BNB azaz a Binance Coin kriptovalutáról

Mi a BNB?

BNB logóA Binance Coin – BNB egy kriptovaluta, amellyel lehet kereskedni és a díjakat kiegyenlíteni a 🔗Binance centralizált kripto platformján. A Binance Exchange a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje.  Már 2018 januárjában másodpercenként több mint 1,4 millió tranzakciót tett lehetővé.

Ez a kriptovaluta 2017 júliusában jött létre, és kezdetben az Ethereum blokkláncon futott mint ERC-20-as token.

ℹ️ Később a Binance saját blokkláncának, a Binance Chainnek a natív pénzneme lett❗

Egy sokoldalú fizetőeszközt tekinthetsz meg, amely mögött rendkívül jó üzleti kapcsolatok húzódnak meg. Ezek elősegítik annak folyamatát, hogy a BNB kriptovalutát közvetlenül elköltsd minél több, azt elfogadó vállalkozásnál.

A Binance Coin avagy BNB felhasználási területei 

Más fejlődő kriptovalutákhoz hasonlóan a Binance Coin is számos olyan felhasználási lehetőséget kínál, amelyek túlmutatnak a Binance tőzsdén. Pár példa ⬇️

BNB kriptovaluta felhasználhatósága

  • Kereskedés: A Binance Coin más kriptovalutákra is kereskedhet különböző tőzsdéken, a tőzsde által meghatározott korlátozásoktól függően.
  • Tranzakciós díjak a Binance Exchange-en: A BNB-vel lehet fizetni a Binance Exchange tranzakcióit, és a felhasználók kedvezményt is kapnak.
  • Hitelkártyás fizetés: A BNB fizetési mód lehet a 🔗Crypto.com-on található egyes szolgáltatások kiegyenlítése esetén is.
  • Fizetés feldolgozása: A kereskedők a BNB-t kínálhatják fizetési eszközként az ügyfelek számára, így nagyobb rugalmasságot biztosítanak a fizetési módok terén.
  • Utazási megállapodások foglalása: A BNB segítségével szállodák és repülőjegyek foglalhatók bizonyos webhelyeken. Pl. 🔗travala.com
  • Szórakozás: A virtuális ajándékok kifizetésétől a sorsjegyek vásárlásáig a BNB többféle célt szolgál a szórakozási térben.
  • Befektetés: Számos platform lehetővé teszi a befektetők számára, hogy részvényekbe, ETF-ekbe és egyéb eszközökbe fektessenek be a Binance Coin segítségével.
  • Hitelek és átutalások: A BNB bizonyos platformokon hitelek fedezeteként használható. Ezenkívül vannak olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a Binance Coin-on keresztül számlákat oszthassanak szét, például barátok és családtagok között.

A Binance BNB égetési filozófiája

A Binance negyedévente éget, amíg vissza nem vásárol és meg nem semmisít 100 millió Binance érmét ami a teljes készlet 50%-a.

Ez a gyakorlat biztosítja, hogy a Binance Coin kínálata véges maradjon, így szűkössé és értékesebbé válik❗

Jó befektetés lehet a BNB❓

Bár a kriptovaluták világának az égvilágon semmi köze a FIAT devizanemek rothadó rendszeréhez, de szokták mondani minden fejben dől el.

Amíg nem látják át, hogy a kriptovalutákat egymáshoz viszonyítva kell tudni értékelni és nem spekulálni a FIAT pénznemekre, addig különösen most az Oroszország és Ukrajna között zajló proxy háború eredményeként a világ összes befektetési területe meglehetősen ingatag.

A múltból annyi azért felidézhető a BNB javára, hogy a 2018-as kripto-tél ellenére a BNB rugalmasnak bizonyult az altcoin piacokon – és 2022-ig a Binance Coin ára továbbra is nagy előrehaladást mutatott.

Az 🔗 Arcane Research szerint az érme nagyjából 1344%-ot erősödött 2021-ben, szemben a Bitcoin73%-os és az Ethereum455%-os növekedésével.

A BNB felemelkedését elősegítő tényezők 2021 tavasza környékén
A Tesla Share Token

A Binance körülbelül ebben az időben mutatta be Tesla részvénykereskedési szolgáltatását. Sokak számára ez volt az egyik módja annak, hogy a kriptokommunikáció értékelje Elon Musk vezérigazgatótól kapott lendületet, aki eddig több mint egymilliárd dollárt fektetett be a piacon Bitcoinon keresztül. Ugyanakkor lehetőséget adott az amerikai piacokhoz nem férő nemzetközi felhasználóknak a részvényekkel való kereskedésre.

Végső soron a Tesla Stock kereskedők bevonulása nagyobb kitettséget biztosított a Binance natív érméinek, mint például a Binance USD (BUSD) és a BNB, amelyeket az ügyfelek rendszeresen használnak a platform kereskedési díjainak csökkentésére.

Ez a járulékos előny a Tesla Token 2021.április 12-i bevezetésekor mutatkozott meg. Az esemény hatására a Binance Coin 24 órán belül több mint 25 százalékkal drágult, 637 dollárra tetőzve, már amennyiben egy kriptopénz értékét ez alapján érdemes kifejezni.

🤔 Számomra ugyanis mindig megmosolyogtató, hogy immáron tudva, a 🔗 FED által előállított pénz mögött az égvilágon semmi nincs, mégis ahhoz viszonyítunk. Ja én kérek elnézést! Igen természetesen az amerikai központi bank által nyomtatott pénz mögött van érték, mégpedig az, hogy minden egyes ország parancsra USD alapon hitelt vesz fel. Ráadásul az országok mögé helyezik fedezetként saját államkötvényüket. Node ügye, a békének is ára van 😉

A 🔗CoinMarketCap adatai alátámasztották a BNB iránti kereslet növekedését. Kereskedési volumenének eszkalációját mutatta, amely soha nem látott 14 milliárd dollárt ért el. Akkor a pillanatnyi áremelkedés hatására a BNB piaci kapitalizációjában felülmúlta az 🔗XRP-t, miután megközelítőleg 92 milliárd dolláros értékelést ért el.

Összegzésem a témában

✔️ Talán az egyik leghatékonyabb kriptopénz, amely közvetlen elköltésre is alkalmas.

👏 Úgy tapasztaltam, hogy a leginkább kiterjedt üzleti kapcsolatokkal a Binance rendelkezik, amely hozzásegíti a felhasználóit a BNB közvetlen elköltéséhez❗

A Binance Coin azaz BNB bányászható?

Nem, de van egy💡 hasznos tippem HA:

  • erőteljes PC-d van kiváló CPU-val?
  • Esetleg van egy modern grafikus kártyád igazán lehengerlő GPU-val?

Használd a géped csakúgy mint bármikor, s ha egy pici szeletet adsz annak erőforrásaiból akkor BNB kriptovaluta is lehet a jutalmad.

ℹ️ Részletek itt: 🔗 unMineable szoftver, hogy a nem bányászható kriptovaluták is bányászhatók legyenek 😉

Végzel különböző online szolgáltatásokat vagy valamilyen értékteremtő tevékenységet❓Kérd szolgáltatásod ellentételezését BNB tárcádra és költsd el közvetlenül 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük