Drón madarak

Drón madarak, konspirációs elméletnek vacak

Nem lepődtem meg a drón madarak opción amit az élet elém dobott. Komolyan mondom lassan már kezdem megszokni, hogy 10 millió bolondok országa vagyunk. Persze a különböző konspirációs elméletek, a marketing kérdéskörök szempontjából mindenféleképpen érdekesek.

Drón madarak, mint marketingfogás, zseniális 😛

A médiában igazán az terjeszthető el, aminek lehet némi valóságmagja!

A Birds Aren’t Real egy mozgalom, ami azt próbálja propagálni, hogy 1959 2001 között az Amerikai Egyesült Államok kormánya legalább 12 billió természetes madarat vont ki a forgalomból. S azokat drón madarakkal helyettesítette. Mindezt azért, hogy megfigyeljék az embereket.

Álljon itt az idézet a mozgalom hivatalos oldaláról (eredeti angol nyelven):

The Birds Aren’t Real movement exists to spread awareness that the U.S. Government genocided over 12 Billion birds from 1959-2001, and replaced these birds with surveillance drone replicas, which still watch us every day.

Drón madarak

Ez a hihetetlen marhaság, ahogy a fenti fotó prezentálja, természetesen futótűzként terjed Magyarországon is. Ráadásul mindebbe az 5G-t is belekeverve.

Ezek után aztán nem is csodálkozok azon, hogy lehet a lehető legegyszerűbben demokráciából totális diktatúrát kiépíteni, egy kardvonás nélkül!

Drón madarak mint két létező szó, már elég a birkaeffektushoz 🙂

A ostoba mozgalom azt is hirdeti hivatalos honlapján, hogy mit is jelent, a The Birds Aren’t Real” kifejezés. Elmagyarázzák, hogy az USA területén már nem léteznek eredeti biológiai eredetű madarak, drónok röpködnek helyettük. Meg volt a kacagásom, no. Legutóbb mikor Amerikában jártam, igencsak élő madarak vettek körbe 🙂

Ennyi birkát szabadlábon, egy normális világban ritkán látna az ember, de természetesen a realitás mindig sokkal könyörtelenebb, mint az édes álom.

Plusz közröhejjé teszi az egészet ez a fenti fotó, ha elárulom, hogy a közösségi média egy olyan bugyrában bukkantam rá, amely a 40 év feletti felelősen gondolkodók kommunikációs platformja kíván lenni 😀

Természetesen van olyan drón, ami úgy repül, mint a madár, de szerintem érzékelhető az élethűségbeli különbség.

Először is tisztázzuk a billió fogalmát!

Nem angol nyelvű területeken

Ez a legtöbb nyelven milliószor milliót, azaz ezermilliárdot jelent. Hatvány alakban tehát 1012 ami az összes számjegyével kiírva 1 000 000 000 000. Tehát ha egy kicsit sem használjuk az eszünket (tudom ez könnyű, a legjobb marketing eszközök közé a hülye biztos módszerek tartoznak) és szentírásnak vesszük a mozgalom birkaképzőjét, akkor ez azt jelenti, hogy évente legalább 0,28 billió, tehát kicsivel több mint negyed billió ilyen drónt kellett legyártania az Amerikai Egyesült Államok kormányának, hogy 42 esztendő alatt összejöjjön ez a bizonyos bűvös, és marketing szempontból elragadó 12 billiós nagyságrend.

Az angol nyelvű területeken

Ahol ügye ez a The Birds Aren’t Realnevű birkamozgalom honos, ott a billió 109-en értéket jelent, ami 1 milliárd, kiírva pedig 1 000 000 000. Ezzel számolván is évente borzasztóan magas 285 millió 714 ezer 285 db. drón mennyiséget fogunk kapni. Ehhez kapcsolódóan csak érdekességként mondom el, hogy a 2016-os globális autógyártás adatai alapján, az Amerikai Egyesült Államok területén 9,1 millió darab autó került legyártásra. Szóval a drónok világa 285x érdekesebb műfaj lenne? 😛

Azok a csodás ’50-es évek 🙂

Az 1950-es évek ismét egy érdekes jelenség, legalábbis azoknak, akik használják a kútfőt, hiszen ez volt az az időszak, amikor még a tranzisztorok fejlődése is nagyon kezdeti cipőben járt. Aktív erősítő alkatrészként csupán az elektron csövek (vákuumcső) volt használatos. Az ebben az időszakban lévő elektronikus számítógépek, amelyek használata kizárólag a tudósok privilégiuma volt, pontosan ezért egy teljes szobának a méretét foglalta el!

Ilyen körülmények között, azért egy ízléses madárformába öntött repkedő drónt elképzelni igencsak, SciFi-ba illő sztori lett volna abban az időben. Érdekes módon a fantáziaregény írók könyvei között, az amerikai irodalomban, nem nagyon lehet felfedezni ilyen sztorikat, de mint tudjuk a jelen és jövő birkáinak fantáziáját az égvilágon semmi sem szárnyalhatja túl 😀

Mi a valóságmag?

A valóságmag csupán annyi, hogy korunk technikai vívmányai alapján egy repülő drón madarat le lehetne gyártani, de igencsak szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy a legyártott madár mennyire lenne élethű.

Hiszen emberformájú robotokat sem igen tudunk még legyártani, amiről pusztán a megjelenése alapján messziről ne derülne ki, hogy nem is ember. A Sophia nevű robot kétségtelen, hogy egy nagyon szép remekmű, de pusztán kinézete alapján, messziről látszik, hogy nem ember (noha állampolgársága azért van).

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!