CRO kriptovaluta

CRO kriptovaluta az mi?

CRO kriptovalutaℹ️ CRO kriptovaluta, 2022. február 18. Cronos elnevezést kapott. Ennek alapja egy 2021. novemberében útjára indított 🔗Cronos hálózat, s az ezzel kapcsolatos kiváló perspektíva. A Cronos (CRO) a Cronos Chain és a Crypto.org natív tokenje. Egy decentralizált, nyílt forráskódú kivitelezés a Crypto.com platform natív fizetőeszköze, amelyet    ez a fizetési, kereskedelmi és pénzügyi szolgáltató cég fejlesztett ki.

👏 A CRO kriptovaluta, avagy kriptodeviza, Kris Marszalek a cég alapítójának ötlete alapján jött létre. Kris filozófiája és célkitűzése, hogy megteremtse a kriptovaluták, úgynevezett all-in-one platformját.

 A CRO eredetileg egy ERC-20 token, amely az Ethereum blokkláncra épül!

A jövőben egyre népszerűbb lehet ez a fizetőeszköz, figyelembe véve a mögé besorakozó nagyobb cégneveket, amelyek online fizetési metódusként elfogadják ezt a kriptodevizát. A CRO egy igazi érdekesség, hiszen megtapasztalhatjuk vele, egy token útját a coin kategória felé.

Hálózatok, amelyeken a CRO kriptovalutát kezelni tudod

✔️ERC-20, ✅Crypto.org, ✅Cronos

Főleg ha a hálózati költségeket vesszük figyelembe, akkor mindenképpen sorrendben az utóbbi kettő a nyerő. 🙂

Milyen kriptopénztárcák támogatják a CRO kriptovaluta fizetőeszközt?

A kérdés fontos, hiszen egy kriptopénznek a létjogosultsága, annál nagyobb, minél szélesebb körben támogatják a kriptopénztárcák.

A natív CRO a Crypto.org és cronos.org lánc natív pénzneme, amely szinte azonnali CRO tranzakciókat tesz lehetővé minimális díjakkal.

Az ERC20 CRO tokenek viszont az Ethereum blokkláncon kerülnek létrehozásra és tárolásra, ahol a kriptotranzakciók végrehajtásához ETH hálózati díjakra van szükség, így meglehetősen drága mulatság!

CRO kriptovaluta : támogatott  kriptopénztárcák 

 • Csupán érdekességként jegyzem meg a „Crypto.org Chain Desktop Wallet (Beta)” létezését, amely a Chain Desktop Wallet nyílt forráskódú bétaverziója. Az asztali pénztárca támogatja a Mainnet és a Croeseid Testnet alapvető küldését és tárolását.  A két fogalom jelentését ismertetem ugyan, de mélyebben nem merülök el  az elemzésekben. Ugyanis  már megszoktam, hogy az emberek jó része képtelen befogadni a GNU/Linux működési elvét, eképpen a nyílt forráskód felől meg sem közelítem a témát.

A Crypto.org Chain Desktop Wallet vonatkozásában közlöm, hogy Microsoft Windows 10 rendszerre is elérhető telepíthető változata is létezik.

 • 2021. novembere óta, támogatja a CRO kezelését Cronos hálózaton is.
Mainnet fogalma

A Mainnet az a kifejezés, amelyet arra használnak, hogy leírják, amikor egy blokklánc protokoll teljesen kifejlesztésre és telepítésre kerül, ami azt jelenti, hogy a kriptovaluta tranzakciókat elosztott főkönyv technológián (blockchain) sugározzák, ellenőrzik és rögzítik.

Croeseid Testnet fogalma

A legújabb Crypto.org Chain Testnet nevet Croeseid-nek nevezték el.

 • Szintén érdekességként jegyzem meg a csakugyan GNU/Linux alapú „Crypto.org Wallet Client (chain-maind)” névre hallgató kriptpénztárcát. Ez egy parancssori felületű pénztárca kliens. Támogatja az összes pénztárca műveletet, beleértve a kezelést, az átutalást és a tét műveleteket.

A CRO kriptovalutánkat kezelhetjük például a Ledger fizikai kriptopénztárcán is, a Crypto.org Chain Desktop Wallet segítségével! 

Az alábbi Ledger hardver kriptopénztárcák a CRO kriptovalutát támogatják:
 • Ledger Nano X
 • Ledger Nano S

CRO kriptovaluta tárolására is alkalmas felhasználóbarát, szoftveres Crypto Defi Wallet!

CRO kriptovaluta professzionális, felhasználóbarát támogatója a Crypto Defi Wallet, kriptopénztárca!Ennek a használatát már nemcsak érdekességként jegyzem meg, hanem javaslom az alkalmazását is, hiszen felhasználóbarát. Ugyan angol nyelven működik, de mégis roppant egyszerű a használata. A Crypto Defi Wallet a multi kriptopénztárcák körébe tartozik. Azaz kezeli a CRO kriptodevizát, de ezen kívül még más egyéb kriptodevizák kezelésére is alkalmas, mint például Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple, de még lehetne sorolni a lehetőségeket.

Decentralizált crypto 

A Crypto com azért fejlesztette ki ezt a Crypto Defi Wallet -et, mert úgy gondolták a felhasználóiknak joguk van ahhoz, hogy kriptopénzüket, valóban decentralizált módon kezelhessék!

A CRO kriptovaluta tárolására ez a legmegfelelőbb szoftveres pénztárca, hiszen ezt a pénztárcát, ugyanaz a cég fejlesztette ki, mint magát a CRO kriptopénzt. Pontosan ennek köszönhető, hogy a Crypto.com APP nagyon kényelmesen összekapcsolható ezzel a Crypto Defi Wallet -el. Amikor egy centralizált, kriptodevizákat kezelő platformról, mint amilyen például az általam már írásom elején említett és hivatkozott crypto com -ról, vagy akár mondjuk a Revolut rendszeréből, egy külső, tehát valóban decentralizált kriptopénztárcába küldünk valamilyen kriptovalutát, annak mindig van díjtétele.

A CRO kriptovaluta esetén ha a Crypto com App -ból küldünk kriptopénzt a Crypto Defi Wallet -be, akkor annak a lehető legolcsóbb tranzakciós díja lesz!

Milyen egyéb kriptopénztárcák támogatják a CRO kriptovalutát?

Mivel a CRO egy ERC20 token az Ethereum blokkláncon, választanod kell egy Ethereum-kompatibilis pénztárcát, ami lehet akár szoftver vagy hardver alapú kriptopénztárca egyaránt.

Egyéb példa hardver alapú CRO barát kriptopénztárcára

Ügye a fentiekben Ledger részről a két fizikai pénztárcát már említettem. Egyéb hardware alapú kriptopénztárca lehet még jó például a CRO számára, mint amilyen a Trezor.

Egyéb példa szoftver alapú CRO barát kriptopénztárcára
 • Atomic Wallet (PC és mobil verzió)
 • Guarda (PC és mobil verzió)
 • Argent (mobil verzió iOS és Android támogatással)
 • Exodus (PC és mobil verzió)
 • Jaxx (mobil verzió)

A CRO akkor most coin vagy token?

A CRO-t eredetileg ERC20 tokenként fejlesztették ki vagyis az Ethereum hálózat segítségével építették. A Crypto.com Chain nemrégiben bejelentette saját nyilvános, nyílt forráskódú blokkláncának elindítását.

Aki szeretné a jelenlegi CRO ERC-20 változatú kriptopénzét natív CRO kriptopénzzé alakítani, annak a Crypto.com Chain egy egyedi Token Migration Web Tool-t biztosít. Ez lehetővé teszi a jelenlegi ERC-20 tokenek átvitelét a Kris Marszalek által tervezett új láncra.

Jelenleg az ingyenes Crypto kártya használatából eredő 1% pénzvisszatérítés azaz cash back is natív CRO!

Tehát minimális díj ellenében áthelyezhetjük a Defi Wallet-be és ha tényleg mint natív CRO-t kívánjuk áthelyezni, akkor nincs minimum limit se!

Hogy lehet igénybe venni a Token Migration Web Tool-t?

Álláspontom szerint a legegyszerűbb módja ha használod a fentiekben írt Crypto Defi Wallet -et.

CRO-t tudsz küldeni magadnak a Crypto.com APP-ból

Ha összekapcsolod a Crypto.com APP-ot és a Crypto Defi Wallet-et, akkor tudsz CRO-t küldeni magadnak.

Vagy más valakitől, másik kriptopénztárcából!

CRO-t a Crypto Defi Wallet-edbe más forrásból is kaphatsz.

Hol is találod pontosan a CRO Migration Tool-t?

A lényeg, hogy a Crypto Defi Wallet-ben ha rákattintasz a CRO-ra akkor már meg is jelenik a CRO Migration Tool. Igazából ha a kriptopénztárcádban már rendelkezésre áll CRO egyenleg, akkor nem kell mást tenned, mint Countinue és követni az instrukciókat!

Kris Marszalek milyen motivátort szolgáltat ehhez a migrációhoz?

Nos, Kris azzal kecsegtet, hogy jóval alacsonyabb díjakkal kell a natív CRO  esetén számolni, illetve magasabb kamathozamot lehet elérni vele. Kamathozam és kriptopénz? Tudj meg többet a stakelés fogalmáról!

Abban az esetben ha úgy döntöttél valamilyen oknál fogva, hogy az ERC20 alapú CRO tokened inkább CRO natív kriptopénzzé alakítod, akkor ne feledd, olyan kriptopénztárcába nem fogsz tudni utalni, amely mondjuk csak a ERC20 alapú CRO-t támogatja.

Biztonsággal csak azt tudom mondani, hogy a Crypto Defi Wallet mindkettőt támogatja!

A Crypto.com natív CRO kriptovalutájának előnyeiről

A Crypto.com lánc és natív tokenje, a CRO, számos, a hagyományosan a széles körű blokklánc-megvalósítással kapcsolatos probléma megoldására irányul, többek között;

Azonnali tranzakciók és alacsonyabb díjak
 • A CRO elsődleges célja a gyorsabb fizetési hálózat támogatása olyan méretezési megoldások bevezetésével, amelyek a tranzakciós terhelés növekedésével nőnek. Végső formájában a Crypto.com Chain másodpercenként mintegy 50 000 tranzakció támogatását tervezi – lényegesen több tranzakciót, mint amennyi kényelmesen lehetséges a Bitcoin blokkláncán.
Fokozott támogatás a kereskedők számára
 • A Crypto.com mögött álló fejlesztők lépéseket tettek a CRO blokklánc integrációjának megkönnyítésére. A vállalat a közelmúltban kiadta a kereskedőknek szánt szoftverfejlesztő készletet (SDK), amely a CRO blokklánc-megoldásokat a műszaki előfeltételek alacsonyabb szintjével integrálja.
A Crypto.com Chain decentralizált technológiát használ
 • Mint a decentralizált finanszírozás (DiFi) területén megjelenő számos új megoldás, a CRO is elkerüli az egyetlen kudarcpont alkalmazását azzal, hogy a tranzakciók ellenőrzése során a számítógépes hálózatokon keresztül terjesztik a megerősítéseket. Ez jelentősen megnehezíti a CRO célzását a feltörések és lopások kísérleteiben, összehasonlítva a központi harmadik félre támaszkodó fizetési rendszerekkel.

A blokklánc struktúrájának meghatározása és funkciói

Bár a blockchain technológia megértése első látásra lehetetlennek tűnik, az az igazság, hogy az összes blockchain viszonylag hasonló, egyszerű módon működik!

A legalapvetőbb szinten a blokklánc egy megosztott, állandó adatbázis. Például, ha Bitcoin-t küldesz egy pénztárca címéről egy másikra, akkor a tranzakciójának rekordját véglegesen rögzíti a blokklánc. A tranzakciókat 10 percenként tömbökbe csoportosítják. Később a bányászok rögzítik és hozzáadják a lánchoz. Minden felhasználónak hozzáférése van a nyilvános blokklánc-rekordokhoz, és a rögzítésre azért van szükség, hogy megakadályozzuk a „kettős kiadásokat”.

A blockchain technológia egyre hatékonyabb és hatékonyabb módot kínál a felhasználók számára az érték és információ továbbítására – különösen akkor, ha önállóan végrehajtó intelligens szerződésekkel együtt használják.

A Crypto.com Cronos kriptovalutája és a mögötte álló gyümölcsöző üzleti vállalkozások

Soraim zárásaként némi felsorolásként szeretném megemlíteni azokat a vállalatokat, amelyek fantáziát látnak a CRO natív kriptopénzben.

Teljesség igénye nélkül, a legérdekesebbeket említem meg, a nagyobb nevek közül!

Travala.com

A 🔗 Travala.com a kriptovaluta-barát szálloda- és szállásfoglalási szolgáltatás, amely több mint 2 millió szállodával és szállással rendelkezik 230 országban, és a kriptopénzek bevezetésének iparági vezetője, a hagyományos fizetési módok mellett több mint 20 vezető kriptovalutát fogad el.

2020. február 27-én a hongkongi központú kriptovaluta-fizetési szolgáltató, a Crypto.com partnerséget jelentett be a Travala.com kriptopénz-barát utazási foglalási platformmal.

Az ügylet során a Crypto.com fizetési alkalmazását integrálják a Travala weboldalára, amely korszerű átjárót biztosít a platformon történő foglalásokhoz. Korábban az ügyfeleknek kézzel kellett teljesíteniük az átutalásokat a pénztárcájukkal, amikor kriptovalutákkal akartak vásárolni.

A vállalatok hangsúlyozzák, hogy a Crypto.com Pay 1 millió felhasználója most 2 ország 2 millió szállásához férhet hozzá 230 országban. A Travala ügyfelei a Crypto.com Pay segítségével fizethetnek a Bitcoin, az Ethererum, a Litecoin, a Ripple és a Crypto.com CRO tokenjével. A Travala most már hitelkártyával, Paypal-nel, Crypto.com Pay-vel vagy 25 különböző kriptotartalommal fogad el fizetéseket.

Oveit

Az Oveit használatával a rendezvénytervezők jegyeket adhatnak el, kezelhetik a regisztrációt és a belépési ellenőrzést, valamint készpénz nélküli fizetéseket is beállíthatnak a helyszínükön. Az Oveit elosztott főkönyvi technológiája gyors, biztonságos és mindig bekapcsolt Edge Payments (fizetés a felhő szélén) ökoszisztémát hoz létre.

2020. március 23-án a Crypto.com és az Oveit, az innovatív fintech vállalat, amely egyablakos megoldást kínál az élmény-ökoszisztémák számára, stratégiai partnerséget jelentett be. Ez magában foglalja a Crypto.com Pay integrálását az Oveit fizetési platformján. Az integrációval több mint 3500 offline és virtuális rendezvényszervező használhatja az Oveit platformját arra, hogy a Crypto.com Pay segítségével több mint 1,5 millió esemény kísérőjétől fogadja el a kriptovaluta kifizetéseket.

Az Oveit platformra integrált Crypto.com Pay Checkout segítségével az Oveit platformot használó rendezvényszervezők mostantól elfogadhatják a BTC, ETH, LTC, XRP és CRO szolgáltatásokat. A beérkezett kriptopénzek azonnal átválthatók a választott fiat pénznemekké azoknak a rendezvényszervezőknek, akik nem akarják kitenni az árfolyam-ingadozásnak bevételeiket.

A továbbiakban csak a partnerek neveit említem

 • Ecwid
 • Aston Martin Cognizant Formula One Team
 • VISA
 • NYSE:New York Stock Exchange (New York-i értéktőzsde)
 • TIME Magazine
 • CipherTrace

A CRO kriptovaluta mögött húzódó üzleti partnerségeket persze lehetne még sorolni, de úgy gondolom referenciaként ezek a nevek amiket feltüntettem, hasznosak lehetnek.

Azon a véleményen vagyok, hogy van jövője ennek a kriptodevizának.  A sikerekhez vezető utat, azért nagyban megnehezíti, a Crypto.com nem megfelelő ügyfél orientáltsága. Persze egyéb Fintech cégek vonatkozásában is sokszor panaszkodnak a felhasználók, hogy lassú az ügyfélszolgálat, de ez a Crypto.com rendszerére hatványozottan igaz.

📣 Ha megosztanád írásom ⬇️
Twitter, Facebook, VKontakte, Buffer, LinkedIn,

Szólj hozzá!