Norvég Posta : egy világ, melyben már semmi sem szent!

Norvég Posta : áldozat a Télapó és megannyi gyermek, de maga a posta is 🙁

🤔 Szembejött velem a Norvég Posta videója, társadalmi boncasztalra helyezem!

Norvég Posta : mikulás, gyerkek

A Norvég Posta reklámvideóját, amely kihasználta a Télapó és a Karácsonyi időszak közeledtét, nem szeretném blogomon prezentálni, ugyanis akkor a tartalom igencsak 18+ kategória lenne. [LINK] A véleményem viszont elmondhatom róla, sőt el is kell, hogy mondjam.

Norvég Posta, Mikulás és gyerekek : szokták mondani a cél szentesíti az eszközt, egy ponton túl viszont már kontraproduktív!

ℹ️ A Norvég Posta nagyon sokáig 2016-ig teljes mértékben monopolhelyzetben volt. A Norvég Közlekedési és Hírközlési Minisztérium tulajdonában van.

A reklámvideó rövid tartalmáról :

egy férfiról szól, aki évente csak egy napot tölthet a Mikulással, de az idők során beleszeret, ezért a sokadik alkalommal, amikor már nem bírja, hogy ilyen keveset találkozhatnak, levelet ír neki:
Dear Santa, all I want for Christmas is you”. kívánsága, tehát nem is koncentrálódik másra, minthogy a Télapó az övé lehessen.

Miért kontraproduktív a Norvég Posta reklámja?

Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a reklámvideó, nem a Norvég Posta reklámozásáról szólt. Sajnálatos módon a társadalom számára egy kódolt üzenetet tartalmaz. Ne felejtsük el, hogy a Mikulás személye, még akkor is, ha létezése a fantázia ösvénye, meglehetősen ikonikus.

A legfőbb üzenete tehát, ha már egy ilyen ikonikus alak meleg lehet, akkor a legtermészetesebb, hogy semmi baj azzal , ha Te magad is az vagy, sőt már már trendszerűen követendő!

✅A reklámvideó a posta vonatkozásában egy 374 éves múltat tett tönkre. Ezt a csapást, ami ennek a Mikulást megszentségtelenítő videónak az eredménye, nagyvalószínüséggel vagy soha, vagy csak nagyon nehezen fogja tudni kiheverni.

✅Maga a Mikulás mint ikonikus személy, semmivel nem szolgált rá, hogy egy kifejezetten nem követendő példa legyen.

✅ Mi sem természetesebb minthogy felfedjük az igazságot, hogy az ajándékot nem is a Mikulás hozza, hisz az abnormális légyott ideje alatt, a feladatot a Norvég Posta teljesíti.

Őszintén, mi szükség volt erre❓

Korunk társadalmai elég intelligensek már ahhoz, hogy tiszteletben tartsák azt, ha valaki MÁS. Ez igaz az egyes országok jogalkotási fázisaira, hiszen ez a tolerancia tetten érhető, úton, útfélen. Teljesen felesleges ezeket a folyamatokat ikonikus elemek beiktatásával továbberősíteni, mert abból nem erősítés lesz, hanem az eddig elért eredmények lerombolása.

Az ajándékozás egy olyan szép dolog, miért kellett hát ennek örömét is elvenni?

 

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük