Pénzküldés külföldre Revolut vs Wise, melyik a jobb?

Revolut vs Wise

Mint valószínűleg már tudod, a hagyományos bankokkal történő pénzküldés külföldre költséges és lassú. Téma hát, Revolut vs Wise!

ℹ️ Ez a kettő Fintech cég számít a legnagyobb óriásnak, így ezeket hasonlítottam össze az átutalások költségének szempontjából.

 

❗A díjak a megszokott banki megoldásokkal, magasabbak lehetnek, és a nemzetközi átutalások sokszor több napot is igényelnek.

❓ A Revolut és a Wise sokkal olcsóbbá és gyorsabbá teheti a pénzküldést külföldre, de vajon a kettő közül mikor és melyiket is alkalmazzuk?

Revolut vs Wise

Revolut vs Wise: Árfolyamok és díjak

Mind a Revolut, mind a Wise nagyszerű árfolyamokat számít fel a hagyományos bankokhoz képest. A Revolut és a Wise is a devizaárfolyamát harmadik felek, például a Reuters valós idejű adataira alapozza. A Wise a közepes piaci árfolyamot használja, amely a két valuta aktuális vételi és eladási ára közötti középpont.

Revolut díjjelemzők 

A Revolut a reálárfolyamot használja. Ezek azok a vételi és eladási árfolyamok, amelyeket a különböző független forrásokból származó devizapiaci adatcsatornák alapján határoztak meg.

Hétvége

A Revolut esetében hétvégén további díjakat is felszámíthatnak az olyan devizák után mint például UAH és THB  valamint a devizaváltással járó műveletek alkalmával. A nemzetközi átutalásért többet fizetünk, ha túllépjük a havi 350.000  forintos, amúgy 31 különböző fiat pénznemre kiterjedő előfizetői csomagunkban lévő limitet. Ez a sztenderd valamint Revolut Plus előfizetőket érinti. Ezen felül 0,5% -os díjat kell fizetni.

Ezt teljes mértékben elkerülhetjük, prémium vagy metál csomagra való előfizetéssel, ugyanis ezeknél a csomagoknál korlátlan devizaváltási lehetőség van!

 Átutalási díjakról

A Revolut és a Wise is kiváló választás pénzküldéshez külföldre, általában olcsóbban és gyorsabban dolgoznak, mint a hagyományos bankok. Ami az átutalási díjakat illeti, mindkét szolgáltató hasonló árakat kínál.

De ahol a Revolut jobb a felhasználók szempontjából, az az euróátutalások Európába – ezek teljesen ingyenesek!

További lényeges ismérvek az átutalás témájában

Az Európába irányuló euróátutalások esetében a Revolut egyáltalán nem számít fel átutalási díjat. A Revolut nemzetközi átutalásokért felszámított díjai az átutalás összegén és pénznemén alapulnak.

A Wise -nak viszont változó díja és további fix díja is lehet. ⬅️ Ebben a példában 300 euró átutalását szemléltettem, devizaváltás nélkül!

Álljon itt egy táblázat amikor 350,000 HUF összeget szeretnénk az ismertetett devizanemű számlákra utalni, ahol a feltüntetett devizanem a helyi pénz, s nézzük meg milyen díjak terhelődnek Revolut és Wise esetében.

350,000 HUF összeg pénzküldés Revolut költség Transferwise költség
EUR  Revolut nem

számít fel díjat!

1,574 HUF díj összesen :

41 HUF fix díj

+ 1533 HUF (0.44%) változó díj

PLN 1,050 HUF = 0.3% költség 1,774 HUF díj összesen :

103 HUF fix díj

+ 1671 HUF (0.48%) változó díj

INR 1,050 HUF = 0.3% költség 1,952 HUF díj összesen :

73 HUF fix díj

+ 1879 HUF (0.54%) változó díj

PHP 1,050 HUF = 0.3% költség 2,046 HUF díj összesen :

167 HUF fix díj

+ 1879 HUF (0.54%) változó díj

USD 1,050 HUF = 0.3% költség 1,627 HUF díj összesen :

94 HUF fix díj

+ 1533 HUF (0.44%) változó díj

AUD 1,050 HUF = 0.3% költség 1,599 HUF díj összesen :

66 HUF fix díj

+ 1533 HUF (0.44%) változó díj

ℹ️ A fenti táblázat megértését segíti, ha tudjuk,

hogy a Revolut, a címzett pénznemével megegyező pénznemű nemzetközi átutalásokért

az átutalt összeg 0,3%-át számítja fel, de tranzakciónként legalább 0,30 USD-t, legfeljebb 6 USD-t!

 

📣 Felhívom a figyelmet, hogy a fenti táblázat alapjául, mint demonstrációs példa, nem véletlen, hogy a 350,000 forint összeget vettem fel. A sztenderd, tehát teljesen ingyenes Revolut csomagnak ugyanis ez a limitje. Ezt meghaladóan 0,5% díj ráterhelődik!

Ez az összehasonlítás megmutatja az átutalás költségeit egy Standard Revolut felhasználó számára. Egyéb Revolut csomagok még jobb optimalizációt eredményeznek a költségek terén, de hogy kinek melyik előfizetői csomag a megfelelő, arra a személyes felhasználás és a célok adhatják meg a választ. A táblázatban szereplő árak a 2021. szeptember 30.-án érvényes állapotokat tükrözik.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Szólj hozzá!