|

Kriptodevizák funkció a Revolut világában

Kriptodevizák funkció témája most épp aktuális, sokak számára ugyanis jó hír lehet, hogy a Revolut arra a döntésre jutott, a sztenderd díjcsomagjában szereplő ügyfeleiknek is immáron lehetővé teszi, a kriptodevizák  kereskedelmét.

Kriptodevizák avagy kriptovaluták funkció a Revolut Fintech cégnél! 

kriptodevizák funkció

 

 

A kriptopénzek elterjedését a 2008-as gazdasági válság indukálta. Minden gazdasági válság egyik alapja a mennyiségi lazítás, a valutaleértékelés.

Kezdetben Standard ügyfelek is a Premium és a Metal szintű felhasználók számára elérhető díjakat élvezhetik, azaz mindössze egy ügyletenként 1,5%-os átalánydíjat kell fizetniük, így bátran kipróbálhatják az új szolgáltatást. Májusban ez a díj a Standard felhasználók számára 2,5%-ra emelkedik (Premium és Metal ügyfelek esetében nem lesz változás).  Ha szeretnéd már most kipróbálni a Kriptopénz funkciót, nyisd meg a Revolut appot, koppints az elsődleges egyenlegedre, majd az „+Új” lehetőségre, és válaszd a „Kriptodeviza-számla” lehetőséget.

Milyen kriptodevizák, kriptovaluták vannak jelenleg a Revolut applikációban?

  • 0x (ZRX)
  • BCH (Bitcoin Cash)
  • BTC (Bitcoin)
  • ETH (Ether)
  • EOS
  • LTC (Litecoin)
  • TEZOS (XTZ)
  • OMG (OMG Network)
  • XLM (Stellar)
  • XRP (Ripple)

A Bitcoin és más különböző kriptovaluták, mint például a Litecoin és Ether közötti fő különbség az az, hogy a Bitcoin több tranzakcióval rendelkezik. A Bitcoin volt az első valós kriptovaluta, ami széles körben elterjedt, ezáltal a vállalkozások elkezdték elfogadni a Bitcoinos kifizetéseket.

A kriptodevizák funkció hol található?

A szolgáltatás használatához először keresd meg a „Kriptopénz” részt az app „Befektetés” szakaszában, olvasd el a kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéseket, és fogadd el a kriptopénzekre vonatkozó használati feltételeket, mielőtt elkezdenéd használni a funkciót.

Miért egyre népszerűbbek a kriptopénzek?

Úgy gondolták tehát, hogy szükség van, olyan kriptopénzek bevezetésére, amelyek teljes mértékben függetlenek a kormányok és bankok beavatkozásától!
Természetesen az egyik oldalról megközelítve ez lehet kockázat, hiszen a kriptodevizákat a kormányok és bankok nem tudják stabilizálni, ugyanakkor óriási előny is lehet, hiszen ez a szféra manipulálni sem tudja azokat 😉 A jelek és a globális tapasztalatok azért azt mutatják, hogy bizony a kormányok és a bankok jelentős mértékben hozzájárulnak a valutaárfolyamok manipulálásához.
Jó hírként mondhatom el még azt is, hogy szintén 2020 áprilisától a sztenderd (Standard) ügyfelek, ugyancsak élvezhetik az aranykereskedés előnyeit is.

Az arannyal kapcsolatos díjszabás a Standard csomagban

Standard felhasználók ügyletenként egységesen 1,50%-os díj fejében vehetik majd igénybe az aranykereskedési szolgáltatást. (Premium és Metal ügyfeleinknél a díj mértéke 0,25% marad.)

Miért van szükség a mennyiségi lazításra, enyhítésre?

A Bank of England a saját aspektusából próbálja elmagyarázni a helyzetet. Feladatunk az, hogy az infláció – az áruk és szolgáltatások áremelkedése – alacsony és stabil maradjon. Az inflációs célkitűzés elérésének normális módja az, ha megváltoztatjuk a bank kamatlábát, amely a gazdaság kulcsfontosságú kamatlába. Amikor a globális recesszió 2008 végén tartott, gyorsan leengedtük a bankkamatlábat 5% -ról 0,5% -ra, hogy támogassuk az Egyesült Királyság gazdasági fellendülését. Az alacsonyabb kamatlábak azt jelentik, hogy a háztartások és a vállalkozások számára olcsóbb pénzt kölcsönözni – ez arra ösztönzi őket, hogy költsenek és fektessenek be, függetlenül attól, hogy egy család új autót vásárol, vagy egy cég, amely új gyárat akar építeni. De van egy korlátozás arra, hogy mekkora kamatlábak menjenek. Tehát, amikor a gazdaság fellendítésére kellett cselekednünk, egy másik módszerre váltottunk:

és a kvantitatív enyhítést vezettük be.

Hogyan is működik ez a mennyiségi lazítás?

Mindenképpen érdekes téma, tehát a cikkemben én is helyet szentelek neki, ha már a Bank of England eme felvilágosítás miatt egy teljes oldalt tart fent.

Az államkötvények nagyszabású vásárlása alacsonyabbá teszi ezen kötvények kamatlábait vagy „hozamát” (az investpedia webhely bővebben ismerteti a kötvények hozamát). Ez csökkenti a kölcsönök (például jelzálogkölcsönök vagy üzleti kölcsönök) által kínált kamatlábakat, mivel az államkötvények kamatai általában befolyásolják a gazdaság más kamatlábait. Tehát a QE (Quantitative easing – mennyiségi lazítás)  úgy működik, hogy olcsóbbá, könnyebben hozzáférhetővé teszi a háztartásokat és a vállalkozásokat a pénz kölcsönzéséhez – ösztönözve ezzel a kiadási célok realizálását. Ezenkívül a QE a pénzügyi eszközök széles skálájának növelésével serkenti a gazdaságot. Tegyük fel, hogy 1 millió font államkötvényt vásárlunk egy nyugdíjalapból. A kötvények helyett a nyugdíjalapnak most 1 millió fontja van. Ahelyett, hogy ezt a pénzt megtartaná, inkább pénzügyi eszközökbe – például részvényekbe – fektetheti be, amelyek magasabb hozamot eredményeznek. És amikor magas a pénzügyi eszközök iránti kereslet, és mivel egyre több ember akarja megvásárolni őket, akkor ezen eszközök értéke növekszik. Ez a részvénytulajdonban lévő vállalkozásokat és háztartásokat gazdagabbá teszi – így valószínűbb, hogy többet költenek, fellendítve a gazdasági tevékenységet.

A kriptopénzek bevezetése tehát, 2008-ban a mennyiségi lazítás és a valutaleértékelések évében született, hogy alternatívákat kínáljon a „valódi pénz helyett. Azért tettem idézőjelek közé, mert a kriptopénzek egyre nagyobb kultuszt nyernek.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük