Olcsó szállás Párizs

Olcsó szállás Párizs – akciós párizsi szállások

Olcsó szállás Párizs témája nem is olyan egyszerű mint hinnéd. Előre jelzem számodra, hogy Párizs nem az a hely, amit rögtön az első kirándulásod alkalmával ki fogsz tudni ismerni. Itt nem a közlekedésre vagy a tájékozódásra gondolok, hanem a rengeteg látnivalóra, valamint az utazásod diszkont alapú megtervezésére.

Olcsó szállás Párizs

Ide kattints ha Párizs nevezetességei érdekelnek dióhéjban, azonban kattints kérlek ide, ha kimondottan olcsó szálláshelyeket keresel Párizsban.

Olcsó szállás Párizs: az online szállásfoglalás rafinériája

Ha Párizsban jársz és szállásfoglalásban gondolkodsz, s az utazásod célja nem üzleti jellegű, hanem egyéni vagy családi kirándulás, akkor a hotel csillagozása szinte teljesen mindegy. Hidd el, hogy az időd nagy részét a párizsi városlátogatás fogja lekötni. Mire este bezuhansz a szállásodra, igazából csupán az ágyadba fogsz beájulni és egy nagyon jóízűt aludni 😉

Párizs szállás online foglalásának főbb szempontjai

Mivel Párizsban rengeteg a látnivaló, ezért az idő optimális kihasználása az egyik legfontosabb. Tapasztalni fogod a szálláskereső által kiadott találatok alapján, hogy minél távolabb van a városközponttól a hotel, annál olcsóbb.

Azonban ne ez legyen a fő szempontod, hiszen amit nyersz a réven, igen könnyen elveszítheted a vámon!

A szállás távolsága a városközponttól, nem mindegy : Párizs tömegközlekedés!

Sokan nem is gondolnak bele az olyan apró részletekbe, hogy ha csak a Párizs tömegközlekedés árait nézzük, nagyon nem mindegy, hogy Párizson belül milyen távolságokat fogunk bejárni. A ratp.fr árai, amely vállalat Párizs tömegközlekedésének legfőbb lebonyolítója, zónák szerint árdifferenciált.

Kényelem, higiénia és a magánszféra az olcsó párizsi szállások témájában

Az, hogy egy párizsi szállás akciós, egy dolog, az érem másik oldala pedig az, hogy milyen feltételekkel. Sokszor kiemelkedően kecsegtető és sokak által lefoglalt hoteleket dob fel a szálláskereső. Ezeknél az ajánlatoknál érdemes odafigyelni az alábbiakra.

A hotelszoba rendelkezik saját fürdőszobával?

Lényeges szempont, mert ügye senkinek sincs kedve egy koedukált fürdőszobát használni. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a hotelszoba nem tartalmaz saját fürdőszobát, csupán a hotel folyosóin található meg, egy úgynevezett közös helyiség. Az akciós párizsi szállásokra tehát érdemes szűrési feltételeket alkalmazni.

A legtöbb online szállásfoglaló rendszer biztosít szűrési feltételeket, a Booking egészen biztos, hogy igen 😀

Vajon a reggeli benne van az árban?

A párizsi városi séta, bizony megköveteli a kalóriát, legjobb hát nem üres hassal kezdeni a napot 😉

Egyszerűen belátható, hogy korlátlan reggeli fogyasztás opciója nélkül lefoglalt hotelszoba, nem jelent semmilyen spórolási lehetőséget!

Kontinentális reggeli

Sőt… egyenesen további kiadásokhoz vezet. Még ha kellő ismerettel is rendelkezünk, és a nagyobb bevásárlóközpontok, pl. Monoprix akciós kínálatait szinte fejből tudjuk, akkor is a reggelire jóval többet fogunk elkölteni, mintha a hotelben éltünk volna foglaláskor a korlátlan reggeli fogyasztás lehetőségével. Szokták ezt hívni kontinentális reggelinek is, de mindenféleképpen valamilyen svédasztalos / önkiszolgálós megoldást jelent.

Biztonsággal lemondható a hotel?

Különösen a Covid-19 hisztéria világában ez egy jelentős szempont szokott lenni. Ha egy szállás nem mondható le, akkor lehet ugyan olcsóbb, de ha esetleg mégsem tudsz utazni, akkor épphogy drágább a kötbér miatt.

Persze az élelmesebbek úgy foglalnak maguknak olcsó párizsi hotelt, hogy a foglaláskor valamilyen eldobhatós virtuális bankkártyát használnak. A Fintech cégek bármelyike erre remek megoldást kínál 🙂

Ennek egyik előnye, hogy bármikor újra generálható a kártya, aminek következtében más száma és CV kódja lesz azaz a szállásfoglaló rendszer már nem tud leemelni róla pénzt, de maga a hotel sem direkt.