CUBOT Kingkong MINI – profi megtévesztő marketing

Szeretett barátaim, látogatóim, olvasóim és követőim. Ismét csak szemfüles voltam és a nagyon okos marketing gépezetnek nem sikerült engem átvernie. Cikkemben a CUBOT Kingkong MINI mobil készülékéről, illetve egészen pontosan a hozzátartozó igen megtévesztő marketing hadjáratról lesz szó, amely ötlet táptalaja valahonnan az Egyesült Királyságból származik, s álláspontom szerint az ezen készülékhez tartozó, főleg a kibertérben elérhető figyelemfelkeltő reklámok, büntetőjogi értelemben is a csalás, megtévesztés kategóriájába tartoznak.

Miért megtévesztő a CUBOT Kingkong MINI ajánlata?

Csak egy példa (https://www.amazon.co.uk/CUBOT-Smartphone-Waterproof-Shockproof-Dustproof/dp/B08211SZ63) a sok közül, hogy bizony még az Amazon felületén is megjelennek félretájékoztató hirdetések, de egy egy most általam megnevezni nem kívánt magyar kereskedők, ügyfeleknek prezentált dokumentációiban is!

 

qHD vagy QHD – szakmai dilettantizmus avagy rosszhiszemű megtévesztés?!

Aki hajaz előszeretettel az olyan mobiltelefonokra, amelyekre a strapabíróság és a kiváló grafikai minőség (kijelző) jellemző, igencsak felkeltheti az érdeklődését a fentiekben is vázolt stílusú hirdetések. Nem titok, én is ilyen mobilt kerestem, csak hát, ügye nem most jöttem ám le a falvédőről 😉

Érteni kell a qHD és a QHD közötti különbséget. Ezzel a legtöbb ember nem foglalkozik, csupán vásárlás után érheti némi csalódás. Nemes egyszerűséggel a nagy QHD azt jelenti, hogy QUAD HD tehát 4 darab 720p panelt jelent, amelyek együttesen teszik ki az 1440-es panelt, addig a kicsi qHD a gyakorlatban egy FULL HD kép egynegyedét jelenti ami 960p-nek felel meg. A full HD felbontása 1920×1080 tehát 2,073,600 és bizony látható, ha a kicsi qHD-ről beszélünk ami 960×540 tehát 518,400 akkor tényleg egy full HD-nak csupán az egynegyedét kapjuk.

El lehet gondolkodni azon, hogy a kedves hirdetők ekkora szakmai analfabéták lennének, avagy ennyire viszket a tenyerük a befolyó pénzösszegek reményében, és hirdetőfelületeik a nettó csalás kategóriájába tartoznak.

Jogi értelemben is ki tudom fejteni ám mondandómat. Nem is én lennék én, ha nem ezt tenném 😀 Egy vásárlás, papírokkal mindennel együtt, tulajdonképpen egy vásárlási szándékot kifejező szerződés az eladó és a vevő között. Igen ám, de minden szerződés alapja a konszenzusos elv (ez a Ptk.-ban is integráltan megjelenik). Semmisnek tekinthető az a vásárlási szándék, amely egy félrevezetésen alapul, és pont 😉

Arról már nem is beszélve, hogyha valaki élőben megvizsgálja ezt a telefont akkor rögtön látni fogja, hogy ilyen lepkefing hátlappal, ez minden csak nem egy strapabíró telefon.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!