Gyermekelhelyezés kálvária és a hitelcsapda!

Gyermekelhelyezés és a hitel, az örök társadalmi téma!

🔗|S.O.S segélykiáltás, talán a végső ⁉️|

📣 Gál Péter örömmel vegyes drámájával ismerkedhet meg a Kedves Olvasó, akit megpróbáltatásokkal tűzdelt kilenc esztendeje, mint edzett veteránt sodort

a gyermekem nélkül soha” tigrisek táborába!

❗Péternek „kalandokban” gazdag az életútja, s talán budapesti főhadnagyi szakmai múltjának is köszönheti, de a sors mindig olyan helyzetekbe sodorja még napjainkban is, ahol másokon segíthet.

Társadalmi hasznosságára a média is pozitívan szokott hivatkozni:

Autók közé lökte az idős embert (tenyek.hu)

Kutyát sétáltatott, betört a feje (tenyek.hu)

De mentett már meg életveszélyt okozó súlyos testi sértés elkövetőjét is, hogy felelősségre vonhassa a Bíróság (blikk.hu)

Gál Péter tragikus életútja azonban a családjogi témák iránt oly érzékeny és sikerekben produktív szervezetének figyelmét sem kerülte el: ℹ️ Apák az Igazságért Egyesület!

Tényszerűen tömören!

Igen, Ő mindig is az a nagy betűs Rendőr volt, aki nemcsak parancsvégrehajtó, de az adott helyzetben lévő elvárhatóság mércéjét is remekül tudta alkalmazni.

Manóka és Gál Péter

A hiteltől már – már szinte ellehetetlenült élete miatt most Ő,

🤔 azaz ha jobban belegondolunk nem is Ő, hanem Manóka szorul a 🙏🏿 Társadalom szerető támogatására

Bizony a gyermekelhelyezés ügyeiben is megeshet, amikor a jogelmélet és a joggyakorlat nincs szinkronban 😢

Péter, a megtörtént tragikus események lávafolyamában meséli, hogy 2013-ban vált el.

 • Elsőfokon ugyan némi remény csillant,
 • de a másodfokú eljárás, már több mint érdekes volt.

A Kedves Olvasó tisztánlátása érdekében említem meg, hogy ez a rész kifejezetten még a régi Polgári Törvénykönyvre [1959. évi IV. törvény] illeszkedik, s valóban a házassági bontópereket abban az időben, maga a terminológia is gyermekelhelyezésnek hívta.

Mi volt az eljárásjogi hiba másodfokon?

ℹ️ Fontos tudni, hogy az ideiglenes intézkedés került gyakorlatilag elsőfokon belül, másodfokra!

✔️Ideiglenes intézkedés másodfokán eljáró tanácstag rendes másodfokon tanacsvezető bíró volt.

✔️Nos a régi Polgári Perrendtartásról szóló törvény, ami abban az időben aktuális volt [1952. évi III. törvény] ha megfigyeljük annak 21.§ (3) bekezdését, akkor egyértelműen az alábbit mondja ki:

A felülvizsgálati kérelem elbírálása során nem járhat el az a bíró, aki a felülvizsgálati kérelemmel érintett határozatok bármelyikének meghozatalában részt vett.

Ezt a jogszabályhely pontot pedig azért említem meg, mert az első fok ideiglenes intézkedés másodfokán eljáró tanácsvezető bíró a Kúrián tanácstag volt, súlyos eljárásjogi hiba volt a bíróság részéről!

A gyermekelhelyezési kálváriában végülis a sikert, a hatályos Ptk. szerinti szülői felügyeleti jog megváltoztatásának pere hozta el, kérdés csak az, milyen áron ⁉️

 • Elméletben a Kúria után fordulhattak volna az Alkotmánybírósághoz.
 • Péternek azonban az összes pénze elfogyott, hitellel terhelt lakását el kellett adnia, így a nagyszülőkhöz kellett 2016-ban költöznie.

Gál Péter, Manóka - gyermekelhelyezési kálvária és hitel problémák!

Ebben az esztendőben indult meg a szülői felügyeleti jog megváltoztatásának pere:  s Manóka végre 2020. február 11. 11:00 időpontban kerülhetett jogi értelemben Édesapja, Gál Péter kizárólagos szülői felügyeleti jogába. 🤔De vajon milyen árat fizethet ezért egy apa, vagy akár egy anya? Már egy családjogi perrel kapcsolatos eljárás önmagában is gyötrelem.

Mindezeknek óriási negatív hatásai is keletkeztek Gál Péter életére, aki :

☑️ az Eszterházy Károly Főiskolapedagógia, gyermek és ifjúságvédelem szakán végzett,

☑️Értelemszerűen Rendőrtiszti Főiskolai múlttal rendelkezik,

☑️Valamint az ME – Állam- és jogtudományi karán is eltöltött egy kis időt. Talán ennek is köszönheti azt a habitusát, hogy egy apatigrishez hasonlóan, saját maga írja meg, megfelelő jogi precizitással fűszerezve a beadványait, így ügyvédeinek az esetek többségében azt már csak át kell néznie.

A rendőrtiszti alosztályvezetői hivatása, a 18 év alatt felépített egzisztenciája azonban a per során teljesen megszakakadt😢

 Sajnos a baj nem jár egyedül…

2021. szeptember végén Péter elveszítette az Édesanyját, akihez pedig Manóka is nagyon ragaszkodott. A kislányt, a mama hiánya, akinek az életét már sokszor megmentette, nagyon megviseli napjainkban is. De a 78 éves Édesapja is nagyon beteg volt: cukorbetegség, ödéma, fekély, egyszóval állandó felügyeletet igényelt. A papa 2022.01.03-án hunyt el Manóka mellett.

Jelenleg a legnagyobb baj az anyagi probléma!

Hatalmas összeg a tartozás. Nem bírják, számtalan esetben próbáltak segítségért folyamodni,

kilenc éve vívja Péter ezt a harcot, nem megy tovább, itt segítség kell, mert ellenkező esetben a lakást viszik, és sajnos a gyermeket is vihetik.

 • Ahogy a fentiekben említésre került, a perre ráment a hiteles lakása, összesen a kilenc év alatt körülbelül 30 millió forint (hiteles lakással együtt).
 • Jelenleg nagyapa lakása van veszélyben, ebben él Péter és a kicsi lány. Kétszobás lakás, melyre még mindig hatalmas a tartozás, jelzáloghitellel terhelt chf alapú , az folyamatosan van fizetve (moratóriumot leszámítva, de már elkezdték újra fizetni).
 • Miként lenni szokott, a tartozás még mindig nagyobb a megkapott összegnél, ezen kívül vannak még személyi hitelek, és hitelkártya tartozások is.

A személyi hitelek döntő többsége a gyermekelhelyezési perre ment rá az évek alatt!

🙏🏿Miben kér Gál Péter segítséget?

☑️Végre szeretne már, amely a legtöbb embernek megadatik, két állás helyett, egy európai uniós szintű legalább 350 ezer forint nettó foglalkoztatást. Meglévő műtétjei miatt mindenképpen szellemi apportot igénylő munkáltató lenne a vágyálma.

☑️Magyar Államot perelné, ehhez kellene jogi képviselő, úgy hogy erre anyagi lehetősége sajnos nincs [ügyvédi munkadíj]. Egy ilyen perrel nyert összeget beforgatná a tetemes mennyiségű hiteltartozásába!

☑️Péter szívesen venne felajánlásokat lakásfelújítás vonatkozásában, illetve ezek teljesülése esetén

 • kád
 • bútor
 • kanapé
 • konyhaszekrény

segítségeket szívesen és igen nagy igénnyel fogadna, akkor is, ha ezek használtak!

☑️Bárki részéről, bármilyen mértékű anyagi támogatás Életet MENTHET!

Financiális jellegű segítség, leginkább Manóka érdekében,

❗a családból való kiemelése elkerülése szempontjából

az alábbi módon tehető meg :

OTP számlaszám: 11773346-02114161

Nemzetközi utalás esetén IBAN : HU82117733460211416100000000

Nemzetközi utalás esetén szintén szükséges SWIFT kód: OTPVHUHB

📜 „Tisztelettel köszönöm a segítségüket abban, hogy minél hamarabb talpra tudjunk állni ebben a nehéz helyzetben. Gál Péter édesapa Miskolc, 2022.01.12.”

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

3 hozzászólás

 1. Én tudnék adni egy jó állapotu ruhásszekrényt! De odaszállítatni mem tudom, nincx mivel! A kislány milyrn méretű ruhákat hord, mert azt is tudnank adni! Két középiskolás leányzó ruházata, akik, kb, 155 cm magasak! A ruhák jó állapotúak!

 2. Felvettem vele a kapcsolatot, de nem jutottunk dűlőre! Ő nem tud senkit semmit tenni azért, hogy a szekrényt elvitesse, ő emdlnui a gerincs÷rve miatt nem emelhet! Anyagi támogatást én nem tudok adn, mert az én lányom is egyedül nevrl két végzős középiskolás lanyt, a volt férj már 2 és fél éve egy fillért nem fizet utánuk! Javasoltam neki, hogy vegye fel a kapcsolatot, a miskolci Karitász csoporttal.! Ők tudnának segíteni neki, vezetőjük Árvai Ferenc atya az egri egyházmegyei Karitász csoport igazgatója!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük