔗 intelligens szerződéses funkcióval rendelkezik, és jelenleg az Ethereum versenytársa.

2018 februárjában a Forbes a harmadik helyre helyezte a „The Richest People In Cryptocurrency” azaz a kriptovaluta világ leggazdagabb embereinek listáján 1,1-2 milliárd dollárra becsült nettó vagyonával.

Optimista lélek 👇

2019-ben elindította a Binance Egyesült Államokbeli leányvállalatát, a Binance.US-t. Ez alapján megállapíthatom hihetetlen optimizmus buzgott benne.

2023. március 27-én a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) keresetet nyújtott be Binance és Zhao ellen az Egyesült Államok Illinois északi körzetének kerületi bíróságán,

azt állítva, hogy szándékosan kijátszották az Egyesült Államok törvényeit, és állítólag megsértették a származékos termékekre vonatkozó szabályokat. Az ügynökség azzal vádolta a Binance-t, hogy megszegte a pénzmosási műveletek meghiúsítását célzó szabályokat, utalva a Hamász palesztin militáns szervezet tranzakcióit és feltételezett bűnözőket leíró belső kommunikációra.

Amikor az USA részéről én meghallom azt, hogy pénzmosás,

akkor azért a 🔗 FED működésének, születési körülményeinek történelmi adatokból felállított ismeretében, bátran kijelenthetem, hogy annál nagyobb pénzmosás nem kell, mint amit naturálisan a pénzrendszerük nyújt 👇

a pénzek gigantikus része offshore cégekben és alapítványokban tűnik el, na és vajon hol landol❓

A magánpénzrendszer tulajdonosainál. Ja, hogy azt nem lehet tudni kik, a Fehér Ház képviselői sem tudják, hát erre mondaná Kohn bácsi is, ügyes gyerekek, határozottan ügyes.

Napjainkban

A Binance gyorsan az egyik legnagyobb platform lett a napi kereskedési volumen alapján. Jelenleg globálisan működik,

  • több mint 10 milliárd dollár azonnali kereskedési volumennel
  • és 50 milliárd dollár származékos kereskedéssel.
CZ, a Binance Holdings többségi részvényese

A 2021-es kripto-bika futás csúcsán közel 100 milliárd dolláros csúcsot ért el. Nyilván az USD fizetőeszközének ismeretében, nem ezt könyvelte el élete sikerének, inkább azokat az innovatív lépéseket és tetteket, amely részben ezt is eredményezte. Másra gondolni sem tudok, hiszen a különböző ökoszisztémák fizetőeszközeit (tokenek) igen nehéz értékviszonyítás alapon beleilleszteni egy teljesen más monetáris rendszerbe, mint amit a fentiekben idézett FED magánpénzügyi rendszere jelent.

Ha a részvénytulajdonát nézzük akkor az USD értékben pompázik, node Kína mire is használja az USD devizát? Egy csomó országban terjeszkedésre, ugyanakkor belhoni körülményei között egy fabatkát sem ér számára, mint érdekesség jegyeztem meg.

Akkor egy kicsit a Binance vezér magánéletéről is ejtsünk szót

Mivel okos, a magánéletét jól és gondosan elzárja. Tudomásom szerint van egy fia, akiről semmilyen fotót, vagy online megjelenést nem fogsz látni sehol. Azért a programozók többsége jól tudja, az Internet bugyraitól, különösen a kiskorú gyermeket jobb távol tartani.

Aprócska szelet a magánéletéből

A Reuters egyszer végzett vizsgálatot Binance ügyben amiből szintén kiderül, hogy néhány évig járt Yi He-vel aki egyébként a vállaltnál szintén egy társalapító. A blogom fejlécképében CZ mellett Ő látható. 2022 augusztusában Yi He lett egyúttal a Binance LABS irányítója is.

A hölgy egyetlen egy nagy bakija talán az volt, hogy figyelme az FTX-re is fókuszálódott, node, nem tudta szegény, hogy az FTX olyan volt mint egy trójai faló, legalábbis ha az egykori FTX CEO és Gary Gensler érdekeken alapuló semmittevését nézem, csak ez jön ki.

Ez a hölgyemény volt egyébként korábban egy kínai, utazási témákat feldolgozó műsor házigazdája is. 

Kicsit misztikus figura

Azt sem tudom házasok -e, mert CZ igyekszik távol tartani magát és teljes családját a médiától. Bár ha a kínai hagyományokat nézem és arra tekintettel vagyok, kizártnak tartom a gyermek házasságon kívül való születését.

CZ-nek Dubaiban, Vancouverben és más európai és ázsiai városokban van rezidenciája. Jelenleg Szingapúrban él.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük