Blog post kategória WordPress oldalnak, hogyan? | Inspiratív Kalauz

WordPress oldal – page, a posztok – post kategóriájába, hogyan?

Mindig szívesen publikálok, igazi, elmés megoldásokról! Talán a WordPressCMS egyik legelőnyösebb pontja, hogy tényleg szabadon testre szabhatjuk az egész tartalmunkat. Jóllehet a különböző rendelkezésre álló pluginokat, mielőtt elkezdenénk használni, mindig alaposan vizsgáljuk meg. Itt a PHP kód szerinti elemzésekre gondolok. Nem árulok el vele szerintem senkinek titkot, hogy a legtöbb biztonsági résekkel kapcsolatos hibák, azok valamilyen WordPress bővítményen keresztül tárják fel magukat. Nem véletlen, hogy a wordpress.com szolgáltató, alapértelmezetten nem is engedi meg a felhasználóiknak, hogy bővítményeket szabad telepítsenek. Ettől persze még, egy kis odafigyeléssel, nem olyan veszélyes ez a terep, mint amilyennek beállítják.


WordPress oldalak a posztok kategória hierarchiájában!

Már szinte az idők kezdete óta megszokhattuk ennél a tartalomkezelő rendszernél, hogy a blog posztok kategóriákba szervezhetők. Sőt, kategórián belül, alkategóriák is létrehozhatók. Ez egy remek lehetőség, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a WP elég intelligens ahhoz, hogy a kategóriákat SEO szempontok szerint tárolhatjuk, azaz adhatunk neki bőséges leírást is, amely sablon beállításától függően a weboldalunkon vagy megjelenik, vagy nem, de ami a lényeg, hogy a keresőgépek számára mindenképpen többlet információt biztosít.

A WP világában az oldalak, page, inkább valamilyen statikus állapotot tükröznek. Például egy bemutatkozásra, névjegyre, vagy különböző blog posztokat valamilyen rendszerzés szerint elénk táró stílusra kiváló lehet. Ugyanakkor néha nagyon is hasznos célt szolgálhat, ha a wordpress oldalunkat szépen eltudjuk helyezni blogunk valamelyik releváns témakategóriájába.

Alapból ez a lehetőség nincs benne a rendszerbe, de egy egyszerű bővítménnyel, „Add categories to pages” frappánsan megoldható. Annyira egyszerű bővítmény, hogy igazából az sem nagyon érdekes az esetében, hogy 7 éve volt utoljára frissítve. Nincs miért frissíteni, nem komplex, tudja a dolgát. Megkockáztatom, hogy a viszonylag egyszerűbb bővítmények között, ez az egyetlen egy ami elérhető, s amivel meg lehet oldani, hogy aktiválása után a WordPress oldal bejegyzéseinknél szépen megjelenik, az amúgy blog poszt kategóriákba sorolhatóság lehetősége 😀

inspirator