Miért befolyásolja a webhely biztonság a SEO rangsorolását?

Miért befolyásolja a webhely biztonság a SEO rangsorolását és miként védekezhetünk?

Webhelyek biztonsága : a Hubspot megállapította, a fogyasztói felmérések alapján, hogy a látogatók 82% -a elhagy egy nem biztonságos weboldalt!

A webhely biztonság egy kulcsfontosságú rangsorolási szempont

Jelenleg a Google több mint 200 rangsorolási tényezővel rendelkezik, amelyeket figyelembe vesz, amikor meg akarja határozni, egy weboldal találati pozicionálását. Az egyik faktor pont arról szól, hogy mennyire védett az adott webhely.

E témakörben a legtöbb vállalkozószellemű, addig nem tájékozódik ezekről a tényezőkről, amíg a találati listában nem kezdenek visszaesni.

Négy lépés a weboldal biztonságának kialakításához!

1. Biztonsági bővítmények alkalmazása

Webhely biztonság : biztonsági bővítmények alkalmazása! Átlagosan egy tipikus kisvállalkozói webhelyet naponta 44-szer támadnak meg, a szoftveres robotok pedig hetente több mint 150 milliószor támadják ezeket a webhelyeket világszerte. WordPress, és nem WordPress webhelyekre egyaránt igaz.

 

A rosszindulatú programok olyan biztonsági problémákhoz vezetnek, hogy a hackerek ellophatják az adatatokat, adatvesztést okozhatnak, vagy akár el is veszítheti az érintett a hozzáférést a webhelyéhez.

Ez nem csak az adott vállalkozás márka hírnevét rontja, hanem a SEO rangsorát is, amely potenciális üzleti veszteség!

Ennek elkerülése érdekében fokozni kell a webhely biztonságát. A WordPress erre például pár kitűnő beépülő modullal rendelkezik. Ezek a beépülő modulok nem csak gátolják akár a brute force jellegű probálkozásokat és a rosszindulatú programokat, hanem ellenállóbbá teszik a webhely WordPress-biztonságát.

Ajánlott biztonsági bővítmény WordPress platformra
  • Sucuri az iparág vezetője a WordPress biztonság területén. Ez az egyik legjobb WordPress biztonsági plugin a piacon. Alapvető ingyenes Sucuri Security beépülő modult kínálnak, amely segít megerősíteni a WordPress biztonságát, és átkutatja a webhelyet a gyakori fenyegetések leleplezése és gátolása érdekében.

2. Törekedjünk a nagyon erős jelszavak használatára

Webhely biztonság : jelszó generálás! Bármennyire is nagyon csábító egy könnyen megjegyezhető jelszó használata, mellőzzük! Meglepő módon a legtöbb ember számára a leggyakoribb jelszó továbbra is az 123456 😀 Álláspontom szerint egy tartalomszolgáltató sem engedheti meg az ilyen jellegű kockázatvállalást.

A szabály a betűk, számok és speciális karakterek összekeverése, ami ne legyen rövid. Gondoskodni kell arról is, hogy mindazok, akik hozzáférnek a weboldalához, ugyanolyan magas színvonalúak legyenek, a jelszó megválasztása tekintetében.

3. A weboldalunkhoz tartozó CMS-t és bővítményeket rendszeresen frissítsük

webhely biztonság : tartalomkezelő rendszerünk, állandó frissítése! Bár a tartalomkezelő rendszer (CMS) használata sok előnnyel jár, azzal járó kockázatok is vannak. E Sucuri-jelentés szerint a CMS kiterjeszthető összetevőiben található sérülékenység a legfőbb oka a webhelyfertőzéseknek.

De miért?

Az ezen eszközökben használt kódok ugyanis könnyen hozzáférhetők, mivel általában nyílt forráskódú szoftverként készülnek. Ez azt jelenti, hogy a hackerek számára is kiindulási pont akad. Természetesen a legigényesebb és legbiztonságosabb megoldás a saját tartalomkezelő rendszer fejlesztése.

4. Talán mondani sem kell, állíts be egy SSL-t

webhely biztonság : az SSL alap, enélkül negatív SEO besorolást kapsz! Manapság még mindig nagyon sok weboldal kering a világhálón SSL beállítás nélkül. A böngészőprogramok nagyrésze az ilyen weboldalakhoz való hozzáférést letiltja.

Egy normál webhelyhez tartozik egy lakat az URL-sávban. Az SSL tanúsítvánnyal nem rendelkező webhelyek viszont a „Nem biztonságos” címkével rendelkeznek.

A Hubspot által végzett kutatás szerint a fogyasztói felmérésre válaszolók 82% -a kijelentette, hogy elhagy egy nem biztonságos weboldalt. És mivel a Google Chrome már a teljes piaci részesedés 70% -át birtokolja, ez nagy forgalmat jelent.

Gyakran a felhasználók sem tudják mit kezdjenek a problémákkal, ezért is hátrálnak ki!

Teljes mértékben csak alátámasztani tudom, a fentiekben már hivatkozott Hubspot véleményt.

Ezt például Magyarország vonatkozásában is megerősíti, az emberek által használt keresőkifejezések a webhely biztonság témájában:
  • Nem biztonságos oldal engedélyezése
  • A kapcsolat nem biztonságos
  • A webhely biztonsági tanúsítványa nem hiteles
  • Biztonságos weboldal jele
  • Weboldal biztonsági ellenőrzés

Természetesen még lehetne sorolni a fenti kifejezéseket. Ez arra bizonyíték, hogy az átlagfelhasználók keresik a kérdéseikre a választ. Ezt a választ viszont nem mindig találják meg egyértelműen, ilyenkor pedig az adott weboldalon nem is folytatják tovább a barangolási kísérleteket.

Szólj hozzá!