✍️Írásom elolvasása kb. ennyi időd veszi igénybe: 8 perc

Revolut állásajánlatok szabadúszóknak, digitális nomádoknak

Revolut állásajánlatok a szabadúszók avagy digitális nomádok szolgálatában

Revolut állásajánlatok, Revolut tippek: magaddal vinnéd a laptopod, főleg most, hogy a nyár közepén vagyunk? Nyaralás jövedelemszerzéssel egybekötve?

Korlátozások korlátozás hátán korszakát éljük, ez viszont méginkább a távmunka létjogosultságának kedvez 🙂

A digitális nomádok igéjét, a média is intenzíven terjesztette. Ebben a műfajban Revolut állásajánlatok széles választéka vár Rád!

Emlékszel a néhány évvel ezelőtti „digitális nomádok” körüli média felhajtásra? Több nyelven beszélő, szinte kiberéletmódot folytató, az egész világot bejáró, és laptopjukkal valamint WiFi kapcsolatukkal bárhonnan dolgozni képes emberek világát prezentálta, egyik cikk a másik után. A digitális nomádok élete amolyan „niche” jelenség, amelyet csak nagyon merész szabadúszók tapasztalhattak meg. Ma azonban sokkal gyakoribbá vált – különösen a nyári szezonban és a mesterkélt, profitorientált világjárvány hatására.

A Covid-19 féle mainstream által gerjesztett őrület a digitális nomádok kánaánja 😉

Revolut állásajánlatok - szabaúszók, digitális nomádok életstílusaEz a járvány mint „pandemic” bár az emberek többségének tudatában csupán mint „plandemic”, sok változást felgyorsított.

Ma a legtöbb vállalat lehetőséget kínál munkavállalóinak arra, hogy más országból dolgozzanak!

Mindaddig, amíg a teljesítmény garantált és a KPI mutatószámok megfelelőek, az irodában való tartózkodás másodlagos.

Mi az a KPI?

Key Performance Indicator egy mérhető érték, amely megmutatja, hogy a vállalat mennyire hatékonyan éri el a legfontosabb üzleti célokat. A vállalatok több szinten használják a KPI-ket, hogy értékeljék a célkitűzések elérésének sikerét. A magas szintű KPI-k összpontosíthatnak az üzleti összteljesítményre, míg az alacsony szintű KPI-k az osztályok folyamataira, például értékesítésre, marketingre, HR-re, támogatásra és egyebekre.

Mellesleg a távmunka egy pozitív pszichológiai hadviselés 🙂

A távoli dolgozók munkája rendszeresen párosul utazási vagy szabadtéri tevékenységekkel, így nagyobb kreativitást, megnövekedett elégedettséget, kevesebb stresszt és jobb csapatszellemet eredményez.

A Revolut vállalati politikája is például az, hogy 100% -os rugalmasságot biztosítson az alkalmazottai számára! Ha szeretnéd eme vállalat nyitott pozícióit végig nézni, akkor böngészd át a Revolut karrier oldalt.

Néhány hasznos javaslat arra vonatkozóan, hogyan lehet a lehető legtöbbet kihozni a távmunkából, ez igaz a Revolut állásajánlatok betöltésére is

Általában a távmunka az, amikor a munkát az irodán kívül végezzük, esetleg külföldön és teljesen digitálisan. Ebben az esetben a szokásos munkaidőt kell elvégezni, és a szabadságot valamint a betegnapokat a szokásos módon kell kérni / naplózni a munkáltatónál.

A digitális nomád filozófia

Szabadúszóként vagy alkalmazottként dolgoznak egy vagy több vállalatnál, de szerződésük nem említ rögzített helyet, azaz nincsenek elkötelezve semmilyen irányba. A digitális nomádok a hét folyamán általában egy helyen dolgoznak – jellemzően a természet közelében –, a hétvégén pedig tovább lépnek. Átlagosan a digitális nomádok körülbelül három hétig maradnak egy helyen, hogy elegendő idejük legyen utazni és új hotspotokat felfedezni.

Tényleg tudnál bárhonnan dolgozni?

Mielőtt kirándulnál az általad kiválasztott célterületre, tanácsos ellenőrizni azért annak jogi helyzetét is. Egy országban való munkavégzéshez általában tartózkodási és munkavállalási engedélyre van szükség. Mivel azonban a legtöbb távoli munkavállaló 3-4 hétnél tovább nem tartózkodik egy országban, majd nagyon gyorsan továbbmegy (vagy hazatér), általában elegendő a turista vízum.

Vajon az iroda mennyire hiányzik a „vad” környezetben?

Azt hiszem mindenki ismeri az influenszerek által az Instagram rendszerébe küldött fotók ezreit, amely azt próbálja bemutatni, hogy egy nyugágy, egy laptop és a fényesen tűző nap társaságában milyen remek is a munka.

Azért ez korántsem így van, mert az IT technológiák többsége, pl. a kijelzők, a napfény hatására szinte élvezhetetlenek, mert a legdrágább cuccok sem biztosítanak kényelmes láthatóságot a kijelzőre!

Egy digitális nomád fő ismérve viszont az, hogy „a jég hátán is megél”, ami azt jelenti, hogy az összes lehetőséget feltérképezi, amely megteremti a munkavégzéshez szükséges komfortját. A legtöbb terasszal rendelkező étteremnél elég csak egy italt rendelni és gyakorlatilag akár egész napra már meg is szereztük munkaállomásunkat 🙂

Mely szakmák a legalkalmasabbak a távmunkára?

Mindenképpen azokban a lehetőségekben érdemes gondolkodni, amit digitális technológiák beiktatásával egy irodán kívül is meg lehet tenni:

 • Tartalomhoz kapcsolódó munkák, például UX, webes és grafikai tervezés, valamint marketing és közösségi média tevékenységek, vagy audiovizuális tartalom gyártása – gondoljunk csak az influenszerekre
 • Szövegírás és tartalomkészítés, például marketing anyagok, blogolás, újságírás, fordítás és lektorálás
 • Coaching és tanácsadás – az életvezetéstől a PR és az adótanácsadásig
 • Informatikai munkák, például programozás és alkalmazásfejlesztés
 • Művészi munka, például zene, tetoválás vagy rajz
 • Az olyan fitnesz munkák, mint a személyi edzők / jógatanárok, rugalmasak, különösen, ha online órákat kínálnak

Legyen könnyű a csomagod 😀

A digitális nomád életmódot űzőknél alap, hogy minél flexibilisebbek lehessenek, amelynek egyik szempontja például az olyan kisebb bőrönd, amely minden igénynek megfelel (lehet hasznos Neked: légitársaságok kézipoggyász mértetei).

Foglalja el a legkisebb helyet a technológia

Nos melyek azok a technológiai opciók, amelyek a Revolut szempontjából nem hiányozhatnak, ha mint távmunkás nekik szeretnél bedolgozni?

 • Laptop – ideálisan könnyű, kompakt, robusztus, beépített mikrofonnal és hangszóróval, és természetesen jó állapotban legyen, mivel utazás közben nem mindig kínálkozik lehetőség megbízható szervizre
 • Univerzális adapter minden tokhoz és aljzathoz
 • Powerbank, nevezetesen egy nagy (30.000 mAh) és egy kisebb hordozható (5.000 – 10.000 mAh)
 • Töltők és kábelek, a biztonság kedvéért mindegyikből dupla. Az A és C típusú USB mindig jó ötlet, csakúgy, mint az AUX csatlakozású kábelek a mobiltelefon régebbi típusú autórádiókhoz való csatlakoztatásához
 • Mini bluetooth hangszóró – mert a zene a legjobb útitárs

A digitális életmód szerinti távmunka egyetlen deffektje a tartós emberi kapcsolatok kialakítása

Bár a legtöbb digitális életmódot pártoló fintech cég, azon a véleményen van, hogy az ismerkedés az online térből könnyen átvihető a valós életünkbe és képesek lehetünk bárkivel akár számunkra egy ismeretlennel is egy kávézóban találkozni. De azért az mégsem az igazi 😉

Pontosan ezért a digitális nomád életmódot, mint tapasztalatszerzést, érdemes fitalabb korunkban művelni, s az így megszerzett élettapasztalatot, globális világszemlélet módot a későbbiekben életünkben kamatoztatni!

Pénzügyi kérdések útközben!

A Revolut szuper alkalmazás pénzügyi termékek és költségvetési, pénzügyi staisztikai eszközök széles választékát kínálja. Ezek megkönnyítik az utazók és a digitális nomádok életét.

Az alkalmazáson belüli több pénznemű számlákkal, virtuális és fizikai kártyákkal, költségvetési és takarékossági eszközökkel, valamint széles körű titkosítási és kereskedési ajánlattal a Revolut egyszerűsíti menet közben a pénzügyi menedzsmentet.

A gyakori utazók gondolkodhatnak a Premium és Metal előfizetéses kategóriákban, és utazási biztosítással, vásárlással és jegyvédelemmel, valamint repülés késése esetén ingyenes VIP belépési lehetőségek közül válogathatnak.

Szólj hozzá!