Revolut WEBES hozzáférés akár asztali számítógépről (PC) is!

Revolut PC, laptop vagy akár tablet környezetben! 

Revolut PC környezeti hiányosságainak pótlását, 2020. december 3.-án  jelentette be ez a Fintech cég, hivatalos Facebook™ oldalán.  Igyekezett pótolni egy nagyon régi elmaradását. Ezzel az opcióval például a Transferwise már a kezdetek kezdete óta rendelkezett.

Revolut PC app, azaz inkább Revolut web app

Bármikor hozzáférhetsz Revolut számládhoz, akár a számítógépedről is! Függetlenül attól, hogy a telefonod töltődik, ki van-e kapcsolva, vagy elveszett, esetleg ellopták, avagy ha csak a nagyobb képernyő hatásait szeretnéd élvezni!

Revolut PC

Nos igen, valamilyen fentiekhez hasonló szöveggel lett a szolgáltatás felkonferálva. Elérhető a https://app.revolut.com/start linkre kattintva.

A Revolut PC felületen való bejelentkezés lehetőségei:

  1. Vagy úgy jelentkezel be, hogy a mobiltelefonod nálad van, azaz ahogy a legtöbb hagyományos banki rendszerben is megszokhattad, a Revolut webes felületét például PC-ről úgy tudod igénybe venni, ha jóváhagyod a mobiltelefonodra érkező Revolut applikáció PUSH üzenetét.
  2. A második lehetőség pedig az, hogy letelik a 15 másodperc és egyéb bejelentkezési módot választasz, például azt, hogy a Revolut küldjön Neked az email címedre egy megerősítő bejelentkező linket.

Egy picit, most szeretném elővenni a kritikus énem 

Nyilvánvaló, hogy az 1. pont teljesen értelmetlen. Megjegyzem, a hagyományos banki modellnél is egy teljesen felesleges fárasztó dolog. Hiszen logikus, ha az asztali számítógépemről szeretnék a bankomba bejelentkezni, akkor nem kívánok matatni a mobilommal 😀

Túlságosan sok minden a Revolut webes megjelenésében nem fog bennünket várni. A józan ész és a logika azt diktálná, hogy bármilyen szoftveres kivitelezésről is legyen szó, a PC környezet mindig nagyobb teret enged. Tehát a nagyon professzionális, és minden funkcióval ellátott cuccok az asztali verziókban szoktak lenni. Ehhez képest a mobil picit lebutított. A Revolut cégnél, a mellékelt ábra alapján, ez teljesen fordítva van 😀

Mire jó a Revolut PC-ről megközelíthető webes felület?

Ha őszinte akarok lenni, akkor a jelenlegi állapotában, igazából csak arra, hogy azonnal és kényelmesen menedzseljük vele az összes olyan kártyánkat, amely amúgy a Revolut applikációban van. Ez azért jó és kényelmes, mert immáron nem kell a nagy erőforrást zabáló és lassú Android emulátort feltelepíteni a számítógépünkre, hogy elérhessük Revolut egyenlegünket. Régebben ugyanis ezzel a trükkel kellett élnünk! Ugyanakkor, egyéb mobil applikációk esetén, különböző okokból jól jöhet egy emulátor, s ilyen problémákra a BlueStacks Android Emulátor PC programot ajánlom.

Belátható, hogy ez hasznos funkció abban az esetben ha elveszítjük, vagy ellopják mobiltelefonunkat, hiszen 1 másodperc alatt, mindent be tudunk vele fagyasztani.

Sajnálatos módon azonban nagyon nagy hiányosságai vannak, hiszen azon túl, hogy a Pénz hozzáadása” (topup művelet) működik, igazából mást nem fogunk tudni csinálni vele. Az én álláspontom szerint, egy asztali verziónak az átutalások felállításának kényelmét is szolgáltatnia kellene, ehhez képest ilyen opció nincs is!

Sőt, még a tranzakcióinknak is, maximum a 30 napra visszamenőleges állapotát nézhetjük végig. A többi nem elérhető a webes felületről 🙁 Hiányosság abban a tekintetben is, hogy szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy bizony egy PC verziótól elvárnánk, hogy a tranzakciók részleteihez kényelmesen hozzáférhessünk. Például a rendelkezésre álló PDF kimenetet elolvashassuk, valamint  letölthessük, amely ügye a Revolut mobil applikációban is mindig az adott tranzakció Kivonat” részénél elérhető.

Őszintén remélem az alkalmazás asztali verziója tovább fog fejlődni a jövőben, s ez csak egy kezdeti megálló.

Ha a jövőben fejlődni fog, akkor ki fogom egészíteni ezt a cikkem, mindig az újabb lehetőségekkel, apróbb, pársoros megjegyzések formájában 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük