Revolut ATM probléma? Ne parázz!

Egy ATM készpénzfelvételi problémát szeretnék bemutatni, amit a gyakorlatban éltem át, ugyanakkor egyáltalán nem páráztam, nem estem kétségbe. Igaz, én betartom azt az aranyszabályt, hogy pontosan tudom, a Revolut kártya valójában egy prepaid kártya, így ennek megfelelően is kezelem, azaz mindig csak annyi pénz van rajta, amit tervezek is azonnal elkölteni. Nem titok, hogy belföldön leginkább ATM készpénzfelvételre használom 😉

Az érdekesség már a pénzbefizetéssel kezdődött pár napja!

Ügye annak érdekében, hogy pénz teremhessen a Revolut számlánkon, szükséges, hogy egy meglévő bankkártyánkról oda vásárlást hajtsunk végre. Már a vásárlással akadt probléma, noha ilyet amióta csak használom a Revolut rendszerét először tapasztaltam. Első próbálkozásomra azt mondta Revolut, hogy arról a kártyáról nem tudok befizetni, amiről ügye eddig mindig is tudtam. Természetesen ezzel szemben dacoltam, ezért újra és újra erőszakoltam ezt a befizetéses témát. Szokták mondani, három a magyar igazság, így a harmadik próbálkozásra sikerült, bár a régebbi pár hónapokkal előtti időszakok nosztalgiáját hozta elő nekem, hiszen át dobott egy verifikációs oldalra és a bankom küldött nekem egy SMS-t. Ilyet tényleg utoljára hónapokkal ezelőtt csinált, ugyanis újabban a Revolut applikáción belül csak egy kattintásomba kerül és a befizetések rendben végbe mennek. Sejtettem, hogy valami központi hiba lehet a Revolut rendszerében. Na ennyit a befizetésről, csak sikerült. De természetesen azért fizettem be, hogy aztán Revolut kártyámmal a pénzt valamelyik ATM-en keresztül felvehessem, ugyanis készpénzre volt szükségem, épp 12 ezer forint összegre.

Jött a következő probléma, amit eddig még nem tapasztaltam: készpénzfelvétel visszautasítva, a kártya kibocsátó miatt!

Más felhasználó ilyenkor már csapkodna és rohadt dühös lenne, de nekem semmilyen életbevágó dolgom nem volt, úgy gondoltam, pár nap próbálkozást még megér.

Mit tettem viszont, mi ilyenkor a megoldás? 🙂

A Revolut applikációban megnéztem a súgó rendszert, vagyis hát más szavakkal azt az ügyfélszolgálatot, ami alapjáraton a standard, tehát ingyenes díjcsomagban egy nagyon lassan működő dolog tudna lenni, már ha egyáltalán a legokosabb ilyenkor, tényleg egy ügyfélszolgálaton dolgozót kérni. A rendszer rögtön érzékelte, hogy az alábbi képnek megfelelően 12 ezer forint összegre kétszer is próbálkozásom volt, két különböző ATM-nél is (az egyiket OTP a másikat a Budapest Bank üzemelteti).

 

Jól látszik az időpont, hogy január 14.-én próbálkoztam kétszer is. Szóval elolvastam az ügyfélszolgálat intelmeit, ahol azt írták, ha S.O.S helyzet van, a problémát mindenképpen kezeljem egy másik bankkártyával, de amúgy meg tudnak a hibáról és intenzíven dolgoznak az elhárításán. A fenti listán látszik, hogy január 15.-én már véghez is vittem sikerrel a tervem. Engem az ügyfélszolgálat jelzése teljes mértékben lenyugiztatott, amúgy meg teljesen jogos szerintem egy pénzkezelő cég részéről (amely hivatalosan azért nem bank), hogy hivatkozzon, és tanácsoljon a probléma fennállásáig egy másik bankkártyát használatra.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük