Revolut Junior a Standard Csomagban

Revolut Junior

Revolut Junior vonatkozásában nem szeretném magam annyira a Nostradamus pozíciójába fellökni, illetve a FinTech cégek filozófiai professzorának sem magasztalni,

de azért a tényálláshoz hozzátartozik az a megjegyzés amit…

Revolut Junior
Beillesztett fotó forrása: https://inspirator.blog/tudasbazis/revolut-gyakori-kerdesek/mi-az-a-revolut-junior-szamla/

2020. június 6.-án tettem!

Revolut Junior kártya igénylés mindenki lehetősége lesz, sejtettem

Amit Revolut Junior kártya vonatkozásában a Revolut Súgó ígért

Megideologizáltam ugyanis, a Revolut Gyakori Kérdések oldalon, hogy a Revolut a Súgó rendszerében anno miért nem vezette fel korrekten, hogy Prémium és Metal előfizetők vehetik csak igénybe a Revolut Junior szolgáltatást.

S ami a tényleges tényállás volt!

Azaz, a Súgó ígéretével ellentétben csomagváltásra volt szükség ahhoz, hogy a Junior számla lehetőségével élhessen a felhasználó. Logikusnak tartottam, hogy nyilván a Standard Csomag is, záros határidőn belül (hasonlóan egyébként a tőzsdei kereskedések bevezetéséhez) előbb utóbb elérhetővé fogja tenni. Hiszen ahogyan írtam is, a következő generáció, talán már most sokkal fontosabb egy jövőbelátó cégnek, mintsem a jelen felhasználói tábor.

Jelenleg tehát már nem kell előfizetői csomagra váltanunk, ha kiskorú gyermekünk számára szeretnénk egy Revolut bankkártyát.

Revolut Junior igénylése, a pontos menet

  1. Az említett Juniorfül segítségével a csomagváltás opció mellőzésével, gyermekünk valós adatainak megadásával kezdeményezhetjük a bankkártya igénylését. A bankkártyát 7-17 év közötti gyermeknek tudjuk igényelni.
  2. Immáron ugyan előfizetéshez nem kötött, de a kártyának egy egyszeri kiszállítási díjtétele lesz, ami már rögtön igényléskor a Revolut egyenlegünkről le fog vonódni (1936.99 Ft)
  3. Amikor a gyermek bankkártyája megérkezik, a szokott módon először egy PIN-kódos tranzakciót kell végrehajtani vele, s utána már alkalmas lesz internetes vásárlásra, egyéb vásárlásra, ATM készpénzfelvétel műveletekre és így tovább. Természetesen minden olyan opciót, amit nem szeretnénk ha tudna a kártya (például internetes vásárlás) azt kényelmesen az applikáción belül deaktiválni tudjuk. A bankkártya a szokott módon VISA logóval érkezik. A Revolut Junior kártyát is 5 esztendőre adják ki!

Azon a határozott véleményen vagyok, hogy ha már előfizetésbe nem szükséges beleugrani, akkor gyermekünk számára a Revolut Junior kártya egy nagyon jó nevelő-eszköz lesz.

Az applikáció segít neki a pénzzel való bánásmód elsajátítására, s a saját költségeit nyomon fogja tudni követni, olyan igényes és ízléses vizualizáció által, mint amit a Revolut applikációtól már megszokhattunk.

A Revolut Junior működése

Gyermekünk pénzköltéseivel kapcsolatos folyamatokat a saját Revolut applikációnkon belül a Junior fülre való kattintással nyomon tudjuk követni. Ugyanezen a felületen bármikor tudunk zsebpénzt feltölteni, s természetesen ha a kis rosszaság rászolgált, ugyanazzal a mozdulattal onnan ki is tudunk vonni pénzt 😉

Az, hogy a Revolut, Magyarországon a Revolut Junior kártya igénylés lehetőségét mindenkinek megteremtette, egy remek dolog, hiszen stratégiájának része a pénzügyi tudatosság játékosan.

Revolut Junior számla adminisztrátora lehet, mindkét szülő

Ha mindkét szülő rendelkezik már Revolut kártyával, akkor természetesen gyermeke Revolut Junior számlája felett adminisztrátori jogosultsággal fog bírni.

Revolut Junior NFC

A Junior-kártya hozzáadható az Apple Payhez vagy a Google Payhez? Még nem, de ez egy jövőbeli opció 🙂

Revolut Junior applikáció

Letölthető szintén a Google Play Áruházból, s természetesen dönthettek úgy is, hogy a béta verziót használja a gyermek. Ahogy a hivatkozott cikkemben is írtam, a mobil applikáció béta verzióit mindig érdemes alkalmazni, mert sokkal hamarabb hozzáférhetünk a legfrissebb fejlesztési eredményekhez, amely a Revolut applikáció esetén, egyértelműen a felhasználói kényelem és hasznos funkciók bevezetésével párosul.

Üzleti szempontból érdekes lesz a Revolut Junior további jövője, mert nem szabad elfelejteni, de a Revolut is, ahogy a többi FinTech cég, főként már eleve a fiatalabb korosztályt célozta meg… Ezekben a berkekben számszakilag tehát jóval kevesebben vagyunk mi, akik gyermek releváns kérdésekben is gondolkodnánk. A cég részéről ettől függetlenül a döntés jó volt, én pont erre számítottam 😉

Revolut Junior költési díjak a standard csomagban

  • 92500 Ft keret eléréséig teljesen ingyen fizethetsz, utalhatsz át és válthatsz pénzt világszerte. Eme keret elérése után 0,5% díj terheli.
  • Több mint 130 pénznemben fizethetsz a bankközi árfolyamon, díjmentesen mint kártyás tranzakció.
  • Készpénzfelvétel automatából havi 15000 Ft összegig ingyenes, utána 2% díj terheli.

Szólj hozzá!