WordPress szerző elrejtése

A by author link eltávolítása WordPress posztokból, hogy?!

Úgy gondolom keresőoptimalizálás szempontjából nem egy utolsó gondolat, ennek a linknek az eltávolítása. Természetesen itt nem arról van szó, hogy a blog írója rejtőzködjön el, de a Google kereső szemszögéből meglehetősen tartalom duplikációnak számít amikor minden egyes poszt címe előtt, vagy után ott virít gyakorlatilag ugyanannak a profilnak a linkje, amely az égvilágon semmilyen többlet információt nem nyújt számára.

Ennek az eltüntetéséhez nincs szükség semmilyen pluginra. A legkézenfekvőbb megoldás megkeresni WordPress sablonunk (theme) szerkesztő felületén azt a releváns fájlt, amely a következő kifejezést tartalmazza: php the_author_posts_link()

Ha azt szeretnéd, hogy a poszt író neve legyen ott, de a hozzá tartozó profil URL ne, akkor  a fenti kódsort erre kell változtatni: php the_author() s értelemszerűen ha se nevet, se linket nem szeretnél akkor a kódsort törölni kell és elmenteni a sablon fájlt. Felhívom azonban a figyelmed, hogy mielőtt tapasztalatlanul a sablon fájljaidat buherálnád, készíts azokról biztonsági másolatot.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!