Instagram használata

Szeretnék, aforisztikusan tömör cikkemben az Instagram egyik lényegi pontjára rámutatni. Köztudott, hogy a világ egyik legismertebb kép / fotómegosztó rendszeréről beszélünk. Vannak akik hobbi szinten, csupán élményeiket osztják meg, s nem is vizsgálják tovább azokat a lehetőségeket, amely kereteket az okos telefonokra feltölthető kényelmes applikációk jelentenek számukra. Ők kattognak, és megosztanak 🙂

Instagram letöltése

Ez az egyik legegyszerűbb téma. Mobiltelefonodon — ami szinte biztos, hogy Android által működtetett — a Google Play Áruházon belül keress rá az Instagram kulcsszóra, s gyakorlatilag az első találata már a hivatalos applikáció lesz.

Regisztráció

Azzal a lendülettel, hogy feltelepítetted az applikációt, már el is készítheted a regisztrációdat. Ha ez megvan, innentől kezdve, fotót bármikor tudsz megosztani a mobiltelefonodról. Ugyanakkor az Instagram fiókodba betudsz jelentkezni a webböngésződön keresztül is, tehát nem kell hozzá mobiltelefon. Már közvetlen a regisztráció után érdemes az Instagram szintén ingyenesen is használható üzleti profilját alkalmaznod, mert a hasznos Elemzések menüpont elérhetővé válik számodra, ahol még többet megtudhatsz követőid aktivitásáról.

Instagram BIO

Már itt a regisztrációdnál kérlek helyesen használd ki az Instagram előnyeit, s tűnj ki a többi felhasználó közül azzal, hogy egy teljesen egyedi, rövid, informatív, úgynevezett BIO-t készítesz magadról. Ez egy maximum kétsoros leírás, tehát amit elszeretnél mondani másoknak, azt próbáld meg az Instagram BIO-ban egy SMS-nél is rövidebb formában megejteni. A Profil módosítása gomb ennek beállítására való.

Használj speciális karaktereket, jeleket, tedd egyedivé!

A igfonts.io weboldal például egy remek eszköz arra, hogy bemutatkozásod lényegi részét, kulcsszavát, azt ne a hagyományos unalmas karakterekkel írd. A bemutatkozásod lényegi részét, a legfontosabb kulcsszavakat hashtag, tehát #kulcsszó formában szerepeltesd. A BIO-ban általában olyan hashtag-eket érdemes írni, amivel képmegosztásaid legalább 80% relevanciában lesznek.

Instagram kép feltöltése számítógépről

Jóllehet ennek a képmegosztó rendszernek az a főkoncepciója, hogy az embereket az élményeik megosztására ösztökélje, s pont ezért feltételezi, hogy a saját élmény megosztásának jóval nagyobb a garanciarendszere ha mobiltelefonról töltik fel. De van lehetőség arra is, hogy Instagram fiókodba akár egy PC-ről is tudj képeket, fotókat feltölteni. A Gramblr, Windows operációs rendszerre telepíthető programja pont ezt valósította meg, s még több minden mást is. Segítségével például képfeltöltéseket tervezhettünk különböző időpontokra (schedule menüpontja a programnak), de sajnos ez a program már nem él tovább 🙁

google-chrome-extension-instagram-photo-uploader-icon

Azóta sincs alternatívája csak nagyon lassan működő vacak programok. Éppen ezért a legjobb megoldás ha inkább használjuk a Google Chrome böngészőhöz kiadott Upload photo to Instagram™ bővítményt. Ez nagyon szépen be fog épülni az Instagram fiókunkba és ezt az ikont fogjuk látni. Ha asztali számítógépről bármilyen fotót, vagy fényképet szeretnénk feltölteni, csupán erre az ikonra kell kattintani. Határozott véleményem, hogy marketing szempontból azért ez egy nagyon kényelmes megoldás, hiszen az Instagram azért funkcionálhat úgyis, mint egy microblog és nem vitás, asztali gépről szöveget valamint hashtag-eket begépelni, sokkal egyszerűbb.

Melyek a tökéletes képméretek?

A fotókat mindig körbevágja az Instagram és a saját szabványméretéhez ragaszkodik. A megfelelő kommunikáció érdekében érdemes tehát 1080 pixel széles, 566-1350 pixel magas fényképeket készíteni.

Az Instagram lelkéről, hogy jobban megértsd!

Ha a képmegosztásokban sikeres szeretnél lenni, s valójában az a vágyad, hogy az Instagram mint eszköz legyen érted, s generálja azon tevékenység felé a forgalmat, amit Te végzel, akkor feltétlen fontos elfogadnod azt a tényállást, hogy nem lesz elég a fotók megosztása! Némi szöveget is érdemes hozzáadnod, amelyen belül pedig releváns #kulcsszavakkal, azaz hashtag kell kommunikálnod, ha azt szeretnéd, hogy mások is szembetalálkozzanak a posztjaiddal. Az Instagram tulajdonképpen egy keresőgép is egyben, s az adatbázisában ezeken az említett hashtag-eken keresztül tudod felkutatni a Téged érdeklő fotókat. Valójában az Instagram fiókod, ha komolyan veszed, s tényleg vizslatószemek ezrei számára szeretnéd posztjaid eljuttatni, akkor valójában ez egy microblog is lesz számodra, hiszen interakcióban a lényeg. Instagram követés, csak így lehetséges, ami organikus, s ami ér is valamit!

Szólj hozzá!