WordPress videó beágyazás | Inspiratív Kalauz

Facebook videó beágyazása WordPress blogba

Sokan, rögtön kihasználva a WordPress kényelmességét, máris egy plugin után nyúlnak. Facebook videót az alábbi módszerrel is viszonylag egyszerűen eltudunk helyezni blog posztunkban.

Amire szükség van hozzá, lépésről lépésre!

    1. Rendelkezni kell értelemszerűen a Facebook™ videó pontos linkjével. A jelen esetben csakúgy példaként legyen mondjuk a következő a link címe:
    2. Látogassunk el arra a weboldalra, amit a Facebook™ tulajdonképpen a különböző tartalom és applikáció fejlesztők számára tart fent:
  1. Annyi a tennivalónk, hogy az URL of video részhez beillesztjük annak a Facebook™ videónak az URL címét, amit szeretnénk. Pixelben meghatározhatjuk azt a szélességet is, ahogy blogunkon majd megjelenik. Ha nem adunk meg semmit, akkor úgyis maximum olyan széles lehet, amit megenged a felületünk (WordPress sablon függő).
  2. Kattintsunk a Get code gombra és a szükséges kódokat helyezzük el blog cikkünk forráskódjába.Az elhelyezendő kódokról pár szót! (Get code)

A Step 2: alatt látható kódot, helyezzük el a WordPress blogunk Megjelenítés / Sablonszerkesztő menüpontban található felületünkön keresztül, és szerkesszük a footer fájlt. Ide illesszük be szépen ezt a Step 2 kódot. A jövőben ezt a kódot már sosem kell oda beraknunk. Mindig amikor egy újabb Facebook videót szeretnénk elhelyezni valamelyik blog posztunkba, csak  és kizárólag az adott blog poszt forrásába kell majd beillesztenünk mindig a Step 3: alatt található kódot.

Természetesen a szerkesztői szabadság és a blogunk minél jobb dizájnjához való igazodás érdekében, a HTML specifikus elemeket úgy használjuk, ahogyan csak akarjuk.

Sikeres művelet esetén az alábbi videó szépen meg is jelenik a posztunkban, ahogyan az itt is látható:

inspirator