Google AdSense hirdetési egységek változásai

Nagy örömre szolgál bejelenteni, hogy ezúttal most a Google dolgozik nekem, mert Ő maga a vendégbloggerem 😉 No jó, egy pici humor. Semmilyen kitüntetett figyelmet nem kaptam, a lényeg inkább az, hogy a megküldött hírlevelük megtetszett, s bizony most egy cikk formájában hasznosítom, s egyben informállak Titeket is a változásokról!

Teljes erőbedobással dolgozik a Google Adsense azon, hogy megtalálják a hirdetések iránti felhasználói érdeklődés felkeltésének leghatékonyabb módjait, valamint folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a lehető legpontosabban megismerjék a hirdetésteljesítményt. Ennek a folyamatnak a részeként a hirdetésformátumokat időről időre frissítik és továbbfejlesztik. Nagyon fontosnak tartják, hogy a hirdetési termékeiket folyamatosan modernizálják. Ennek eredményeképp fontos változásokat vezetnek be az AdSense néhány olyan funkciójával kapcsolatban, amelyeket a felhasználó korábban használt vagy konfigurált.

Hirdetésméretek

A Google egyszerűbbé tette a hirdetési egységek létrehozását és kezelését. Minden hirdetési egység alapértelmezés szerint adaptív, hogy a mobileszközök és a számítógépek valamint egyéb szintén egyre inkább terjedőben levő kütyük, különböző képernyőméreteihez igazodva, nagyobb teljesítményt és rugalmasságot biztosítson. Ha pontosabb testreszabásra van szükség, továbbra is létrehozhatóak az egyéni méretű hirdetési egységek.

Hirdetéstípusok

A teljesebb hirdetésformátumok felé halad most a szekér, ezért kivezetik a csak szöveges és a csak vizuális hirdetési egységeket: így weboldalunk látogatói számára, tovább fokozhatjuk a felhasználói élményt, valamint pontosabban tükrözheti az AdSense a piacon jelenlévő hirdetéseinek választékát. Ennek eredményeképpen a mostantól a fiókokból a „Csak szöveges hirdetések” és „Csak vizuális hirdetések” típusú hirdetési egységek át lettek nevezve „Vizuális hirdetésekre”, és úgy módosítják azokat, hogy az összes hirdetéstípust megjelenítsék.

Szöveges hirdetési stílusok helyzete

A fentiekből logikusan következően megszüntetik a „Szöveges és vizuális hirdetések” típusú hirdetési egységekhez eddig rendelkezésre álló szöveges hirdetési stílusokat is. Mostantól nem lehet hirdetési stílusokat létrehozni az új hirdetési egységekhez. Az új hirdetési egységek a Google által optimalizált szöveges hirdetési stílusokat használják. Mivel ezt a funkciót megszüntetik, a Google a meglévő hirdetési stílusokat is optimalizálja a következő néhány hónapban. A testreszabáshoz, valamint a felhasználói élmény fokozásához natív hirdetéseket használhatunk.

 

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!