Google AdSense hirdetési egységek változásai

Google Adsense hirdetési egységek

👏 Nagy örömre szolgál bejelenteni, hogy ezúttal most a Google dolgozik nekem, mert Ő maga a vendégbloggerem a hirdetési egységek prezentálásával😉

😂 No jó, egy pici humor. Semmilyen kitüntetett figyelmet nem kaptam, a lényeg inkább az, hogy a megküldött hírlevelük megtetszett, s bizony most egy cikk formájában hasznosítom, s egyben informállak Titeket is a változásokról! 👇

📢 Teljes erőbedobással dolgozik a 🔗 Google Adsense azon,

  1. hogy megtalálják a hirdetések iránti felhasználói érdeklődés felkeltésének leghatékonyabb módjait,
  2. valamint folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a lehető legpontosabban megismerjék a hirdetésteljesítményt.

Ennek a folyamatnak a részeként a hirdetésformátumokat időről időre frissítik és továbbfejlesztik. Nagyon fontosnak tartják, hogy a hirdetési termékeiket folyamatosan modernizálják. Eredményeképp fontos változásokat vezetnek be az AdSense néhány olyan funkciójával kapcsolatban, amelyeket a felhasználó korábban használt vagy konfigurált.

Hirdetésméretek

A Google egyszerűbbé tette a hirdetési egységek létrehozását és kezelését. Minden hirdetési egység alapértelmezés szerint adaptív, hogy a mobileszközök és a számítógépek valamint egyéb szintén egyre inkább terjedőben levő kütyük, különböző képernyőméreteihez igazodva, nagyobb teljesítményt és rugalmasságot biztosítson. Ha pontosabb testreszabásra van szükség, továbbra is létrehozhatóak az egyéni méretű hirdetési egységek.

Hirdetéstípusok

A teljesebb hirdetésformátumok felé halad most a szekér, ezért kivezetik a csak szöveges és a csak vizuális hirdetési egységeket:

✅ így weboldalunk látogatói számára, tovább fokozhatjuk a felhasználói élményt, valamint pontosabban tükrözheti az AdSense a piacon jelenlévő hirdetéseinek választékát.

Jelenleg az alábbi hirdetési egységek lehetőségével élhetsz

Google Adsense hirdetési egységek

Ennek eredményeképpen mostantól a Google Adsense felhasználói fiókokból a „Csak szöveges hirdetések” és „Csak vizuális hirdetések” típusú hirdetési egységek

📣 át lettek nevezve „Vizuális hirdetésekre”, és úgy módosítják azokat, hogy az összes hirdetéstípust megjelenítsék❗

Szöveges hirdetési stílusok került eltávolításra a hirdetési egységek közül

A fentiekből logikusan következően megszüntetik a „Szöveges és vizuális hirdetések” típusú hirdetési egységekhez eddig rendelkezésre álló szöveges hirdetési stílusokat.

Mostantól nem lehet szöveges hirdetési stílusokat létrehozni az új hirdetési egységekhez. Az új hirdetési egységek a Google által optimalizált szöveges hirdetési stílusokat használják. Mivel ezt a funkciót megszüntetik, a Google a meglévő hirdetési stílusokat is optimalizálja a következő néhány hónapban. A testreszabáshoz, valamint a felhasználói élmény fokozásához natív hirdetéseket használhatunk.

🤔 Google Adsense alternatíva létezik❓

Nos, a Google Adsense egy remek reklám monetizációs rendszer. A Google Adwords avagy újabban csak Google Ads és a Google Adsense együtt jó páros. 

A Google Ads megjelenési lehetőséget biztosít a vállalkozó szellemű hirdetőknek, míg a Google Adsense bevétel lehetőséget nyújt a különböző online felületekkel rendelkezőknek.

Jóllehet az utóbbi időben, különösen 2024 márciusa óta a Google Adsense 👥 felhasználók bevételei radikális módon csökkentek❗

💡 A bevételek visszaesései több okra is visszavezethetők 👇

1 ) Az Európai Unió szabályozási szinten meglépte azt, amiről úgy vélte, hogy a felhasználók legfőbb érdeke. Nagy hangsúlyt fektettek az adatvédelmi irányelvekre. Ennek eredménye az lett, hogy az emberek bizonyos része nem adja meg azt a hozzájárulást, ami a hirdetést megjelenítőknek eddig a hatékonyabb, bár annyira nem etikus bevételeit jelentette.

Számomra persze kérdés, hogy az EU jelenlegi irányelve, s az azzal párhuzamban lévő tagállamok kodifikációja meddig fog kitartani. Megszoktam már, hogy állambácsi saját érdekét nézi, sosem az állampolgári alanyt. Szóval érdekes képet fog festeni a helyzet hosszabb távon, hiszen az állami koncepció inkább a Google megadóztatása irányi vágy volt, mint sem az állampolgárok védelme. Ha viszont kisebb bevételek generálódnak, a befolyt adó is kisebb.

2 ) A másik ok pedig az, amire már én elég rég felhívtam a figyelmet. Az a jelenség, hogy magának a Google vállalatnak a keresőmotorok piacán egyre több konkurenciával kell szembenéznie. Ennek egyenesági következménye pedig a kisebb forgalom.

3 ) Ugyan még nem nagymértékben de mégis egyre többen szeretnének látni olyan megoldásokat, ahol online felületeikkel nem fiat devizában tudnának előnyre szert tenni, hanem inkább a 🔗 kriptodevizák valamelyikével.

🔊 Íme egy alternatíva Google Ads és Google Adsense szolgáltatásaira egyaránt, ahol kriptovaluta alapon lehet bevételre szert tenni 👇

Google AdWords alternatíva, ahol a hirdetéseidért kriptovalutával tudsz fizetni!

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Szólj hozzá!