✍️Írásom elolvasása kb. ennyi időd veszi igénybe: 4 perc

Nyéki Imre uszoda

Nyéki Imre uszoda, pancsolás és apró wellness élmény egyben

Budapest XI. kerületében a Nyéki Imre uszoda több mendencével és legalább egy szaunával rendelkező hely : 1116 Budapest, Kondorosi út 14

Nyéki Imre Uszoda medencék

Ugyan az össz wellness élményekből talán kevesebbet ad, és a spa egyáltalán nem igaz rá, de a többféle medencéknek köszönhetően, figyelembe véve a fürdőkomplexum árazását, mégis versenyképesnek tartom.

Az uszoda fedett területének medencéi

Nyéki Imre Uszoda - belső kisebb, amolyan levezető úszásra kiváló medence! Ez itt a fedett helyiség, külső udvarra néző legkisebb medencéje. Kisebb melegebb vízű medence, de azért még az úszásra fókuszál 😀

A vízhőfok nagyon kellemes, bár egészen pontosan nem tudok nyilatkozni a vízhőmérsékleti adatokról. Érzésre valamivel melegebbnek tűnik a nagyobb medencék viszonylatában.

 

Lazító, levezető pár hossz megtételére szerintem kiváló 🙂 Innen egy nyitott ajtó vezet a kültéri medencék irányába, amely a nyári időszakban működik.

A nyolcsávos tanmedenceNyéki Imre Uszoda - nyolcsávos medence

Az uszoda hivatalos weboldalán érdemes nyomonkövetni az egyes úszómedencék foglaltsági táblázatát,

ugyanis egyes esetekben nem véletlenül használom a tanmedence kifejezést. Iskolaidőszakban nagyon nagy számban fordulnak elő az edézésre járó úszók, így komfortérzetünk biztosítása érdekében nézzük ki jó előre, mely sávokban gondolkodhatunk 😉

A szaunákhoz közeli medence úszásra alkalmas a kisebb gyerekek számára

Nyéki Imre Uszoda - úszásra alkalmas medence a kisebb gyerekek számára!

Ennél a medencénél a víz, egy felnőtt számára tényleg csak derékig ér. Mivel a szaunák a két sarka felől megközelíthetők, így a gyermekünket is maximálisan a közelünkben tudhatjuk.

17:00 időszak után egyik medencénél sem tapasztalható tömeg, nyáron végképp, így kellemesen relaxálhat bárki, egy derékig érő vízben 🙂

 

Szauna avagy szaunák

Nyéki Imre Uszoda - szauna No igen, ez itt a kérdés. Elméletben két finn szauna van, de a nyári időszakban legtöbbször csak az egyiket üzemeltetik!

A fürdőkomplexumnak talán ez az egyik gyenge pontja. A szauna beállított hőfoka természetesen nagyon kellemes, és úgy gondolom a kazán is jól dolgozik. Azért hiányzik ha a másik szaunát nem üzemeltetik 🙁 Amikor csak az egyik szaunát üzemeltetik akkor, olyan Koronavírus pofikájába nevető 🙃 tumultus is ki szokott alakulni.

A helyes szaunakultúrára érdemes lenne odafigyelni!

ℹ️ Kifejezetten kisebb méretű szauna esetén a kényelmünket szem előtt tartva, azért nem a legjobb amikor 8 ember tartózkodik egy helyen.

⁉️A papucsokat állandóan beviszik, egy – két a fotón is prezentált kivétellel!

Nyéki Imre Uszoda, nyáron amolyan strand is

Nyáron a kültéri részen egy 25 méteres strandmedence, 33 méteres úszómedence, egy gyermekpancsoló, egy gyermekmedence és egy jakuzzi áll a strandolók rendelkezésére.

Természetesen az uszoda a tapasztalat alapján nem egy wellness bajnok. De azt meg kell hagyni, hogyha az árát / szolgáltatásait nézzük, akkor nagyon jól helyettesíti és túl is szárnyalja a Gellért-hegy közelében lévő és egykoron működő – cikk írásának pillanatában már csak romhalmazát mutató – Mányoki Uszodát.

Nyéki Imre Uszoda nyitvatartás

A belső terek nyári időszakban rendszerint 20:00 -ig vannak nyitva. Ez alól kivétel a csütörtök és péntek amikor csak 19:00-ig van nyitva. A kültér, azaz strand része a hét minden napján 19:00-ig van nyitva.

Jegyvásárlási lehetőség

💳 Az uszodában kényelmesen bankkártyával is lehet fizetni. Ugyanakkor legalább egy 100 forintos érme legyen nálad, mert az öltöző kabin zárhatósági funkciójának egyik elengedhetetlen kelléke.

Egyéb szolgáltatások

Az uszodában szakképzett oktatók

✔️úszótanfolyammal

✔️vízi tornával (vízigimnasztika, aqua fitness)

✔️terápiás vizifogalkozásokkal

várják a gyermek és felnőtt vendégeket egyaránt!

Szólj hozzá!