Számhordozás

Számhordozás lekérdezése: tudd mennyit fizetsz ténylegesen egy mobilszám hívásáért❗

ℹ️ Ezt a számhordozás cikkem egy nagyon apró 🔗 szociális kisokosnak szánom.

📣 Már nagyon régóta – 2012. október 1., amikor is a számhordozás részletes szabályait a 2/2012. (I. 24.) NMHH rendelet tartalmazza – divatba jött az, hogy a mobiltelefonszámokat hordozni tudjuk.

✅ Azaz például egy Telekom szám mögött, akár ténylegesen lehet :

  • a Vodafone,
  • vagy bármely másik mobilszolgáltató is.

Hogy mennyit fizetsz egy hívásért a saját előfizetői szerződésedtől függ, de hogy pontosan milyen percdíjat is fizetsz, tudnod kell, hogy a szám mögött amit hívsz, pontosan melyik mobilszolgáltató szolgáltat :

Ez a számhordozás lekérdezésének lényege! 👇

számhordozás lekérdezése, hogy tudd mennyit fogsz fizetni ténylegesen egy hívásért!

Hogyha a szerződések megkötése mögött, a felek közötti, törvény által (Ptk) is előírt konszenzus kell, tehát azaz az akarat, hogy egy szolgáltatást tudatosan vegyünk igénybe, közös megegyezés alapján, akkor feltétlenül a fogyasztóknak biztosítani kell azt, hogy egy mobilszámról megtudhassák, hogy egészen pontosan melyik mobilszolgáltató is van mögötte. Azaz a hívásért a szerződése alapján, végül mennyit is fog fizetni a hívást kezdeményező.

NMHH

Az NMHHNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 🔗 http://szamhordozottsag.nmhh.hu/ címen elérhető oldaláról, kényelmesen online bármelyik mobilszámról megtudhatjuk, hogy melyik szolgáltató van ténylegesen a háttérben.

Időablak (számátadási időablak):

Ez egy 4 órás időszak, amely alatt a szolgáltatók a szükséges műszaki beállításokat elvégzik. Ebben az időszakban részlegesen, vagy egyáltalán nincs szolgáltatás.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük