UPC connect box nincs Internet

Nagyon sokan szoktak érdeklődni a upc connect box wifi bekapcsolása témája iránt, illetve egyáltalán szeretnének képbe jönni, hogy a box különböző LED-jei, s azok villogásai, folyamatos égése és így tovább, pontosan mit jelent, azokból mire lehet következtetni. Különösen a UPC szolgáltatóra igaz, hogy valamilyen oknál fogva de egy – egy hosszabb karbantartási idő becsúszhat.

Alapvetően ha épp a szolgáltatónál nincs semmi gond, akkor a Wifi beállítása nem okoz nehézséget. Wifi b/g/n 2.4 / 5 GHz külön SSID-vel kezelhető és a Wifi bejelentkezéshez szükséges adatokat mindenképpen megtalálod a box alján, ahol az SSID a bejelentkezésnél tulajdonképpen a login és a lakat utáni rész pedig a szükséges jelszó.

Jó jó de a UPC connect box villog, nincs Internet kapcsolat a gépen!

Túlságosan nagy szakmai különbség a kiadott BOX-ok között nincs, most én az EVW3226-os számú modellről illetve LED állapotairól adnék Neked pár információt. Ha más típusú a modem-ed, azért nem kell rögtön tovább szaladnod, mert hasonló elvi síkon működnek ezek a kábelmodemek.

A TP link router lámpái 

Sok embert érdekel az is, hogy mit jelent a DS és az US led-ek. Igazából ez a kettő a lelke az egésznek. Ettől sok minden függ. A DS a downstream szóból ered, magyar ajkúak számára a legkönnyebb értelmezés, ha ide sorolnak mindent, ami a letöltési folyamatokhoz kapcsolható. Az US pedig az upstream folyamatok, tehát feltöltés.

Ha a DS és az US kék színnel  és az ONLINE LED az folyamatos zölddel világít, akkor működnie kell az Internet kapcsolatodnak.

Az ONLINE LED sorsdöntő mert ha az nem világít (semmilyen színt nem mutat) akkor a készülék mintha nem csatlakozna a UPC rendszeréhez. Ilyen esetben érdemes megnézni a csatlakozásokat, hogy egyáltalán a kábelmodem (UPC box) rendesen csatlakoztatva van -e a számítógépben levő hálózati kártyához (Ethernet Card). Ha minden próbálkozás kudarc, akkor érdemes a UPC-t kihívni, tegyék csak rendbe a dolgokat. Ha a zöld ONLINE LED villog, akkor nagyobb mértékű adatforgalom lehet rajta. Természetesen a UPC box-hoz lehet csatlakozni Wifi-n keresztül is, de a legprecízebb Internet csatlakozást azért a közvetlen Ethernet kártyához való csatlakoztatás jelenti.

Ha az összes LED folyamatosan villog, akkor nagy valószínűséggel maga a UPC hajt végre rajta különböző módosításokat, esetleg frissítéseket, s értelemszerűen ilyenkor nincs Internet csatlakozásod.

Wifi csatlakozás van, Net mégsincs?!

Előfordulhat az az eset is, hogy valamelyik eszközöddel, például laptopoddal feltudtál csatlakozni a UPC Connect BOX-ra ugyanakkor ténylegesen nincs Internet elérésed. Nos pontosan ilyenkor nagyon érdemes mindig a közvetlen Ethernet alapú csatlakozást is kipróbálnod!

Karbantartás van a UPC-nél?!

A UPC szolgáltatónak van egy rendszeresen frissített PDF fájlja, amelyben mindig jelezni szokták az általuk ütemezett karbantartásokat. Ezt érdemes meglesned, hogy ne rabold a saját időd, mert valljuk be őszintén, de a UPC csodálatos 1221-es ügyfélszolgálata mire érdemi tárgyalópartnert kapcsol, addig akár meg is szűnhet naprendszerünk 😉

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!