Berekfürdő vélemények | Inspiratív Kalauz

Berekfürdő termál kemping

Berekfürdő szép hely, ahogy Magyarország egyéb területe is, amit érdemes bebarangolni. A Karcaghoz közeli Berekfürdő tartalmas rekreációt kínál. A Berekfürdő Kemping és Berekfürdő Strand valahogy egyben van. A kemping részén lehet sátorozni, de főként a lakókocsisok és lakóautósok frekventált pihenőhelye. A kemping rész a strand mögött van, amely a belső-tó köré szerveződött. Itt a horgászkultúra is rendesen jelen van, bár a magam részéről szédületes nagy fogásról még nem tudok beszámolni, de több kisebb halat fogtam már ebben az idilli környezetben.

Berekfürdő csónakázó tó avagy horgásztó

Ez a tó télen is horgászható, de én a nyarat inkább kultiválom, lévén egy fagyos szent vagyok. A Berekfürdő horgászbolt amely a strand főbejáratához körülbelül 60-80 lépésnyire van, ellát minden cuccal, tehát aggodalomra semmi ok 😛A Berekfürdő gyógyvíz hatása

A strand, ahogyan nevezik magukat, tulajdonképpen több medencéből álló terület, amelynek nagy része meleg gyógyvíz, de a fiatalabbaknak, gyerekeknek, azért hideg vizes lehetőségek is akadnak. A víz gyengén alkalikus, erősen konyhasós, jódos, brómos hévíz kategóriájába tartozik, és a gyógyhatása sokkal értékesebb mondjuk a debreceni vagy a szoboszlói hévíznél. Általános szellemi és fizikai kimerültségnek egyik gyógyírje, de kiváló idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedésekre is.

Berekfürdő vízhőfok: az ikermedence 33-35 fokos.

A gyerekek 28-29 fokos vízben lubickolhatnak

Berekfürdő szállás medencével

Ebben a hangulatos kisvárosban sokféle szálláslehetőség található. Személy szerint nekem a Puszta Hotel a kedvencem, de lehet szállást foglalni a Touring Hotel, a Fecske Apartmanház, a Berekfürdő Hotel Szívek, Smaragd Apartman vendéglátóhelyek területeire is.

 

inspirator