✍️Írásom elolvasása kb. ennyi időd veszi igénybe: 9 perc

Disneyland Párizs

Disneyland Párizs: Gyermekek és életvidám felnőttek BIRODALMA 😊

📣 Tapasztalatból beszélek, ez a hely a világ összes gyermekét letudja kötni. Még azokat a gyerekeket is akik kicsit félősebbek, ugyanis a Disneyland óriási parkja többféle lehetőséget is kínál, amelyek nemcsak a hullámvasútban és a vadabb ciklonokban bontakoznak ki.
Booking.com

Ha 🔗Párizsban járunk, azért is ideális hely, mert akár 40 éves korig is simán élvezhető a kínálat. Persze lehet -e területen csak magamból indulok ki 😄

ℹ️ A Párizsi Disneyland két parkból áll, a Disneyland Parkból és a Walt Disney Studios Parkból, valamint egy bevásárlónegyedből, a Disney Village-ből.

  • A Disneyland Park az a park, amelyről mindenki hallott és az eddigi reputációja alapján mindenkinek defacto elvárásai vannak.
  • A Walt Disney Studios Park a filmkészítések világába kalauzolja az érdeklődő sokaságot. A park üzletekből és éttermekből áll.

Mikor érdemes ide utazni❓

Kifejezetten tavasz párti vagyok! Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ez a legjobb tanács amit adhatok. Induljunk csak ki abból, hogy nyilván nem én vagyok az egyedüli aki annyira tavasz párti.

A párizsi Disneyland területére tavasszal érdemes utazni❗

Azért mert akkor olyan baromi nagy forrósággal még nem kell számolni, s ha már Franciaország fővárosába betérünk, nyilván másfelé is szeretnénk csámborogni, s azt nem feltétlen kánikulában. Csakhogy eme elmélkedés éremének másik oldala alapján, logikusan feltételezhetjük, hogy mások is hasonlóan fognak gondolkodni, aminek aztán az eredménye nyilván az lesz, hogy Disneyland tele lesz. Az mondjuk sokat segít, ha már mindenképpen a tavaszi szezont választjuk, hogy lehetőleg a tavasz azon részére koncentráljunk amikor nincs iskolai szünet. Nagyobb a garancia a kisebb tömegre. Persze ezt az utazási tippem, csak a tömeget nem kedvelőknek mondom, nekem alapjáraton a nyüzsivel semmi bajom 😉

✅ Általánosságban elmondható, hogy mindenki mindent a parkban szeretne kipróbálni, tehát hosszú kígyózó sorokra kell számítani. Vannak egyes helyek, ahova akár 2 órát is várnunk kell sorba állva mire bejutunk.

🤔 Mit érdemes megnézni, hogyan tervezzük a napunkat?

Legjobb ha az egész napot rászánjuk. Nagyon sok látnivaló van, ebben a cikkben csak pár érdekes példát hozok fel. Viszont a 🔗 Disneyland mobil applikáció használata sokat segíthet a tervezésben.

Disneyland Párizs látványképe

Disneyland park

 

Engedd, hogy a Disneyland Park öt elbűvölő területe (Adventureland, Fantasyland, Frontierland, Discoveryland, Central Plaza) egy feledhetetlen utazásra invitáljon, amely varázslatos mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. Időről időre újra és újra ide utazol, akár kontinenseken át is, hogy újra átélhesd ezeket az élményeket!

Üdvözölheted a Disney rajzfilmvilág legnépszerűbb karaktereit, megkóstolhatod a világ minden tájáról származó ételeket, exkluzív ruhákat vehetsz fel, termékekre lelhetsz és még sok minden más is vár Rád, ezeken a helyeken!

Adventureland

 

Az izgalmak és parás birodalmak fellegvára, ahol a tengerek kalózaival találkozhatsz, és még sok más felejthetetlen kalandban lesz részed, olyanokban is, mint amilyenekben Indiana Jones is a filmvásznon megmutatkozott.

A Karib-tenger kalózai

Kalóznak lenni klassz? Itt kipróbálhatod magad. Főleg akkor fogod szeretni ezt a részt, ha amúgy nagy rajongója vagy Jack Sparrow munkásságának 🙂 A hajóból a kalózok mind szárazföldi, mind vízi életébe bepillantást nyerhetsz, és egy – két vízesés is érdekesebbé teszi a látképet, fokozza a hangulatot.

Adventurelandi kirándulás

Ez itt kérem a kalandok központja. Kalandos barlangutakon, függőhidakon, hegyeken át, vadregényes vízesések mellett haladó ösvényeken vezet az út Hook Kapitány kalózhajójához, amire a gyerekek leginkább kíváncsiak szoktak lenni. Az út során valahová a kalózok kincse is el van rejtve… de vajon hová?!

Indiana Jones mindennél gyorsabb hullámvasútja

 

 

Ha beszállsz a hullámvasútba, készülj fel egy igazán dr. Jones-os stílusú rázós útra. Itt egy kanyar, ott több tucat, ráadásul egy hatalmas fordulat a teljes kör gyomorideget próbáló effektusával. Ez ám a kihívás, a templom zegzugaiban száguldozni. ahol a fejre kéretik vigyázni 😉

Robinson-fa

 

Robinsonék a hajótöröttek életét élik egy fán, és itt mi is megnézhetjük, hogy hogyan is éltek. A vízimalomtól kezdve a hálószobától az étkezőig, a zeneszobáig, minden helyiséget végigjárhatunk.

Kalózok tengere – játszótér

 

Egy kalóz a hajóján egyik árbocról a másikra mászik, lecsúszik a csúszdán, elbújik a rejtekhelyen. Rengeteg izgalmas mászóka, csőcsúszda várja a gyerekeket, hogy ők is igazi kalózzá válhassanak. Csak 140 cm alatt!

Fantasyland

A klasszikus Disney filmek figurái itt életre kelnek. A parknak ez a része inkább a kisgyerekeket tudja bevonzani. Ahogy az eligazító térképen is látható, 27-es számmal it’s a small worldez egy kis világ ahol a babák szinte egyszerre fakadnak dalra, s ugyanazt a fülbemászó dalt énekli: Ez egy kis világ. A táncoló-éneklő babákat, és az állatokat csónakból csodálhatjuk. A nagyon piciket eszméletlenül jól leköti 🙂

A Hercegnők pavilonja, a kislányokat elbűvöli, ahol azonosulni tudnak kedvenc mesefiguráikkal, összefuthatnak Hamupipőkével. De itt a Fantasyland területén fedezhetjük fel a mesék hajóját, Alice tréfás labirintusát, Csipkerózsika kastélyát, Pinokkió utazásait és megpróbáltatásait is átélhetjük.

Frontierland

Az elvarázsolt kastély, a Thunder folyó gőzhajója, a cowboy-ok céllövő helye, a Nagy Bányavonat, és egy indián stílusú játszótér kapott itt helyet.

Szeretnél valami nagyon durvát átélni Disneyland Párizs területén?

House of Terror

Ebben az esetben ajánlani tudom Neked a House of Terror kínálatát. Mielőtt életemben ezt először kipróbáltam volna, én is azt hittem nyilván, Budapest mintájára némi kommunista kultúrát fogok magamba szívni, de nem! Ez valami egész más volt 😀 Valami hasonló felkonferáló szöveggel kezdődik: A ma esti szürkületben elhangzott történet kissé egyedi, és másfajta bevezetésre invitál, mint amit csak eltudsz képzelni. Ez a lift ugyan némi karbantartásra szorul, de vár Rád 😉 Felkérünk, hogy lépj be a fedélzetre, mert a ma esti epizódban csillaggá avanzsálódhatsz. És ez a lift közvetlenül a Twilight Zónába száll!

Mindenki letesztelheti magát, hogy mennyire bírja a gyomra, a G gyorsulásnak megfelelő szabadesést 🙂 Az érdekessége, és ami igazán gyomorpróbáltató, hogy a lift kb. 60 méter magasságig repíti fel az utasait, majd onnan tényleg a szabadesés gyorsaságával zuhan. A lift ajtaja pedig néha néha ki is nyitódik, hogy lássuk milyen magasságban vagyunk 😛 Aki ezt kitalálta, rekonstruálta a film alapján az tényleg pihent agyú volt, de nekem nagyon bejött a kivitelezés 🙂

Space Mountain

Az adrenalin fokozók közé tudom ezt is sorolni 😉 1964-ben kezdték el bevezetni a világ különböző pontjain elérhető Disneyland szerű parkokban. 1964-től 2018 júniusáig számtalan változáson esett át. A Space Mountain koncepció a Disneyland első látványossága, a Matterhorn Bobsleds leszármazottja volt a Disneyland-ben, amelyet 1959-ben nyitottak meg. A Matterhorn sikere meggyőzte Walt Disney-t, hogy az izgalmas túráknak helyet adjon a parkjában. Hogy is mondjam csak… nagyon érdekes ciklonszerű élményt biztosít 😉

Walt Disney Studios Park

 

A Walt Disney Studios Park részen sem fogunk unatkozni, itt nagyon sok sok a szimulátor, rengeteg az attrakció és betekintést nyerhetünk a filmkészítés rejtelmeibe. A Hollywood Tower, egy 13 emeletes építmény, amely Disneyland egész területén mindenhonnan tökéletesen látható, jó tájékozódási pont. egy egykori hotel hangulatát idézi, korhű berendezéssel, ruházattal. A Studio Tram Tour pedig garantáltan egy felejthetetlen élményt nyújthat számunkra, ugyanis megismerhetjük a filmekben használt technikákat, egy igazán látványos formában. Sokak örök kedvencéből, a hullámvasutakból itt sincs hiány, félelmet nem ismerve ülhetünk fel az Aerosmith és a Crush’s Coaster-re. Semmiképp sem szabad kihagynunk Aladin repülőszőnyegét és a rajzfilmkészítés kulisszatitkait tartogató Art of Disney Animation attrakciókat sem.

Szólj hozzá!