Csillaghegyi Fürdő

Csillaghegyi Fürdő; Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Milyen kikapcsolódást biztosít a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Leegyszerűsítve az élmények wellness, gyermekvilág, szaunavilág  😉

  🧭 Az Árpád Forrásfürdő megközelítése

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő az 1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6 címen található. Legkényelmesebben talán a HÉV H5 vonalának „Csillaghegy” megállója lehet segítségünkre❗ Onnan, egy nagyon rövid sétaútra helyezkedik el.

✅ Csillaghegyi strand árak

Árakról sosem szeretek írni, mert azok mindig képlékenyek és rendszeresen változhatnak.

Véleményem viszont megoszthatom, hogy az 🔗árkínálatot a testreszabhatóság jellemzi.

ℹ️ Ugyanis hihetetlen sok opció van. A jegyek online is megvásárolhatók, akkor némi kedvezmény jár. A fürdő területén bankkártyával lehet fizetni és minden egyéb szolgáltatást belül a fürdőkomplexumban csak bankkártya segítségével tudunk kiegyenlíteni.

🈺 Árpád fürdő nyitva tartás 

A sport zóna : minden nap 6:0020:00 között.

Wellness, gyermekvilág, szaunavilág és strandterület: hétköznap 9 és 20 óra között, hétvégén 8 és 20 óra között.
Sárga csúszda: minden nap 10 és 18 óra között.
Piros UFO csúszda: hétvégén 10 és 18 óra között

Pénztárzárás: záróra előtt 1 órával❗

Wellness – Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Az Árpád fürdő rengetegében sok érdekes relaxációra alkalmas látnivaló, kipróbálni való akad. Írásomban leginkább a 🔗wellness témára szeretnék fókuszálni, így célom távolról sem az összes lehetőség feltárása. Azt rebesgetik, hogy a fürdőhelyiség épülete 5 szintes, ahol a tetején egy kellemes panoráma is elénk tárul. Nos, ha a funkcionalitást nézem én három szintre osztanám inkább 😊 A szintek között nem sorrendben fogok haladni!

Wellness medencék a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő második szintjén

Tapasztalatom szerint a félhold szerű formatervezés egyeduralkodó a zárt medencék témájában szinte mindenhol az épületben. Itt a wellness medencéknél az akusztikus és relax medencék a maguk 34-36 °C hőmérsékletével 10 fő befogadóképességével és 110 cm víz mélységével is ezt a formát kapta. Az alábbi fotó oldalsónézetből prezentálja.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő : wellness medencék ; relax és akusztikus medencék!

A 19 fő befogadására képes 36 °C hőmérsékletű 110 cm mélységű élménymedence az alábbi fotón külön kiemelve látható. Egy fotón áttekinthetően, úgy hogy a reális élménylehetőségeket visszaadja, már csak a wellness medence részleg formai kialakítása miatt sem volt lehetséges. 

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő : wellness medencék ; élménymedence!

Szaunavilág 

Ezek a lehetőségek valahol az épület legtetején találhatók. Nekem, mint wellness bolondnak ez a kedvenc területem. Ugyanakkor szauna nem csak itt található, hanem még az alapszinten is.

Szaunák

Összesen az Árpád fürdőben 3 db finnszauna, 2 db infraszauna, 1 db aromakabin és 1 db gőzkamra áll rendelkezésre.

Ördög szauna

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő : szaunavilág, ördögszauna

Hőfok : 80 – 120 °C egyidejű befogadóképessége 18 fő

Ezen az előző fotón ami az ördög szaunát mutatta, bal felől látható egy ajtó, „foglalt” jelzéssel. Nos az a sóbarlang, pontosabban „sófürdő”, amelyet külön térítés ellenében lehet igénybe venni. Hogy milyen belülről, azt mutatom az alábbi fotón.

Sófürdő

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág - sófürdő

Mi mindenre jó ez a sófürdő, mikor ajánlott leginkább?
  • vérkeringés javítása
  • pikkelysömör ellen is javallott
  • nőgyógyászati problémák
  • légzőszervek, szem és hallórendszer fertőzései esetében
  • felépülés csonttörésekből
  • ülő életmód negatív hatásai miatt
  • relax, stresszoldó hatással bír
  • baktériumölő hatása van, ezen felül gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is egyben
Aroma szauna 

Ha nem szeretjük a túl forró szaunát, akkor ez az aroma szauna kiváló választás lehet.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő ; szaunavilág, aroma szauna

Használata elősegítheti a légutak tisztítását. Kellemes 55 – 60 °C hőmérsékletet biztosít, ami talán a legideálisabb a teljes ellazuláshoz.

Infraszuna

Közvetlen az aroma szauna szomszédságában várja a vendégeit az infraszauna. A legmodernebb technológiával rendelkező szauna a szenzoroknak köszönhetően azonnali maximális teljesítményt biztosít. Az infrasugarak és azok hője bőrünk alá hatolva enyhülést és gyógyulást képesek hozni az izom és lágyszövetek sérülései számára.

Egészségre gyakorolt hatása mellett ne feledkezzünk meg szépítő és fogyasztó hatásáról sem. Bár ezek a pozitív hatások rendszeres használat mellett mutatkozhatnak meg. Pontosan ezért nem árt ha a wellness az életünk részévé válik, mint egy életmód.

Az ideális hőfok itt olyan 40 – 60 °C közötti. A maximális hőfok akkor realizálódik, hogyha az összes infraegység működésben van.

 

Panoráma szauna

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág ; panoráma szaunaEz egy finnszauna amely hatalmas méretűre, 30 férőhelyesre lett kialakítva. Érdekessége, s a nevét is pont innen kapta, hogy a fürdőkomplexum tetején lévő panorámának egy kis szeletét biztosítja.

Klasszikus, tágas és helyszínt biztosít kellemes hangulatú szaunaprogramok megvalósításához is, amely a hatalmas üvegablakon beszűrődő napfénytől válik természetközelivé.

Hőfok : 80 – 90 °C

Szauna etikett 

Az itt leírtakat kérlek kövesd, saját magad és a közösség érdekében is. A rendszeres szaunázásnak számtalan pozitív hatása van. Segíti a vérkeringés helyreállítását. Beindítja szervezetünk méregtelenítő folyamatait, erősíti az immunrendszert és a szívet.

Szaunázás előtt az összes ékszertől érdemes megszabadulni. A fémeknek, így a nemesfémeknek is roppant jó a hővezetésük, amely tulajdonságuk akár égési sérülésekhez is vezethet. A papucsot feltétlenül hagyjuk a szaunán kívül. Nemcsak a higiénia miatt célszerű a szauna használata előtt lezuhanyozni és szárazra törölni magunkat. A bőrünkön lévő szennyeződések a szauna magas hőmérsékletének köszönhetően különböző összetevőkre bomlanak le, amely káros hatásúak is lehetnek. A szárazra törölközés pedig azért szükséges, hogy az izzadás, voltaképpen méregtelenítés a maga természetesen módján indulhasson be. Folyadékpótlásról feltétlenül gondoskodjunk.

Merülőmedencék

Itt a szaunavilágban kaptak helyet a merülőmedencék is, az ördög szauna közvetlen közelében.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág ; merülőmedencék

✔️A zöldszínű a hidegvizes merülőmedence 22 – 24 °C  hőmérsékletű, 4 fő számára tervezett 120 cm mélységgel.

✔️ Ott középen az a piros a forróvizes merülőmedence 42 °C hőmérsékletű 5 fő férőhelyes 90 cm mélységű.

✔️ Végül a kék egy melegvizes ülőmedence kellemes 36 °C hőmérséklettel, 6 fő befogadóképességgel, 110 cm mély.

Tipp: 💁‍♂️a forróvizes merülőmedence és a hidegvizes merülőmedence gyakori váltogatása remek kúra, növeli az ellenállóképességet. ☺️

Panorámamedence

Csillaghegy és környékének teljes panorámája ebből a medencéből élvezhető igazán.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág ; panorámamedence

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág ; panorámamedence

A kilátást innen 7 fő élvezheti, 36 – 38 °C  hőmérsékleten kényeztetve. A víz mélysége 90 cm.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág - panoráma, a tökéletes kilátás

A szaunavilág tökéletes relaxációja jegyében

👏 Az mindig célszerű, ha egy fürdőmonstrum úgy van felépítve, hogy tágas, pihenésre alkalmas terei legyenek. Az alábbi fotó szerintem jól mutatja, hogy egy könyv társaságában egész nap jól el lehetünk itt.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - szaunavilág, relaxálásra alkalmas helyei

Gyermekvilág

Az eddigiekben olyan lényeges részeket mutattam be, amely főként az épület tetején (szaunavilág) és a második emeleten (wellness medencék) találhatók. Az egyik szinten egy kifejezetten gyereksarok is fellelhető. Szerintem főleg a kisebb gyermekeknek lehet felüdülés és kikapcsolódás.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - Gyermekvilág

A picikkel érkező szülők családbarát szolgáltatásokat vehetnek igénybe, amelyek felhőtlenné teszik a készülődést és a pancsolást. A babakocsit a földszinten tudják biztonságba helyezni, ahonnan a kabinsoron áthaladva a pelenkázóval is ellátott baba-mama öltözőben kényelmesen át tudnak öltözni.

A gyermekvilág előterébe érkezve külön gyermekmosdók, pelenkázó és egy mini pihenő is rendelkezésre áll az apróságok részére, ahol a játszás közben elfáradva tudnak falatozni.

Igazából két fő részt említenék meg innen :

  • Babamedence 34 – 36 °C és 30 cm mélységgel. 
  • Kalandmedence 36 – 38 °C és 50 cm mély.

Csillaghegyi Fürdő strandmedence

A külső strand területen van egy nagyon hangulatos 55 méter hosszú 22 – 23 °C hőmérsékletű 140 – 200 cm mélységű strandmedence. A régi változatához képest picit felújított de azért az eredeti stílusjegyeit megőrizte. 

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - strandmedence 55 m hosszú

📜 Ennek a területnek a történelmébe érdemes kicsit jobban elmélyedni, s akkor rögtön megérhetjük, hogy ez a fürdő miért is pont ezt a nevet kapta.

Már 1858-ban ismert volt egy tavacska, melyet fürdésre használtak. Elfolyó vize malmot hajtott. A 24-25 °C termálvízre falas medencét építettek. Ez egy igen kezdetleges, kavicsos aljzatú medence volt. A medencét függönnyel választották el, külön a férfi és külön a női fürdőzők részére. Volt egy kis csap is a fürdő kerítése mellett, abból az állandóan gőzölgő csapból ivás céljára vizet lehetett vinni.

Az öt forrásból származó, kissé kénes gyógyvízre 1919-ben az Elkán és Gerő cég a Csillaghegyi Árpád Fürdő Rt-t létesítette.

A régi medencét átalakították, kabinokat építettek és fallal vették körül a strandot. A régi medence a fejlődés során többször átalakult.

Régi látkép, vendégek

A csillaghegyi gyerekek a strandon nőttek fel. Ping-pong asztal, hinták is voltak felállítva. A forgalom olyan nagy volt, hogy vasárnap már nem jutott öltöző a később érkezőknek. A strandon egész nap zene szólt, melyet néha reklámokkal szakítottak meg. A hangosbemondó hangját az egész környéken hallani lehetett. Szombat esténként a strandvendéglő kerthelyiségében Kemény Kázmér és zenekara tánczenét játszott.

A csillaghegyi strandot számtalan híresség, a kor meghatározó emberei látogatták szépsége miatt❗

Rendszeresen nyaraltak itt színészek: Páger Antal, Tolnai Klári, Major Tamás, Darvas István. A felső gyepen délután kettőtől négyig csendnek kellett lennie, hogy Major Tamás álmát ne zavarják.

A strandon nevelődtek híres sportolók: Székely Éva, Dr. Török Ferenc, Dr. Török Ottó, Schmitt Pál, Dr. Kovácsi Aladár, Dr. Móna István, Bárány István.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, ha mesélni tudna

A fürdőt a fővároshoz csatolták Fővárosi Fürdőigazgatóság néven. Az új szerkezetben idegenforgalom céljára is hasznosították. 1967-től folyamatosan fejlesztették, motellel és hétvégi faházakkal is ellátták. A strandvendéglőben étkeztetés is volt biztosítva. A strand mellett az Ürömi úton a domboldalba vájt pincében működő borozóban élő cigány zene szólt. A felső teraszon kisgyermekek részére pancsoló medencét létesítettek. A medencék lejáratánál tisztasági belépőt alakítottak ki, hogy a fürdőzők ne piszkos lábbal lépjenek be a medencébe.

A strandhoz tartozik a Péter villa is, amit a strand vízellátását biztosító kutak telkére építettek. Ezen a telken voltak a szolgálati lakások, ahol a strand vezető beosztású dolgozói laktak. A telket aranyhalas medence díszítette. A villában régi időkben kádfürdő is működött.

Fókuszban a családi koncepció

A jegyárak és a szolgáltatások összességében a fürdőhelyiség igyekszik kedvezni a nagycsaládosok számára, egy egésznapos aktív kikapcsolódás érdekében. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!